FreeTrack

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Sziasztok! Készítettem egy headset-re csiptethetõ változatot, gondoltam megosztom itt. Egyelõre még piros ledes verzió, mert nem volt kedvem (és idõm se) kioperálni az IR szûrõt a kamerából, de majd sor kerül rá. Fél napos konfigolás után igen precízen mûködik nappal fényes szobában is (víztiszta 3mm piros ledekkel).

Videó mûködés közben (FSX)

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

DummyBoy
Ez itt egy kicsit off, de mivel fejmozgásérzélekés meg Wiimote meg trekir, akkor nézzétek mit hoz a jövõ 😊

Új "kontoller" ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

L Viper
Okos :-)
LeonSilver
Kicsit távolabb kellett tennem ( 10-15cm ) a monitortól.Túl közel volt úgy 😊
Kell még azért egy BlueSoleil nevü szoftver amit leesett a teherautóról 😉
A többi stimmel.
A családban nem akarja használni senki 😊 mert nekünk itthon nincs ilyen szar ( Wii ).Az unokámnak van de a võmtõl elkértem az egyiket õ meg vett egyet osztrákiában.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

L Viper
A 100 FPS az brutál jó.
Ráteszed a monitor tetejére, bluetoothon a PC felismeri, Trackir Progiban is a kamera helyén látja és kész is...Hát ez nagyon jó tényleg.
Akkor mi van, ha más is használni akarja a családban, pl rendeltetés szerûen? :-)
LeonSilver
De ha azt nézed, hogy nem kell vele pöcsörészni meg ha másra nem kell ( én például a webkamertát sohasem használtam másra ) akkor ez egy jó alternatíva a trekkkir-el szemben.Mert annál azért lényegesen olcsóbb bár íbéjen láttam már ~24k-ért trekket.Egyébként tökéletesen megy freetekkel.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

L Viper
erre gondoltam. Jó cucc, csak nem olcsó, de ha jó lesz Freetrackhez is, akkor megéri :-)
LeonSilver
Van kérlek egy ilyen kütyüm.Eredeti nem az utángyártott mert állítólag az kaki.

Ez egy tökéletes infra kamera, és bluetoothon keresztül kommunikál a géppel.
Ilyen 100 körüli fps-t produkál ezért nagyon finom a mozgás.

L Viper
Nekem is 3 Ledes sapis van, nagyon jól mûködik, az ismert helis és rep.szimekkel is.
Akarok csinálni egyet füleshez is. Télen jó a sapi, nyáron meg a füles :-) Kell az is, bár az az igazság, hogy legtöbbször egy leddel használom. Néha idegesít, hogy elmászok mindenfelé a kabinban, meg elfordulok. ( Lehet csak szokni kéne. )
Még jó, hogy van "középre" konfig.

mihez van neked ez a kütyü? Most hogy is van ez?
LeonSilver
Három.De még a webkamerás cucchoz.( eredetileg négy led volt de nemsok az értelme ezért a negyedik kilett iktatva )
Most a sógorom csinál egy ilyen bizbaszt a wiimotehoz amivel USB-n keresztül fogja kapni a naftalint.Ha az kész akkor megoldjuk a háromledes, fejhallgatós mutatványt mert most bézból sapis megoldás van de nyáron egy kicsinyt meleg.Emlékszem tavaly nyáron csorgott az izzadtság a szemembe 😊

L Viper
Hány ledes megoldást csináltál?
LeonSilver
Én mióta a Wiimoteot használom és lelett reszeleva LED azóta nem panaszkodok.
Terveztem, hogy veszek egy gyári trekkir-t de ez a kütyü feleslegessé teszi.
Hihetetlenül jól mûködik!

L Viper
Láttam, sok embernek baja van, hogy oldalra fordulva nem látja a jelet a kamera, vagy el-elveszti azt.
Én egy régi bicajlámpából szedtem ki a ledeket. Elemtartónak használom a lámpa alsó részét. A ledjeim eredetileg átlátszóak voltak és legjobban csak szembõl látszódott a max fényerejük.
Ezt orvosoltam azzal, hogy nagyon finomszemcsés csiszolópapírral ( vízpapír ) bemattítottam. Olyn, minha tejüveg lenne. Így már teljesen egynemû fénye van és a led oldalát is tökéletesen látja a kamera. még a legszélsõségesebb helyzetekben is.
Üdv!
láttam videót,ahol a battlefield 2-õben használták a trackirt.próbáltam a freetracket is,de nem sok sikerrel.meg lehet valahogy oldani,hogy mûködjön ott is?

