FreeTrack

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pointer4
Attól még lehet benne szûrõ hogy látja a távirány ledjéd. VX1000 is ilyen, sokat lefolyt az a szûrõ, annak az eltávolításával megy rikító napsütésben is.
Viszont egyenlõre ne azzal kezd, hanem a led cseréjével. Mivel a távirányító ledjérõl nincs technikai infód, ezért nem is tudhatunk hozzászólni. Cseréld ki, 99% hogy menni fog.
De ha levetted a szûrõt, síma webcamnak már nem lesz túl jól használható, furák lesznek a színek.
Hello, van egy ledes satyóm egy telefontöltõtöl kapja az áramot egy ismerõsöm csinálta, normál piros ledekkel csinálta, ezt az ismerõsöm nem tudom elérni és én meg nem nagyon értek hozzá, a problémám az hogy csak nagyon sötétba müködik jól, négy ledes és ha úgy állítom be hogy a nappali fények ne zavarjanak akkor gyakran egy két ledet se vesz észre, ezért gondoltam hogy kicserélem infra ledekre csak azt nem tudom hogy az infra ledeknek is jó az az áram mint a normál ledeknek vagy nem, egyébként ócska távírányítókból szeretném a ledeket átrakni, esetleg valaki eltudná mondani mijen különbségek vannak pontosan a normál és az infra ledek közt, mármint a free track szempontjából. A kamerám egy noname webkamera, nemnyúltam még hozzá mert ezt használom a messengerekhez is, de úgy nézem nincs benne infra szürõ mert ha egy távirányítót elé tartok és nyomkodom a gombokat erõs fehér fény látszik az amugy fénytelen ledeknél.

Ha kell videót is csinálok.
Forrasztásban nem vagyok ász,viszont megcsináltam de csak a kábelt meg a ledeket.Mikor odatettem az elemhez semmise történt és a polaritást is figyeltem.Gombelemmel megy AAA-val meg nem sõt ha gombelemhez hozzáteszem azt a kábelt akkor már nem.Nem értem szar lenne a kábel?Direkt jelölve van rajta a + -.:S Help!
Gyöször
3 volt is elég nekik, párhuzamosan kell kötni, de ellenállás mindenképp kell. Nem tudom mennyi a nyitófeszültségük, de a polaritásra is figyelned kell, mert fordítva nem világít, viszont tönkremegy.

Dübörög a 965ös x4

Van 3 ledem.Van 1 zöldes fehér,egy kékes fehér,és egy fehéres ledem.Mekkora a feszültségük elég lesz nekik a 4.5V és kellenek ellenállások?
Köszi.
pointer4
Jah,és az exposure opciót hogyan tudom ki venni ha nem engedi?
Loool!Itt szenvedek h sose sikerült pedig itt volt az orrom elõtt egy pofon egyszerû megoldás.Vettem 3db LED-es gyújtót azt rászikszalagoztam a sapira és kész is van! 😄 Csak az energia ellátását kellesz megoldanom vhogy hogyha kifogynak az elemek.Szerencsére on-off van a gyújtón.<#taps>
LeonSilver
Mondjuk meglehetne próbálni egy filmet vagy foppy lemez darabot applikálni bele.
Ha meglesz a sajátom lehet kipróbálom.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

pointer4
Akkor majd csak nagy unalmamban vágok bele, mert most a VX1000 olyan jóra sikerült, hogy ha kitolnám a napra is menne.
DummyBoy
Nos, izé ... szóval mûködik, csak napfény, tükrözõdõ napfény és lámpa ne legyen elõtte ... ja és gyertya se xD

Ezeknek mind van infratartománya, szóval azonnal felismeri és akkor már nem követ ...

Tapasztalat, ugyanis nekem a gépem háttal van az ablaknak és az állólámpának ... Ha süt a nap a szembenlévõ ház ablakáról tükrözõdõ fény bezavarja ... ha meg párom felkapcsolja az állólámpát a hátammögött, akkor az is 😊 Ugyanis érzékeli 4-ik pontként ...

