FreeTrack
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Építsd meg, és kész, jó lesz az 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
lehet az lesz inkább, bár nemtom. Am erõsebb ellenállást hoztam mint szükséges véletlen 3.3ohmost hoztam 2.7ohm helyett, bár ennyi nemhiszem hogy nagy gond
Nos, a feszültség nem sokat változik, az ellenállás az áramerõsség szabályozása miatt kell csak 😊
de akk elég lesz a 2,7 ohm.
Am lenne mégegy kérdésem, vettem ellenállást 1ledeshez is, meg 3ledeshez is. Csak olyat veszek észre hogy hiába forrasztottam be ugyanúgy 2.4v marad a fesz a 8.7(vagy ilyesmi) meg a 2.7-esnél is. Mindkét ágra rátettem, de semmi. Nemtom jott vettem-e egyáltalán. 2 féle volt a boltban, kicsi barna a sínes csíkokkal, meg ez a picit nagyobb babakék a színes csíkokkal. Ha mérõeszközzel akkor megvan a szükséges ellenállás.
Szóval a hobbielektronikás, egyellenállásos megoldás tökéletes 😊
Webcambõl sikeresen eltávolítottam az ir filtert, szal 3 infraled, 1.7v nyitófeszel, és 100ma-val. Hobbielektronikán 2.4v-os tápfeszhez 2.7ohm-os ellenállást számol, ezzel szemben a freetrack honlapon 7.5 ohmot, jah és ugylátom ott úgy számol hogy ledenként elõtételezzek, hogy érdemes?
nem, nem állítottam semmit. Eleinte nekem sem ment, de egy itteni tanácsra kikapcsoltam a Camera -> Advanced fülön az 'Automatic Gain Control'-t. Attól az lerepült minimumra és már jó is lett a cucc.
leirnad h freetrack progiban a cam fulon belul a calibration-nal az auto-n allitottal v sem ha igen milyen ertekeket. elore is koszi
telepisd a trackir v.5 progit, majd a gyokerkonyvtaraban a NPClient.dll es a TIRViews.dll masold a freetrack gyokerebe, allitolag ez javit a mukodesen. nekem nelkule is jol megy, de artani nem fogsz vele.
freetrack progiban jobb oldalon felul cam ful/
majd kalibration ful lent/ auto pipa kivesz elso ertek: 2,2 kov.: 2,5 ezekkel meg lehet jatszani.
profilful/ sensitivity: 0,7 smoothing: 200
output/ csak trackir interface es fsuips fs2004 pipa be
global/ sensitivity: 1 smoothing: 200 zoom smoothing multiplier: 1
Az FSX-es problémádban nem tudok segíteni,mert azt nem használom,viszont az FS2004-et intenzíven-).Na most nekem azzal van gondom,hogy mûködik a free,de rohadt darabos a mozgás,élvezhetetlen sajnos,18-20 fps-t tudok kicsikarni max(vx-1000).Il2-ben nagyon sima,de ebben nem tudom belõni.Milyen beállításokat használsz,hogy neked sima?Más is használ FS2004-hez?Bármilyen segítségnek örülnék.
kiprobaltam az egerszimulaciot, de sajna nem segitett. azert koszi.
lassan az eladom "fs2004 jatekosok szamara" allapotba kerulok. D
Egy a gond vele ... az FSX miatt nem fogok TrackIR-t venni, mikor csak azzal nem mûködik xD
Az meg csak azért lett feltelepítve, mert egyik ismerõsöm ki akarja próbálni 😊
1) Egy darabig mûködött
1a) Aztán nem
2) Emiatt ( IS) kapott el a harctéri ideg és megvettem a gyárit.
2a) Megszûnt a monyákolás, minden pöpec
<#taps>#taps><#awink>#awink>
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
FSX felment megint, FT indít, minden pipát kivettem, csak Simconnect - Flight Simulator X van bepipálva outputként ... de ha elindítom az FSX-et akkor az lekapcsolja a wiimote-ot 😞
Ötlet?
es akkor nemtudod azt megcsinalni hogy nezelodjel es kapcsolgassad a dolgokat
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
de neked mukodott multkor nem?