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Chazz76
Köszönöm

pointer4
Chazz76
Végre sikerült!Nem tudom,mi lehetett a gond,de most hasítanak a ledek,nem tudom úgy elfordítani a fejem,hogy kiessek a képbõl,elképesztõen jók.
Töltöttem az elemeken és kicseréltem a floppydarabot,a hátulján látszottak az ujjlenyomataim,ahogy összefogdostam.Most még be kell állítgatnom,egyelõre 20 fps-t tud+az auto expurse-t nem tudom kikapcsolni.

pointer4
Inkább egy olyan 33Ohmos-al próbáld meg.
Chazz76
Az nincsen sajnos. Arra is gondoltam,hogy mivel elég vastag a vezeték és kb 2m hosszú,lehet hogy magának a vezetéknek is jelentõs az ellenállása?Ez plusszban hozzáadódik az 1 ohm-oshoz és ez már sok lenne?Csak találgatok,mi lehet a gond.

Gyöször
Van egy digit multimétered? kösd be sorba Ampermérõ állásban az egyik párhuzamos ágba és máris meglátod mi újság.

Dübörög a 965ös x4

Chazz76
Én is gondoltam erre,csak annyira nem vágom a témát,hogy ezt kijelentsem.Párhuzamos kötés,3 led,1 ohm-os a pozitív ágba (1db).Lehet,hogy túl erõs és lefogja?

pointer4
Akkor az elõtétellenállásokkal rosszul van belõve a munkaponnt. Mekkoraákat is raktál ? Sztem nagy lett.
Én amikor VX1000 rõl leszedtem a szûrõt, akkor 1 floppy lemez kevés volt, kettõ meg sok. Úgyhogy még beraktam egy fotós fényerõszökkentõ szûrõt, úgy lett jó.
Chazz76
Én meg sz...ba vagyok.Levettem az IR szûrõt,elé ragasztottam a floppylemezt,aztán alig érzékeli a cam.Ha lehúzom a trasholdot,akkor meg több fals pontot is érzékel,ez se jó.Ms vx1000 a típusa.Most felraktam tölteni az akksikat,de nem hinném,hogy ez a gond,a távírányítóm lede jóval erõsebb jelet ad,mint a high power ledek,kb 1m-rõl már alig akarja látni a cam.

Gyöször
ÚÚ igen pedig ezt bele is akartam írni, hogy érdemes reszelni.. Tehát igen, elõbb ezt kell megpróbálni, aztán ha ez sem jó, akkor jöhet a drága.

Én is ki fogom próbálni, mert 3 led van felrakva a sapira ilyen kicsibõl, de mivel nem váltak be biggyesztettem egy drágát középre.

Épp most játszottam vele egy rohadt jót, mert kijött az EECH legújabb modja

Dübörög a 965ös x4

DummyBoy
Hmmm ... 20 forintos ledek nyílászögét egyszerûen meg lehet növelni ...

Le kell reszelni a végüket 😊 Sima körömreszelõvel, nagyjából 1mm maradjon "kiszászló" és a led vége között 😊

Ha ez sem válik be akkor jöhetnek a drága ledek 😊

Valamivel visszább linkeltem is be képet rólla ...

Gyöször
A perceptes ledekrõl van szó amit mi ajánlgatunk? Igen ezek közepe vörösesen világít, nem szeretnék magammal szembe jönni a sötétben 😄

SzKrisztian: drágább megoldás, de én nem vettem ki az infra szûrõt, mert kellett a cam másra is. Viszont találtam 100 fokos szögben sugárzó infra ledeket mert én is pont ezzel a problémával közdöttem a sima 20 forintos ledekkel mint te. Jelentem Tökéletes lett. Pointer kolléga szerintem ugyan ezt tudja elmondani róla, de ha Chazz-nak is ilyen van és megkérdezzük, szerintem õ nem is fog tudni semmiféle problémáról oldalra nézés közben.. 😊

Dübörög a 965ös x4

pointer4
Nálam is, de nem minden led csinálja.
Chazz76
Összeraktam a mûszert,3db IR led,a freetrack érzékeli is,de lenne egy kérdésem.Ha bekapcsolom,halvány vörös fényt bocsátanak ki a ledek,ez normális jelenség?

