129
  • magus
    #129
    az sg.hu megint bebizonyította milyen kifinomult a filmes érzéke : D
  • G18XM8
    #128
    Híd Terebathia Földjére első hely? Sírjak vagy röhögjek? Annál nagyobb baromságot unalmasabb filmet még nem láttam mikor néztem reménykedtem hogy a következő 5 perc jobb lesz de mikor végignéztem fél másodperc alatt le töröltem és a készítők valószínűleg nagyon csuklottak amiért ennek a filmnek a letöltésére fordítottam az időmet és ezt a nullát kaptam. Ahogy elnézem nem vagyok egyedül a véleménnyel. Ja és géppuskalábú nő? Hová tették az eszüket a kritikusok hogy lehet ilyen gagyi baromságot top 10 legjobba tenni? Szerintem csak odáig nézték hogy ki a rendező és kész. Szerintem a Die Hard 4.0 és a Transformersnek bele kellett volna kerülnie a top 10 legjobba és a Karib tenger kalózia 3 meg a 300 is nagyon jó film meg sem említik ezek a ...
  • BaliBoy
    #127
    Az Apocalypto még 2006-ban jelent meg. Nálunk is. Rilíz nfo.
  • Ranagol
    #126
    Azért én az Apocalyptot oda raktam volna az első 3ba, mert szerintem istentelenül eltalálták benne mind a szinészekete, mind pedig az öltözeteket, és maga a történet is egész jó.
  • ZeemanX
    #125
    Csapatleepites? Legjobb 10-be...
    A mai napig banom azt a 90 percnyi raszant idot.
  • Szilvi79
    #124
    Végre valaki más is! :))
    Én személy szerint életem egyik legunalmasabb mozi élményét köszönhetem a Terabithiának. Megértem hogy valakinek tetszett hisz nem vagyunk egyformák, de túlzásnak tartom az első helyet az év filmje listán.
  • Hoz_Hun
    #123
    Nem elvetemült, hanem másmilyen. Egy percig sem érzem magam szarul, mert nekem tetszik az Arthur és a Villangok.
  • kalapos01
    #122
    Eléggé elvetemült egy ízlésed van, amihez csak gratulálni tudok. (Anyám...)
  • MasterB
    #121
    Egyébként az Arthur és a Villangók tényleg egy szerethető film lett volna ,ha rendesen megcsinálják. Mert szerintem a forgatókönyv és a rendezés csapnivaló!
  • MasterB
    #120
    Az előbbi megjegyzést Hoz_Hun -nak szántam
  • MasterB
    #119
    Bevételek és nézőszám? Az alapján ítéljünk meg filmeket, hogy a sok agyatlan zombi mire ment be a mozikba?
  • Hoz_Hun
    #118
    Arthur és a Villangók az egyik kedvenc mesefilmem (felnőt fejjel). Nekem nagyon bejött.
  • Hirvaer
    #117
    Pofám leszakad. Nem hiszem el, hogy Gerard Butler, Optimus vagy Bruce Willis ne lenne szerintetek eléggé teljesen jó arc ahhoz, hogy legalább említést tegyetek róluk.
  • Tom aHawk
    #116
    Ezt én nem értem… ezen a listán miért kell így felháborodni. Ez egy magán vélemény és ez az elején le is van írva. (plusz még az is hogy egyesek hőzöngeni fognak) Az meg már egyenesen röhej hogy legtöbben a saját véleményűket szent és sérthetetlenek érzik mert az és kész… az ilyenek minek írnak fórumra? Hogy nem lehet megérteni, hogy ízlések és pofonok!? Nekem is van olyan haverom akinek nagyon bejött egy film amin én csak aludni és „morgolódni” tudtam, de attól még nem küldtem el az anyába mert tetszik neki!
    Pl.: ezzel a listával sem értek egyet teljes mértékbe, de… …de leszarom, mert ez nem az én véleményem és nem is így terjeszti… :)

