3567
digi
-
ACE #1081 Nekem meg "add meg Istenem hogy váthassak már végre!" :D -
El Protector #1080 Én akkor írok: köszönöm istenem, hogy végre válthattam az upc-ről :) -
Laceee #1079 Az a jó, jó a szolgáltatás, nem úgy mint a UPC-nél, jobb lenne, ha olyan lenne mint a UPC-s topik? -
Nagyi06 #1078 ide már senki se ír??:D
-
#1077 Továbbá a csakis routerrel kapcsolatos problémákat IDE! -
#1075 ok -
#1074 Teljesen jól meg. Nincs korlátozás.
Mindenkinek publikus, dinamikus IP-je van. (változó, saját IP)
Ha van routered és aktív módban akarsz torrentezni, dc-zni akkor igen, át kell irányítani portot. -
#1073 Erre rendkívül egyszerű a válasz. Kár, hogy még nem gondolkodtál rajta.
Egyszerű halandó bekerül erre a fórumra mert információra lenne szüksége. Mondjuk a routerekről. Hol fogja keresni? A wow topikban? Neeem... A router topikban. Nagyon is rosszul teszitek, hogy nem a megfelelő helyen beszélitek meg az odavaló dolgokat mert így akinek esetleg ugyanolyan gondja lenne, nem fogja megtalálni a megoldást a saját topikjában mert nem ott beszéltétek meg. Na ezért kell mindent a saját topikjában megbeszélni!
Bízom benne, hogy a válaszom mindenkinek megfelel. -
Bagoly81 #1072 hello pár kérdésem.
digiéknél a torrent ,dc hogymegy? aktivak vagytok vagy paszivok?
rendes ip-t kaptok vagy valami belső ip-t és sokan vannak 1 ip-n kint a neten?
kell port átirányitani?
-
#1071 én ezt nem értem miért nem lehet itt erre a kérdésre is választ kapni, nem tom nekünk is van mmo-s topikunk, de ha valaki akár más játékkal vagy esetleg hardveres egyéb kérdése van, nem hajtjuk el, ejnye -
#1070 Arra ott a routeres topic... -
#1069 Routert, akkor nem kell, ha nem akarok csak egy gépen diginetet használni, egyáltalán mire jó ezenkívül a router, az elosztáson kívül? -
#1068 Ja én is ezt akartam még megkérdezni, én sokat MMO-zok, szóval nekem lényeg a stabilitás, mert online gaméknél elég 1 seces szakadás és kidob a game! Szóval akkor akik online játszanak, azoknak is hasonlóan pozitív a tapasztalatuk, mint Steflingnek? -
#1067 Ja értem mit mondasz, ha elmegy is a net ami iszonyú ritka, és az is csak éjfél fele van, meg még előfordult egyszer hogy reggel egy 5 percre elment, de egyébként semmi probléa nincs vele, játékra 10-es skálán 10 :D letöltésre 10-es skálán 20 xD -
Zeros #1066 köszi a gyors választ,
ezt a szakadás dolgot ugy értem hogy ha minimális ideig is nincs jel online játékok sűrűn kidobálnak mert adatvesztés van és szakad a kapcsolat a serverrel,
viszont ha valaki letöltésre használja a netet vagy böngészget akkor ott nem érzékelhető az ilyen jellegű probléma -
#1065 Nállam (debrecen) nem találkoztam még ilyen problémával, fél év alatt. Tesóm mindennap, minden órában (kocka) játszik a cod-al online, 4-es ping az alap, de ha csutkával töltök, akkor is csak 25 körüli, tehát nagyon jól viselkedik, maximális letöltés alatt is, az online gém! :)
1-2 sec-es akadások letöltésnél? Ilyennel sem találkoztam még, és szerintem még más sem. -
Zeros #1064 Olyan kérdésem lenne, hogy van e itt online játszó digi előfizető aki esetleg megtudná mondani, hogyan viselkedik a digi net ha a stabilitásról van szó?
A magas sávszél jó áron ugyebár vonzó, viszont az 1-2 seces szakadások letöltésnél, böngészésnel nem tűnnek fel, akad ilyen probléma a diginél? -
#1063 2 ismerősömnek is van TP-linkje, nekik is jó. Van is itt nálunk a boltban, nem is drágább sokkal. 7400 Ft
De nem tudom, nem merem megvenni egyiket sem, én most egy Ilyet néztem ki MediaMarktban pont van 9000 Ft-ért...
Amúgy csak WIN tűzfal van, kilövöm, megnézem úgy jó-e. A ruteren pörögnek a dolgok, nem hiszem h. táp lenne :S Nem tudom. Drága mulatság lenne, ha nem volna jó... MSN és online rádiónál engem se, szerintem a TORRRENT ami bekavar xD -
Laceee #1062 Meg érdemes kikapcsoni a windows tüzfalat, meg minden más egyéb tüzfal programot törölni és a router tüzfalát bekapcsolni.
Néha gondot szokott okozni a több tüzfal egyidejű használata. -
#1061 Nekem egy ilyen van a 30/20-as mellett, webrádió, msn megy, nem dobál le:
http://www.vatera.hu/d_link_di_604_kabel_dsl_tuzfal_router_akar_3000ft_147014366.html
Persze nem wireless, de legalább olcsó.
