FreeTrack
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dübörög a 965ös x4
Bár a hátránya lehet az hogy lehet kisebb szögben tudod a fejed mozgatni mivel a szélsö ledek igy már takarásba lesznek
Nekem pl készen van a hármas, de eddig értelmesen csak a TDU-nál tudtam használni, (kinézni a keresztezõdésbe, nem fog-e valaki belémszállni). Verseny közbe csak árt, mert az auto rendellenes mozgásást-csúszását csak úgy tudod érzékelni hogy a látott kasztnit hogy mozdul el az úthoz képest. Na ha elkezdesz körbe nézelõdni, ez a támponnt elveszik. Elég nehéz lesz menteni csúszásokat, ugyanis nem hat rád fizikai erõ, nem fogod észrevenni.
Ettõl függetlenül ajánlom hogy készítsd el, nagyon jópofa! Helikopternél meg repzajnál tuti nagyon jól jön.
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
A tv-m elegge fenyes tehat elegg tukrozodik. VX1000 kamera es hany ledes megoldassal lenne korrekt ?
meg azt írják,hogy az asus már gyárt pc-hez a Wii kontrollerhez hasonló cuccot
Illetve:
(Bluetooth) How to Turn Your Wii Controller Into a Mouse
Arra lennék kíváncsi, hogy wii kontrollerrel mennyit késik pl a mozgás. Mert ledekkel is van egy kicsi idõ mire megmozdul, a ps3 kontroller mozgásérzékelése is késik, a wii milyen lehet.
Ikeában lehet kapni különbözõ formájú (lapos lencse, dagadt körte, karcsú körte) vicces lámpákat, amelyeket a tetejükön lévõ (fehér gumi, ütésálló borítás alatti) mikrokapcsolóval lehet bekapcsolni. Három színben láttam: piros, kék, zöld. Ezekben ledek figyelnek, azt hiszem 4 db. Semmit nem kell tenni, csak beforrasztani az IR ledeket az eredetiek helyére és meghosszabbítani a párban lévõ ledek nyákjai között a vezetékeket (20-21cm elég). Aztán ezt már oda teszitek, ahova akarjátok. Lehet a fejeteken freetrack-hez, vagy lehet a monitoron Wiimote-hoz.
További elõnyük, hogy utántölthetõ akkupack van bennük és ha jól emlékszem, akkor 1500Ft-ba kerülnek. Én most lettem kész az enyémmel.
A lényeg, hogy Bluetooth kapcsolat vmint a Glovepie program segítségével a Wii vezérlõ minden képességét ki lehet használni a PC-n.
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=255085
Elég régóta figyeltem már a témával foglalkozó fórumokat és mindig is zavart, hogy processzorteljesítményt kell beáldozni.
Meg aztán ott fekszik a tv mellett a Wii, két táviányítóval, ami mintha már megoldotta volna ezt a problémát.
Szóval, aki hasonló feltételekkel rendelkezik, az az alábbi linken utána olvashat.
http://forum.free-track.net/index.php?showtopic=1432
A kamerával annyi lett a végeredmény, hogy DV módban közvetlenül FreeTrack-ben nem lehet használni. Mûködik rendesen, de a windows ilyenkor olyan drivert hasnál, ami a játék (esetünkben EECH) azonnal elszáll D3D hibával és a FreeTrack is lefagy hibaüzenettel. Ugyanakkor ilyenkor a kamera felbontását nem lehet állítani és a 720X576 túl nagy felbontás volt a FreeTrack-nek. A ledeket ilyenkor, ha csak egy kicsit is kevésbé látszódtak, azonnal eldobta.
Maradt az USB-s csatlakoztatás SplitCam-en keresztül. Ezzel 320X240-ben nagyon szépen eldöcögött. EECH ment is rendesen.
Viszont baromi szokatlan még, hogy egy picit is elmozdulva a változás azonnal látható a képernyõn.
Végeredmény képpen leszögezhetõ, hogy mûködik. :-)
Ezután próbálkoztam USB kábellel, amivel a windows webkameraként ismeri fel. FreeTrackben ilyenkor el lehet érni pár alapvetõ beállítást, köztük az FPS lehetõséget is. Viszont amikor rányomok a START gombra, akkor szinte azonnal elszáll "A(z) FreeTrack.exe hibát észlelt, ezért leáll..." címû hibával.
