3567
digi
  • penge25
    thx átnyálazom :)
  • Laceee
    Itt van összehasonlítás pár routerről
  • BaliBoy
    De a T azt tervezi mert FTTH rendszert épít. Nem véletlenül kérnek az 50 Mbit-ért 15e ft-ot.
  • penge25
    szóval akkor célszerű rutert vennem, hogy ha esetleg szakad is a net azt a játékba gyakorlatilag észre se vegyem, illetve akkor nem kell mindig rácsatlakoznom a netre? Mert akkor inkább veszek egy faszántos árban jó rutert, nekem nincs kedvem minden egyes indításkor külön indítgatni a netet( upc-nél ugye bekapcsolom a masinát és van net, nem kell tárcsázni semmi), na dobjatok pls egy jó árban lévő megbízható router linket, nekem csak az alap 2500 csomag lesz megrendelve!
  • ACE
    De kertes házakba aligha éri meg optikát vinni, ugyanannyira nem, mint amennyire DIGI-nek...
  • BaliBoy
    Hát ahol Digi is meg a T is elérhető lesz ott tuti vesztes lesz a T. Viszont a kertes házaknál meg egyed uralkodó.
  • ACE
    Ja, még elég húzós, ha nem csökkentenek, amire szerintem szükség lesz, mert itt pl. nálunk szinte egyszerre lesz itt a DIGI is meg a T is, akkor senki nem fogja választani őket, azt meg nem tudom mennyire jó nekik...
  • BaliBoy
    Azért nézd meg a díj táblázatát a T-nek:
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1198775641&no=932]#932[/URL]
  • ACE
    Na én most tudtam meg a közös képviselőtől, hogy már tavaly ősszel alá lett írva a Digivel hogy bejöhetnek a társasházba, de állítólag egy főúton nem tudnak egyszerűen átfúrni (az út másik oldalán már van DIGI) és ezért kissé késnek... Kissé, már több mint fél évet... Viszont jó hír, hogy a Magyar Telekom is behúz a régi kábelcsatornájába egy optikát, amiről persze szintén nem mondtak semmit, hogy mikorra lesz meg, mindenesetre szerződést emiatt is kellett a közös képviselővel kötni. Sza'l valami lesz, de mikor...
  • MEdievil
    "itt csak az számít nálad mi élvez prioritást, az ár, vagy a minőség ill. sebesség."
    Nálam minden téren jobb a digi :) játékok alatt fele a ping, a chello gyakran elment szakadozott a nagyszerű szürke modemről nem is beszélve ami állandó újraindítást igényelt mert nagy forgalom esetén teljesen belassult (előtte amíg motorolla modemeket használtak nem volt ilyen gond de ezekkel a noname vackokkal csak a szívás volt és többször lett is cserélve) a p2p korlátozás vagy ha havi limitről és a feltöltési sebességről nem is beszélve. A harmad ár pedig már magában megéri nekem Fizetett hirdetésünket olvasták na jó nem de tényleg elégedett vagyok. Egyetlen negatívum hogy 2 hónapig tartott mire szerződés után hajlandóak voltak kimászni és bekötni és közben nem tudtak válaszolni sem.
  • ACE
    Veszteni nem vesztesz semmit, ha nem tetszik lemondod, és visszatérsz UPC-re... itt csak az számít nálad mi élvez prioritást, az ár, vagy a minőség ill. sebesség.
  • ACE
    router-nél valószínű észre sem vennéd, ha nem játszol online, de egyébként gázos, ha a PPPoE kapcsolatot dobja el. Bár lehet a DIGI-nél sem észrevehető, mert ugyanazt az IP-t kapod vissza, és a játékban max. 1 mp-es lagg mutatkozik...
  • Laceee
    1.: Igen, a felhasználó neved és a jelszavad is be kell írni a megfelelő helyre (egyszer kell, utána csak a csatlakozás gombra klikkelni),a gép indítása után be kell tárcsázni, ha routert használsz akkor nem kell, megcsinálja a router.
    2.: Én routert használok, ezidáig nem vettem észre szakadást.
  • penge25
    na hali én is tervezem a diginet bevezetését! Kérdéseim:
    1. Egy gépre akarom rákötni a netre, ekkor ugye nem kell semmi ruter fogom bedugom a digi által a lakásomba behozott kábelt és bedugom a hálókártyámba és csuma?

