1632
-
CD -ből próbálj meg egy darabot szerintem kivágni, legalábbis valami ilyesmit ovlastam. Dehét ehhez nyilván szemből kellene egy erős megvilágítás, ami látható ledekkel azért nem egy optimális megoldás. Namost ezen a webkamon ugye meg van 6 db infra led, tehát ezért is gondoltam. Nameg azért lehet, hogy webkamként is használnám, tehát én inkább maradnék azért egy webkamnál, 30 fps nekem elegendő (a régivel csak 20 fps-es volt, az sem volt rossz annyira).
Tehát szerintetek ez az infraLED-es webkamera működik win 7 alatt, és 30 fps-el rendesen? Mert akkor megveszem, azt megpróbálom fényvisszaverőkkel, aztán ha nem megy csinálok egy rendes 3 ledes lámpát. -
Üdv!
10k alatt szerintem mindenképp keress használt WiiMote-ot! Tizenpárért már újat is kapsz!
Az az abszolut legjobb megoldás jelenleg ... A fényvisszaverős megoldás akkor lehet jó, ha találsz jó fényvisszaverő anyagot! (Ha találsz, akkor szólj, mert az lehet engem is érdekel xD Én a kukásmellény fényvisszaverőjét próbáltam, 0 sikerrel ...) -
Microsoft VX1000, ami jól állítható driverrel rendelkezik, és tartja a 30 fps-t.
Az infra kamerához nem tudok mit szólni. -
A freetrack fórumán kutatva láttam, hogy néhányan ilyen fényvisszaverőkkel oldották meg a fénypontokat (1. , 2. ).
Namost van egy ilyen webkamera, amin infra ledekvannak. Jó megoldás szerintetek ez így?
(bármondjuk első sorban azt lenne jó tudni, hogy működik-e megfelelően Win7 x64-en, és megy-e 30 fps-el. Van valakinek tapasztalata ezzel?) -
Sziasztok! Ti milyen webkamerát használtok, ill. szerintetek milyet érdemes venni 10k alatt a freetrackhez? Sima ledekkel használnám, nem infra, sötétített szobában. -
manitounickfree #787 'freetrack' valaki megtudna mondani, h melyek azok a fajlok fs2004ben es fsxben amik erzekelik, latjak a freetrack progit.
es fsxben meg mindig tep a freet. mig 2004ben tokeletes.
gondoltam 2004bol athuzom (v csak atirok 1-2 dolgot) a fajlokat fsxbe es talan megoldodik a problema.
elore is koszonom az epito valaszokat. -
Szerelj rá folyékony nitrogénes hűtést, nehogy leégjen a hajad :)))) -
Annyival jobb, hogy én a sima infra ledekkel nem tudtam oldalra nézni, ezzel meg kifogástalanul működik. Olyan kb ég és föld a különbség, de nnál tuti nem több :)) Persze ez csak az én webcamomra, gépemre, szobámra sapkámra stb vonatkozik. Mondhatni bevált. -
Infra, persze. GV-IRPB8-4G
Olyan 640Ft/darab, és postán küldik. -
mennyibe vannak ezek a nagyteljesítményű ledek? meg hol lehet kapni? ill mennyivel jobb? persze csak ha infra :) -
Nekem nagy teljesítményű Ledek vannak, negyed wattos ellenállásokkal. Azok olyan forrók, hogy leolvadt róluk a szigetelő szallag, de bírja. -
Sok sikert :) -
oks, má sapin meg is van a helye, már csak össze kell kábelozni a ledeket, beforrasztani az ellenállást a "tápegységbe" és kész, nem nagy meló, ráadásul minden adott hozzá. Ja a ledek csiszolását nem is mondtam :D -
Azért ez nem egy orvosi műszer lesz :) Szóval nem lesz gáz :) Ráadásul 2 ceruzaelemhez nincs szükség 100W-os ellenállásra :)
Építsd meg, és kész, jó lesz az :) -
ja ha külön 3 db ellenállást teszek bele akkor 0.07w
lehet az lesz inkább, bár nemtom. Am erősebb ellenállást hoztam mint szükséges véletlen 3.3ohmost hoztam 2.7ohm helyett, bár ennyi nemhiszem hogy nagy gond -
0.21w az ellenállás szükséges teljesítménye, am régen csináltam már 1x, de az valamiért melegedett, nem olyan húdenagyon de azért érezhető volt. Az probléma? -
Akkor lehet jobb megoldás a három ellenállás, ha egy darabnak pl 5Wos kellene, akkora bumszli kockát nem szívesen pakolnák fel. -
Szerintem csak a max teljesítmény volt köztük a különbség :)
Nos, a feszültség nem sokat változik, az ellenállás az áramerősség szabályozása miatt kell csak :) -
oks, bár nemmintha nagy munka lenne 3-al több forrasztás :D
de akk elég lesz a 2,7 ohm.
Am lenne mégegy kérdésem, vettem ellenállást 1ledeshez is, meg 3ledeshez is. Csak olyat veszek észre hogy hiába forrasztottam be ugyanúgy 2.4v marad a fesz a 8.7(vagy ilyesmi) meg a 2.7-esnél is. Mindkét ágra rátettem, de semmi. Nemtom jott vettem-e egyáltalán. 2 féle volt a boltban, kicsi barna a sínes csíkokkal, meg ez a picit nagyobb babakék a színes csíkokkal. Ha mérőeszközzel akkor megvan a szükséges ellenállás. -
Felesleges ledenként, elég egy ellenállás is, kevesebb macera és a végeredmény ugyanaz :)
Szóval a hobbielektronikás, egyellenállásos megoldás tökéletes :) -
na ugydöntöttem megcsinálom a 3ledes változatot is.