    winnie: a 96-os hozzá szólásodon meglepődtem… …meg mondom őszintén jól tetted, hogy nem nézted végig, bár csak én is így tettem volna… …rám is nagy hatást tett, de a vége olyan ugyan olyan erős negatív érzelmet váltott ki… …nem azért mert rossz, se az eleje se a vége csak elégé mást vár az ember… …talán tovább szeretne „repülni” :) a film (fantasztikusan elkészített) világával…
  • narumon
    #115
    Szerintem mindenkinek más, ezért nincs értelme ilyen listáknak. Nálam pl Arthur és a villangok a tavalyi év meglepetése volt, nagyon tetszett, aranyos karakterek, profi animátori munka és nem az egykaptafa pixardisney izé. Stardust szintén egy nagyon jó film volt. Sunshine nálam első félóra teljes katarzis, utána átmegy valami thrilleres horroros B filmbe és végére teljesen felejtős gagyi. Hid Terabithi földjére semmi szin alatt sem az év legjobbja nálam bár nem rossz film, az első tizbe azért semmiképpen nem férne bele.
    Az pedig nekem is furcsa, hogy olyan filmek mint a Karib Tenger 3 vagy Transformers lemaradt a listáról. Ez utóbbit egyébként nem mentem el moziba megnézni mert utálom az ilyen hypeos, képregényes szirszart de mindenki mondta, hogy nagyon jó igy dvdn megnéztem és basszus be kell vallanom, hogy sajnálom hogy nem néztem meg moziban. A zenéje meg a Napfény mellet az év legjobb Soundtrackja.
  • Boogey
    #114
    Jesszus .... ki volt az az elvetemult aki a legjobb 10-be belerakta a Napfényt? pffff
    Eppen tegnap neztem a filmet es komolyan mondom h meg eletemben nem vartam h vege legyen egy filmnek. Nem is tudom minek neztem vegig. SciFi-nek egy hatalmas nulla a film, horrornak meg komedia.

    Nem ajanlom senkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Sparrow79
    #113
    Fúj, a Terabithiát nagyon elcseszték. Lehetett volna jó film, de nagyjából a közepén teljesen elromlik.

    A Csillagpor pedig megérdemelné az első helyet.
  • winnie
    #112
    ha az apró titkokat vagy az egy botrány részleteit oda tennéd, akkor nem a toplista a fura.
  • Devvo
    #111
    Arthur es a villangok minden idok legrosszab mesefilmje.Sablonos fos.Kiszamithato az egesz film.Szegyen h ilyen szart kepesek csinalni.Es senki ne merjen belemkotni azzal h nem szeretem a gyerek filmeket mer igenis szeretem oket, de ez egy nagy bakloves luctol.Inkabb nezek Janos vitezt, Chihirot, es meg sorolhatnam.Utalom a foszereplo gyereket, mer rendkivul antipatikus szamomra, de ez inkabb mar csak szubjektiv velemeny.
  • zedow
    #110
    Hát elég fura toplista :)
    A legjobb filmek közül csak a Napfényt tetszett, az is csak egy nézetre, a többit a legrosszabbak közé tenném.
  • BaliBoy
    #109
    Huhh.. csak sikerült végig olvasni a topikot. :))

    Szóval. Először is a cikkben lévő TOP listákhoz hozzászólva. A horror thriller filmeket alapból ignorálom mert számomra nem hordoznak semmilyen értéket. Még csak látványban sem. A legrosszabb TOP 10-el kb. egyet tudok érteni. Nem biztos, hogy pontosan ugyanezeket a filmeket ugyanilyen sorrendbe raktam volna de, kb. jó. A Norbit is rossz volt és a Bazi nagy film is a vígjátékok közül. A Taxi 4-et azért nem feltétlenül tenném a 10 legrosszabb közé. A 10 legjobb közé sem. Viszont az Arthur és a Villangókat mindenképpen kivenném a 10 legrosszabból. Nekem tetszett.