A megoldás nagyon egyszerû, csak el kellene forgatnom 90°-al az asztalomat ... csak lusta vagyok xD Meg úgyis csak esténként szoktam játszani ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Köszi mindenkinek a válaszokat! Akkor beszerzek egy Mote-ot!<#vigyor2>
LeonSilver
Szerintem igen.Van az elején ilyen sõtét szar mint a tv-n például, hogy a napfény ne zavarja.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

DummyBoy
Nos, a felbontás jelenleg nem igazán szignifikáns, inkább a sebesség, amiben a Wiimote tönkreveri az összes kamerát ...

HA nem IR Ledeket használsz, hanem sima piros ledeket, akkor nem kell leszedni a kamera IR szûrõjét, akkor elvileg használható marad a webcam, viszont más fényforrások bezavarhatják ...

Az OEM több mindent jelent ...

Itt egy idézet a kiskerárakról:
"OEM
(Original Equipment Manufacturer ~ Eredeti felszerelés gyártó)

Bizonyos hardver elemek esetében azt jelöli, hogy kivitele, csomagolása olyan, hogy eredetileg nem kiskeresdedelmi eladásra, hanem rendszerösszeállítók számára alkatrészként készült. Az OEM termékre a gyártó áltálában kevesebb garanciát vállal, nagy tételû egységekbe van csomagolva és nincs mellette végfelhasználói tájékoztató. A végfelhasználó felé a teljes garanciát, ill. a terméktámogatást a rendszerintegrátor ill. a forgalmazó vállalja. Elõnye, hogy olcsóbb, ára akár a "dobozos" un. retail változatnak a 2/3-a is lehet.

Az OEM-nek egy másik jelentése, ha egy gyártó a saját neve alatt egy másik gyártó termékét adja el. Erre példa a Samsung DVD-író család, amelyet a Toshiba cég gyárt és egy az egyben megfelelnek a paramétereik az azonos kiépítésû Toshiba meghajtókkal. Erre szokás mondani, hogy a Samsung DVD-író az OEM Toshiba.

OEM jelzésû szoftverekkel is találkozhatunk, ennek jelentése, hogy az adott szoftver csak bizonyos kötött formában (pl. új számítógéppel) vásárolható meg, ill. csak megkötésekkel használható, és a támogatást a gyártó helyett a forgalmazó végzi. Természetesen az OEM szoftver (néha jóval) olcsóbb teljes értékû változatához képest."

LeonSilver
Original Equipment Manufacturer

Az OEM aeredetileg arra lett italálva, hogy egy konfigurációval együtt veszed meg. Tehát amikor bemész egy boltba és veszel egy gépet és ahhoz adnak Windowst akkor az OEM. Azért olcsóbb, mert nem jár hozzá support. Azt a PC gyártója biztosítja. Természetesen kishazánkben megtalálták a kiskaput és gyakorlatilag bármilyen hw elemhez vehetsz OEM oprendszert. Ezzel mindösszesen a supportot bukod el. A másik probléma, hogy amíg a dobozos marad a tied a következõ gépedre is telepítheted az OEM megy a levesbe az elõzõ configgal együtt.

pointer4
Oem, az doboz, leírás, gépkönyv stb.. nélküli hardware. Megkapod zacsiba oszt kész.

Wiimote, fényes nappal is mûködik ?
LeonSilver
Már kitárgyaltuk, hogy ez az FPS nem az az FPS.Ez a mintavételezésre vonatkozik.Azért nem mindegy, hogy 1 másodperc akatt 30* vagy 100* vesz mintát az adott cucc.ÉN kipróbáltam a webkamerást is és most a wiimote-os verziót is.Ég és föld a kettõ.Valamint az, hogy valaki ír valamit igazából nemjelent semmit mert mint tudjuk messzirõl jött ember....

Aztán azért az is elgondolkodtató szerintem, hogy a wiimote egy kifejezetten az infra érzékelésére ( is ) készített célhardver és mint ilyen erre aklamasabb mint egy nem kifejezetten erre a célra készített webkamera.
A látószöge meg szerintem éppen hogy nagyobb mint egy webkameráé.

