FreeTrack
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont egyenlõre ne azzal kezd, hanem a led cseréjével. Mivel a távirányító ledjérõl nincs technikai infód, ezért nem is tudhatunk hozzászólni. Cseréld ki, 99% hogy menni fog.
De ha levetted a szûrõt, síma webcamnak már nem lesz túl jól használható, furák lesznek a színek.
Dübörög a 965ös x4
Ha meglesz a sajátom lehet kipróbálom.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Ezeknek mind van infratartománya, szóval azonnal felismeri és akkor már nem követ ...
Tapasztalat, ugyanis nekem a gépem háttal van az ablaknak és az állólámpának ... Ha süt a nap a szembenlévõ ház ablakáról tükrözõdõ fény bezavarja ... ha meg párom felkapcsolja az állólámpát a hátammögött, akkor az is 😊 Ugyanis érzékeli 4-ik pontként ...
A megoldás nagyon egyszerû, csak el kellene forgatnom 90°-al az asztalomat ... csak lusta vagyok xD Meg úgyis csak esténként szoktam játszani ...
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
HA nem IR Ledeket használsz, hanem sima piros ledeket, akkor nem kell leszedni a kamera IR szûrõjét, akkor elvileg használható marad a webcam, viszont más fényforrások bezavarhatják ...
Az OEM több mindent jelent ...
Itt egy idézet a kiskerárakról:
"OEM
(Original Equipment Manufacturer ~ Eredeti felszerelés gyártó)
Bizonyos hardver elemek esetében azt jelöli, hogy kivitele, csomagolása olyan, hogy eredetileg nem kiskeresdedelmi eladásra, hanem rendszerösszeállítók számára alkatrészként készült. Az OEM termékre a gyártó áltálában kevesebb garanciát vállal, nagy tételû egységekbe van csomagolva és nincs mellette végfelhasználói tájékoztató. A végfelhasználó felé a teljes garanciát, ill. a terméktámogatást a rendszerintegrátor ill. a forgalmazó vállalja. Elõnye, hogy olcsóbb, ára akár a "dobozos" un. retail változatnak a 2/3-a is lehet.
Az OEM-nek egy másik jelentése, ha egy gyártó a saját neve alatt egy másik gyártó termékét adja el. Erre példa a Samsung DVD-író család, amelyet a Toshiba cég gyárt és egy az egyben megfelelnek a paramétereik az azonos kiépítésû Toshiba meghajtókkal. Erre szokás mondani, hogy a Samsung DVD-író az OEM Toshiba.
OEM jelzésû szoftverekkel is találkozhatunk, ennek jelentése, hogy az adott szoftver csak bizonyos kötött formában (pl. új számítógéppel) vásárolható meg, ill. csak megkötésekkel használható, és a támogatást a gyártó helyett a forgalmazó végzi. Természetesen az OEM szoftver (néha jóval) olcsóbb teljes értékû változatához képest."
Az OEM aeredetileg arra lett italálva, hogy egy konfigurációval együtt veszed meg. Tehát amikor bemész egy boltba és veszel egy gépet és ahhoz adnak Windowst akkor az OEM. Azért olcsóbb, mert nem jár hozzá support. Azt a PC gyártója biztosítja. Természetesen kishazánkben megtalálták a kiskaput és gyakorlatilag bármilyen hw elemhez vehetsz OEM oprendszert. Ezzel mindösszesen a supportot bukod el. A másik probléma, hogy amíg a dobozos marad a tied a következõ gépedre is telepítheted az OEM megy a levesbe az elõzõ configgal együtt.
Wiimote, fényes nappal is mûködik ?
Aztán azért az is elgondolkodtató szerintem, hogy a wiimote egy kifejezetten az infra érzékelésére ( is ) készített célhardver és mint ilyen erre aklamasabb mint egy nem kifejezetten erre a célra készített webkamera.
A látószöge meg szerintem éppen hogy nagyobb mint egy webkameráé.
