3567
digi
  • qtab986
    Nálam néha van úgy, hogy bekattan és a torrent 30-40Mbps-al tölt le és 20-30Mbps-al tölt fel.
  • Stefling
    Újratelepítésre értem. Friss rendszer segíteni szokott a dolgon, de ez csak 80%-os eséllyel valószínű.
  • cSuwwi
    ahova most költözök, 2 lehetőség van: cselló vagy digi (vagy dsl, de nem akarok telefont, se többet fizetni az adsl-ért, ha nincs telefonvonal)
    cselló felejtős, marad a digi, és nem utolsósorban sokkal olcsóbb
  • cSuwwi
    amúgy nincs ennyi, a speedtest csalóka
    kipróbáltam egy bix-es ftp-re 200 megával. 3.1mbyte/s-el tölt le, 2.6mbyte/s-el fel.
    torrentre nem érdekel, saját seedboxom van, max. arra jó, hogy hamarabb leér, meg a kis dolgokat otthonról is le lehet kapni
  • qtab986
    Neked jó arányod lesz torrenten.
    Nálam
  • cSuwwi
    Behúzták hozzám is. 30/20-at rendeltem (basenet)
    Lett helyette ez:

• qtab986
    Már negyed éve megvan. Vinyót nem tudom nézni, mert most külsőre töltök. Tele van a belső. Oprendszer frissítésen azt érted telepítsem újra vagy elég a javítótelepítés?
  • Stefling
    Nekem akkor szokott lelassulni, ha csutkán megy a fel és letöltés, akkor meghúzza azért. Egyébként nézz rá hogy a kis piros led folyamatosan ég-e vagy nem :D mert a letöltés és feltöltés szépen meghúzza a vinyót, bár ha csak a böngészéssel vana gond, lehet nem árt egy oprencer frissítés, többnyire mindenkinél ez a probléma megoldása, de az is lehet, hogy mivel még új vagy ezért kell várni pár napot, míg beáll. :)
  • qtab986
    Ha megy a torrent most valahogy nagyon belassul a böngészőm. Mint ha betárcsázós lenne olyan lassú. Pedig csak 2-3Mbps-es töltök le. Miért csinálja?
  • Stefling
    A 300Mbit csak a tényleges, de annak általábana fele sincs meg sajna. :S
  • DjPremier
    Igen az 50-es,a szerelö srác mondta egyenlöre nem korlátozzák az uppot amig a rendszer birja.Én se szoktam egyidöben fel is le is tölteni.Korrekt volt a srác adta a kábeleket én meg behuztam a lakásban,adott plusz dugokat meg csatikat.Én a ferihegyi sulinál a 4 emeletesbe.
  • cSuwwi
    amúgy meg nem fogod állandóan maxon hajtani.
    30/20-as csomagba pont belefér
  • cSuwwi
    fú, elfelejtettem hogy nemcsak letölt az ember, hanem fel is :D
    hát az gáz
    viszont 11k-tól van 300mbites wlan router, akkor "ennyi" az ára a kábelmentességnek
  • Stefling
    Azért megnézném 54Mbiten mikor viszel át 50Mbitet+25Mbitet :) torrentnél meg főleg megy midnkettő tehát eléggé szűkül a keret..
  • Omega888
    köszke a válaszokat
  • cSuwwi
    Miért ne lenne elég? A leggyorsabb digis net "papíron" 50mbit le. Az átlagos 1/2 antennás wlan routerek 54mbit/s-esek, el fogja bírni.
    Vagy veszel 3 antennás 300mbit/s-el wlan routert (a wifije 300mbit) de nincs értelme (egyenlőre). Majd a cselló 120mbits-es netjénél lesz.
  • ACE
    A WLAN router-nek is ugyanolyan gyors a LAN-os része, max. WLAN-on nem lehet kihasználni a full sebességet. Nekem is DI-524 van, és alapban a gépem vezetékesen van hozzákötve, a vezeték nélküli része a laptopnak van fenntartva, arról meg úgysem tölt az ember.
  • Stefling
    De ez wifi-s ha jól látom, és akkor nagyon kevés lesz az 50/25-höz, de még a 30/20-ashoz is! :D Vezetékes routert vegyél, ami wan-on 10/100-at visz, azzal sokkalta jobban jársz, eprsze sajnos az is kevés az 50/25-höz dehát gigabites meg nagyon drága.. 35 ropi, bár én venni fogok, karácsony tájékán..
  • Omega888
    háát többnyire torrentre kéne.
    Ebben az esetben szerintetek elég egy d-link 524-es mivel az előző netemnél az volt?
    vagy inkább célszerü egy újabb nála?
  • BaliBoy
    Akkor még egyszer érdemes lenne neki esni az FAQ-nak mert a 7. pont a következő: "Vennem kell-e modemet vagy a szerelők hoznak? UPC-s, T-Home-os... stb. modem jó-e?"
  • Stefling
    Nem modem kell hozzá, hanem router. 10/100-as router megfelelő hozzá (márha nem szinkronban akarod használni pl: torentnél)
    Címlista van a www.digizrt.hu weboldalán, de azt ritkán frissítik, éppen ezért sztem hívd fel őket és megmondják.
    Mellesleg ha elérhető a basenet akkor a topnet is és ugyanígy fordítva is! :) A sebességével nincs gond, mindig stabilan tartja az adott csomag sebességeit, néha szaakd meg, de akkr is csak 1-2 percre, de még sokat is mondtam, és ilyen ár mellett elnézhető neki, főleg hogy havonta egyszer ha megszakad, és az is többnyire késő este.
  • cSuwwi
    én is vmi hasonlóra számítok. ez melyik csomag, az 50-es vagy a 30-as? ahhoz képes hogy 25 a top csomag uploadja kellemes az 50 :)