Még egy kérédés? Mi az az OEM? Valami kedvezmény, mert minden ilyen termék kb 30%-al olcsobb. És ki jogosult erre? Köszi
Igazad van, csak azt hittem hogy p.manian van személyes átvételre lehetõség. WiiMote-ról közben azt olvastam, hogy gyors, de kicsi a felbontása és a látótere. Persze valamit valamiért, de nem lehet hogy jobban járnék egy MS Lifecam VX-6000-rel ami 1,3Mp és 9-10 körül beszerezhetõ, és így lenne webcamom is. Aki már próbálta mindkettõ változatot annak egyértelmûen érezhetõ a különbség a WiiMote javára? Elméletileg a 30 FPS is folyamatosnak tûnik az embernek nem?
DummyBoy
Üdv!

Szóval, elvileg mûködik a fényvisszaverõs dolog (Találni rá példákat a neten, de több LED kell hozzá, és jó fényvisszaverõ matrica ...), de a sapkára, fejhallgatóra szerelt LED-es megoldás egyszerûbb és olcsóbb is ...

Valamint az eredeti WiiMote-ot onnan lehet megimserni, hogy az utángyártottakon vagy nincs Nintendo jelzés, vagy ha van akkor sötétszürkével-feketével van a Wii és ilyen feliratok, míg az eredetin (világos)szürke a cucc ...

Az általad linkelt Wiimote az lehet eredeti, de meg kell kérdezni a pixmaniasokat ... de ha újat akarsz venni akkor nem lenne olcsóbb keresni egy boltot a környékeden ahol árulnak?

Itthon olyan 12k körül van újonnan a Wiimote ... Pixmanian 10600 + 3k posta ...

Sziasztok!

Új vagyok a témában, és lenne néhány kérdésem! Nincs webkamom így elelinte azt a megoldást jobban preferáltam volna, de most hogy végigolvastam a fórumot úgy látszik a WiiMote jobban bejön. A WiiMote-tal is mûködik az a megoldás, hogy a LED-eket nem a fejemre rakom hanem azt villágítom meg és a sapin vagy fülesen csak a fényvisszaverõ pontok vannak? Eleinte olyan kamerát keresetem amibe gyárilag vannak infra LED-ek, de ilyeneket mostanába nem nagyon lehet kapni vagy elég "gagyi" hatásúak, kis felbontásuak! Esetleg tudtok ilyen kamot ajánlani, mert akkor lenne kamom is meg headtracker-em is, mivel abból a kamból nem kéne kiszedni az infra szûrõt, mert gondolom nincs is benne.
Jaa és még 1 kérdés! Honnan tudom megállapítani, hogy WiiMote az gyári nem kamu? Mert a Vaterán a 9000-esre írja hogy nem gyári Nintendo, de pl ez szerintetek igazi?
http://www.pixmania.hu/videojatek-wiimote-wii-remote-tavira/huhu1776824_jvart.html?srcid=1846&Partenaire=argep&CodePromo=oui
Remélem nem reklám!

A válaszokat elõre is köszi!
DummyBoy

DummyBoy
Oda tudod csatlakoztatni a másik Wii kontrollert a Nunchuck-ot vagy mit 😊

Jó kis cucc ez a FreeTrack a Wiimote-al 😊
Nem bántam meg hogy ezt csináltam meg, nem pedig a webcam-os verziót ...

LeonSilver
A wiimote hátulján van valami csati.Az mi a rák??Oda nemlehet ilyen izét csinálni?

Most mielõtt visszaviszem a kisunokám cuccát megint kipróbáltam.Ugyan nincs gyári trekk ir-em de szerintem ilyen lehet mint ez.Qrvára észrelehet venni, hogy nem 30fps a mintavételezés hanem 100.Sokkal-sokkal finomabb a mozgás mint egy mezei webkamerával.

DummyBoy
Üdv a klubban xD

Elvileg rálehet, csak kell egy feszosztó vagy ilyesmi, mert az USB 5V-ot ad le, a Wiimote-nak meg elég 3V ...

Viszont ezen és is gondolkodtam már, mert akkor nem kellene állandóan disconnectálni a Wiimote-ot ... és akkor az akkuk mehetnének a sapiba xD

Majd kitalálok rá valamit, vagy keresek hozzá cuccot, ha sikerül, akkor feldobom ide is ...

LeonSilver
Kössz szépen.Közben ráleltem én is erre a Bluesoleil-ra.
Be is üzemeltem.Hát mit monnyak??Qrva állat!!!Kéne vennem egy ilyent.

