3567
digi
-
Laceee #1241 Nem a DIGI húzta ki a kábeled, hanem a, túlképzett szerelő, amikor nálam húzták be a kábelt már akkor szóltak, hogy nem tudják beüzemelni mert a switch megtelt, de próbaképpen kihúzzák addig valamelyik lakóét max 5 percre, utána visszadugták, és mondták, hogy 3-4 óra múlva hoznak nagyobb switchet. -
#1240 A router beállításainál állítsd FULL DUPLEXRE a wan-t és menni fog, azaz mennie kell. Azért nem kapod meg a sebességed, mert biztos korlátozva van a router,a mit csak át kell állítani. Viszont ha akkor sem akkor lökd újra a rencert, az általában megoldja a problémákat. A routered biztos bírja, tehát azzal nincs gond. -
#1239 Tékozló Homár
A DIGI az új előfizető kedvéért kihúzza a régi kábelét. -
timoboy #1238 Sziasztok!
A minap kötötték be a digi netet nálam is. Nagyon meg vagyok vele elégedve, viszont van egy "apró" probléma.
Routerrel (TP-LINK R460v3, legújabb frimware-el) két gép osztozik a neten. A letöltési sebességem valóban 20 M, de a feltöltésem csak 2-3 M. Ha az UTP kábelt közvetlen csatlakoztatom a gép hálókártyájába, akkor minden ok, megvan a 10 M feltöltés is. Ez mitől lehet?? Légyszi adjatok tippeket!
Előre is köszi! -
#1237 Szóval most akkor lehetőleg jobb lesz az internet a környékünkön vagy csak a tévét érinti a változás?
-
#1236 Digi szolgáltat TV-t,LAN netet és telefont.Mivel LAN netnél nincs modem csak egy UTP kábel megy a hálokariba,szal azt huznak majd be. -
#1235 Egy kicsit OFF de azért érdekes:
Az online videó lenyomja a P2P-t -
Gabostro #1234 Jó lett már. A hiba az volt (vagy lehet), hogy firefox miatt. Firefox 3.5 bétát használtam és később már megjelent a teljes verziós 3.5 firefox. 3 órával ezelőtt kitöröltem a firefoxot és azóta már nem vettem észre olyat, amikor lelassult vagy akadozik. Internet explorert használok.
Vagy szerintem kijavították, kicserélték nem tom. De a lényeg, hogy most már jó. :)
Köszi! ^^ -
#1233 csodát nem kell várni azért...
fizetni a szerelésért 99%, hogy csak akkor kell, ha bizonyítottan nálad a hiba.
vagy köttess be más netet, diginél ugysincs hűség. -
Gabostro #1232 Tegnap beszélgettem az ügyfélszolgálatnál, hogy lassú az internet és akadozik. Erre nem tudtak mit mondani, csak annyit tudnak segíteni, hogy hívnak szerelőt, de én nem fogok fizetni emiatt 5.000 forintot, amúgy meg nagyon jól tudom, hogy nem nálam van a hiba. Osztálytársamnak is lassú minden este az internetje. Szerintem túl sokan neteznek ezért romlik az internet. Most is 5 mp-t megállt és emiatt kidobott a game. Nehezen lehet észrevenni ha csak böngészővel néznek oldalakat délután.
Ilyenkor kihez, vagy hova kéne fordulnom? Szerintem nem fognak csinálni semmit, mivel az a lényeg, hogy lehessen netezni... Ha akadozik akkor az már olyan, mintha 1 mb/s-el töltök. Este szokott nagyon akadozni, akkor már olyan 300 kb/s is lehet.
Semmi kedvem így netezni. Játszani meg nem tudok normálisan, mert lagol és kidob.
Lehet az lenne a legjobb, hogy abbahagyom a netezést? Nah azért köszi, hogy írtatok. Axem nem írok többet, mert nincs több kérdésem. Bye! -
#1231 Sziasztok
Csak annyi lenne a kérdésem hogy mostanában nálunk a digi valami csillagpontos rendszert akar bekötni (panel) és nem nagyon vágom hogy mit takar.
Annyit halottam hogy ezzel koax helyett valami jobb lesz, tehát hogy elérhető vele
HD adás.
És hogy van-e köze az internethez?
Előre is kössz -
#1230 Javító telepítés megtörtént. Most jobb. De pl. a youtube-on nem tudok videót nézni torrent közben. Pedig csak 1Mbps-el töltök le. 19Mbps maradt elvileg a letöltésre. -
Gabostro #1229 Azt én is tudtam, hogy a speedtest nem kíváló, de annyit segített egy kicsit, hogy folyamatosan megy-e a letöltés.