(találtam 1 pirosat 😄)
Mivel a "táp" része univerzális, valszeg csinálok egy 3 ledest is és akk azt csak erre kell rádugni. Am ez egy ilyen telefontöltõ valami volt, adtak hozzá 3 vagy 4 fajta csatlakozót és akk lehetett tölteni vele a tellót ha beleteszek 4 kis cerkaelemet.
sajna tesztelni még nemtudom, mert videókarim gariba van notin meg nincs játék
Na ez nem ment ... Hazamegyek, leszedem az egészet és újrakezdem ...
Kérdés: Van valami sorrend? FSX, SP1, Acceleration ... ezeket milyen sorrendben kell? (Én ebben a sorrendben raktam fel ...)
És FSX-ben nem megy a Freetrack ...
@g0a: Nekem akkor csinált ilyet mikor futott egy GlovePie script és lelassította a WiiMote-ot ... de az a FreeTrack-ban is szarakodott ...
Ha megoldjátok hogy menjen nekem is a FreeTrack az FSX alatt ... akkor megnézem ... De ötletem sincs ...
szal fs2004 alatt tokeletesen mukodik. szepen megy smooth semmi szaggatas.
mindez a freetrack ben levo trackir modullal
fsx alatt kb 50 fps mellett simconnect pipaval termeszetesen
olyan mintha nemis szaggatna hanem "kihagy a jel" mikozben FT progiban tokeletesen folyamatos a mozgas.
ez 1 erdekes jelenseg egyelore meg nem talaltam ra semmilyen megoldast.
volt mar uj vista clean install is.
Ha a tápfesz pont annyi mint a nyitófesz akkor lehet megpróbálgatod elõtét nélkül is 😊
Megnéztem pl: a hobbielektronikás számoló szerint 1 ohm kell 😊
@manitounickfree:
Szaggat? Mármint a fejmozgás? 2 dolgot néznék meg, az egyik a FreeTrack-ban próbálnék állítani a Smoothness-en, a másik pedig megnézném, hogy ha elindítod az FSX-et, nem esik-e le a Freetrack-ben az FPS ...
Sajna ezt nem tudom megnézni, nekem minden alatt gyönyörûen megy a FreeTrack, de FSX alatt egyszerûen nem tudok életet lehelni bele ...
'freetrack' keszitettem 1et, ami fs2004 ben teljesen jol mukodik. de fsxben mar szaggat. ha valaki tud valamit irjon, elore is koszonom.
gep: asus p5b premium, e7400, ati 4850, 4g ram ezek mellett 50-70 fps
progik: bluesoleil 6.4, freetrack 2.2
wiimote-os megoldas, vista sp2 64bit
A fehér led 3.12v-on mükszik (megmértem a ventin amiböl kiszereltem, ott ennyit kapott), a kék ledrõl fogalmam sincs, annyi biztos hogy 2.9v-on mükszik egy ugyanilyen egy másik ventibe :/
Nem viccelek, teszteld le õket, ami kevésbé tükrözõdik és zavar téged, azzal használd!
Szerintem egy elég ... hogy milyen szinû az majdnem mindegy, mondjuk piros 😊 (Általában azt szoktak ...)
sztem a soros kotest felejtsd el en probalkoztam azzal is nekem a parhuzamos jott be. az se m1 hogy sima elemet hasznalsz vagy akkumulator elemeket mert azok atlagban 1,2-1,3v- ot adnak le. mig a normal elem 1,5
tehat ahogy dummyboy is irja tapnal 2,4v az 2 ceruza akksi.
sima "220" as adapter ad/dc de nem mind jo sajnos.
nekem most 1 nokia toltom van ami 4,7v 350mA de nekem mas ledem van ami 350mA es. es kb 120 mA en hajtom igy.
de az adaptert megfeleloen kell elotetezni es nalad is menni fog viszont kell meg bele 1 condenzator is hogy az aramerosseget kiegyenliltsd.
azt meg probald meg hogy ha teljesen kopra rakod a telefon kamerajahoz a ledet akkor a kamera kepe vibral e...
Nem kell akkora ellenállás ... logout-on vagy flyonline-on megtalálod a leírásomat, abban benne van, 3 teljesen kommersz IR Led van párhuzamosan kötve, eléjök pedig egy 10 ohm-os ellenállás és ez elég 2 ceruzaakkuhoz (2,4V ...)