Ja, a routered tápját nézd meg, nálam is hasonlókat csinált, szakadozott a net, főleg amikor elkezdtem letölteni valamit, amikor elkezdett haldoklani a gyári táp, nem adta már le a kellő feszültséget. Most egy univerzális, 1500mA-es táppal megy gond nélkül. Egy próbát megér, akár kölcsön táppal is. -
#1060 http://ipon.hu/webshop/product/tp_link_tl_wr642g/24483
Nekem ez van és innen (amior vettem még 1,5 ezerrel olcsóbb volt) Olcsó kategóriában nagyon jók a Tp-linkek sokan ajánlják őket és nekem sem kelett csalódni. Digihez beállítani 15 másodperc se volt. -
ACE #1059 Nem az a gondja hogy támogatja-e vagy nem... hanem hogy a sebességet bírja-e, mert általában ezek a routerek ADSL-re, meg Cable-ra, asszinkron adatforgalomra vannak kitalálva, és a nagy sávtól némelyik halódik... -
#1058 Te is visszavehetsz..
Képzeld megnéztem a dobozát (úgy kaptam, csak dogoz+router+táp), sok értelmes dolog nem volt rajta. Miért hülyeség? Ha ez megteszi, akkor egy másik router is megteheti ugyan ezt.. Honlapjukon .sincs sokkal több. Router topicba is írták ezt a típust, (nem nekem, én néztem meg a tulajdonságait..) jó is lenne, de nem tudom, hogy bírná-e.
Valószínűleg 1 ember akinek pont nem DIGI-je van, Ő válaszolt.
Az enyém is támogatja, mégis baxaxik..
Szóval miért hülyeség amit kérdeztem? Meg tudod indokolni? -
#1057 Vegyél vissza!
Ha vennéd a fáradtságot olvasgatni vagy ezt vagy azt a topikot akkor kaptál volna már rá választ. Ráadásul sok Digis jár a router topikba. Amúgy is hülyeség amit kérdezel. Megnéznéd a router leírását (amit biztos, hogy nem tettél meg) akkor nem kérdeznéd:
http://www.ipon.hu/webshop/product/d_link_di_524/15272
leírás 5 bekezdése: "A WAN port támogatja a PPPoE-t " -
#1056 Hallod.... Nem véletlenül írtam be
Nesze HSZ
Megint nesze..
Nem tudom miért kell egyből elküldeni, mikor azért van köze a topichoz...
Routeres topicba nem tudhatják, csak ha DIGI netje van... -
#1055 #1049 -
#1054 Hali!
Routert kéne vennem, mert a mostanim nem bírja. Kinek milyen routere van?
Írnátok 1-2 típust ami bírná ill. ami nektek van, az bírja értelemszerűen. 30/20 as van nekem.
Mostani routeremnél ha torrentezek, netezek, online rádió, és MSN akkor szakad a torrent, MSN kidobál stb. Ha csak torrent és net akkoris. Torrentezek 3-4 file töltök vissza, akkor is szakad. Szóval így nem "bírja"
NETGEAR ez van nekem. -
Laceee #1053 -
#1052 Hát a jövő egyértelműen az FTTH-é. Hiszen így egy optikán 1 ember trónol, tehát akár 1Gbit/s-os net sem távoli. És a T hosszú távon gondolkozik. Viszont a Digi még jó néhány évig toppon lehet mert az igényeket egyelőre az FTTB is tökéletesen kielégíti. Mire oda kerül a sor lehet, hogy ők is elkezdik az FTTH-t. Addigra úgy is lesz már mindenütt kábelcsatornájuk így nem kell mindent újra feltúrni. -
ACE #1051 És ez miért éri meg neki? Senki nem fog 15ezerért netet venni ha ugyanazt megkapja 5500-ért is... illetve családi házban meg azt fogják mondani hogy nekik nem kell akkora upload, jó lesz a jó öreg ADSL is... tehát nem tudom ez miért kifizetődő... -
#1050 ok, beírtam oda is :) -
#1049 Routeres dolgokat a router topikba beszéljétek ki pls.! -
#1048 na ezek közül melyiket érdemes, nem akarok hatalmas összeget rászánni!? -
#1047 FTTH=Fiber To The Home. Vagyis az optikát kis túlzással behúzzák a házba/lakásba.
A Digi FTTB (Fiber To The Building) rendszert épít ami azt jelenti, hogy az épületekig (panelház) csak max néhány optikai szálat húz be onnan és egy szétosztón keresztül köti rá az ügyfeleket cat5-ös kábelen keresztül.
Értelemszerűen az FTTH rendszer jóval költségesebb.
http://en.wikipedia.org/wiki/FTTH -
#1046 jaja keresgéltem is tesztben lévő nyertes rutert ,de annyka csak egy 25.000 ft-os változatát találtam -
Laceee #1045 semmi gond nincs vele, pont egy D-link-s összehasonlítás van a tesztben :), kiváncsi lennék mi az a funkció ami életbevágó a netezéshez és nem tudja ez a router.
Nem beszélve arról, hogy nem mindegy mit lehet kapni a helyi számtech boltokban... -
ACE #1044 Na az az a fajta router, amit nem ajánlanék senkinek... :) -
Laceee #1043 Érdekes akkor én véletlenül kaptam egy Edimax routert ami pont szerepel a cikkben, és közel sem volt 8-10 ezer Ft -
ACE #1042 Miazaz FTTH, és mi köze van annak a 15ezres nethez? -
ACE #1041 ja csak ezek jó régiek... ilyeneket már boltban nem is nagyon fog kapni...
Ha olyan 8-10ezret szánsz rá, akkor nagyon nem lehet mellé nyúlni.
A Linksys, D-link, SMC mind jó...