FreeTrack

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tod mit,vegyél fel MSN-en vagy ha van Xfire-d.
MSN:[email protected]
Xfire:codminator
Erre gondoltam. http://www.free-track.net/images/point_model_gallery/neron_02.jpg
kifli
mekkora táv kell a ledek közt?
Nem akarok beleszólni a munkádba csak a bicikli lámpás verzió sokkal könnyebb.Én is azt csinálnám ha megjönne a csomagom,de sajna jövõhéten fog.<#szomoru1>Én is csak annyit csinálok h a bicikli lámpa burokján fúrok 3db lyukat majd egy kábellel kijjebb hozom a ledeket persze betartva a távolságokat.Elvileg müxik így is meg meg mûködnie is kell.Majd teszek fel képeket meg leírom h csináltam ha kész lesz.
kifli
na pls valaki számolja ki nekem milyen ellenállás kell vagy írja le neki hány mA-s a lede és milyen ellenállás van hozzá 2 ceruzaaksival
kifli
na ha fater webcamje olyan amibe vissza lehet tenni miután kivettem az ir filtert akk cserélek vele 😊
de ezt csak holnap tudom megnézni 😊

am a ledek elhelyezése tökmindegy? mert én a füles tetejére szeretném rögzíteni sorba , vagy egyet a tetejére és a 2 szélsõt meg a hangszóró fölé.
kifli
de gondolom a webcam nem lesz használható webcamnek mert azt nemigen tudom visszarakni :S

senki nem tudja hogy akk mi kell nekem abbol a boltból? Csak mert holnap szeretném megvenni...
pointer4
Igen, látja, és igen az a lapka lesz. Viszont ha leveszed akkor lesz csak kb jó a floppy, sokkal érzékenyebb lesz rá.

kifli
ill nemtom mit is kéne mert nekem ilyen camom van

(logitech express quik cam/go)
EZmeg tök máshogy néz ki.
Ill EZ hasonlít rá de nekem nincs az a szar amit a képen kiégetett a srác, nekem az a mûanyag szar simán lyukas
kifli
de nekem a kamera alapból látja az infrát
vagy az nemaz?
Ill szédszettem mert láttam egy leírást de az optikát nem akartam széttrancsítozni mert le van ragasztva (úgynéztem) íll ami szerintem az infraszûrés lehet az egy mûanyaglap ráragasztva az érzékelõk elé
pointer4
😊
Igen, csak elõtte az infraszûrõt érdemes eltávolítani.
kifli
am láttam olyat hogy egy flopi belsejét rakja a srác a cam elé és akk csak az infra látszik át rajta, kipróbálnám csak egy darab flopit nemtalálok :S
kifli
de mivel led nem nagy összeg veszek másik 3-at ha kell.
Annyit hogy akkor megmondanátok hogy mik kell nekem pontosan?
INNEN ha lehet mert szegedi vagyok és innen tudnám beszerezni a dolgokat...
kifli
egyenlõre csak kipróbálnám 😊 szal most nem veszek 600-ért ledet 😊
na szóval a ledeim 20mA-sok ha mindenigaz (legalábbis gondolom mert 5-öst sehol nem láttam, szal kevertem valamivel...)
pointer4
Nézd meg hog van-e róla info fennt.
Gyöszi kiszámolja neked a jó ellenállást, csak add meg a ledek munkaponntját (mA/V?) Gondolom 1,2 V os aksikra gondoltál.
Azoknak a ledeknek darabja, olyan 600 HUF. GV-IRPB8-4G
kifli
nemtudom hogy fog menni nekem egy Logitech QuickCam Express-em van
kifli
webcam már adott és van 3 infraledem is, 5milisek ha jól emlékszem, bár lehet hogy 20 mert lehet keverem valamivel (30forint volt, kb egy hónapja vettem)...
melyik a valószínûbb? Mennyibe kerülnek ezek a 100°-os szórású ledek? és milyen ellenállás kell nekem?
pointer4
3 led elég, a négy ledeset már nem használják. Sokat fejlõdött a progi.
Vissza-vissza olvasol, találsz infót mindenrõl. Olvasol majd egy spéci infraledrõl, aminek 100° a szórási szöge, ami igen jó erre a célra. A táviránytókban használt sajnos csak 20-30° ban látszik, és ha kiesik a kamera látószögébõl akkor furcsa reakciók lehetnek. 2 ceruzaaksi, ellenállás, infraled és mehet a móka. Kicsit berhelt webcamal. Legjobb a VX1000 Microsoft ami olcsó is.
kifli
4 led mennyivel jobb mint 3? vagy nincs külömbség elég a 3?
kifli
hali, tudnátok nekem segíteni hogy ezt hogyan tudom megcsinálni?
webcam megvan hozzá, már csak ezt a ledes kütyüt kéne összehoznom csak nemtudom hogyan is kell :S
Valaki segítsen pls, 2 aa-aksival mûködtetném...
Nekem a DCS Black Shark jön be.A Lock-onok nem naon.Inkább helis típus vagyok.<#vigyor0>
Persze a cam látja a ledeket már többször is teszteltem.Szal akkkor ma megcsinálom.<#vigyor2>
DummyBoy
Kicsit off ide, de ha komolyan érdekel a Lockon, akkor érdemes megvenni az FC-t ...