Persze kihozza a maxot és folyamatosan megy reggel. Csak délelőttől éjszakáig nagyon lelassul az internet úgy, hogy még akadozik is.
Aztán ezt is tudtam, hogy 3,6 mb/s-el tölt maximum. Reggel annyi is szokott. -
#1228 nincs. -
#1227 Szerintem szándékos nincs. :) -
#1226 diginetnel van 24 orankent bontas? -
#1225 a speedtest gagyi, már ki lett tárgyalva, nem a valós értékeket mutatja.
rendes letöltéssel kell kitesztelni.
10mbit az 1.2MB/s, tehát a 3.6 az 30mbit, gondolom a feltöltésed meg max. 2.4MB/s. ez egy sima basenet csomag, ha ezért fizettél az teljesen korrekt, hozza az elérhető maxot -
Gabostro #1224 Egyik osztálytársam aki itt lakik közel XV. kerületben és Diginet-je van neki is, megkérdeztem milyen az internetje erre válaszolt, hogy nagyon lassú volt. Azt hitték, hogy a vezetékkel van baj. Szerintem akkor csak XV. kerületnél van gáz.
Köszi szépen, hogy válaszoltatok nekem. :) -
#1223 Ezt ismertem,azért kösz.
Gabostro
Én a 17 kerben lakom 1 hete van digi topnet de nem tapasztaltam ilyet. -
Gabostro #1222 Megnéztem reggel megint hogy megy az internet.
Speedtestnél 10x megnéztem és átlagosan mindig ezt írja: le:92.00 Mb/s fel: 82.00 Mb/s. Ping 1ms.
Ha letöltök valamit akkor pontosan 3,6 mb/s-el tölti le legtöbb oldalon. Nem volt még olyan, amikor frissíteni kellett az oldalt, mert megállt, vagy időtúllépés miatt.
Akkor lehet, hogy ebben a lakásban van baj? Délután kiderül mit fognak mondani. :D -
Gabostro #1221 Igen mindent kipróbáltam amit csak lehetett.
Mondjuk az furcsa, hogy reggel jól megy az internet. :D -
ACE #1220 Próbáltad már másik géppel, teljesen új installal? Csak azért hogy azt ki lehessen zárni a problémából... Router? -
Gabostro #1219 Holnap meg fogom kérdezni mi a helyzet. Most is úgy megy a letöltés, hogy megy és megáll, aztán megint megy és megáll. Most 4 mp-ig tölt, aztán 1~2 mp-ig megáll nem megy az internet és újra, újra ugyanazt csinál. Én ezért írom azt, hogy akadozik. Szerintem egy nap azért írta (vagy jelzi) a firefox, hogy 140 kb/s-el tölt, mert mikor elindítom a letöltést akkor rögtön nem ment az internet, aztán mikor már megy akkor 0 kb/s-el kezdte el mérni, hogy milyen gyorsan tölt. Amikor megy a net és akkor indítom el a letöltés akkor tudja (vagy érzi), hogy 3 mb/s-el fog tölteni és gondolom ilyenkor ha megáll a net akkor lassan megy le 2,5 mb/s-re aztán ha megy akkor újra 3mb/s-t írja.
Jó lenne ha júniusban kijavítják, vagy valamit csinálnának, mert nem szeretnék ha nyáron ráérek és erre játszani lenne kedvem, aztán ügye ha akadozik akkor nincs értelme, mert lagol. Csak egy onlinevel szoktam játszani, többit már nagyon meguntam és egyszemélyesen meg nem játszok. :D -
#1218 ez ugyanaz a speedtest, csak a datanet szerverével. ott a jobb alsó sarokban a fejlesztője, katt rá: -> speedtest.net -
#1217 speedtest.net helyett EZT ajanlom -
#1216 Hú, ez regény volt :D
Igaz én debreceni vagyok, de nállam eddig nincs lassulás, és sztem nem is lesz :D de egyébként még a garantált megvan, így szólni is hiába szólsz nekik. Érdekes a probléma, lehet csutkán torrentezik minden ott lakó előfizető :D vagy csak valami más szoftver probléma.. Ha nem változik sokáig, sztem lökd újra a rencert. Egyébként a sebességnek folyamatosnak kell lennie igen: ha 30megaBIT-el tölt, akkor 3,6MB/sec. -
Gabostro #1215 Sziasztok! Múlt hét óta észrevettem, hogy az internet kezd lassú lenni és még akadozik is.
Letöltöttem egy internetes gamét (amit már régen is játszottam: Lunia), aztán elkezdtem újra játszani, akkor észrevettem, hogy lagol néha. Azt hittem a játék szerver lagol. (lag=akadozik) Később megkérdeztem ismerősömtől, hogy neki is lagol-e erre válaszolt nem. Meg is hívtam próbára, hogy mikor lagol és erre írta, hogy nem lagolt egyet se. Nekem meg olyan 10~50 másodpercenként lagol 1~5 másodpercet. Na aztán ilyenkor gondolkodtam mi lehet a hiba.
