FreeTrack

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
Néztem a Youtube-on autóversenyes mozikat, nagyon élethû a kocsiban is nézelõdni <#eljen>.
pointer4
Vérre menõ századmásodperc hajszolásnál nem is lesz értelme a rendszernek tuti. Minden rezdülése mond csak el a képernyõnek valmait is a várható megcsúszásról. Ha mozgatom a fejem, ez a visszajelzés eléggé zavaros lessz.
Viszont könnyedebb lélegzetvételû versenynél jó benézni mind az ívbe (fõleg ha ismeretlen) illetve magam mellé, hogy beférek-e. Illetve belsõnézenél legalább az A oszlop mögé tudok nézni bal kanyarnál 😄 Nem vakon megy.
L Viper
Én is figyelem Arneh munkáját, de Neked hagyom a lehetõséget, hogy jelezd, ha kész lesz. Ebben egyeztünk meg <#vigyor1>.

Na ebben lesz igazán értelme a 6 DOF-nak Gyöszi tezsvír :-)
Gyöször
jaja perceptes highpower infrát 😊

Autószimulátorban nem biztos, hogy használnám. Egy versenypályára bõven jó is a csõlátás, helikopter szimulátorban elengedhetetlen. Repülõszimulátort nem szeretem, mert nagyon merészen bánok a joyyal. 😊 HÚZD FEL HÚZD FEL. Szegény néha megkattan a széleken. Az EECH-t elvezetem mindeféle hirdetlen mozdulat nélkül. Jobban is tetszik mindennél. Ide viszont tényleg kell a legalább 2DOF nézgelõdés, különben gõzöm nincs róla mi folyik körülöttem. 6DOF is nagyon kéne, van hogy beszúrom magam valami ház mögé és pont kitakarja a célt az ablakkeret. Na akkor mellé kéne nézni. De egyébként tökéletes az 1 led.

Hind kabinról annyit olvastam, hogy már minden mûszer mûködik. Hállelúja 😊

Dübörög a 965ös x4

pointer4
Hihi, csak sejtem mirõl beszéltek, én egyenlõre azon vagyok hogy autovezetés közben ne romoljon tõle sokat az idõm 😄
Viszont ha TDU-ban csak "krúzol" az ember annak az élményét igen megdobja 😄

Amúgy szerintem senki se használ síma led-et, csak infrát.
L Viper
Jaja, csak jönne már a Hind kabin is <#vigyor1>.
Az örömrepkedés is sokkal jobb vele. Falcon 4, Lock On Flaming Cliffs, nomeg az EECH, hadd ne ragozzam <#eljen>.
Gyöször
Az a lényeg, hogy fantasztikus, mi? Megszûnt a csõlátás és az mekkora élmény. A következõ ilyen az X52 volt nekem. Azóta szinte érzem hány méterre van a föld.

Dübörög a 965ös x4

Gyöször
Jóez. Énis 1 ledet használok azon egyszerû ok miatt, mert még mindig nem vettem normális webcamot. 3 leddel azonnal kiesek ennek a képébõl 😊 1 leddel meg tökéletes.

Dübörög a 965ös x4

L Viper
Nem látszik, mivel annyira halványan izzik, hogy csak épp észrevehetõ az izzószál vörössége. Jóval kisebb fénye van, mint egy lednek. Szerintem még tizede sincs.
pointer4
Nem zavar, hogy a monitorban látod a lámpát?
L Viper
Freetrack ledek és ellenállások nélkül.

Az otthoni kacatjaim között volt pár lom, abból kreáltam ezt az izét.
Ez egy õskori 12 Voltos Zsiguli mûszerfalizzó, annak a foglalatával, szívószál és egy rossz esernyõ merevítõpálcája, kis sebtapasz, szigetelõ szalag, gumiharang.

Hát ilyen hosszan ki kell lógni a sapiból, de elképesztõen tökéletesen mûködik repülõgép szimulátorokban.
Fantasztikus. Igaz csak nézelõdni lehet 6DOF nélkül, mivel csak egy fényforrás van. Még a nappali fény sem zavarja meg.
A legkisebb feszkót adtam a lámpának ( 3,8V ) éppen haloványan izzik, de az is elég lett volna, ha csak infravörös tartományban mozog. A Freetrack progi szépen leköveti a kamera fényerõsítés kikapcsolással. Addig elvagyok a tákolmánnyal, amíg nem lesz jobb :-)

Tervezem egy normális megépítését persze, csak az idõ az a luxus kategória nálam :-)

A kamerám típusa : Genius i-Look 317-es és a 352x288-as felbontás vált be nálam.