    Megpróbáltam a saját 10emet felállítani, de nem sikerült. Minden film másmilyen és nem tudom rangsorolni mert minden film máshogy tetszett nekem. (már ami tetszett) Szóval rangsorolás nélkül amik nekem tavaj tetszettek:

    A fantasy vonalról nekem nagyon tetszett a Stardust. Ahogy a topikjában is írtam ez egy sokak által fogyasztható, könnyed fantasy film. Tetszett a története is meg az, hogy nem klisés film volt. Voltak benne egyedi ötletek.

    A másik "fantasy" film ami nagyon tetszett, az a Híd Terrabithia földjére. Engem ennek a története nagyon szíven ütött. Nagyon megható története van. Nekem vhogy a Neverending story jutott az eszembe róla. Még pedig az, hogy az emberek, hogy vesztik el napról-napra az álmaikat, fantáziájukat és szürkülnek bele a mindennapokba a társadalomba. Szóval nagyon egyet tudok érteni azzal, hogy ennek a filmnek benne kell lennie a TOP 10-ben.

    "sci-fi" vonalról - első sorban a látvány miatt - nagyon tetszett a Transformers. Töredelmesen bevallom ez volt tavaj az egyetlen film amire rááldoztam és megnéztem moziba. Teljesen ámulatba ejtet a realisztikussága. Biztos, hogy egy olyan film amit később is meg fogok nézni.

    Még talán megemlíteném a Karib 3at ami tetszett. Kicsit kusza a története de többszöri megnézésre azért letisztul a kép. :) Ebben a filmben is kiemelném a látványt. Elsőosztályu munka volt. És tetszik a film félig-meddig Happy End-es vége is.

    A többi filmet külön nem részletezném. Ezeket tartottam még jónak: The Fountain, Die Hard 4, Pókember 3, Rocky Balboa, és talán az a film amin idén a legtöbbet és a legjobbízűeket nevettem a: Mr. Bean nyaral. A látványa miatt külön kiemelném a Dragon Wars-t. Baromi jól megcsinálták. Sajnos a sztorija elég lapos vagy inkább kidolgozatlan. Főleg a vége.


    Nagy csalódást okozott idén a 300. Rendkívül bugyuta, túlerőltetett film aminek történelmi mondani valója még talán a 10%-ot sem éri el. Ez a 2 órás hentelős dolog nagyon nem jött be.

    A másik amit még megemlítenék - csak amiatt mert benne van az SG-s TOP10-be, az A boldogság nyomában. Valahogy ezt a filmet a sanyaru sorsú amerikaiakról, innen a magyar valóságból nem tudtam átérezni. De az is lehet, hogy csak rosszabb pillanatomban néztem meg. Viszont egyébként tanúlságos és példát lehet venni belőle.

    Hát kb. ennyi. Remélem sehol sem rontottam el a makrózást. :))
  • geksz
    #108
    Szerbusztok!

    Esetleeg legközlebb lehetne kategóriákat is használni!:D
    Akkor több film férne be, és nem lenne ekkora felzúdulás!;)

    A FOUNTAINnal kapcsolatban: Ez a film elég érthetelen lehet azok számára akik nem járatosak spirituális téren, ill. a budddhizmusban, és egyéb indiai és keleti vallásokban, de mindenképpen helyet érdemel minden idők legjobb filmjei között minden tekintetben. Először nekem is nagyonkusza volt a film. De egy ismerősöm segített kibogozni a szálakat. De a segítsége nélkül is egy szívhez szóló film, szvsz.
  • gordonfreeman
    #107
    Vagy például a prestige is egy hatalmas alkotás.
  • gordonfreeman
    #106
    Basszus, mik jutnak az eszembe. A hannibal ébredése is egy odaverős film, aki látta az előző részeket, lehet kicsit vontatott, vagy nem is tudom, de nagyon jó.
  • Ironka
    #105
    Ugyan szándékosan egy teszt, amit del Toro csinált, és így a néző pszichéjétől függ, h szerinte valódinak látja vagy sem, azért beletett pár hintet, ami az ő véleményét tükrözi.