2. Olvasgattam a fórumot, és látom, hogy néha meg meg szakad a net egyeseknél! Milyen gyakoriak ezek a szakadások, meddig tartanak? Ez fontos, mert én sokat MMO-zok és hát nem nagyon szeretném ha game közbe megszakadna nekem a net. 3 éve van upc-m és az soha az életben nem szakadt még meg amikor én használtam, de a diginek nagyon korrektek az árai ezért akarok váltani.
  • kryst
    A routerben, a PPPoE szolgásltatásnál kell majd beállítani a f.nevet és jelszót. Ezután már nem kell semmit sem csinálnod, mindent a Router fog elvégezni. A gépen nem kell ezután semmit sem csinálni. Magától fog csatlakozni. Én is így használom Wi-fi-s routerrel.
  • TomBond
    Nekem sima vezetékes routerem van, nem WiFi-s.
  • Laceee
    Elég lesz a routerben beállítani a felhasználót és a jelszót? És ebben az esetben nem kell mindig bejelentkeznem?

Igen, routereknél n-st szoktak emlegetni, hogy csak az tudja az 50Mbit-es sávszélességet átvinni.
  • TomBond
    Most júniusban letelik a UPC hűségem, és át szeretnék menni a Digihez. Nem tudom igazak-e azok a "hírek", miszerint minden felhasználó egy felhasználói nevet és jelszót kap, és minden Internet használat előtt be kell jelentkezni.
    Egy D-link vezetékes routerrel szeretném elosztani a netet. Itt elég lesz a routerben beállítani a felhasználót és a jelszót? És ebben az esetben nem kell mindig bejelentkeznem? Elég egy 50Mbit-es nethez egy 10/100-as sima vezetékes router?
  • BaliBoy
    Ide
  • CyrSyS
    Szia!

Ma bekötötték! speedtest.net oldal szerint 50mbit le a Pesti gerincről, viszont a 25 upload nincs meg csak 19 de gondolom ez ingadozik!

Nos viszont adódott egy probléma!!!

Adott az én gépem és egy laptop. A két gépet TP-LINK 54mbips-es routerrel osztottuk meg vezetékes formában. Miután a bácsi bekötötte a DIGIT megpróbáltam csatlakozni a netre. Persze nem ment. Túrkáltam a Router konfigjába és kiderült hogy a DHCP-t disabled-re kell tenni. Így szépen megy. A probléma az hogy a laptopon nincs net. Egyik pillanatról a másikra leállt a net és keresni kezdte az IP címet. Nem kapott majd sárga 3szögben lévő felkiálltó jellel közölte hogy a hálózat nem elérhető vagy korlátozott. Nem értem. Mindennel próbálkoztam és nálam jó a net, a laptopon nem jó! Tanács, ötlet, tipp?
  • Stefling
    Na megvan a stabil 50mbit ? :)
  • CyrSyS
    Elég drágák az N sorozatú Routerek. De most gondolkodok! Ha épp nem tölt a másik gép, csak én akkor ha olyan a helyzet tölhetek 50Mbittel is nem? Mert pl akinek nincs routere az is fullosan ki tudja használni..
  • qtab986
    Kis időre megint leálltak valamiért.
  • bertino
  • Mighty
    Mindegy. Nagyon off lenne, így hagyjuk.
  • Marci0115
    ti miröl beszéltek? nálunk a ház mögött van megtartva
  • ACE
    namost egy terembérlet 10-20ezer Ft, és mellesleg parkolóban is meg lehet tartani. Nálunk 200 lakásos társasház van, a 20ezret leosztva az 100 Ft... De mondom a parkoló az is tökéletes.
  • Mighty
    off
    A ház nem éppen nullszaldós a sok közös kts nem fizető miatt. Soron kívüli közgyűlés -> terembérlet -> kiadás. Felesleges.
    on
  • ACE
    Meg ki lehet írni soron kívül is közgyűlést, legfeljebb csak azok jönnek el akik érdekeltek, azok meg úgyis megszavazzák...
  • ACE
    Akkor legrosszabb esetben aláírást kell gyűjteni pár lakótól, akik szeretnének előfizetni a szolgáltatásra, azt jóvan. Azokat meg úgysem akadályozhatja meg más lakó, mert nem tud indokot felhozni, párral több luk a falban jóval kisebb sérelem (ha egyáltalán annak tekinthető), mint sok ezer forint megspórolása lakásonként...
  • Mighty
    Nálunk a ház tulajdonosai a lakók. Fúrás-faragás, közös helység elfoglalása (mégha az a pár doboz nem foglal 1 nm-nél nagyobb területet), akkor is kell határozat.

