DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gz8

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Akkor egy helyen lakunk 😊 Itt hamarabb befejezték, a szerelõk semmirõl nem tudtak semmit, ügyintézõ azt mondta "hamarosan"

Stigmata
Hello!
Nálunk is ugyanez a probléma volt, ugyanígy a 10. kerületben, ugyanilyen modemmel 😊
Beletefonáltunk, és központilag resetelték a routert, azóta semmi gond. 😊

Is it dark or is it bright? What\'s the latest on the screen? Please tell me my name! I haven\'t checked it today...

bertino
hja, télleg!
én hibáztam, bocs.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

nem lan 😊 itt nincs lan
írtam is h 4megás net

football without ultras is nothing

bertino
modem ?
milyen modem ?
ja vagy ez nem lan net most ?

mint láthatod eggyel lejjebb router nélkül is elszaródott
most modem újraindítás után megint jó.... :/

StephenKing
Reseteld le a routert és konfigold be újra. Elõször nekem is gond volt a routerrel de a reset nálam megoldott minden problémát.

Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!

hmm, lehet mégsem a router a ludas, most ezt mérten, router nélkül 😞

liget tér (kápolna utca)

bertino
harmat utca környéke ?

üdv
múlt héten köttettünk 4megás DIGI netet. SMC WBR14-G2 router van, mivel osztozunk a neten a lakásban. szerelõ állította be a routert, klónozta az én PC-m MAC címét a beállításokhoz, mondván ha a router nem megy a PC akkor is kapjon netet.
már elsõ nap is szarakodott, néha hozta az elvárt sebességet, néha 4-500k-t mért a speedtest. gondoltam biztos azért van, mert még szereltek a házban pár lakásban (mellesleg 10. kerület)
azóta azonban továbbra is fennt áll a helyzet, wifinél ugyanez, laptopról néha alig akaródzik betölteni bármilyen honlapot is, PC-n is alig jön.
Ha azonban UTP-t kihúzom routerbõl és közvetlenül pc-be dugom, akkor remekül hozza a 4 megát, torrent is szépen jön 450-500k-val. ok torrentnél lehetne probléma, hogy nincs port nyitva neki routeren és passzívként töltök, de hogy a honlapok is elérhetetlenek?
íme egy mérés, ha router mögött van a gép:

és közvetlenül utána mért eredmény, ha nincs beékelve a router:

a modem vételi jelét is csillapította ha jól láttam (4-5 közötti értékrõl magyarázott, hogy jó), de most az is érdekes értéket mutat:
Name
WebSTAR EPX2203

Hardware Version
v2.1

Software Version
v2.0.2r1152-080721

Receive Power Level
-2.8 dBmV

Transmit Power Level
33.0 dBmV

Cable Modem Status
Operational

szóval ilyenkor wattafakk? oké tudom, dobjam ki a routert, de ez sajnos nem opció, mivel mint említettem nem egyedül használom/fizetem a netet.
lehetséges, hogy valamit elbaszott a router beállításnál?
csak erre tudok gondolni, hiszen a router nélkül gyönyörûen jön a net, azzal meg elég gyengén.

elõre is köszi a helpet

Sly06
probáld a deluge klienst..

Nekem is a feltöltést a speedtest 40.000 fölé méri,de az torrenten sose volt még annyi,pedig ott mehetne.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Sly06
a feltöltésed gyorsabb mint a letöltés? ez érdekes...

En meg enternetes vagyok de tervezem a diginetes bekotest. XV.ker panel.😊
Viszont arrol mar talaltam egy listat, hogy milyen routereket nem szert a diginet, havernal is akadozott a net ledobta egy nap 3x is, de kicserelte a routert es azota semmi gond vele.
Aramir
Én lemondáskor az ethernet kábelt felejtettem otthon 😄
Amúgy a papíron elvileg ott van, hogy miket vettél át a szerzõdéskötéskor, azokat kérik vissza.
Aki meg inkább kifizeti a 26000 Ft-ot, minthogy vegyen egy 500 Ft-os kábelt valamelyik számtech boltban, az egy marha 😄

Kratos86
Erre jo példa az enyém,mert amikor vittük vissza a UPC-s modemet meg ethernet kábelt stb és kérdezték hol van az USB kábel?! Na most a rossebb sem emlékezett rá hogy adtak USB kábelt mert nem is volt használva soha,még ki sem volt bontva a csomagból és elkezdi az a nagyon inteligens nõ a UPC-nél hogyha nem visszük vissza az USB kábelt akkor 26 ezer Ft-ot fizetnünk kell egy szaros 500 Ft-os kábel miatt!Röhej és szomorú hogy így húzzák le az embereket!<#szomoru1>

THERE WILL BE ONLY CHAOS!!!

