FreeTrack

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ombika
<#worship>

Gyöször
Tegnap már néztem, hogy van, mondom biztos csak nekem új, de meg is jegyeztem magamban, hogy milyen jól sikerült. 😊)) Szóval betyár jó, köszi!

Dübörög a 965ös x4

pointer4
Ugyan úgy tükröznie kell, csak ugye azt a fénytartományt emberi szem nem látja. Zavarni téged bizti nem fog.
Ombika
Nekem a LCD tv-m elegge visszatukrozi a fenyt, infra leddel ilyen gondom nem lesz ugye: GV-IRPB8-4G HIGH POWER INFRA LED 0,5W?

LeonSilver
Tökéletes!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

pointer4
Pontosan 😄

Banner? Jólesz? 😄
Gyöször
Elõször ki kell találni, hogy milyen feszültségforrásról szeretnél mûködtetni és hány ledet. Ez a két információ nélkül nem lehet ellenállást számolni, vásárolni és beforrasztani.

Sima 20 Ft os távirányító ledek 20-25 fokban sugároznak fényt, a Pointer kolléga által belinkelt oldalon található általa megnevezett infra led pedig 100 fokban sugároz. Ezt gondolom nem kell elemezni mekkora jelentõséggel bír, mikro nézgelõdsz a monitor elõtt. Én a távirányító ledes kínlódás után azok helyére beforrasztottam ezt a percepteset és el talála hagyni a számat egy "király" szócska 😄 Hozzáteszem semmiféle kapcsolatban nem állok a percept kft vel 😊

Tehát álmodd meg, hogy mivel hajtod és milyen ledet, utána kiszámoljuk neked az ellenállást. Vagy kiszámolod te magadnak. Mert az sem mindegy, ha pld betervezed a cuccot 2 ceruzaelemre, és késõbb 1,2 V os ceruza akksi helyett bepattintasz 2db 1,5 V os alkáli elemet. 2,4 V helyett rázörgetsz 3V ot. Ha pontosan volt számolva az ellenállás, megsülhet a led.

Dübörög a 965ös x4

pointer4
Itt árulják, de ha tényleg van vaterán, akkor megér 1 próbát.
repvez
a vaterán nézz körul tegnap láttam 2-t 30k-ért, de 26 ra lehet licitálni.Ennél olcsobban nem uszod meg.Nálunk nem lehet kapni ha jol tudom a vrcenter aki forgalmazta megszünt.
DonZorro
Hali Srácok!

Itthon hol lehet venni TIR4-et? Bolt vagy WebShop?

Köszi...

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

pointer4
A weboldalon fel van sorolva amivel bizti nem megy, illetve amivel jól megy.
Ha nem találod a listában, akkor érezd magad úttörõnek a témában 😊
Sajnos a puging próbája az evés, nem lehet tudni próba nélkül hogy lehet-e az általad nevezett cucc driverében lockolni, meg rendesen állítgatni az exposuret, xp meg vista alatt is pl.

ilyen szinten
Ezzel megy?:Trust Chat & VoIP Pack CP-2100 (természetes a benne lévõ webcammal)

pointer4
Tökéletesen megy az egy síkos is, csak az egyik szár rövidebb legyen.

Ventura: sorba, ledenként.
Ventura82
Még egy uccsó kérdés: soros, vagy párhuzamos?

DummyBoy
Nekem bézbólsapkás van jelenleg, de megcsinálom ugyanezt a fejhallgatómra is valszeg, nem igazán szeretek sapkában játszani ...

De fejhallgatóra 2 féleképp is lehet, azt kell mgé eldöntenem, melyik lenne célszerûbb, a lentebb linkelt "egysíkos" vagy a sima sapkás (3Point Cap vagy 3Point Clip a software-ben ...)

Ez jól mûxik?

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Ventura82
Kösszépen <#eljen>

pointer4
3,3ohomos 0.25W-t használok, csak eléggé melegszik, tégy be helyette 3,9ohmosat.
Ehhez a ledhez legalább is: GV-IRPB8-4G HIGH POWER INFRA LED 0,5W 2 AA aksinál.
Ventura82
Hány ohm-os ellenállásokat használtok egyébként?

Ventura82
3 elég akkor? Én repszimhez használnám.
Igen, én is jobbnak látom inkább infra leddel szerelni, mert az tényleg nem olyan zavaró. Ez a karácsonyfadísz csak kóbor ötlet volt. Akkor hát, körbejárok a családban, hátha van fölös 3 db távirányító 😊

pointer4
Van ilyen pénzvizsgálós világítós toll, arra gondótam 😄
Azért használnak infra ledet, hogy ne látszódjanak a világító testek a monitor képernyõjén tükrözõdve, zavarhat. Arról nem is beszélve, hogy akkor világos szobában nem is menne nagyon.
4 nem kell, három bõven elég.