Valamint a Digi úgy akart volna jönni hozzánk, hogy a telepített eszközök védelmét a lakókra hárította volna. No, e miatt is kellett a gyűlés/határozat. Jöhetnek, de a telepített eszközöket zárják dobozba, lakatolják le, stb. Ahogy csinálja a UPC is.
  • ACE
    Nálunk egyébként még kábelezni sem kezdtek, ásást sem nagyon láttam, mégis be volt dobva a hamarosan papír... sza'l ez sem támpont sajna.
  • ACE
    Hát pedig emiatt nem kell közgyűlést összehívni, mivel költségvetést nem érint. És a közös képviselő általában kisebb költségű kiadásokat is egyedileg jóváhagyhat. Ez meg ugye annyi, hogy egy doboz legyen valahol, meg plusz koax ill UTP kábelek... ez elvben senkinek nem érintheti a lakókörnyezetét, illetve a lakhatás minőségét. Sőt, a több választás miatt megnöveli a luxust. Emiatt szerintem nem kell lakógyűlés, a közös képviselőtök rosszul látta ezt...
  • Mighty
    A hosszú várakozási idő abból is adódhat, hogy a társasháznak hozzá kell járulnia, hogy adott szolgáltató kábelezhessen, szerelvényezhessen a házban. Egy ilyen hozzájáruláshoz nem elég a közösképviselő, kell a közgyűlési határozat. Közgyűlést általában évente egyszer szoktak tartani. Nálunk pl idén, január közepén jött a "+hamarosan" szórólap, viszont a kábelezést már tavaly október végén megcsinálták.
    Közgyűlésünk ebben a hónapban "negedélyezte" a digi és t-home bejövetelét a társasházba. Szóval nekünk ekkortól ketyeg az a bizonyos óra. Várom már, hogy bekapcsoljon az ébresztője :)
  • ACE
    Válasz a kérdésemre:

Köszönettel vettük DIGI KÁBEL szolgáltatásaink iránti érdeklődését.

Jelenleg csillagpontos hálózat kiépítése van folyamatban (kábel tv,
    internet, telefon) az Ön címén.
    Hálózatunk folyamatos bővítés alatt áll, amennyiben szolgáltatásaink
    megrendelhetőek lesznek, üzletkötőink személyesen
    is felkeresik a lakókat.
    Érdemes figyelemmel kísérni oldalunkat: http://digi.tv/
  • ACE
    108-as sem fogja bírni, vegyél N sorozatút, az tuti jó lesz, persze csak ideális esetben...
  • CyrSyS
    Értem köszönöm szépen! Nem gond ha nem megy, akkor 108-as lesz :)
  • bertino
    elbírja, de fullon nem valószínű, hogy fog menni.

persze hátha, de nálam nem ment.
  • CyrSyS
    Esetleg problémák korai elkerülése érdekében kérdezem hogy mivel 50/25-ös net lesz bekötve és a Routerem 54Mbps-es, elbírja? Vagy érdemes 108Mbps-esre cserélnem? Márkája TP-Link Wireless router TL-WR542G.
    Előre is köszönöm a választ!
  • CyrSyS
    Szia! Ha még semmi kábel fektetés vagy hasonló eseményre még nem került sor akkor távlati mit is jelent az a hamarosan! Nem akarlak megijeszteni sőt sose legyen igazam, de nekünk tavaly márciusba dobtak be ilyen hosszúkás reklám szórólapot először. Telefonon akkor azt mondták május. Ennek a vége az lett most idén májusba lesz DIGI internetem. Szóval kb 1 évet kellett várnom. Előttünk fektették a kábelt, nagyon lassan csinálták de nem volt mit tenni: várni...várni és várni. A házunk most lesz aktiválva, a szerződés értelmében 26 napon belül kötik be nálunk az 50/25-öst.
    Remélem neked nem kell ennyit várnod. Egy telefont megér remélem arra fele amerre laksz a 3 hónapon belüli ígéret nem 1 évet jelent.