    SPOILER

    "Now objectively, the way I structured it, there are three clues in the movie that tell you where I stand. I stand in that it's real. The most important clues are the flower at the end, and the fact that there's no way other than the chalk door to get from the attic to the Captain's office.

    Objectively, those two clues tell you it's real. The third clue is she's running away from her stepfather, she reaches a dead end, by the time he shows up she's not there. Because the walls open for her. So sorry, there are clues that tell you where I stand and I stand by the fantasy. Those are objective things if you want. The film is a Rorschach test of where people stand."
    azaz a fantáziavilág valódi


    http://twitchfilm.net/archives/008507.html
  • raingun
    #104
    A Faun labirintusa érdekes film volt. Nem mondanám rá hogy rossz volt, inkább fúrcsa, ahogy egy gyerek fantázia világa keveredik a háború valóságával. Semmiképp nem gyerekfilm. Igazból nem tudom kinek készült. De mély benyomást tett rám, az biztos és ez kevés filmről mondható el.
  • blaze
    #103
    "Akkor mit kezdenétek egy Memento-val vagy Mulholland drive-al?"
    A Memento-t nem tudom, miért hasonlítod a Fountain-nal és MD-vel, a Memento ugyanis tetszik, mert mindenre van logikus magyarázat.
    Mulholland Drive, ezt de jó, hogy felhoztad, mert ez számomra ugyanolyan érthetetlen film, mint a Fountain. Olvastam MD fórumokat, akinek tetszett, az sem igazán értett mindent a filmben. Ebből pedig az következik, hogy nem is lehetett megérteni mindent a Mulholland Drive-ban, vagyis a sztorit túlságosan is a néző fantáziájára bízzák. Számomra az MD csak 2/10, a 2 pontot is csak azért adom mert tetszik a főszereplő Naomi Watts és a leszbikus jelenet.:)
    Hasonló film még, melyben szintén Naomi Watts a főszereplő, a Stay. Itt ugyan érthető a történet, de a befejezés miatt gáz a film.
    Hasonlóképpen vélekedek minden olyan filmről, melyekben sok megválaszolatlan kérdés marad bennem. Na meg az olyan filmekről is, melyekben lehetetlen eldönteni, hogy mi a valóság és mi nem az.
    Egy film többféleképpen is lehet bonyolúlt, de a Fountain, MD és Stay nem a bonyolúlt filmek kategóriájába tartozik, hanem az értelmetlen filmekéjébe.
  • Kornan
    #102
    Igen,tény ,hogy sok filmben találnánk ilyeneket,azért is nevezik tudományos fantasztikusnak és nem csak tudományosnak.Én sem utálok meg egy filmet,mert pl hangja van az űrhajóknak vagy valami olyan dolog van benne amit ellentmond a tudományak,csak rossz pont.A star wars gazdag fantasy világa és a jó történet... bőven kárpótol,elfeledteti.Egyébként nem a jövőben hanem a múltban.(Réges régen egy messzi messzi galaxisban)

    Nem is mondtam ,hogy a napfény nem sci-fi,csak kevéssé az, mert kevés elem van benne,és nem kompenzálja az unalmas történetet.Inkább horror,vagy sci-horr-fi :D.
  • feamatar
    #101
    no azért a Star Warsban igencsak kevés a realitás... az fantasy a jövőben. A legidegesítőbb hibát még elnézem(van hang az űrben) de mellette a fizika legalapvetőbb felrúgását( Star Wars vs Babylon 5 vadászai pl)
  • edios
    #100
    Ez egy értékes hozzászólás. Megtudhattam belőle, hogy a Sunshine igazából nem is scifi, és ami mégjobb, hogy világossá vált számomra, hogy a Star Wars viszont az.
  • lapaleves
    #99
    én nem tudom ki mit eszik azon szerencsétlen 300-on. igen jól tűrjük asszonnyal a gagyit, de vagy háromszor néztünk egymásra közben, hogy "biztos tovább nézzük?". mindezt normális házimozi "élmény" körülmények között.