anno amikor a 13-ban lakott a bnőm, volt tigernet (még a régi rendszerben), utp falon be, torrenten 8-10 mega simán megvolt, 4500-ért (pedig egy 8/8-as csomagot rendeltünk, helyette 80/80 lett)
  • cSuwwi
    központ, az sztk-val szemben egy 4 emeltesben
  • Omega888
    Sziasztok

Szeptemberben szeretném bekötni a digit mint internetet és azt szeretném megtudni hogy megy és mire kell figyelni (FAQ-t elolvastam) konkrétan a XV.ker érdekelne és hogy milyen modem okés hozzá.
    Itt elsősorban a top vagy a base net lenne esedékes.

Tehát ha van valaki aki leirná azt megköszönném.

Előre is kössz
  • Mighty
    Te írtad, hogy Strada csomagod van. Az a Diginél meg a modemes internet csomagok egyike. Azt is írod, hogy van egy webstar modemed. A Digi LAN csomagokhoz nem kell modem. UTP kábelt húznak a lakásba.
  • DjPremier
    Megtörtént a bekötés,ezt mértem:

• haze81
    nem használok routert, és nem adsl, hanem kábel, csak egy webstar tipusú modem van. Általában ha valamit szerelni kell nálam sem jönnek be a lakásba, megoldják a lépcsőházban lévő dobozból, állítólag.
  • Laceee
    routert használsz ?
  • Stefling
    De neked nem strada-d lesz :) A strada egy másik csomag és az lehet tényleg szar.
  • DjPremier
    Engem is szombaton hivtak,hogy ma jönnének kötni.Ahhoz képest elég gyorsak.17 kerben merrefelé vagy?
  • cSuwwi
    ami kimaradt, hogy upc van, de a digit is behúzzák, nem hajtottak el, hogy csak upc van.
    amíg adsl-em volt (most) itt se volt gond, oda mentem ahova akartam
  • cSuwwi
    hát nem mindegy, mert az egyik kábel (basenet) a strada meg modemes (gondolom adsl)

én a 17-ben lakom, itt a házban a földszinten egy upc-s elosztó doboz virít. múlt hét előtti pénteken rendeltem meg online (most költözök oda, upc szóba se jöhetett). szombaton hívtak, hogy szerdán jönnek kötni. azért ilyen "későn", mert csütörtökön kötötték be abba a lépcsőházba (gondolom csak miattam, mert a postaládában ott virított a szórólapja a diginek). mivel gondolom mindenkinek aki itt lakik van aktív kábeltv/net rendelése (régen az upc hűségnyilatkozatos volt), remélem még gyorsabb is lesz a papírosnál (bár mindegy)
  • DjPremier
    Majd elválik nálam,hogy bizonyit.
  • haze81
    elírtam basenet helyett strada, de mindegy
  • haze81
    tök jó ez a digi csak videojátékokra alkalmatlan egyenlő a nullával, legalábbis nálam este 6-8 órától semmi nem működik, ja és a net is szakadozik, az viszont reggel délben este. Annyiszor hívom őket, hogy telefonszámlára már dupla annyit költöttem mint az internetszámla díja. A másik ami tetszik, hogy a szolgáltatók felosztják egymás közt a területet, magyarán mehetek én bárkihez máshová, nem kapok tőlük netet, mert az én körzetem a Digi, és ezt telefonba meg is mondják a többiek is, maximum parabolázhatok 6x-or annyiért PESTEN A VÁROS KÖZEPÉN. 2009-ben hol a szabad verseny? Ezt a jó kis csomagot a digi nekem már 3éve ígérgeti, de nem történt semmi, marad a BaseNET. 1-másfél éve csak szenvedek a szakadozással. Ha választhatnék elég nekem a 2-4Mbit, de az legyen megbízható!
  • DjPremier
    Ezt mond majd kedden
  • Stefling
    Látod, mondtam én ;) :) Üdv a digi táborban : )
  • DjPremier
    Bodogság....
  • qtab986
    bodottá
    Az mi?
  • DjPremier
    Most hivott a szerelö srác,jövö kedden jönnek bekötni.Öröm bodottá....