nVidia - GeForce 9000 tervek és képek

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

itt nem a programozók a hibásak, hanem a szarfos menedzserek, akik a pénzvilágban majdnem mindent iránylanak, ezért süllyed minden színvonala

Blackmail the Universe

bardocz
d3d10 az micsoda?még nem hallotam róla

#29 ha 2 ilyet öszekötsz az már quadnak számít,mivel a kártya alapból 2 magos,és ez olyan mintha 2 ösze lenne kötve sli-ben,csak egy házban(gyakorlatlag meg a +30% lófasz,de ez inkbb átlag,van ahol lehet hogy 100%-al többet tud,van ahol meg semmiel sem)
Az ati megoldása valamivel jobb, hogy õ a felsõ szegmensben nem gyári CF tervez hanem 2 magos kártyával akar majd jönni, így némileg jobb a helyzet, mert csupán a feldolgozóegységek duplázódnak majd meg, de nem az egész rendszer, így talán nem fog 2 kártyának látszani és nem külsõ kapcsolat lesz a két kártya között, így a memóriában sem szerepelnek az adatok 😊 ráadásul az erõforrás is elméletben jobban eloszlik
A két rendszek közti külömbség kb. mint ha van egy képed amibe 2 magos cpu van és van egy másik rendszered ami 2 kép fejenként 1-1 magos procival és külsõ gyors hálózaton összekötve amit egy szoftver (ati esetlben célhardver) köt össze és tesz úgy mind ha a 2 gép 1 lenne...
Tehát ha az ati a felsõkategóriában tényleg két 38xx magot akar egybeépíteni és többmagosnak alkalmazni akkor komoly esélye lehet felsõkategóriában is 😊

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Ja jo oké én ugy fogtam fel hogy quatro sli aza két egybe épitet video karit rakhatunk be ami egyenlõ 4videó karival😊De akkor nem igy van ha jol sejtem?Csak sima sli be lehet öket berakni ugye?
Hát a GF8 eladási adatokat nézve cseppet sem egyértelmû a helyzet.
A fõ probléma az, hogy elvileg nem lesz D3D10.1 kompatibilis a GF9600, és az nV továbbra is a G80 elveit fogja erõltetni ami tisztán látszik, hogy nem túl elõnyös, mivel a többnyire GF8-hoz "alkalmazkodó" Crysis eléggé puritán sebeséggel fut egy VGA-s rendszeren maximum graffal.
Ha valamelyik fejlesztõ egész igényes (monjuk Crysis-hez hasonló) grafikát akar, akkor két egymással igencsak ellentétes választása van:
Elkészíti a játékot GF8-hoz, ami ugyan eléggé VGA igényes lesz, de legalább mindkét gyártó rendszerén fut valahogy, max grafikára meg majd ott az SLI/CF.
Elkészíti a játékot a D3D10 elveinek megfelõen (amit ugyan sokat szídunk, de a Crysis az élõ példa, hogy nem véletlen lettek bevezetve a reformok), ami jól fog futni egykártyás DX10-et ténylegesen támogató rendszeren, de az nV tulajok méregdrága játékszerébõl egycsapásra falidíszt csinál.

Most addig szopni fogunk amíg GF8 van a piacon.

Hát reméljük akkor az ATi irányába megy el a gaming majd 😊 Nem akarok 16 *is SLi-t és Cf-et. 😞
Szerencsés kivétel a Blizzard õk tudnak optimalizálni és a Valve és az ID. A Doom 3 ment egy ati 7200 as tipusu integrált kártyával is 800*600 ban lowon 232 rammal és 2 ghz es procival laptopon nálunk annó. A HL2-t mindenki tudja mily jól megirt volt és a Blizzard is sokszor elmondta hogy a Starcradft 2 is keveset kér majd.
Úgy néz ki, hogy az nV lefossa a D3D10.1-et így a jövõben általános lesz, hogy CF/SLI rendszert követelnek majd a játékok max grafikához.

Nem mert a D3D10.1-hez teljesen új architektúra kell. Nem elég a G80 kozmetikázása.

A Microsoft pont azért vezette be a Dx10 "reformjait". Tudták Billék, hogy a régi D3D-s elvek mellett a Crysis szintû grafika kiüti a karikat. Egy dologgal nem számoltak, hogy az nV nem támogatja a D3D10 elveit.

Mellesleg itt nem 1x1GB vramról van szó, hanem 2x512MB-ról. 2 GPU dolgozik a maga 512MB-jában, SLI-ben (pl. felváltva egyik képkocka elsõ GPU, köv. képkocka másik, és így tovább). Így az adatok mindkét 512MB vramban megvannak egyszer, azaz duplátottak. Ez kb. olyan, mintha 1x512MB ram lenne, egy (elméletileg) 2x gyorsabb GPU-val.

Szánalmasnak tartom azokat akik még mindig bedõlnek a vga és hardverpiac PC-s vonalának marketingkampányainak!Ez az egész semmi másról nem szól csak az Õ pénztárcájuk megrövidítésérõl, és "gyanútlan" naiv fanok begyûjtésérõl. A programozók (játék) már rég nem a régi szellemben ( pontosabban,szebben kontra energiatakarékosabban, kiváló játékélménnyel)alkotnak a falak mögött. Kizárólag a profitra hajtanak, és a minõség és gazdaságosság rég a háttérben nyomorog. Nem csoda, hát, ha maga a PC-s játékok élvezete az urihuncut fanok kizárólagos privilégiumá válik szép lassan, miközben megy a parasztvakítás. Ez a Crisys is egy vicces 'lerakat', csúcskat. TRIPLA SLI megfekszik tõle. A 'pc' fogalmának lejáratása megy folyamatosan. Egy cseppet sem vagyok meglepõdve, ha a MAC térnyerése egyre erõsebb, és az otthonokban ha játékról van szó, lassan fordul a kocka és a 'gondolkodók' a konzolt választanak.Nesze neked 9000-es mángorló 😊
A 9800 GX2-bõl nem lehet 4-et a gépbe rakni, mert már eleve 2db kártya SLI-ben, csak összeépítve.