Webcamből sikeresen eltávolítottam az ir filtert, szal 3 infraled, 1.7v nyitófeszel, és 100ma-val. Hobbielektronikán 2.4v-os tápfeszhez 2.7ohm-os ellenállást számol, ezzel szemben a freetrack honlapon 7.5 ohmot, jah és ugylátom ott úgy számol hogy ledenként előtételezzek, hogy érdemes? -
valaki használ labtec webcam plust? hogy lehet eltávolítani az ir filtert róla? Csak mert azt nem sajnálnám :) -
koanla #770 szia,
nem, nem állítottam semmit. Eleinte nekem sem ment, de egy itteni tanácsra kikapcsoltam a Camera -> Advanced fülön az 'Automatic Gain Control'-t. Attól az lerepült minimumra és már jó is lett a cucc. -
manitounickfree #769 szia koanla
leirnad h freetrack progiban a cam fulon belul a calibration-nal az auto-n allitottal v sem ha igen milyen ertekeket. elore is koszi -
manitounickfree #768 szia Chazz76
telepisd a trackir v.5 progit, majd a gyokerkonyvtaraban a NPClient.dll es a TIRViews.dll masold a freetrack gyokerebe, allitolag ez javit a mukodesen. nekem nelkule is jol megy, de artani nem fogsz vele.
freetrack progiban jobb oldalon felul cam ful/
majd kalibration ful lent/ auto pipa kivesz elso ertek: 2,2 kov.: 2,5 ezekkel meg lehet jatszani.
profilful/ sensitivity: 0,7 smoothing: 200
output/ csak trackir interface es fsuips fs2004 pipa be
global/ sensitivity: 1 smoothing: 200 zoom smoothing multiplier: 1
-
koanla #767 Dummy, nálam úgy megy az FSX, hogy be van pipálva a 'FreeTrack interface', a 'TrackIR interface' és a 'SimConnect' is. Mondjuk nálam nincs fenn sem SDK, sem Acceleration, de ez nem tudom, hogy változtat-e bármit is. Mindesetre ez volt az első progi, aminél működésre tudtam bírni. -
Szia!
Az FSX-es problémádban nem tudok segíteni,mert azt nem használom,viszont az FS2004-et intenzíven-).Na most nekem azzal van gondom,hogy működik a free,de rohadt darabos a mozgás,élvezhetetlen sajnos,18-20 fps-t tudok kicsikarni max(vx-1000).Il2-ben nagyon sima,de ebben nem tudom belőni.Milyen beállításokat használsz,hogy neked sima?Más is használ FS2004-hez?Bármilyen segítségnek örülnék. -
manitounickfree #765 LeonSilver !
kiprobaltam az egerszimulaciot, de sajna nem segitett. azert koszi.
lassan az eladom "fs2004 jatekosok szamara" allapotba kerulok. D -
xD
Egy a gond vele ... az FSX miatt nem fogok TrackIR-t venni, mikor csak azzal nem működik xD
Az meg csak azért lett feltelepítve, mert egyik ismerősöm ki akarja próbálni :) -
Az lehet látod.Annyira már nem emlékszem rá.Két dolog biztos.
1) Egy darabig működött
1a) Aztán nem
2) Emiatt ( IS) kapott el a harctéri ideg és megvettem a gyárit.
2a) Megszűnt a monyákolás, minden pöpec

-
Nemmén ... Idegesít ...
FSX felment megint, FT indít, minden pipát kivettem, csak Simconnect - Flight Simulator X van bepipálva outputként ... de ha elindítom az FSX-et akkor az lekapcsolja a wiimote-ot :(
Ötlet? -
haat az a ppjoy vagy amire te gondolt az mouse look fsx en belul de az tuti nemjo, mert az csak annyi hogy ha mozgatod az egeret akor nezelodjon vele. eger lesz a pov hat.
es akkor nemtudod azt megcsinalni hogy nezelodjel es kapcsolgassad a dolgokat -
Nem vagyok már benne 100%-ig biztos de valami egér vagy mi emulácsijót kellett bekapcsolni.HA jól emléxxxem. -
Emlékeim szerint ment már ... Én nem repülök FSX-el, egy ismerősöm kiváncsi rá, de most egyszerűen nem tudom megoldani, hogy menjen alatta a FreeTrack ... -
fsx aztan acceleration mert accele tartalmazza mar sp1-sp2 ot is szal nem kell kulon felraknod... simconnecthez meg nem kell sdk.
de neked mukodott multkor nem? -
na én elkészültem az 1 ledessel :)
(találtam 1 pirosat :D)
Mivel a "táp" része univerzális, valszeg csinálok egy 3 ledest is és akk azt csak erre kell rádugni. Am ez egy ilyen telefontöltő valami volt, adtak hozzá 3 vagy 4 fajta csatlakozót és akk lehetett tölteni vele a tellót ha beleteszek 4 kis cerkaelemet.
sajna tesztelni még nemtudom, mert videókarim gariba van notin meg nincs játék -
Próbáld ki azt, hogy "Normál feletti" prioritást adsz a freetrekknek a feladatkezelőben. -
Nem, felraktam az FSX-et, és nem ment a FreeTrack ... el keztem olvasgatni mi a gáz, olyan megoldásokat találtam, hogy fel kell rakni az SDk-t, abban benne van a SimConnect, azt is fel kell telepíteni, majd FreeTrack-ben belőni ezt kimenetnek és oké ...
Na ez nem ment ... Hazamegyek, leszedem az egészet és újrakezdem ...
Kérdés: Van valami sorrend? FSX, SP1, Acceleration ... ezeket milyen sorrendben kell? (Én ebben a sorrendben raktam fel ...) -
amugy semmi nincs fent csak 1 FT es 1 fsx -
mire kell sdk ? festeshez?
lekell szedni es megy tovabb :)