3567
digi
  • ACE
    Kaptunk tegnap szórólapot DIGI-től, hogy "HAMAROSAN Digikábel az ön otthonában is". Kábelezni még nem kábeleztek, akkor mikor kell számítani ez után, hogy jönnek? 1 év még tuti, nem?
  • Zotyam
    Mégegyszer köszönöm a segítséget! Közben egy légből kapott gondolattól vezérelve befrissítettem a háló kártyám driver - ét,és csodák csodájára minden megjavult! pedig csak egy fél évvel újabb driver - t találatam,de úgy látszik ez is elég. Köszi mégegyszer,szevasztok...
  • Zotyam
    Köszönöm a segítséget Aramír - nak. Már sokszor próbáltam egymás után a messenger - t,de nem változott a helyzete sajna.
    És köszönöm a segítséget Stefling - nek is,de sajna a 2 % - ban vagyok,ugyanis amikor ezt a litániát írtam ide a fórumba,már túl voltam az op - rendszer telepítésén. Én is arra gondoltam,hogy majd attól megoldódik,de sajna nem. Ugyan olyan sz*r...
    Estleg hálókártya lehet? Már a hálókártya vásárláson gondolkozom,mert alaplapi - integrált kártyám van,nem tudom az okozhat e ilyeneket...Lassan válaszol vagy valami...?
  • Stefling
    Rakd újra az oprendszert.. mást nem tok javasolni, akkor 98%-ban megszoktak oldódni, az ilyen jellegű problémák. (Csak nehogy a maradék 2%-ba ess :D )
  • Aramir
    A messengeres probléma nálam is előszokott fordulni, ilyenkor teljessen kilépsz a messengerből, újra elindítod, és megint megpróbálsz bejelentkezni, legtöbbször másodszorra-harmadszorra sikerülni fog. Fogalmam sincs, mi okozza.
  • Zotyam
    Szevasztok! Egy olyan kérdésem lenne,meg véleményekre lenne szükségem,esetleg tippekre... : Három napja kötötték be a 20/10 - es DIGI NET - et. Nagyon klassz,tényleg hozza a sebességet,meglehetősen jól működik úgy 90 % - ban. A maradék tíz százalék hibákat viszont nem tudom mi okozhatja. Az egyik,hogy mióta bekötötték,nem tudok bejelentkezni a Windows Messengerrel. A hibaüzenet szerint valami alapértelmezett átjáró nem működik.
    A másik probléma,hogy a Windows levelezőprogramjával ( Vista - m van ) nem tudom letölteni a leveleket az esetek 85 % - ában. Ami képet tartalmaz,azt meg még egyszer sem sikerült. Pedig beállítóttam jól ( többször ellenőríztem ) a pop,és smtp kiszolgálókat,az biztos. Ráadásul a Digi oldalán minden levelet meg tudok tekinteni,ha belépek a fiókomba. Csak a Windows Mail - al nem tudok fogadni,félúton megszakad,időtúllépés,hibakód,stb... Küldeni ellenben tudok rendesen bármit.
    A harmadik probléma pedig az,hohy mióta bekötötték,nem minden oldalt tudok megnyitni a net - en. Jópár oldal megnyitásakor kiderült,hogy képtelen rá az explorer,holott korábban ez sem jelentkezett. Elkezdi tölteni az oldalt,de igazából csak kínlódik,és ha úgy hagynám egyy fél napra,sem sikerülne betöltenie. Ilyenek pl. :OTP oldala,T-Mobile oldala,stb...még van néhány.
    Estleg ha valakinek lenne építő jellegű ötlete,szívesen fogadnám. Vajon mi okozhatja mindezt?
    Az ügyfélszolgálat szerint nálam lehet a gond,ellenben korábbi chello - s koromban,ugyanezekkel az internet - böngésző - levelező - stb.. beállításokkal egyik probléma sem létezett. Amúgy meg integrált alaplapi hálókártyám van...nem tudom ez számíthat e. Előre is köszi a segítséget,meg minden!
  • ACE
    Ezért nem árt megkérdezni telefonon is, mert ezt ezek szerint ritkábban frissítik, legalábbis a vidékieket úgy látom. A Budapestieket elég rendszeresen.
    Mellesleg a DIGI mindig kiplakátolja meg hirdetést dob be, amikor már elérhető adott helyen.
  • Laceee
    tényleg praktikusabb, az oldal szerint akkor nincs nálam Digi, de akkor mit használok ?
  • ACE
    praktikusabb itt megnézni:
    itt
  • Laceee
    itt próbálkozz ird be a várost , lakcímet és kiderül van-e nálatok Digi
  • RBJ
    Csókolom.
    valaki tudja , hogy Nyíregyházán mely környéken van digikábel szolgáltatás.
    valahol olvastam , hogy kototték valakinek.
  • Daza500
    Héhó !