Kössz a gyors választ 😉
repvez
#67 számu hsz-ben lévö linkröl töltsd le a pdf-et abból mindent megtudsz magyarul
Hello, ki szeretném próbálni ezt a programot, és az érdekelne, hogy tudok ilyet csinálni. Melyik a legjobb (3 v 4 ledes), és hol van egy magyar leírás errõl. Elõre is kössz mindent.
pointer4
<#eljen><#taps>
igen,én is mondtam már,hogy szerintem a freetrack-et a vx1000-re találták ki.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

pointer4
Na itt a fotón látszik - bal oldalon középen az exposure mellõl - kell kivenni az "auto" pipát. Ehhez kell az a progi amit említettem régebben, hogy ki lehessne lõni. Viszont sajna a Genius-webcam beállításai fapadosak voltak ehhez képest. Azt csak a splitcam-al lehetett 30 fps-re bírni. Ehhez az se kell.
pointer4
Na, 7végén vettem egy VX1000 Microsoft webcamot, mert a genius és a vista nem szeretik egymást. Na ez az ultimate zupper webcam erre !!!
1 csavar, szétkaptam. "lencse" kicsavar, szûrõt lepattint. Negatív szûrõ helyére berak. Összeszerel.
Nézem a képét, és infránál fényforrásnál ilyen óriás homály foltot látni, akkora ármérõvel hogy a 4 cm-re levõ infrafények összefolytak.
Szoftveresen nem tudtam eléggé visszavenni a fényérzékenységet, hogy ez elmúljon.
Floppylemez szétvág, azt beraktam. Tökéletes!! 3 kerek pontot lát, tökéletesen, még a hátérre esõ napsütés se zavar be. Az exposure állítástnál meg ki lehet szedni a pipát az "auto" fülbõl. Így folyamatos 30fps. 😄
Gyöször
IR filtert akkor sem biztos h el kell távolítani ha IR ledet használsz.

Egyébként Gratulálunk! Ön Spórolt legalább 40 ezer forint! Jó szórakozást a kedvenc játékához! Üdv a táborban! 😊

Dübörög a 965ös x4

a sima,látható fényû LED-el csak az a gond,hogy tükrözõdik a monitorban.ezért használunk infra LED-et.

Sikerült a legbonyolultabban megoldanom a Freetrack-et.
1.Vettem egy Microsoft VX-1000 4500 Ft-ért
2.Vettem egy az Auchan-ban egy LED-es fejlámpát 600 Ft-ért
3.Nem csináltam semmit a kamerával

Bekapcsoltam és mûködik az IR filter eltávolítása nélkül is fényes nappal és a sötét éjszakában is stabilan, akadás nélkül 30 fps-sel minden játékban.

Nem hittem, hogy ilyen egyszerû lesz, ez mindjárt más szájízt a kamionszimulárokban...
repvez
A legtöbb szimulátorhoz lehet használni aminél támogatva van a fejmozgás külön is.
De a hivatalos oldalon fenn van a lista ,de ezen kivül még más is lehet ki kell probálni:
hivatalos oldal
hello helllo
Ezt milyen játékokhoz lehet használni pl Test drive unlimiedhez lehet vagy grid-hez?

Gigabyte MA790X-UD4, AMD Phenom x4 9950 BE+refhűtő, Kingston HyperX 2x1GB 1066Mhz Kit, Asus Geforce 8800GTS 320MB, HKC 560W Samsung 160GB Win7 Ultimate 32bit, Apple Iphone 3GS 16GB

Hi everyone! Milyen webcam-et ajánlanátok egy 1 vagy 3 LED-es rendszerhez. Konkrét márka és típus érdekelne...
a freetrack-ben be van álítva,hogy emulálja a trackIr-t?

pointer4
Hátõõõõ, még nem próbáztam, ezzel várnod kell estig, de ugye ISI engine mint rFactor, ott kellett nyomni egy "U" betût, valami olyasmi a bindje, hogy "freelook" alapból. (Hátha)
TG Gida
Hali!
GTR2-vel van problémám,ugyanis nem tudom összehozni a freetrack-el.Hiába állítok bármit nem megy és már nincs ötletem mi lehet a baj.IL-2-ben rendesen mûködik.
A segítséget elõre is köszönöm!

