1632
  • blackshark
    Áh semmi megoldottam!:D
    Nem tudjátok hogy lehet véglegesen kikapcsolni a zoomolást a kamerán mert hiába kapcsolom ki a freetrack visszakapcsolja.
  • blackshark
    nah jönnek a problémák. :S nem tudom miért de stabíl 25fps és 0-5 között stabílan a JPS viszont amikor játszok egy idő múlva beszarik és a JPS pirosan 15-re felugrik és az FPS meg leugrik és lefagy a kam.ezek szerint sztem a cammal van a gond csak most nincs 5k-m hogy vegyek egy VX1000-est.
  • pointer4
    Ilyen játékspecifikus kérdéssel inkább a játék topicba, van sok amiket hallottam, hogy ini-filet kell a játéknál átírni, stb..
  • blackshark
    bocsi,most már jónem tudjátok az EECH 2 Desert Operation miért nem látja vagyis nem működik.a configban beállítottam az 1-eseket de még ígyse,a játékban "running"-on van.majd kipróbálom a DCS vel is.addig is vmi tanács.
  • pointer4
    Várjál, mindjárt belenézek a varázsgömbömbe.
    Mi a hiba, milyen kamerát használsz, melyik verziót, mit változtattál azóta hogy működött, milyen oprendszer?
  • blackshark
    ez az!!! :D működik az USB-s.most meg a freetrack progi szarakszik.mikor le "start"-olom akkor mindig hibajelentés.régen nem volt mitől van?
  • blackshark
    nah én meg elkezdek építgetni,jó fórumozást továbbra is,tudom h ez nem játékos fórum de megkérdezném h ti mivel játszottok?DCS BlackShark,enemy engaged 1-2,Fligth simulator?ha a blacksharkot toljátok multiban akkor én is csatlakoznék majd mikor már leszedtem
  • pointer4
    Régi fényképező, filmnegatív ? Amit azért adnak hogy újra előhívasd ha akarod? Annak az elején-végén van feles rész, aból 2-3 réteggel lehet is játszani.
  • blackshark
    hátjah,csak az utolsó floppymat is feláldoztam tehát a kamerásat nem naon tom megcisnálni.
  • pointer4
    Max lilára van festve a háza, mert azt nem látod ha világít. Teszteld valmai kamera/fénykpező előtt hogy világít-e.
  • blackshark
    hát egy lila színű infraledem egy távirányítóból.csak nem tom h működik még e
  • g0a
    igen nem nagy osszeg 1 infraled. es legalabb megtudsz minden infot rola.
    eshat az ir szuro dolgot is megkellene csinalni webkameraban mert ugy az igazi.
  • pointer4
    Kérdezd a gyártót :D
    Én azt nem használnám, eleve tükröződik majd a monitoron, és bármilyen más lámpa fénye megzavarja majd használat közben, nembeszélve ha nappal besüt a nap. Inkább egy rosz távirányítóból szedd ki az infraledet, esetleg vegyél egyet, ~130Ft.
  • blackshark
    jah,megmég annyit hogy a billentyűből kiszedett zöld led az hány mA-es és mennyi a nyitófeszültsége?
  • blackshark
    köszi skacok akkor neki is látok ha lesz időm,majd írok ha működik.
  • g0a
    mondjuk nemtudom hogy menni fog e mert lehet a led "villog" majd pont ezzel szivtam enis ac/dc adapterrel. de a nokia tolto nekem is bejott igaz 1 kondenzator oda se art :) magyarul szvsz kell kondi usb re is.
    foleg hogy 500mA az usb2.0.
  • g0a
    ez elkepzelheto :) de jelen esetben neki nemkell csak a tap :) de mindenesetre erdekes.. kosz hogy szoltal :)

itt is ugyvan ahogy irtad green a +

• pointer4
    Ezzel a képpel már többszőr is összevesztem ám. Akár hányszor használtam, megszívtam, szerintem a Data + - fel van cserélve. legalábbis nekem mindig megkellett fordítanom hogy fel is ismerje a készüléket a PC :D
    Ezzel meg érdekes mód működött:
  • g0a
    mondjuk nem blankolod le :))
  • pointer4
    Pontosan, csak még a led elé - sorbakötve - megy egy ellenállás is, amin akkora áramnak kell esnie, mint amennyi a lednek megfelelő, a paraméterei alapján.