A 9000-es sorozat erõsen hajaz a 8000-esre, csak kisebb csíkszélességgel (és csökkentett szélességû memóriainterfésszel a felsõ kategóriában). Kivétel a 8800GT, és az 512MB-os 8800GTS, amik valójában már az új chipeken alapulnak.

ez az új nvidia 9800 gx ez egymagában már 1gb és gddr-3as ami isszonyu erõs és ha már 2töt össze rakjuk hát akkor azmár 2gb gpu kapunk ami isszonyú erõs és hát gép is kell alá😞 És hát a quad sli-t is támogatja ami már 4videó karit foglal magába,hát ilyen kinek kell?az életbe kinem hasznája,a crysisel és a far cry 2vel semm. Szerintem a geforce 9800 bol böven elég 2 darab is és hát azal is már szerintem Nasa-i tejesitmény kell hozá hogy kipõrgesük normálisan,de hát mindegy ez az uj technologia és biztos lesznek majd olyan játékok amik majd meg tudják pörgetni de én azt mondom a sima sli még bõven elég😊
Mirõl beszélsz?
Kisebb csíkszél több tranyó, nagyobb teljesítmény >>> nagyobb fogyasztás.El ne magyarázd nekem, hogy a régi TNT2-tõl mennyivel kevesebbet eszik egy ilyen 8800 ultra.Igaz a teljesítménye is jóval nagyobb...De mivel X2es nyákok jönnek, el nem tudom kézelni, hogy egyre alacsonyabb lesz a fogyasztás majdnem duplázott tranyó mellett.Esetleg, ha 0.04mikron lenne.Talán...
A crysisnak azért kevés a gtx egész egyszerûen, mert szarúl van optimalizálva, nem mellékesen maga a játék is egy darab ****.A far cry 2-ben bízok, hogy egy kicsit molyolnak vele a srácok, és átpörgetik párszor a kódokat, hogy ne atomerõ mû kelljen hozzá, hanem egy 8800GT-n már lehessen 1600-ba szûrõk nélkül esetleg egy olyan 40-50 fps-t elérni.Másrészt pedig, nem tudok olyan játékot mondani, amiért érdemes lenne felsõkategóriás kártyát venni.Egyszerûen dõl a szar, absolute profit maximalizálás megy..sajnos.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

és a 4megabyte is parasztvagkítás volt a 3Dfxen az 1megás vidkarik korában? <#nezze>

Tinman
Onnan indulj ki, hogy a 2 éves Quake 4-ben már volt olyan opció, hogy very high textures only 512 MB Vram or more...

Gondoltam anno, hogy az X850XT PE 256 MB-al /nem volt egy lassú kártya!/ megnézem, hiszen High opció, minden egyéb maxon rezzenéstelenül futott.
Feltettem, és megértettem... szebb lett a játék, és játszhatatlanul beszaggatott.

Ez több mint 2 éve volt!

Aztán nézd meg a lassan 2 éves Obliviont mindent maxra téve, quarls textúra pakkal... 512 MB VGRAM-al erõsen nem az igazi. Egy GTX nem árt neki, ha minden körülmények között 30 FPS-re vágysz.

Most itt a Crysis, ami Very High Beállítások mellett megfekteti a jelenlegi csúcs VGA-t.

Nem mindenki szeret kompromisszumokat kötni. A másik dolog meg az, hogy akinek jut rá az vegye. Ha olcsó lesz én is veszem, hadd legyen még szebb akármelyik játék.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

kisebb csíkszél., alacsonyabb fogyasztás. na de mind1.
Amúgy a kérdésre, hogy minek ilyen kártya. Crysis, Far Cry2, és amik még majd jönnek. Mert ugyebár a Crysisnak a 8800GTX is kevés.

Nembeszélve az energiapazarlásról...

Legalább azt a hatékonyságot kellene elérni, amit annó hozott a C64 és hozzá hasonló társai. Akkor nem kellene ilyen téglákat bepakolni a gépházba. Ráadásul négyet (lehetõség, pénz és agy szerint) ! Gratulálok. Biztos gyorsabban megy tõle a szövegszerkesztõ meg az mp3 lejátszó, meg a net...

Hattyú? Hol?

Dark Angel 666
Gondolom parasztvakaitásnak <#banplz>

Szánalom ez az egész.1GB DDR3...Mi a tökömnek.

A 9800 asoknak lessz DX10.1-es tamogatasa?

Jah, nem is értem, miért nem raknak a nyákra 10 gpu-t egybõl, és akinek ez nem elég, vehet külön GPU - házat újabb 40 GPU-val a PC-je mellé....Szép új világ LOL fejleszteni már luxus.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Vorpal
Te jó isten - ennyit a globális felmelegedésrõl.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Nightwish006
Nemkell megvenni, és nem lezs lehuzás...
Istenem -_-

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

bertino
lehúzás lehúzás és megint csak lehúzás

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Hát ez még nem túl sok info, specifikációkra kíváncsibb lennék.

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

Miért jönne a 8800gt helyére a 9600gt?
bardocz
az jó hogy a új kártya 8800gt-nél gyengébb lesz,és a helyére jön...
← ElőzőOldal 2 / 2