Isten áldja a pogányokat!

megoldottam a pilóta pozíciójának,a problémáját,mivel a flaming cliff akárhogy is álítottam az adott .lua-filet,mindÍg ugyanabba a pozícióba rakta be a pilótát,és a freetrack .ini file-ban sem tudtam beálítani,hogy a pilótám kicsit távolabb "ûljön" a mûszerektõl.ezért aztán azt csináltam,hogy alindítottam a freetrack-et,és amikor mûködött már,egyszerûen elõrébb hajoltam.ekkor ugye a koponya "elõrébb jött".ekkor nyomtam egy "Center" gombot,beállt a koponya középre,majd egyszerûen vissza dõltem a székembe,amitõl a koponya hátrébb húzódott az adott tengelyen.majd ezután indítottam a flaming cliff-et,és a pilótám máris a jó helyen ûlt,és látni lehetett a mûszerfalat szinte egészen.

PhantomAss
hali
eladó egy trackir4pro
új, kipróválva volt csak
bõvebb info:
[email protected]

GOOBY, pls

üdv urak!
lenne egy kérdésem.lehet azon álítani,hogy amikor pl a lock on-ban elindúl a játék,milyen messze legyen a pilóta a mûszerfaltól?mert akárhogy álítgatom a játék config.file-ját,mindíg ugyanannyira van a mûszerfaltól,és így gyakorlatilag csk néhány mûszer,illetve a HUD látszik csak,és erõs a gyanúm,hogy a freetrack az,ami meghatározza,mi legyen a pilóta kezdõpozícíója a gépben.

Gyöször
nem hiába ajnároztuk, mi? 😊 nem is maga a fényerõ a lényeg, hanem a széles látószög. Nyugodtan szétnézhetsz, anélkül, hogy elvesztené a track a ledet.

Dübörög a 965ös x4

üdv!megvettem én is azokat a nagy fényerejû LED-eket,amiket Gyöször mester ajánlott.na ezekkel nem kell szopni,a kamera beálításoknál.baromi erõs a fényük.a trheshold csúszkát szinte alapra kell tolni.amúgy a splitcam progi nekem lefagyasztja a gépet.elindúl,a freetrack is,és úgy belassúl a gép,hogy szinte diavetítésként mûködik a koponya mozgása,aztán le is fagy a gép.de megy nekem az nélkül is a freetrack.

enemy engaged:commanche vs hokum

Gyöször
mennyire le? én simán le tudok énzni a radarra gond nélkül, meg a pilóta lábát is látom stb. Gyere át abba a fórumba írd be, hátha valakinekvan ilyen gondja még, vagy megoldása rá.

Dübörög a 965ös x4

pointer4
Lehet hogy nem lehet, a játék nem engedi pl. Olyan helyen kellene megkérdezni, ahol ismerik ezt a játékot pl, lehet itt is de én pl azt se tudom minek a rövidítése.
üdv!az miért van,hogy a freetrack-kel nem tudok lefelé nézni az EECH-ban?az autós programokban,a falconban,meg a lock on-ban is tökéletesen mûködik.de az EECH-ban egyszerûen nem hajlandó egy bizonyos szint alá "lenézni" a a pilótám.már álítottam mindent a freetrack-en,de nem akarja az igazságot

Gyöször
😊 kellemetlen az UV led 😊 Én Comanche Hokumba be tudtam kapcsolni a 6DOF módot egy kapcsoló az INI fileomban, mást nem tudok