Szóval, elvileg mûködik a fényvisszaverõs dolog (Találni rá példákat a neten, de több LED kell hozzá, és jó fényvisszaverõ matrica ...), de a sapkára, fejhallgatóra szerelt LED-es megoldás egyszerûbb és olcsóbb is ...
Valamint az eredeti WiiMote-ot onnan lehet megimserni, hogy az utángyártottakon vagy nincs Nintendo jelzés, vagy ha van akkor sötétszürkével-feketével van a Wii és ilyen feliratok, míg az eredetin (világos)szürke a cucc ...
Az általad linkelt Wiimote az lehet eredeti, de meg kell kérdezni a pixmaniasokat ... de ha újat akarsz venni akkor nem lenne olcsóbb keresni egy boltot a környékeden ahol árulnak?
Itthon olyan 12k körül van újonnan a Wiimote ... Pixmanian 10600 + 3k posta ...
Új vagyok a témában, és lenne néhány kérdésem! Nincs webkamom így elelinte azt a megoldást jobban preferáltam volna, de most hogy végigolvastam a fórumot úgy látszik a WiiMote jobban bejön. A WiiMote-tal is mûködik az a megoldás, hogy a LED-eket nem a fejemre rakom hanem azt villágítom meg és a sapin vagy fülesen csak a fényvisszaverõ pontok vannak? Eleinte olyan kamerát keresetem amibe gyárilag vannak infra LED-ek, de ilyeneket mostanába nem nagyon lehet kapni vagy elég "gagyi" hatásúak, kis felbontásuak! Esetleg tudtok ilyen kamot ajánlani, mert akkor lenne kamom is meg headtracker-em is, mivel abból a kamból nem kéne kiszedni az infra szûrõt, mert gondolom nincs is benne.
Jaa és még 1 kérdés! Honnan tudom megállapítani, hogy WiiMote az gyári nem kamu? Mert a Vaterán a 9000-esre írja hogy nem gyári Nintendo, de pl ez szerintetek igazi?
http://www.pixmania.hu/videojatek-wiimote-wii-remote-tavira/huhu1776824_jvart.html?srcid=1846&Partenaire=argep&CodePromo=oui
Remélem nem reklám!
A válaszokat elõre is köszi!
Jó kis cucc ez a FreeTrack a Wiimote-al 😊
Nem bántam meg hogy ezt csináltam meg, nem pedig a webcam-os verziót ...
Most mielõtt visszaviszem a kisunokám cuccát megint kipróbáltam.Ugyan nincs gyári trekk ir-em de szerintem ilyen lehet mint ez.Qrvára észrelehet venni, hogy nem 30fps a mintavételezés hanem 100.Sokkal-sokkal finomabb a mozgás mint egy mezei webkamerával.
Elvileg rálehet, csak kell egy feszosztó vagy ilyesmi, mert az USB 5V-ot ad le, a Wiimote-nak meg elég 3V ...
Viszont ezen és is gondolkodtam már, mert akkor nem kellene állandóan disconnectálni a Wiimote-ot ... és akkor az akkuk mehetnének a sapiba xD
Majd kitalálok rá valamit, vagy keresek hozzá cuccot, ha sikerül, akkor feldobom ide is ...
Be is üzemeltem.Hát mit monnyak??Qrva állat!!!Kéne vennem egy ilyent.
Ezt a wii izét nemlehet vajon rákötni USB-re, hogy onnan kapja az áramot ??A fene gyõzné elemmel tunkolni...
Tök véletlenül a Bluesoleil-hoz nincs valami okosságod?
Webkamerához elég 3 piros led, vagy infraledek és kész ...
Aztán megkeresteted a Bluetooth-al a Wiimote-ot (Rányomsz a SW-ben hogy keresés vagy mi, aztán megnyomod a Wiimote-on az 1-es és 2-es gombot egyszerre ...) ha megvan, felismeri mint Bluetooth Hid Joystick, párosítod és kész is ...