Ezt a wii izét nemlehet vajon rákötni USB-re, hogy onnan kapja az áramot ??A fene gyõzné elemmel tunkolni...

Tök véletlenül a Bluesoleil-hoz nincs valami okosságod?

DummyBoy
Minek sokszinû?

Webkamerához elég 3 piros led, vagy infraledek és kész ...

DummyBoy
Nos, kell hozzá egy bluetooth adapter, valami normál Bluetooth Stack, ami többet tud mint mint a windows beépítettje, például Bluesoleil, ezt ajánlják sokan, én is ezt használom ... (Netrõl le tudod szedni ...)

Aztán megkeresteted a Bluetooth-al a Wiimote-ot (Rányomsz a SW-ben hogy keresés vagy mi, aztán megnyomod a Wiimote-on az 1-es és 2-es gombot egyszerre ...) ha megvan, felismeri mint Bluetooth Hid Joystick, párosítod és kész is ...

Elindítod a FreeTrack-et, kiválasztod a Wiimote-ot és mehet a móka ...

Mindenképp infra ledek kellenek hozzá, kipróbáltam, a 950nm-esek jobbak mint a 850-esek, de mindkettõvel mûködik tökéletesen ... Ja és a hátad mögött ne verõdjön vissza napfény, vagy ne világítson a villany, mert azt is érzékelni fogja 😊

Pontos leírás angolul, hogyan csatlakoztasd a Wiimote-ot ...

Ha kérdés van jöhet nyugodtan 😊

Üdv!újratelepítettem a black sharkot,majd bemásoltam azt a "new input" filet,ami ahhoz kell,hogy mûködjön benne a freetrack,erre indításnál kidob egy hibaüzenetet,hogy valami dll file nincs meg,és utánna teszi zárójelben,hogy "new input".eddig mûködött,most az újratelepítésnél meg ezt csinálja.mi lehet a gond?

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Értem,a LED az kék és már volt használva.Akkor szerintetek annyi neki?xD Ha igen veszek 9db-ot és csinálok egy rendes track-et VMIKOR....3db piros,kék,zöld és csá.
LeonSilver
A fene egye már meg, hogy nemmegy az amúgy is szar keresõ.

Mi kell a wii izéhez, hogy lássa a pc ?? ( bluetooth van )

Kölcsönkértem az unokám egyik ilyen izéjét kipróbálni de holnap viszem neki vissza.

DummyBoy
Fél percet tuti kibír egy normál led (Aminek 100mA körül terhelhetõ ...), nekem kb 2 hétig ment a 3 ledes sapim elõtétellenállás nélkül (Nem volt a környéken sehol ... mákom volt hogy sikerült szerezni ...)

Szóval vagy valami el lett sakkozva vagy nagyon érzékeny VOLT a led ... (Mert akkor tényleg csak volt xD)

Gyöször
igazából már lehet, hogy arra a ledre nem nagyon kell számolni semmit, venni kéne másikat 😊 De nem biztos. Kb fél percet még talán kibír ellenállás nélkül is.

Blackshark milyen színû volt a led? Infra?

Dübörög a 965ös x4

pointer4
Bekell biggyeszteni egy ellenállást a pozitív vagy negatív ágba sorba. Csak az elleállása a kérdéses. Ha van otthon ple egy 3,3Ohm-osat, ha nagyon melegszik, akkor nagyobb teljesítményû kell majd. Ha a fényereje kevés akkor kisebb vagy nagyobb ellenállás köll.
Elvileg itt Gyöszi ki is számolja neked pontosan, csak kéne a led technikai paramétere, fesz, áram... 😄
Hogy kell elõtétezni? xD
pointer4
Persze mindent megnéztem elõtte.Már próbáltam több féle leddel de egyikse mûködik.:S
jól kötötted be a LED-et?jó helyre forrasztottad a pozitív pólust?

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Forrasztottam egy 1Led-eset egy 1.5V-os AAA elemmel viszont nem világít :S. Help!
DummyBoy
Üdv Mindenkinek!

Használ valaki GlovePie-t és Freetrack-et egyszerre?

Mert nekem nem akar menni ... Ha elindítom a GlovePie-t akkor negyedére esik a Freetrack sebessége ...