Pakter, ezt véletlenül a TrackIRhez toltam föl: 😄

Nem tudom még kinek ígértem ezt a képet, felteszem ide:
2 oldalas nyák, vékonyka szeletek vágva belõle. (az ón összetartja)

Mondjuk ez nem az enyém. Nem kell õket síkban eltolni, meg az egyik szár jobb ha rövidebb, de alapötletnek jó.
Ventura82
Elõször arra gondoltam, hogy a fejemre tekerem az egészet <#idiota>
de természetesen normális átalakításra gondolok. Mondjuk úgy, hogy az adapter maradthat, vezeték lerövidít 4 led megy a sapira szépen rendben.
Ja egyébként tegnap felbuzdultam és az asszony baseballsapijára rászigszallagoztam egy ledes öngyújtót és láss csodát, mûködött 😊 😊

pointer4
Az attól függ hogy valami gány szintû átalakításra gondolsz, vagy Macgyver szintûre? 😄
Kb akkor lehetne golyóstollból is átalakítani 😄
DummyBoy
így könnyû 😊

Nekem nem volt itthon semmi hozzá, csak a BT dongle 😊

Ventura82
Srácok, most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha egy ledes karácsonyfa izzósort átalakítok, az nem jó? 😊

Gyöször
Hát ha úgy nézzük, oké, de volt itt hon webcam. Így ráfoghatom, hogy ez nem terheli a freetack költségvetést. Megvettem 3 ledet, az volt ezeröt, de csak egyet használok belõle, tehát 500. Vettem még egy kapcsolót és pár ellenállást, elemtartó meg szintén volt itthon amit nem használtam. Erre értettem hogy szintefree-track 😊

Dübörög a 965ös x4

DummyBoy
Van 5 LED-em itthon, majd letesztelem a fényvisszaverõs mókát is ... egyelõre örülök hogy mûködik 😊

A 8900-as cucc az nem eredeti hanem utángyártott cucc, én is néztem, erre figyeljetek oda, az utángyártott az max 2 pontot képes követni, ergo 6DOF-ra nem jó!!! Ki kell próbálni max!!!

@Gyöszi: Ha 500 HUF-ból megvetted a kamerát meg mindent akkor jól jártál ...

De ha azt nézed hogy egy VX1000-es vebkamera 5-6k, akkor ugyanott vagyunk ...

És a lényeg ... a 40-50k-s Trackirhez képet (Oké, nem olyan pontos ergo Tuti az a legjobb ...) még Free 😊

repvez
Ha azt veszed akkor az alap megoldás sem az mivel egy normális webkam ami tudja a stabil 30fps-t is belekerül min. 6k-ba és akkor a ledek meg az ellenálások elemek elemtarto költsége pont ugyan ott van.
És a wiimote az mégiscsak gyorsabb frissitést biztosit a folyamatos követéshez.Ha a feltételezésem igaz akkor meg nem is kell megépiteni hozzá a ledes szerkezetet elég csak egy IR lámpa és valami fényvisszaverö anyag a sapira mint az eredeti TrackIR-nél és mehet a moka
Gyöször
8900 Forint az már hol "free"track? 😊 Én elvagyok az 500 forintos megoldásommal, még mindig nem csináltam meg 3 ledesre, de már nem is nagyon izgat, BS-t nem viszi a gépem, EECH val meg senki nem jön multizni.

Dübörög a 965ös x4

tudsz képet betenni a kész cuccról?

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

repvez
Azt ugy még ne probáltad hogy egy IR lámpát raksz a wiimote modé és a sapira csak egy IR visszaverö felületet?Elviekben ugyan ugy kéne müködnie csak nem kéne veszödni az elektronikával és a ledekre vigyázni meg az elemek sem huznák a fejedet.
Amugy találtam én is a vaterán 8900ft-ért wiimote-t gondolkodok rajta hogy kéne venni,de egy kicsit olcsobban,mert ehhez adnak valami szilikon boritást is ami külön 2k igy anélkül ha alkudok egy 5k-ért jobb vétel lenne.
pointer4
Ja éééééértem 😄
DummyBoy
Mert a Wiimote a webkamera HELYETT van, ugyanis van benne egy 100 FPS-es infrakamera 😊

pointer4
Miért kell a wiimote, ha vannak ledjeid ?
DummyBoy
Nos, jelentem gyönyörûen mûködik a 6DOF Freetrack-el DCS Black Skark alatt.

Wiimote + 3 ledes bézbólsapka + Freetrack.

Úgy néz ki a jitter nem sokat zavar be, nem is törõdök vele, Freetrack fórumon is írták, hogy Wiimote-al magas a jitter, de nem számít semmit.

Az érzékelés jó, finoman követi a cucc a fejmozgást, már csak finomhangolni kell ...

DummyBoy
Basszus, mindig elfelejtek valamit, a VIP-em meg lejárt ...