A JPS az Jitter Per Sec ... valami olyasmi hogy hány képkockát dob el, nem kezel a proggi ... Ennek inkább webkamera esetén van lényege, nekem olyan 40 szokott lenni, és észre sem veszem ...
Nah tegnap kicsit hackeltük a sapkaszörnyet 😊
Szóval kapott még egy elemet, a dolog és lereszeltem a ledeket.
Ez stabil mûködésre bírta, a végén a méretek miatt volt egy kis gond (oldalra nézésnél bolintott is), de ezt a beállításokkal orvosolta.
Szóval most megy a beta modell, és arra is sikerült rájönni hogy mikor old magától a wiimote: Amikor a JPS 100 feletti. (De hogy mi a JPS azt nem találtam meg)
Az automata calibrációs dologra közben én is rájöttem, de sajnos még nem stabil annyira. Néha most is ugrál, de már messze nem annyit mint korábban. Adapteresen USB adaptert értesz, vagy 220-asat?
Hoppá, g0a, azt mondod hogy szedjem ki az ellenállást?vagy ne elgyek ennyire drasztikus, hanem nézzek egy 400-600 mOhmos ellenállást, és akkor menni fog két elemmel is?
www.downtempo.hu picasaweb.google.com/kelemenlajos
de enis parhuzamosan kotottem ugy bevalt tokeletesen.
en atepitettem adapteresre mert nem akartam venni bele elemeket meg toltogetes se jott be.
vibralasra annyi hogy az auto pipat kikell venni a calibration fulnel.
es a tresholddal utana lehet jatszani.
Köszi a gyors helpet.
Hoppá! Kösz a led tippet, a 2. szériás cuccba szerintem ilyen kerül 😊
A bt egy x-micro class2-es cucc (Milyen jót mosolyogtunk haverral hogy a mistralból van 2004-bõl, és hogy hogy rohan az idõ mi meg hogy öregszünk) 😊
BT drivernek elsõ körben a win7-est használtam, de azzal nem látta. Után apróbáltam egy widcomm-osat leszedni, mert hát mégiscsak jogtiszta meg az való hozzá alapból is. De az 5. letöltés is lehalt (Gondolom a letöltõ prgjük nem win7 RC barát). Ezután próbáltam emg felrakni egy okosítot BS-t. Azzal ment.
Ledeknél a freetrackes oldalt használtam ott az alábbi értékeket ütöttem be
- 3V
- 100 mA
Erre kiadott egy soros kapcsolás 30ohmos elõtéttel.
Próbáld ki szerintem neked is ezt dobja majd ki.
(Bevallom elektronikus pályán végeztem 10 éve, de mivel azóta nem nagyon gyakoroltam a dolgot így nem volt gyanus a dolog.)
Tükrözõdést, lámpákat én is kerestem egybõl de elsõre semmit nem találtam, ma jön majd a második teszt kör, mert haver tegnap nem ért rá.
Bréking!
Nah még küldés elõtt ránéztem.
És én is hülye vagyok de a konrád és az számító oldal is köcsög... 😊
A számításnál
"To work, this wizard needs to know 4 parameters."
Én csak 3-at írtam(Forward Voltage (V)-t nem), és nem dobott hibát.
Conrádnál nincs több infó errõl a termékrõl, bezzeg a német oldalon ugyanez rendelkezik egy részletes specifikációs lappal. Onnan: Vf 1.30
Mostmár párhuzamos kapcsolást dob ledenként 18ohmos ellenállással...
Pff... Ilyet szívni, és miért mert nem olvastam el/nem mentem utána rendesen 😊
Köszi a helpet srácok, és Dummyboy-nak a szemnyitást 😊
www.downtempo.hu picasaweb.google.com/kelemenlajos
Nekem is Win7 és Wiimote van ... Elsõ körben milyen BT drivert használsz? Mert a Win-é az egy kalap ... BlueSoleil-t próbáld meg ...
Soros kapcsolás? A LED-ek is sorban vannak? Csak mert akkor az gáz, annak kevés a 2 elem, ugyanis a ledek nyitófesze több...
4-5 pontot lát? Akkor pedig valami zavart vesz a WiiMote ... nézd meg mi lehet az ... tükrözõdés, állólámpa, bármi!