Találkoztatok már ilyesmivel?

arrow19
Sziasztok
Adott a problemam:
Van egy wiimoteom es a point modelt valaki eltudna nekem kesziteni? Se idom se eszkozom hogy megcsinaljak.Udv.<#worship>
DummyBoy
Nos, meg kell keresnem, asszem a Lockon fórumán leírja a srác, hogyan is van ...

Meg is van: WiiMote Projekt

A lényeg hogy a WiiMote a hátad mögött van, az infraled a kesztyûn és van mellette egy nyomógomb is ... Még nem próbáltam, de gondolom a led kikapcsolása szimulálja a kattintást ...

Egyszer ha lesz hozzá idõm meg hangulatom, akkor kipróbálom ... igazság szerint azért nem is akarok vele foglalkozni, mert ha mûködni fog, akkor nem fogom kibírni, venni fogok mégegy WiiMote-ot 😊

Ráadásul mostanában inkább FC-vel repülök mint DCS-el, rákattantam a Su-25-re, szóval oda sajna ez nem kell ...

repvez
amugy ennél a touchscreen simulálásnál azt hogy érzékeli hogy mikor nyomom meg a gombot és mikor csak elhuzom felette.
Mert a pozicionálás az tiszta( bár az kédéses, hogy hova kell tenni az érzékelöt hogy közel a monitorhoz is ráátása legyen a ledre) ,de a megnyomás rész az nem annyira
DummyBoy
HA csak erre kell a kamera ás másra nem használnád, akkor inkább WiiMote-ot szerezz be ... 30 helyett 100 FPS, kevesebb macera és megy mint a szél 😊 (Csak arra kell figyelni, hogy ne utángyártott legyen ...)

HA meg nem jön be akkor még mindig tudsz venni TrackIR-t, a Wiimote-ot meg nekemadod xD ... esetleg eladod 😊 Vagy csinálsz belõlle TouchScreen szimulátort xD

"PowerGlove" és DCS

LeonSilver
Majd megláccuk ahogy a vak nigger is mondta.Az a "bajom", hogy a webkamertát amit eddig használtam dobhatom ki a rákba.Qrva jó volt a freetrekkhez ( õsrégi, LifeView USB Robocam ) csak hár õreg és nincs driver vistához.Majd beszerzek egy májkroszoft kamerát, újra alkotom ( illetve a sógor ) a cuccot és ha nemtetszik majd csak ezután jön a gyári.Fõleg, hogy ennyira kaki most a forint.

Gyöször
Gyári trekk elõt mindeképen reszelj, ha az se akkor Perceptes led. Szerintem ezután már nem fogod igényelni az 50ezres trekket. De ha mégis, akkor eladod a sapecot, feldobod itt szerintem valaki tuti ráharap és akkor nem volt kidobott pénz az az utolsó 1500 se.

Dübörög a 965ös x4

Gyöször
Biciklilámpát a biciklire kell tenni és kész 😄 USB-t meg felejtsd el míg tönkre nem teszed a PC-t is..

Annyiról szól a történet amit Dummy mond, neked még forrasztód is van, keresel legvékonyabb hangszórókábelt az meg van jelölve pirossal és feketével, fel se tudod cserélni. Ha valami nagyon extrát akarsz, akkor veszel 50-100 forintért egy kapcsolót, akkor nem kell kiveszegetni az elemet, eljátszogatsz vele egy hétig.

Dübörög a 965ös x4

DummyBoy
Ha nem értesz az elektronikához akkor felejtsd el az USB-s mókát ...

Mellesleg az USB 5V-ot ad le ...

És a ledek szine mindegy, érdemes mindenképp elõtétezni õket ...

De nem értem minek bonyolítod ... elõször csinálj egy szimplán mûködõ verziót ... Nem kell hozzá semmi csak szigetelõszalag, kábelek, ledek meg 1 ceruzaakku vagy ceruzaelem ...

A kábelek végét lecsupaszítod, rátekered a ledekre és kész ... a LEDeket rárakod egy bézbólsapkára, a kábelek másik végét meg rászigetelõszalagozod az elemre/akksira ... és kész ... így azonnal ki tudod deríteni ha gáz van, és meg tudod cserélni a kábeleket, ésatöbbi ...

Bár ennél sufnibb gányabb megoldás nem nagyon van, ettõl függetlenük kipróbálásra oké ...