Vegyünk egy átlag infraledet, 150 mA munkaponnt, meg 1,3V nyitófesz.
    Tehát van mondjuk 3,3V feszed, akkor 3,3-1,3=2V és 150mA, azaz R=U/I 2/0,150=13,3oHm ellenállású és P=U*I avagy 2V*0,150A=0,3W teljesítményű ellenállás kellene. Mivel ilyen nincs, olyan félwattos 15hmos kellene.
    Itt van hozzá számoló.
    Bár USB ről neked 5V van, most ugrik be, akkor olyan 33ohmos kellene félwattos.
  • g0a

ugye a data kabelt meg kulon-kulon kell leszigetelni.
  • LeonSilver
    Szerintem tök érthetően fogalmazott.
    Egyébként kb. úgy kell ahogyan írtad annyi kis kiegészítéssel, hogy nem sziKszalag hanem sziGszalag.Ez voltaképpen egy rövidítés, mégpedig a sziGetelő szalagé. ( nem basztatás csak jobb ha itt szól valaki mintha valahol kiröhögnének érte, szvsz )
  • blackshark
    csak biztosra akarok menni hogy értem e,tehát a pirosat a led pozitív végéhez,a feketét a negatívhoz,a fehéret meg a zöldet meg sehova arra megy a szikszalag?mert egy kicsit elég nyersen fogalmaztál (sry)
  • pointer4
    Hát látsz egy fekete egy piros egy fehér meg egy zöld kábelt. Abból a piros a +5V a fekete a test. A fehér-zöld az jel, azt szigeteld le.
  • blackshark
    100 ohm ellenállás*
  • blackshark
    vagy úgy nem lenne jó hogy, 1db zöld led (3V-20mA)100mA ellenállás --> 5V USB (másik kérdésem,hogyan kell az USB-re ráforrasztani a ledet?mert amikor kettévágom az USB kábeljét elég sok minden van benne amit nem étek hogy micsoda.elemes megoldással ne is válaszoljatok,nagon eltökélt vagyok az USB-s dologgal.plz help!
  • blackshark
    a kamerásat akarom,miért ne lenne ez jó?leteszteltem nekem jó a freetrackhoz,akarom mondani nekem tökéletes.szal jó lesz ez a csatlakozás?(mikrofon)
  • g0a
    hat az attol fugg melyik megoldast akarod csinalni.
    van webkameras verzio meg wiimote os verzio.

a led amit irsz billentyuzetbol nemlesz jo. infra ledet kellene hasznalnod lehetoleg abbol is a legjobbat.

ellanallas az fugg attol is hogy hany mA es illetve hany V a led nyitofeszultsege.
  • g0a
    ok kaptam enis mar valszeg tied is 3,7v os :) megnezzuk bevalik e.
  • blackshark
    hi all,EGY ledes verziót csinálnék,1 zöld led (billentyűből xD)
    hogyan kezdjek hozzá?arra gondoltam hogy egy rózsaszínű csatlakozós mikrofonos kábelre forrasztanám a ledet.persze a mikrofont levenném róla xD,tehát kell ellenállás és hány ohm meg hogy azt hova forrasszam stb.KÉRLEK titeket segítsetek.több projektem is volt már de egyikse sikerült.PLSSS
  • g0a
    nah az nemrossz otlet es mennyi voltot ad le? mert nekem ilyen tekergetos ac/dc adapterem van de most probalkozok kondenzatorral hatha megoldja a vibralast...
  • Chazz76
    Én egy Nokia töltőt használok,mert meguntam már cserélgetni az elemeket én is :)
    355mA-t ad le,nekem meg kell 350 a ledekhez.Tökéletesen müködik,semmi melegedás,vibrálás.
  • g0a
    koszi!

500 az eleg lenne :)
  • pointer4
    MInden USb port limitálva van, 500mA. Persze, én megoldottam úgy, hogy az alaplapi csatis kijövetelen, összekötöttem a táp 5V-jával. Így most 30A :D
  • g0a
    :) koszi!

habar toltheto elemekkel el lehet lenni vele hetekig is :)

mar kesz az enyem is meg az a bajon hogy adapterrel akarom hajtani ledeket es kell kondenzator is mert a voltot szepen leadja de az amperral bajok vannak igy szabad szemmel nem lathato de villog a led.
    ha kesz lesz bemutatom.

illetve kerdes!
    pointer4: nem tudod usb mennyit ad le mA ben?
  • pointer4
    I Did it :D

Frankón működik :D

Képek, meg kis segítség beültetni, ha valaki olyan béna lenne az elektronikához mint én :D

• Ombika
    Az lehet, de kibaxott zavaro lehet ,h vmi buzeralja nyakad feszt!
  • LeonSilver
    Táp.Jobb mint állandóan elemért küldeni elemért.
  • Ombika
    Az az USB milenne?
  • pointer4

:)