Immár én is DIGI NET-tel írok. Ma kötötték be telefont, neet, TV-t.
    Kiváló ! Megy mint a meszes. ;-)

Köszönjük, DIGI.
  • krisz073
    Na ma reggel bekötöttek hozzánk is a Digi netet, mit ne mondja iszonyatos sebességgel jön :D
    Úgy hasit mint állat.
    Routert is simán belőttem, már csak egy gondom van ha routeren keresztül wlanba nyomom akkor nem jön át az 50mb-t csak a fele :( pedig a router és a wlan kártya is 108mbs.
    De ezt majd a ROUTER topikba megkérdem :D
  • bertino
    router topik!
  • AlieN911
    Semmi.
    Tényleg ez volt a utolsó routerrel kapcsolatos HSZem.
    Ezek a lehetőségeim vannak:
    KÉP1
    KÉP2
    KÉP3
    KÉP4
    KÉP5
    KÉP6
    KÉP7

Köszi szépen a segítségeket!
  • BaliBoy
    Ha rendesen van telepítve minden akkor nem látod a hálózati helyeknél csak a hálókártyát. Semmi mást! Új kapcsolat létrehozása és ott válaszd a helyi átjárón keresztül kapcsolódom-ot.
  • Aramir
    "AZ esetleg nem kavarhat be, hogy elötte UPC volt,"

Tapasztalatból írom, hogy nem :D Legalábbis az oprendszernek, de szerintem a routernek sem kéne.

Én azt furcsálom, hogy az internet portnál egy rakás nulla van, holott nem annak kéne lennie, hanem pl a subnet mask 255.255.255.255, stb.
    Ha bemész a wan setup-ba, ott nincsenek véletlenül fixen nullára írva ezek az értékek? Ha igen, próbáld meg kitörölni őket, és hagy üressen, gondolom akkor az alapbeállítások lesznek érvényessek.
  • BaliBoy
    Azért mert neked egyértelműen router beállítási gondjaid vannak. Amúgy sem kihalt az a topik. Én is szoktam néha oda járni.
  • AlieN911
    Setup wizzard volt kb már 65x, reset előtt, után, 1 géppel 2 géppel ... akármi

Sajnos nem tudom máshogy mondani, hogy nem jó semmi! Aztán lehet mégis én vagyok a béna, de mindent próbáltam már amit lehet!!
    De engem 2 dolog zavar!
    1: manuálisan nem találok olyan beállítási lehetőséget h. PPPoE!
    automatán, a setup wizzard pl megtalálja, de manuálisan nem megy, más lenne a neve?
    2: amikor a router üzemben van, ugye a hálozati helyeknél, egy "Internetátjáró" néven van, és itt megint két fele ágazok:
    a, volt olyan, hogy csatlakozok->csatlakoztatva (írta,) eltünt a csatlakozó szöveg, és TILTVA! érdekes
    b, engedélyezett, de nem lehet elérni! 100MBit az megvan, de nem lehet elérni!