BaliBoy
Én remélem sem a upc sem a t nem fog vissza venni, csak már az utolsó utáni pillanatban amikor már késõ lesz aztán húzhatják le a rolót mert amilyen kifosztást végeznek olyat senki nem csinál.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Dj Xyberpunk
Igen leszûkítettem bp-re, viszont ok, nézzük kicsiben a csepeli panelokat például, csak egy számot mondjunk : 8000 család válthat át UPC-rõl DIGI-re kb 3-6 hónapon belül, azaz azt jelenti, hogy a Digire váltás után olcsóbban kapnak gyorsabb netet, szerintem kevés ember lesz aki erre nemet mond a mostani amúgy is fos pénzügyi helyzetben, tehát nézzük meg kis mértékben (1 kerület paneldzsungele) havonta mennyit bukik ezen a UPC, ha elveszt 8000 panelos UPC-s ügyfelet (amiatt mert drága, vagy szarakszik , mint ahogy 2 hónapon át nekem is , és UPC-s ismerõsöknek tette a netük, de ez más tészta- Digirõl is hallottam rosszat-jót de az ár és a sebesség mindent eldönt egy átlagos elõfizetõnél)

pl a XXI. kerületben:

8000 Upc elõfizetõ a panelokban x ~6000 Ft-tal (bronz,silver, gold átlagát nézzük saccra) = 48000000 azaz havonta 48 millió ft-ot bukik ezen a UPC ami egy évben fél millárd Ft..., és ez csak egy kerület, és egy szám (8000), ami nem is biztos hogy ennyi, és még nem is volt szó a TVrõl, telefonról ami (tvnél 2700digi vs upc3900) Úgyhogy lehet számolgatni, de azért beismerheted, hogy visszavehetne az árából a UPC lassacskán, mert nincs az az ember aki olcsóbban kapna gyorsabbat, és ne váltana át rá, és ez hosszútávon nem hiszem hogy jó lenne a UPC-nek.

DS4 2.0 | Q6600@3400 + NinjaB | 4GBGeil | MSI 5870 | Corsair HX520 | 46\"SAMSUNG Full HD + 22\"BENQFullHD | G500 | AUDIGY2ZS | Genius HT5.1 + Medusa5.1 | 1.5TB SATA2 + 128GB G.Skill SSD | 88/25DiGi

bertino
címeket akarsz ?
nézd végig szabadidõben: http://upc.hu/

szólj, ha végeztél a lefedettség összehasonlítással.

bertino
budapest.
aha.
végülis ha budapesten több lesz a digi egyszer (hahaha... jó pár év mulva) mint a júpíszíííí, akkor már végülis meg is verték õket lefedttségben, ugye ? 😊

és szerinted nem budapesti és nem paneltömbös területen kívül hány helyen van még upc kábel ?
kicsit enyhén sok.
családi házas területen viszont még közel sincs lan-os diginet.

vagy tévednék ?

Dj Xyberpunk
"használd már kicsit az eszed és gondolj bele hány helyen van csak upc, ahol a digi még csak a közelben sincs."

Mesélj kérlek, (használjad már kicsit az eszed) hány helyen van UPC és Diginet, és hány országban a UPC és a Digi? Adatokat kérek, ha ennyire szakértõnek érzed magad.

Egyelõre én ennyit tudok digi lista + azt látom hogy pl.: budapesten (~2 millió lakos) folyamatosan kerületenként építik ki a hálózatot, hidd el kb fél-1 év múlva minden upc-s leváltja DiGi-re a netet ahol csak lesz rá lehetõsége! Pontos adatokat nem tudok, de azt látom, és ismerõsöktõl hallom, hogy nagyon sok helyen elkezdõdött/befejezõdött a digi kiépítése, és penetrációja a nagyvárosokban. Mondjuk fél év múlva meglátjuk mennyi Digi és UPC elõfizetõ lesz...

DS4 2.0 | Q6600@3400 + NinjaB | 4GBGeil | MSI 5870 | Corsair HX520 | 46\"SAMSUNG Full HD + 22\"BENQFullHD | G500 | AUDIGY2ZS | Genius HT5.1 + Medusa5.1 | 1.5TB SATA2 + 128GB G.Skill SSD | 88/25DiGi

bertino
hát ezen írás alapján az idióta inkább te vagy, már ne is haragudj.
használd már kicsit az eszed és gondolj bele hány helyen van csak upc, ahol a digi még csak a közelben sincs.
ha gondolkoznál rájönnél, hogyha annyira fenyegetõ lenne a digi, upc már rég lejjebb vitte volna az árakat.

a digi még kevés, kicsi, lófing a upchez képest, ennyi.

Dj Xyberpunk
Csepelen november óta azon a részen amerre lakom : ássák fúrják túrják a földet a kubikusok, de a 2008 decemberi bekötésbõl 2009 március-április lesz úgy néz ki :S Ha végre elérhetõ lesz a házban, akkora örömmel mondom le a UPC netet, tévét, és köttetem át DIGIRE, hogy az õrület.

off: UPC meg elmehet a krva anyuciákájába a 9500 ft-ért kínálja a 20/3-as csomagját még mindig...szvsz az emberek 90%-a szerzõdik át akinek eddig UPC-je volt, és DiGi elérhetõsége lesz (30/20 3500FT), nem értem hogy miért nem viszi még mindig lejjebb az árait a UPC... idióták..