Szóval majd csinálok fotókat rólla holnap ...

DummyBoy
Ja, és olyan 6-8k körül mennek a neten, de figyelni kell, hogy eredeti legyen tutira ... van egy kínai oldal a freetrack fórumon ahol ottvan mire kell figyelni ...

Elvileg a világosabbszürke feliratos Wiimote-ok a jók ...

DummyBoy
Wiimote-ot a neten találtam ... valamelyik hirdetõoldalon ... Elvileg a srác lehet tud még szerezni... Majd megkérdezem ...

BlurTooth cucc kell még hozzá, telefonok miatt van itthon USB-s bluetooth dongle, meg leszedtem a legutolsó BlueSoleil drivert a netrõl ...

Aztán rákerestem a guglin, és itt egy leírás:
Wiiporjects.org

Miután ez megvolt, Freetarck elindít, Wii kiválasz, örül ... (3 távirányítóval lepróbáltam tud-e 3 jelet követni .. tud ... mégjobbanörül ...)

repvez
mennyibe fájt a wiimote csak külön és honnan szerezted? és hogy tudtad osszehozni a pcvel?
DummyBoy
Egy kis infó ...

Wiimote + Blusoleil driver + Freetrack 2.2 + gyertya (Itt a környéken bármit megkaphatsz ... infra led az nincs sajna sehol ...)

Párom kicsit hülyén nézett rám ahogy gyertyával a kezemben csápolok a gép elõtt 😊

96 FPS, jitter 40 és 60 között, még majd finomítani kell, kicsit kényelmetlen, mert a viaszt állandóan az ölembe borítottam, ettõl függetlenül ment mint a kisangyal ...

Amint lesznek LED-jeim is, kipróbálom a DCS-t vele 😊

olvass vissza picit,akkor megtalálod azt a linket,ahonnan a nagylátószögû LED-et megrendelheted.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Béla9248
Sziasztok!
Érdekelne a dolog és azt szeretném megkérdezni hogy milyen ledet tudtok ajánlani? Pl. távirányítóbol vagy lámpábol...stb. És még vmi leszedtem a 2.1 progit de amikor elindítom vmi hibaüzivel kilép! Ezt csinálja másnál is vagy csak nálam? És van értelme a led fényerejének változtatása potméterre gondolok?

Válaszotokat elõre is köszönöm!

Ha a nép dics?ít is téged, mégis csak egy ember vagy! Lenovo Y560

DummyBoy
Ok, köszönöm a segítséget!

Üdv!

pointer4
Annál még nem hallottam jobb és cserébe pénztárcakímélõbb megoldásról.
DummyBoy
Üdv mindenkinek! ajánljatok nekem valamilyen bevált kamerát Freetrack-hez, ami már bizonyított ...

Olvasgattam ezt a fórumot id és a freetrack sajátját is ... a Speedlinken gonolkodom vagy a VX1000-esen ...

Ahogy itt olvasom a VX1000 az bevált ... érdemes azt megvenni?

Elõre is köszi!

DummyBoy

sztoncsi
És a biztonsági övet is be szoktad kapcsolni? <#hehe>

Garfield: Egyszerű agy, egyszerű örömök... &#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#8226;&#771;&#830;)&#1782; &#1641;(&#865;&#3663;&#815;&#865;&#3663;)&#1782; &#1641;(×&#815;×)&#1782; .

pointer4
<#gonosz1> Hihi, nem bírtad pc nélkül ? 😊
Nekem volt Genius 321, írták hogy az is milyen jó. Persze nem volt az igazi, azután kipróbáltam VX1000-et, az nekem most a top. Vista alatt is megy jól. Széleslátószögéról annyit, hogy jobbra-balra van 30-40cm helyem még hogy kiessek a látószögbõl. De én 1,1m-re vagyok a monitortól, amin a kamera van. Napfénynél is jól megy, kikell venni IR szûrõ, és elé egy floppy lemez darabja.
Ombika
Igen en voltam ,de mivel fel evre eladtam pc-met es nembirtam nelkule , de mar cuccok megvannak kiveve led es kamera, tobbi kellek mar megvan igy ujra kezdem a projektet tobb tapasztalattal! 😊 Baj?! 😊

Gyöször
Ja, értlek. De akkor nem te vagy aki kb 1 éve azt írogatta, hogy VX1000 lesz és ki fogod venni az IR szûrõt, mert csak erre lesz.. Lehet kavarlak vkivel mind1. Lényeg mivel nincs VXezrem így nem tudok róla semmit. Fõleg nem azt, hogy 3 leddel teljesen jó megoldást biztosít-e 😊

Dübörög a 965ös x4

Ombika
Meg nincs , szerinted miert kerdezoskodom unatkozaskepp!? 😮

Gyöször
kipróbálod, megtudod.. neked van olyan webcamod 😊

Dübörög a 965ös x4