Jött a második menet SplitCam-en keresztül. A SplitCam a FreeTrackben beállítható és mûködik is, ezért ezt nem taglalom, talán csak annyiba, hogy ebben az esetben a STREAM-nél lehet állítani a felbontás és a sebességet is. SplitCam használatánál az elõforduló hibák a SplitCam-ben vannak. USB kábellel megy a dolog, de a kamera tudásából adódóan ebben az esetben csak 15FPS-t tud, tehát mûködik ugyan, de csak ezen a sebességen. Maradna az, hogy firewire módban menjen. FreeTrack-ben szépen be lehet állítani 30fps-t és szemmel láthatóan sokkal finomabb a mozgás, viszont a SplitCam ebben a módban kb. 2-3 másodpercet késik a képpel. Folyamatos, de késik.
A lehetõségek tehát, hogy firewire módban kell használni SplitCam nélkül, de vagy egy olyan driver kellene, amivel DV módban is van lehetõség az állításokra, vagy marad a 12fps.
Néztem még egy leginkább érdekesnek mondható lehetõséget, bár teljesen nem próbáltam ki. Mivel a FreeTrackben minden videóeszköz megjelenik, ezért forrásnak elfogadja a TV tunerkártyát is. Ki is próbáltam. Szerintem a koponya el is szédült, mert TV adásban aztán talált rendesen "fénypontokat". S-Video bemeneten a kamerát rá lehet kötni a tunerre. Hátránya, hogy driveren keresztül nincs lehetõség a csatorna váltásra. Viszont tunerprogramban elõzetesen átkapcsolva más csatornára, vagy az S-Video bemenetre már megy a dolog.
Egyébként új idióta megoldás jutott eszembe, mert pl. S-Video-n , vagy firewire kábelen keresztül a kamera biztosan mûködne, de közben fel lehet venni kazira a mozgásokat és visszajátszva ugyanúgy vezérelne a FreeTracken keresztül. Sok értelme nincs, de a lehetõség adott. :-)
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Dübörög a 965ös x4
Leszedtem 1 kis progit ami elöhozza a pipát a lifecam-ban de igy nem sokkal késöbb visszakapcsolodik magátol <#zavart2>#zavart2>
Dübörög a 965ös x4
"solution:
install freetrack 2.1
and after install freetrack 2.2 in a diferent directory
you can access the option through freetrack 2.1"
Lol 😄
Nektek a freetrackban alul ahol írja hogy hány ledet lát az szokott villódzni felfele? tehát én nekem 1 ledem van, jobbesetben az elsõ pötty így zöld, de bevillog 3-4 ledig, bármit is állítok.
Dübörög a 965ös x4
A webkamera képén be kellett jelölni a szemeket.Még a fényképezõgépem webkamera üzemmódjával is jól mûködött,de csak az egeret lehetett irányítani vele.Csak a nevére nem emléxem már...
Bár a forum elsõ oldala csak olyannal van tele, hogy eddig minden jóvolt, de most......
Sajna egyéb elfoglaltság miatt nem tudom megcsinálni a kütyüt hogy kiprobáljam.
Ez a másik progit valaki probálta már:
cachya
Ezt bármelyik szimmel lehet használni vagy csak az FS-hez?
Ha jol olvasom ennek csak azt a papirlapot kell rárakni a sapira és kész nem kell semmit sem forrasztgatni.
"It's an included feature of FreeTrack 2.2 ...Wait for freetrack 2.2 ... (some Hours or Days ... Maximum ...) "
Dübörög a 965ös x4
itt kell átírni a "QuickStartPath" értéket, a "C:\Program Files\FreeTrack\Freetrack.exe" re.
Már csak arra kéne réjönni hogy hogyan veszem rá a Freetrack-et, hogy automatán elinduljon a Tracking 😄
Mivel sok parancsot kipróbáltam, és nem jöttem rá. Feltettem a forumban meg itt is 😄