DummyBoy
Nos, nekem ugyan nem webcam-em van, de ha nem akarod késõbb másra is használni a kamerát csak Freetrack-re akkor érdemes lenne valahogy eltávolítani a kameráról az IR szûrõt, majd elétenni valamit mi megszûri a fényt (Floppydarab, elõhívott filmnegatív, etc ...)

De figyelem! Ha eltávolítod az IR szûrõt akkor azt nem lehet visszatenni, ergo már csak Freetrack-re lesz jó a kamerád!

Kösz mindenkinek a segíséget, az is gond volt hogy játék elõtt nem tettem le a tálcára a freetrak-et, és a messengerek is zavartak. A FreeTrack-emen kicseréltem a ledeket infra ledekre mert zavart a tükrözõdés a monitorról, de most meg az a problémám hogy csak alig tudok forulni, ha picit jobban fordulok már kezni nem látni a ledeket ha meg a kamera beállításánál érzékenyebre állítom akkor már mást is lát nem csak a ledeket és elkezd picit akadni is. Van valakinek valami ötlete hogy lehetne javítani?

DummyBoy
Nos, szvsz várd meg azoknak a válaszát akik ilyen ledet használnak, nekem nem reflektorok vannak a sapimon xD

300-350mA-hez tökéletes az 1 ohm ... de kérdés kell-e annyi ...

Ha van ilyen ellenállásod akkor próbáld ki max 😊

Chazz76
1db ellenállást akarok betenni az akksik után a + ágba,nem kell annyit forrasztgatni.
350mA/led,a 418.hsz.-ben lévõ infraledekrõl van szó,párhuzamosan akarom kötni õket,akkor mekkora legyen az ellenállás?

Gyöször
Rakhatod a "párhuzamosítás elõtt" is az ellenállást, akkor csak 1 kell. 1 leded eszik 350 mA-t vagy három? Ha a párhuzamos ágakba rakod az ellenállásokat akkor 3 kell, csak akkor nagyobbak. Elviekben a 2 megoldás tökéletesen egyforma eredményt biztosít, csak akkor úgy kell számolni.

Dübörög a 965ös x4

DummyBoy
350mA ? Hmmm ... Akkor azok valamilyen komolyabb ledek, akkor bizony megkövetlek, igazad van 😊

Az átlag ledek max munkaponti árama olyan 100 - 150mA körül szokott lenni, a sapihoz olyan 50 és 30mA körül szoktak számolni ... Ezért számoltam én is ennyivel ...

Nekem is 10 ohm-os ellenállás van a sapimon, és tökéletesen mûködik ...

Chazz76
A munkaponti áram 350mA,a munkaponti fesz 1,55V.Ezekkel jön ki nekem~1 ohm,de lehet akkor én számoltam el valamit,nem hajtok a fizikai Nobel-díjra.😊Ha valaki nálam profibb leellenõrzi,azt megköszönöm.

DummyBoy
Az nem lesz jó, valamit elgépeltél ...

30mA munkaponti áramhoz olyan 10 ohm-os ellenállás kell a LED-ek párhuzamos kapcsolása elé sorosan ... és kész 😊

Mellesleg nem lesz sokkal több a fesz mint 2,4v ... de akkor keress 15 ohm körülit és kész 😊 Robbanni nem fog attól a különbségtõl 😊

Chazz76
Nagyon jó,akkor elég kettõ akksi.Beütöttem a számlálóba,2.4V-tal számolva,így 0.81 az ellenállás,vagyis jó az 1 ohmos is.
Azt viszont nem tudom,jó e 2.4-el számolni,mert töltés után lehet nagyobb a fesz,így lehet valamivel erõsebb ellenállást kell beraknom,ha jól gondolom.

Gyöször
Dehogyis. Csak akkor kéne 4, ha sorosan kötnéd be a ledeket. Párhuzamosan kötöd és akkor elég a 2db 1,2 voltos cerka akksi. Mivelhogy párhuzamos kötésnél az ágakban a feszültség ugyan annyi!