Megnéztem a letöltést, hogy hogy megy. Erre tölt 3 mb/s aztán lassan 400 kb/s és utána újra 3 mb/s. Olyan 5~20 másodpercenként változik a sebesség és gondolom 1~5 másodpercet nem is ment az internet 5 és 20 másodperc között.
Amikor megnézek egy oldalt van amikor nem jön be az oldal azt írja firefoxnál: "A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt". Ilyenkor frissítésre kellett kattintanom olyan 1-2x aztán bejött, csak nem teljesen töltötte le az oldalt, de legtöbbször bejön az egész kép, szöveg (nem ilyen volt eddig. simán bejött és folyamatosan működött a letöltés).
Megnéztem a sebességmérőket:
- Datanet Sebességmérő
Nem tudom itt hogy kéne mennie a golyónak balra felé, de 1~5 mp-t megy aztán 1 mp-t megáll. Ismerősöm meg azt írta folyamatosan megy balra felé letöltéskor.
- Speedtest.net
Mindig változó, de itt is úgy megy, hogy megáll aztán majd gyorsan megy.
Ha már reggel gyorsan megy az internet úgy ahogy kéne, akkor szerintem nem nálam van a hiba. Reggel az internetes játék meg nem lagolt, akkor szerintem nem lehet, hogy a játék szerver lagol.
Este legrosszabb netezni, mert akkor van úgy, hogy 60, vagy 200 kb/s-el töltök, ilyenkor lassan jönnek be az oldalak és még játszani se tudok, mert nehezen enged belépni. XD
Annyira nem zavar ha akadozik, vagy lelassult, csak nem tudok így játszani, mert gáz.
Én úgy gondolom, hogy az új internet csomagok miatt már rengetegen olyat választották ami nagyon gyorsan tölt le és fel és így már belassult központnál.
Nálatok mi a helyzet? Én XV. kerületnél lakok és már elég rég óta diginetem volt, azelőtt még hdsnet volt. :P
Remélem ezért majd bővíteni fogják a szervert, vagy nem is tudom mi kell ahhoz, hogy újra gyors legyen a net.
Ja és annyit még elfelejtettem írni, hogy BaseNET-em van, ami 30/20 Mbit/s.
Aztán még kérdeznék valamit, hogy internetnek nem folyamatosan kéne töltenie? pl: ha 3mb/s-el tölt akkor úgy 2,8~3,2 mb/s-el kéne töltenie nem? eddig 1 hónappal ezelőtt szépen ment.
Bocs, hogy sokat írtam. -
Laceee #1214 nálam jó a 20/10-nél -
#1213 ezt most mire?
nem arról van szó, hogy lassabb, én azt leszarom.
azért mondtam hogy a speedtest nem ad valós értéket a digire, de nem csak nálam. -
#1212 Én a helyedben rögtön a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulnék......................... -
#1211 kár hogy ez szart se ér.
30/20-as netemre 25/55-öt írt, de amikor valóban kihasználtam (200 mega egy ftp-re fel/le), már csak 26/21 jött ki -
#1210 Érdemes lenne még ebben a topicban is megkérdezned, sose lehet tudni. -
#1209 digis sebességmérő -
Zooidy #1208 Skacok nálam állandóan megszakad a digi-net. Felhívtam őket, erre az volt a válasz, hogy lehet azért van mert Vistám van, de ha kijönnének szerelni 5000-et kell perkálnom. Vki nem tud segíteni ebben? Lehet hogy csak vmi beállítást kellene megváltoztatnom? Vagy ismerős a probléma más Vista felhasználónál is, és csak le kellene cserélnem a jól bevált Xp-re? HELP!!! -
#1207 Sebességméröje van a Diginek? -
#1206 igaz, igaz, csak erdekelt.akkor marad a program. koszonom -
Laceee #1205 Nincs, mert a Digi valóban korlátlan, nem úgy mint az UPC. -
#1204 sziasztok
frissensult digis felhasznalo lettem a napokban. minden rendben a szolgaltatassal. kerdesem az lenne, hogy a diginet van valamilyen forgalommero oldala?adott honapban mennyi adatforgalmam volt. tudom, hogy vannak erre a celra kulon programok, csak erdekelne, hogy a diginet van-e ilyesmilye -
#1203 Az szerintem biztos nem a digi hibája.. :P -
#1202 Valaki használ rss-t? Nekem nem akarnak frissülni. Sokáig csak néhány jön be.