15 dolcsiért letölthetõ a www.lockon.co.uk-ról... ha nem is mindent, de elég sok mindent javítottak benne 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

DummyBoy
Naugye 😊 Sok sikert hozzá!

Az 1.02Patch megoldotta a dolgot<#vigyor2>
DummyBoy
Nekem eredeti van 😊 Van a Sima Lockon (1.0) , utánna van a Flaming Cliffs fizetõs addon (1.1), és ahhoz van a 1.2b patch ...

DummyBoy
Sajna ennyit tudtam ... igazság szerint nekem 1.2 FC van, azzal nem volt gond, csak törölnöm kellett az iniket és kész ...

Hátha majd valaki jön ...

Esetleg a te Lockonodról nincs egy link hogy honnan töltötted? mert lehet hogy az már használhatóbb verzió
Már rongyosra configoltam a lock ont és a Free trackot is de nincs változás ez már így marad ,azért köszi a sok segítséget remélhetõleg a többi játéknál jó lessz <#falbav>
DummyBoy
5mm helyett 3mm ... elvileg nem lesz gáz, beépítés elõtt próbáld le hogy látja-e a kamera, sok bosszúságtól megkiméled magad ...

Azért ajánlanak 5 milist, mert az nagyobb és jobban látja a cam ... ennyi ...

DummyBoy
Hány FPS-t ír a kamerádra a FreeTrack?

Amiatt is lehet a szaggatás, ha a kamera nem tud 24 FPS-nél többet ...

Mégvalami: FreeTrack fórumon írták, hogy ha Output device-nak be volt állítva a FreeTrack és a TrackIR is akkor a Lonciban nem mûködik a követés ...

Azt próbáld meg, hogy az output device csak TrackIR legyen ...

Itt a post:

Ok, I set the Lock-on settings in Freetrack to default. I was using the mouse which was causing the mouse cursor to be displayed in-game. I've tried using both the TrackIR and FreeTrack interfaces and there is no headtracking. When I exit out of the game and then click on the FreeTrack icon to open it up I receive an error... HEY, I restarted Lock-on to induce the error message in FreeTrack and viola, it's working. I guess this talking it through made me look at all the possible options.
1. Use the Lock-on profile.
2. Delete the TrackIR .ini file from the Lock-on input folder.
3. Uncheck all the output boxes except TrackIR interface under the output tab in FreeTrack.
4. Enjoy the game.

Heló!
http://noob.hu/07/0312/LED.jpg
A képen jól látható a normál LED és amit fel fogok használni(kicsik).Látni lehet h fele akkora.Van mellette egy kábel az ehez is jó?
És ez a bicikli lámpám. http://noob.hu/07/0312/LED2.jpg
Sürgõs válasz kellene.
Bocsi a rossz képminõségért.
Hali!
A Sima lock on nak tünik , az egeres verziót már korábban ki próbáltam úgy mûködik de kissé szaggat
DummyBoy
Ha sehogy nem sikerül belõni a Lockon-t (Ami azért érdekes, mert nekem semmit sem kellett csinálni, csak törölni az ini-ket ...) akkor próbáld meg hogy beállítod a Freetrack-ben a kimenetet Mouse-nak, és Lonciban engedélyezd a Cockpit Mouse opciót ...