Lehet testelni a beállításokat, és ott kiírja, hogy nem tetszik neki valami, login-pass v. más beállítás!
  • krisz073
    Legjobb ha reseteled (reset gomb router) tejesen a router így tuti nem marad semmi a upc-s beállításokból.Utána setup wizard és 4 lépés az egész.Mennie kell nem túl bonyolult dolog.
  • AlieN911
    Én próbáltam már mindent. Ezek a lehetőségeim vannak.
    Már írtam, h. manuálisan nem tudok állítani PPPoE-t de automatán megtalálja.
    Lefuttattam már 2x amit írtál, ezt írja ki utána. Valami nem tetszik neki.

köszi, ez se lett jó :(

persze, jól írtam be... :( 1 kisbetűm van, többi nagy.
    Pöccre megy, ha a gépbe dugom, és a DIGIs dolgot belövöm.

Kép1 <- ezt írja ki varázsló után
    Kép2 -- Kép3

Amúgy, meg miért van az, hogy ha valakinek problémája van, még a topicba is beleíllő, mert hát a DIGI NET topicja ez, akkor emberek mindig elküldik a csorikát egy másik, kihalt topicba, de ha nem halt ki, nem tudják, hogy miről van szó??
    Írtam oda is, de nem tudtak még annyit se mint Ti segíteni, egyik gyerek állandóan modemet akart meg ilyenek..
    Itt előfordulhat, hogy másnak is volt ilyen problémája, és meg lehet oldani 5-8 hsz-ből, akkor miért baj ez?

Ha senkinek semmi ötlete, akkor egy olyan router márkát esetleg mondanátok, amivel megy valakinek?
    Jah, fel is hívtuk a DIGIt- u.e mondta amit én is csinálok már fél 3 óta, meg amit Ti mondtatok.
    Elvileg mennie kéne, de nem megy! AZ esetleg nem kavarhat be, hogy elötte UPC volt, és nem tetszik neki valami? WIN XP hiba, bug? Telepítsem újra?

Nah befejeztem, mert még a végén bannolnak!

Köszi a segítséget!
  • BaliBoy
    Vezérlőpult->Hálózati kapcsolatok->mindent törölj csak a hálókártya maradjon, vagy azt is törölheted csak utána win restart és akkor biztos, hogy csak a hálókártya marad.

A routered innen látom, hogy nem jól konfiguráltad. 2. kép->Internet Service Provider=PPTP - nem jó!
    Szépen rákattintasz a setup wizardra és bekonfigolod. Ahol a kapcsolat típusát kérik ott ha van olyan akkor PPPoE-t állítasz be vagy xDSL-t. Utána ahol kérni fogja beírod a felhasználói neved és a jelszavad. Semmi mást! És kész! Ha így csinálod mennie kell neki. Ha nem megy, akkor valamit elrontasz. A MAC addrest meg felejtsd el. A Digit nem érdekli, úgyhogy a routerben vissza is állíthatod akár defaultra.

A továbbiakban pedig légyszíves a Router beállítások topikban folytatni a dolgot!
  • Mighty
    Úgy látom a NetGear router beállításoknál csak akkor tudod clone-ozni a MAC addresst, ha a "Does Your Internet Connection require A Login?" kérdésre No-t választasz (eme doksi alapján kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/2152).

Válaszd a No-t, és clone-ozd a MAC-et (Use Computer MAC address). Apply, majd újra ezen az oldalon állítsd be a továbbiakat, a "Does Your Internet Connection require A Login?" kérdésre Yes-t választva.
  • Aramir
    A digi magasról tesz ám a mac címedre, ez nem a upc :D
    A jelszót biztos jól írtad be? Kisbetű-nagybetű jól lett beírva?
  • AlieN911
    Háát, nem tudom, hogy hol kellene beállítani a PPPoE-t
    varázslóval megtalálja, be is állítom a fsz/kód-ot de nem jó. Elvileg ilyenkor a MAC cím nem jó. KÉp

Van egy ilyen lehetőség, itt tudom állítani a MAC címet, de nem tudom a My IP met (talán a 94.21..) de a Server IP arra nem tudok rájönni, ami a legelső képen volt IPk, mindet próbáltam, nem jó :(
    Kép2