Dübörög a 965ös x4

Köszi mindenkinek az infót! Már hogy tök sötét van kezdem azt hinni, és már biztos is vagyok benne hogy én infra helyett UV ledet kaptam, azért lila! Mint a didzsiben lilán virít minden a szobában 😊 Holnap mehetek infrát venni, mert átbattak!
repvez
Egyik játékban sincs alapból a 6dof.IL2-ben van malami mod amivel elöcsalogathato a topicjában tobbet tudnak rola mondani.A lockonban meg csak körülnézni lehet és közeliteni még 1.12b-ben is.
Ja és nekem az infralednek semmilyen láthato fénye nincs ha bekapcsolom.
a Lock On-ban csak a Flaming Cliff-ben van 6DOF-os fülke.1.02-ig csak forgolódni lehet a freetrack-kel benne.az IL2-õt nemtudom.

pointer4
IL2 höz nem tudok mit szólni, nem ismerem. Igen van alapból lilás/piros fénye a lednek, a kicsi szög miatt ahogy világít tényleg érdemes cserélni. (#81)
Hali mindenkinek!
Csináltam infraleddel én is egy sapis 3 ledes cuccot, és a beállításoknál mûködik is rendesen a fejbiccentés, közelítés, stb.. de gaméban(Lock On, IL 2) meg csak úgy mûkszik mintha 1 led lenne, csak körbe lehet nézni vele. Mit kell még állítani, vagy mi lehet? Meg még 1 kérdés, hogy az infra lednek világítania is kell? Pontosabban nekem alapból teljessen víztiszta, de bekapcsolva lila fénye van. Ez normális, vagy átbattak a boltban? Bár cserélnem amúgy is kell õket, mert szinte csak szembõl érzékeli a webcam, és így állandóan ugrál is a kép lehetetlen mozdulatlanul maradni vele.
Köszi a segítséget elõre is!
pointer4
Áhááááám 😄

És ehhez még hozzádobjuk ezt:

😄 és már fogalmad se lesz hol jársz 😄
ma játszottam a GT legends címû játékkal.csak a freetrac miatt telepítettem fel.hát nem semmi élmény az autó vezetés így.elõ fogom kotorni a kormányom is,mert nagyon állat volt nézelõdni az autóban verseny közben.

Mark007
A 4 nem jobb, le van irva az oldalon. Csak a 3-as késõbb került be, és a 4-est benne hagyták.
3-at használjatok.

pointer4
Ez jó kérdés. Én is törtem a fejem. Bizti a több ledbõl könnyebben állapítja meg a játék a közeledést-távolodást, talán még az elõre hátra fej döntést, vagy legalábbis pontosabban.
Mivel drága volt a led amit rendeltem (600Ft) 3at, és 4 nap mire megjött, ezért elhatároztam hogy 3al kipróba, és ha kevés fejlesztem.
Mivel tök jól mûködik most 3-al, nem bõvítem 😄
egy kérdés.miben jobb,vagy több a 4 LED-es változat a 3 LED-es változatnál?

Gyöször
ott a gumi alatt a nyákon egymás mellé vannak húzgálva ilyen csíkok. Azokra ha hozzáérsz a kezeddel vagy gumival bekapcsol. Legalábbis a számológépek, kvarcjátékok stb ilyenek voltak.

Egyébként nem hiszem, hogy egyszerûbb lenne így mivel a vezetékeket akkoris a helyükre kell forrasztani. A másik meg hogy szerintem a bicikli villógó eredeti ledjei biztosan nem annyi áramot igényeltek mint az új infra ledjeid. De te tudod.

Dübörög a 965ös x4

repvez
Ma elkezdtem nekiállni a 2.0-ás verzio megszerkesztésének.Szétszedtem egy bicikli hátsó ledlámpát .Abban van 5 led és 2 ceruzaelemmel elmegy, csak kicserélem a ledeket infrára és kivezetem öket a megfelelö pozicioba.A lámpába lévö áramkör meg elvégzi helyettem a sok vezetékelés gondot és az ellenállásokat.A jelenlegi 9V-on uzemelt 180ohmos ellenállással,de egyre nehezebben beszerezhetö a 9v-os elem meg ceruzát olcsobb akksisba venni.Csak azt nem értem hogyan kapcsolt be ez az áramkör mert sehol sincs rajta kapcsolo amit a külsö gombbal kellett volna nyomogatni és az a külsö gomb is gumibol van tehát az sem zárhatta az áramkört<#fejvakaras>
Gyöször
én sem venném meg a trackIR-t

Dübörög a 965ös x4