Dübörög a 965ös x4

NIBI
Hát én csak 1 led-el próbáltam. Úgy is tök stabil volt, autózáshoz pont jó, mert vezetés közben a franc se akarja billenteni/bólintani a fejét, ahhoz elég az elfordulás is. 😊
De nem gyõzött meg a technológia, ahogy elnéztem egy kicsit a középtõl, már nem tudtam felfogni, hogy most éppen hol is van az autóm. 😄 És így elég kockásan vettem a kanyarokat. Persze repcsizéshez tuti jó a dolod. 😊
Chazz76
Hello

Elolvasva a fórumot,elhatároztam én is megépítem a saját rendszeremet.3 db infra leddel tervezem a 6dof miatt,a ledek munkaponti feszültsége 1,55V/db.Ez összesen 4,65V,tehát az lenne a kérdésem,hogy ehhez akkor kell 4 db 1,2V-os tölthetõ akksi+ellenállás?

NIBI
Oké, rájöttem!
Nem néztem az oldal aljára, ahol le lehet szedni. <#zavart2>
NIBI
Sziasztok.

Ezt a Free Track progit honnan tudom leszedni?
A free-track.net-rõl nem tudom, mert hibát ír ki.
DummyBoy
Akkor csinálhat ilyet még, ha hagyod a freetrack-et futni és nem teszed le tálcára ... amikor automatikusan leteszi tálcára magát, az okos windóz wisszavált a desktopra ...

Ha fut a Freetrack tedd le Te tálcára, és nézd meg akkor is csinálja-e ...

LeonSilver
Nekem a BS nem de más csinált ilyen akkor amikor a Skype ment.Próbálj meg bezárogatni cuccokat, hátha..

nekem még sosem lépett ki egyik sem így,ahogy írod.pedig a lonci,meg a BS nálam is megy.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Van egy gondom a freetrackel, néha látszólag minden ok nélkül a játékot leteszi a tálcára és a desktopot mutatja, ha a tálcán ráklikkelek a játékra visszajön és lehet tovább játszani, de ez rendkívül zavaró tud lenni. Az biztos hogy a freetrack miatt van mert próbáltam több játékot, Lock On, FS2004, DCS Black Shark, és Freetrack nélkül egyik sem csinált hasonlót, freetrackel viszont mindnél volt ez a hiba. Másnál is van ilyen, mi okozhatja, megszüntethetõ ez valahogy?

DummyBoy
Én próbáltam a kukásmellényt Wiimottal, az nekem nem volt jó ... (Lehet hogy csak a megvilágító 3 LED fényereje volt kicsi hozzá ...)

Inkább direkt fényvisszaverõ matrica lenne jó szerintem, meg megvilágításhoz több led ...

Mellesleg a Baseballsapin a 2 LED nem zavaró súlyú, ráadásul 1 LED-el is megoldható a móka ...

repvez
Veszel a boltba 200 forintért kukás mellényt és leszeded a fényvisszaverö csikot az sztem jo erre a célra.Én is gondolkodtam ezen a megoldáson csak azt nem tudom hogy az infra fényt hogy oldjam meg.Ami infraledes lámpát találtam az 4k körul mozgott ha meg házilag készitem el akkor azt meg megint hogyan kössem be hogy az áram jo legyen.
Bögyörő
Sziasztok, én is szeretnék ilyen freetrackes izét csinálni, de elõtte érdeklõdnék hogy hogy volna a legjobb megoldani. Nézegettem képeket róla, a legtöbb képen vagy a fejen vannak az elemek vagy kábel lóg róla, az elsõ megoldás nekem rosznak tünik, engem idegesítene a fejemen az elem súlya, a kábeles megoldás jobb de mivel engem a fülhalgató kábele is néha idegesít ezért egy harmadik megoldáson gondolkozok de mielõtt belevágnék gondoltam megkérdem mit gondoltok róla. Nézegettem a TrackIR-rõl is képeket, ott úgyvan megoldva hogy a kamera vagy szenzor vagy mi az, szóval ha jól gondolom az bocsájt ki infra fényt és a sapira csak egy visszaverõ van rakva, se drót se ellem. Szerintetek megoldható lenne ez a freetrackel is, úgy hogy a kamera mögé tennék egy vagy több infraledet amik rám "világítanának" és a fejemen meg csak egy kis valami lenne ami visszaveri az infrasugarakat. Ha megoldható mit lehetne alkalmazni az infra visszaverésére? A válaszokat elõre is köszönöm.

kifli
30 forint az infraled boltban, inkább vegyél