    annyira idétlen és klisés az a film, hogy rémísztő. a csúcs a (másegyéb mellett) gladiátorból kölcsönzött búzakalász-simogatós okosság benne, ott végleg lemondtam róla.

    mindez magánvélemény persze, nem sértegeni akarok.
  • homeless
    #98
    Akkor mit kezdenétek egy Memento-val vagy Mulholland drive-al? Azok sokkal nehezebben emészhető filmek. Attól, hogy te nem érted, vagy nem szereted ezt a műfajt, még nembiztos, hogy a film fos. Már alapból a zene+képi világ miatt sem érdemelne fos jelzőt ez a film, de a 2 főszereplő lelki vívódásának az ábrázolása is zseniális.

    Elismerem, hogy vannak olyan filmek amikre egyértelműen rá lehet mondani, hogy fos, de a Fountain nem ilyen. winnie mondta jól, hogy megosztó a film.
  • gordonfreeman
    #97
    Majd elfelejtettem. A Pathfinder is egy említésre méltó, igen jól sikerült film! De senki nem tett róla említést, ezért én megteszem, mert megérdelmi. Remek a hangulata. (én is sok filmmel vagyok ugy, hogy bárcsak ne érne véget)
  • winnie
    #96
    érdekes ez a fél óra. az első fél óráig anno vagy ötször eljutottam. azt hallottam, hogy mennyire hype-os a film, hogy mennyire istenítik (és ahogy ilyenkor lenni szokott a sok 10/10 mellé repült egy-két 1/10 is), elkezdtem nézni, de fél óránál leakadtam. az egyszerűen annyira hangulatos volt, szenzációs képekkel, baromi jó zenével (a soundtrack azóta állandó emlék), hogy nem is akartam továbbnézni, nehogy "elfogyjon". (oké, nyilván ez a világ legnagyobb ökörsége, de vállalom.)

    szóval ha egy film már így részleteiben is üt, akkor az nem semmi alkotás. és, ami nem semmi alkotás, annak kutyakötelessége, hogy megosztó legyen.
  • gordonfreeman
    #95
    Jed 77#-re: Igen, lehet moziban hatalmas élmény a látvány. De van akit ez, pusztán a látvány leköt? Engem tuti nem, ellenék valószínű a filmen a látvánnyal is, ha legalább olyan semillyen lenne a történet és normális rendezés. De ilyen kezsekuszaság engem már anniyra zavar, hogy értékelhetetlen a film. Hangsújozva, miszerint kizárólag részemről! Másfelől, nem várhatja el senki, hogy egy filmet csak is moziban nézzünk meg. Lehet a szar kifejezés fájt neked, de nem neked szántam, hanem annak, aki már összerak egy filmet, tegye magát oda, olvassa végig a forgatókönyvet és ahol nem stimmel, javitson. A legnagyobb baj a filmmel az, hogy a rendezésből egyértelműen sugárzik a színjáték hangulat (mintha színházi előadást néztem volna). Nem film hangulata van a filmnek, ennyi. (senkit nem megbántani akartam a véleményemmel)
  • Cat #94
    Fountain. Igen, én fél óra után is még azon gondolkoztam, hogy ez mi a franc, azt se tudtam hol vagyok :) egy óra után kezdett csak összeállni a kép, hogy mi merre. Nagyon gáz.
  • blaze
    #93
    "a Fountain-nek is mindenképp"
    Okvetlenül, de a legrosszabbak között! Ennyire egy fos filmet nem sokat láttam!
  • Csurika
    #92
    3:10 to Yuma című filmet is megemlítettem volna.
  • homeless
    #91
    Ja meg a This is England-nek az 1. helyen!
  • homeless
    #90
    Ezeknek ott lenne a helyük a top 10-ben:
    Ratatouille
    The Bourne Ultimatum
    The Man from Earth
    Meg a Fountain-nek is mindenképp, bár az lehet, hogy 2006-os.