Kratos86
Székesfehérváron. Már tavaly novemberben kellett volna bekötniük,de megérte várni! 😊

lacy86
hol kötötték be neked?! Ez nagyon jó eredmény 😊😊

Gigabyte EP35CDS3R ; Intel E7200 ; 2*2Gbyte DDR2-1066MHz ; Gigabyte 4850 (1Gbyte) ; 3*160Gbyte SATA vinyó

Stefling
Üdv a Klubban!😄

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

bertino
remélem ha mindenhol bekötik a digi-t az országban, mindenki jön ide dicsekedni a speedtest.net-es mérésekkel és akkor aztán nagyon változatos lesz a topic.

<#zavart2>

Kratos86
Ma kötötték be a digi-t! Íme az eredmény<#smile>

Igazából azért a u.s.roboticsot (edigital-ban) nézegetem mert ez is olyan árban van és van benne beépített nyomtatószerver amit ki is tudnák használni. Azért majd megkérdezem a digiseket, hogy van-e olyan gyártmány amit az õ netjük nem szeret. (mert már ilyet is hallottam)
StephenKing
Linksys-t ajánlom az 54g-s 8-10ezer forint körül lehet venni ami igazán nem sok.

Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!

Nálunk a digi lan kiépítése a vége felé közeledik, elvileg 1-2 hét múlva már mûxeni fog. Most még tonlineos adslem van ami egy wifis routeren osztódik szét, de sajna ezt a routert nem tudom majd a digihez felhasználni mert nincs wan portja. Milyen routert érdemes venni ami megbízható márka és persze nincs aranyárban? Én egy u.s.robotics termékkel szemezgetek.
Stefling
Nekem routeren keresztül megy, 4 gép felé, de 1 héten egyszer ha megszakad, akkor is pár percre, ami igazán eltûrhetõ. 😊

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

lacy86
De már lassan 2 hete karbantartás van?! :S Kicsit gáz! Tegnap pl. 4x kapcsolódott újra! 😊
Azon gondolkozok ha routert veszek akkor nem lenne csökkentve ez a kapcsolódás?! nem tom mi köze hozzá csak úgy jött! 😊😊

Gigabyte EP35CDS3R ; Intel E7200 ; 2*2Gbyte DDR2-1066MHz ; Gigabyte 4850 (1Gbyte) ; 3*160Gbyte SATA vinyó

Stefling
Nem hiszem, sztem szimpla karbantartás. Sávszél emelés nem tom hogy lesz-e, ha lesz is sztem nyár éve - õsz körül.. de nincs kivel felvennie a versenyt sebességben, ígyhát nem hiszem hogy lesz növelés bár nem ellenezném :_D

lacy86
Annyiba segítsetek már hogy akinek Vistája van , milyen beállítás van neki! Ja persze olyan embernek akinek nem szakad meg! 😊😊

lacy86
Akkor jó! 😊 Netán sávszélesség növelés lesz?! 😄

fix IP-vel nem lehet megoldani ?
Stefling
Nyugi, nállam is csinál ilyet, ez valszínûleg a szolgáltató mûve.

lacy86
Tudtok segíteni hogy mi?! kicsit idegesítõ! 😊

bertino
de.

lacy86
De én pl játszok neten keresztül és akkor kidob mert megszakad a kapcsolat! :S
Nem valami beállítás baja van?! 😞

gz8
off
Az internetszolgáltatóhoz jó valószínûséggel ennek nem sok köze van...
on

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

RedDevilsza
Nekem is felszokott néha adni egy kapcsolódási ablakot, és amikor az fenn van, nem frissít a mozilla, de a netem nem szakad és meg és egyszerûen le szoktam "mégsézni" és minden megy tovább

lacy86
Sziasztok!

nem tudjátok hogy miért van az hogy a DIGI néha újrakapcsolódik! XP-nél nem csinált ilyet sose , mióta felraktam a Vista64 bitet , azóta! 😞😞

Tudtok ebbe segíteni?!

Köszönöm

A-ha...

Nálunk is ez volt, még õsszel felásták meg betemették a lakótelepet a vendégmunkás bácsik.
Azóta csend van...egyelõre. Azt mondták, idén lesz. De hogy mikor, az még bizonytalan.

ChaosTeam
Amilyen arányban használjátok majd a sávszélt 😄

Amúgy nálunk már itt a lakótelepen ezer éve, november körül befejezték az építkezést, a házat bekábelezték még szeptember-október körül, a kerületet felásták novemberben meg bekötöttek mindenfélét.... azóta se lehet elõfizetni a netjükre... Fene tudja mikorra lesz itt is elérhetõ végre..
Az lenne a kérdésem:

Nálunk routerrel 3 gépre van osztva az internet.
Ha majd megrendeljük a 30/20-as LAN csomagot, akkor ezt kb. milyen arányban fogja szétosztani 3 felé ?

bertino
ehh...