Elindítod a FreeTrack-et, kiválasztod a Wiimote-ot és mehet a móka ...
Mindenképp infra ledek kellenek hozzá, kipróbáltam, a 950nm-esek jobbak mint a 850-esek, de mindkettõvel mûködik tökéletesen ... Ja és a hátad mögött ne verõdjön vissza napfény, vagy ne világítson a villany, mert azt is érzékelni fogja 😊
Pontos leírás angolul, hogyan csatlakoztasd a Wiimote-ot ...
Ha kérdés van jöhet nyugodtan 😊
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
Mi kell a wii izéhez, hogy lássa a pc ?? ( bluetooth van )
Kölcsönkértem az unokám egyik ilyen izéjét kipróbálni de holnap viszem neki vissza.
Szóval vagy valami el lett sakkozva vagy nagyon érzékeny VOLT a led ... (Mert akkor tényleg csak volt xD)
Blackshark milyen színû volt a led? Infra?
Dübörög a 965ös x4
Elvileg itt Gyöszi ki is számolja neked pontosan, csak kéne a led technikai paramétere, fesz, áram... 😄
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
Használ valaki GlovePie-t és Freetrack-et egyszerre?
Mert nekem nem akar menni ... Ha elindítom a GlovePie-t akkor negyedére esik a Freetrack sebessége ...
Találkoztatok már ilyesmivel?
Adott a problemam:
Van egy wiimoteom es a point modelt valaki eltudna nekem kesziteni? Se idom se eszkozom hogy megcsinaljak.Udv.<#worship>#worship>
Meg is van: WiiMote Projekt
A lényeg hogy a WiiMote a hátad mögött van, az infraled a kesztyûn és van mellette egy nyomógomb is ... Még nem próbáltam, de gondolom a led kikapcsolása szimulálja a kattintást ...
Egyszer ha lesz hozzá idõm meg hangulatom, akkor kipróbálom ... igazság szerint azért nem is akarok vele foglalkozni, mert ha mûködni fog, akkor nem fogom kibírni, venni fogok mégegy WiiMote-ot 😊
Ráadásul mostanában inkább FC-vel repülök mint DCS-el, rákattantam a Su-25-re, szóval oda sajna ez nem kell ...
Mert a pozicionálás az tiszta( bár az kédéses, hogy hova kell tenni az érzékelöt hogy közel a monitorhoz is ráátása legyen a ledre) ,de a megnyomás rész az nem annyira
HA meg nem jön be akkor még mindig tudsz venni TrackIR-t, a Wiimote-ot meg nekemadod xD ... esetleg eladod 😊 Vagy csinálsz belõlle TouchScreen szimulátort xD
"PowerGlove" és DCS
Dübörög a 965ös x4
Annyiról szól a történet amit Dummy mond, neked még forrasztód is van, keresel legvékonyabb hangszórókábelt az meg van jelölve pirossal és feketével, fel se tudod cserélni. Ha valami nagyon extrát akarsz, akkor veszel 50-100 forintért egy kapcsolót, akkor nem kell kiveszegetni az elemet, eljátszogatsz vele egy hétig.
Dübörög a 965ös x4
Mellesleg az USB 5V-ot ad le ...
És a ledek szine mindegy, érdemes mindenképp elõtétezni õket ...
De nem értem minek bonyolítod ... elõször csinálj egy szimplán mûködõ verziót ... Nem kell hozzá semmi csak szigetelõszalag, kábelek, ledek meg 1 ceruzaakku vagy ceruzaelem ...
A kábelek végét lecsupaszítod, rátekered a ledekre és kész ... a LEDeket rárakod egy bézbólsapkára, a kábelek másik végét meg rászigetelõszalagozod az elemre/akksira ... és kész ... így azonnal ki tudod deríteni ha gáz van, és meg tudod cserélni a kábeleket, ésatöbbi ...
Bár ennél sufnibb gányabb megoldás nem nagyon van, ettõl függetlenük kipróbálásra oké ...