\Lock On\Config\View\view.lua file (View.cfg-ben is van ilyen opció, lehet azt is be kell kapcsolni ...)

Gyors kérdés a végére: Sima Lockon vagy FC ami nem megy? (A törölgetés az FC-re vonatkozik ...)

Köszi az infót a DCS már mûkszik, úgytünik a lock onról lekel mondanom,az továbbra sem megy.
LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

DummyBoy
DCS-ben ha bemész a Controls-nál az Axis commands részbe akkor ott van a Trackir? Látható az opsönszben?

Ott be tudod ugyanúgy állítni mint a joy-t ... És le is tudod ellenõrizni hogy mûködik-e ...

ÉS egy tipp ... DCS néha induláskor PAUSE-ra rakja a FreeTrack-et (X akta, nekem XP alatt csinálta párszor ...)

Szóval azt is nézd meg, hogy a játékban mikor mennie kellene akkor Shift F9-el kapcsolgasd, és változik-e valami ...

DummyBoy
Nem tudom ...

Nekem mûködött simán ... Annyi gondom van csak, hogy bár DCS-ben simán mûködik a 6DOF mellett a joy-ra állított Zoom, Lockonban nem mûködik, ezért annak csináltam külön profilt, ahol ki van kapcsolva a fejmozgás általi zoom ...

Viszont a qrva proggi mindig visszaáll a 6DOF-os profilra ...

Erre valami ötlet?

pointer4
Jitter-re gondolsz? Annál az a jó ha nulla.
pl:Black Shark

Lehet az gond,hogy az fps mellett a jps 000 ill 1-2?
pointer4
De mi ez az egy játékban sem ?
Rányomsz a startra, semmi sem állítasz, maxx sensitivity-t. Játék indít és már megy is.
Legalább is pl az rFactorba, TDU iRacing GTL-nél bekell pipálni, hogy TrackIR-t akarsz használni vagy sem.
Hali! töröltem ezeket is semmi változás.
A koponya mozog rendesen, de egy játékban sem mûkszik a körbe nézelõdés,kivéve ha kipipálom az outputban az egeret de az gondolom nem ugyan az.
DummyBoy
Hopp ... nem Trackir.cfg-t hanem Trackir.ini-t kell törölni, bocs ...

\Input\TrackIR.ini és
\Config\TrackIR.ini

DummyBoy
Hmm ... A fej mozog rendesen? Program mûködik, játékok alatt meg semmi?

A profil-t beállítottad benne rendesen? Mert defaultból 0-án van minden és akkor nem mûködik a cucc ...

pointer4
Hát a progiban, ha rányomtál a startra és mozog minden, akkor az már a lockon-nak kell hogy legyen valami beállítás gondja.
Van annak topicja? Lehet ott tudják.
Letöröltem de semmi változás 😞(
DummyBoy
Le kell törölni a trackir.cfg filet-t asszem ...

Sziasztok!
Lehet hogy én vagyok a lámer, de egy játékban sem mûködik nekem a Free Track,pl:Lock On!
Van esetleg valami beállítás a progin belûl, vagy a játékban kell valamit beállítani???
pointer4
<#wave> Örülök hogy tetszik, legalább nem hiába unatkozok melóba.
Gyöször
Így van, de rosszul mondtam, nem 150 mA hanem 350 mA a munkaponti árama, de ha kísérletezõ hajlam vagy, érdemes megpróbálni 150, 200 vagy 250 mA ra elõtétezni, ahogy sikerül, mert akkor talán nem melegszik csöppet sem, hosszabb az élettartama, valamin amiért mondom, hogy ritkábban kell tölteni az elemeket, már ha tölthetõekkel operálsz. Ha esetleg adapterrel, akkor ez mindegy. Akkor meg arra figyelj, hogy az adapterek általában terhelve is kb 30% al magasabb feszültséget adnak ki mint amennyire beállítod. Tehát ha van multimétered, akkor mérni mérni, mindent mérni 😊

[]

Dübörög a 965ös x4