Megcsináltam amit írtál, de nem lett jó :(
  • ACE
    Ott kezdődik, hogy azt a PPP kapcsolatot töröld. (Digi)
    A router WAN portba dugd a DIGI bejövő kábelét, a többibe a gépekét. A webes felületen be kell állítani a PPPoE-t, és a felhasználónevet, valamint a jelszót. Ezeket ellenőrizd előtte, hogy tuti jók legyenek, mert nem bizti hogy a router logját megtalálod, vagy egyáltalán írja ott.
    A MAC address-t át kell állítani a gépedére, azaz a képről látszik, hogy a 00-50-22-E3-2D-9D -re. ez is kell mindenképpen hogy csatlakozni tudj.
    Ha ezeket beállítottad, és a Digi kapcsolatot törölted, elvileg a routernek adnia kell a gépednek egy belső hálózati IP-t, és mennie kellene a netnek.
  • AlieN911
    Sziasztok!

Nekem is problémám van a router beállításaival. Itt van.
    A gépnél a hálókártyáknál kell valamit állítani, vagy valami?
  • ACE
    Minden routernél más menüpontban van. A D-link routerek pl. a Wizard-jukban fel is ismerik a megfelelő beállítást, és fel is ajánlják a MAC klónozást.
  • bertino
    Mac Clone :)
  • Octopus21
    Köszönöm a gyors választ. Ja meg ugye 2 gép fog menni a routerről. Akkor is működik ez a klónozás dolog? Annak a gépnek a mac címét kell klónozni amelyik be van jelentve a szolgáltatónál? És akkor ok? Meg egy kis segítséget ha tudnál adni hogy majd a routeren belül milyen menüpont alatt találom a mac klónozást azt megköszönném. Nem tudom milyen típusu router, azt nem néztem meg. Köszi előre is.
  • ACE
    Igen, static IP, és ott beállítod az IP-t, a mask-ot, meg a DNS-eket. A MAC-et ha elfogadják, bediktálhatod, de általában a routereknél meg lehet adni egyedit, illetve ha arról a laptopról állítod, aminek a MAC-je be van állítva, akkor egy gombnyomással át is másolja a megfelelő helyre (klónozza).
  • Octopus21
    Sziasztok.

Lenne egy másik kéárdésem, ami nem digivel kapcsolatos, de szerintem tudtok segíteni. Szal barátnőm micronetes és kapott egy IP címet meg DNS kiszolgáló stb amit be kell írni a hálózat IP tulajdonságaiba a gépen és csak ezután tud kapcsolódni, valamint a laptop MAC címét is be kellett nekik diktálni mivel macszűrés van. Namost ezt a netet szeretnénk routerrel osztani. A static IP-t kell választanom a kapcsolat beállításnál vagy mit? Ja és a routernek van külön mac címe amit be kell diktálni a szolgáltatónak vagy hogy van ez? Köszi előre is.
  • BaliBoy
    Azt felesleges beletenni mert arra van külön topuk az sg-n. De egy linket majd beteszek.
  • Laceee
    router beállitások
  • BaliBoy
    Na, asszem elkészült a GYIK is. Várom az ötleteket, hogy mivel egészítsem még ki.
  • gz8
    Igen, néztem is nagyot. Kb. este 7-re értem haza, aztán a Érvénytelen felhasználói név vagy jelszó hiba fogadott.

Fel is hívtam a 1272-t, de sikertelen volt az akció a vonalak túlterheltsége miatt. Így aztán megnyugodtam, hogy valószínűleg jóval szélesebb felhasználói kört érint a hiba.
  • qtab986

más

Tegnap este 18:30-kor átmenetileg megszűnt másnak is a kapcsolat?
  • gz8
    Olyan jó lett a banner, hogy százalékot fizethetne a totyiklakóknak a Digi
  • BaliBoy
    Nemcsak. Netet is meg tv-t is lehet rendelni.
  • ACE
    Az Online rendelés meg leginkább a telefonra vonatkozik a bannerban....