3567
digi
-
#1161 Akkor bizhatok a jövöhéten,hivhatnak.Köszi -
#1160 Engem (ha jól emlékszem) 3 napra rá hívtak. Ez változó, attól függ mennyi munkájuk van. -
#1159 Én üzletkötövel kötöttem a szerzödést ö 1-1/5 hetet mondott.csak érdeklödök ténylegesen mennyi idö után hivtak a szerelök. -
#1158 tegnap irtam ala a digivel a szerzodest, es azt mondtak, hogy a szerelok (alvallalkozok) kb. 5-10 munkanapon belul jonnek ki leegyeztetett idopontra es megcsinalnak mindent. ahogy bekotik egybol aktiv lesz a kapcsolat, azaz minden mukodni fog, bar a telefonnal 1-2napig lehetnek problemak+netet is optimalizalni kell, ami szinten par nap (ez nem minden esetben van).
ha lehet akkor szemelyesen az ugyfelkotovel toltsetek ki a dolgokat, mert allitolag online (ott is lehet) lassabb az ugyintezes. -
#1157 Én azt mondom, még mindig inkább az legyen a legkissebb bajunk, hogy nem bírja a router a hatalmas sávszélt, minthogy egyáltalán meg se legyen az adott sávszél.. meg most ki lehet bírni, ha havont max kétszer 1 percre megszakad :D (ezt nem neked írtam qtab csak általánosságban!)
Egyébkénk csinálhat egy vírus ilyet, ellenőriztesd le a géped itt, ha nem bízol a vírusírtódban, vagy nem vette volna észre, persze csak akkor ha nem nodod van:
ESET NOD 32 Online vírusírtó
A hálózati kártya nem igen művelhet iylet, max ha routered lenne. -
#1156 Lehet vmi trojait kaptál be.Aki a 17 kerben lakik annak a megrendeléstöl számitva mikor kötötték be a netet? Nekem még chello van,de ahogy itt lesz a digi mondom lefele a netet.Nekem nem volt gondom a chelloval,még az a szerencse hogy nincs hüség náluk és igy letudom mondani.És jöhet a DIGI 4500Ft-ért -
#1155 Azt mondták lehet az, hogy valami rossz beállítás lehet a hálózati kártyával, és azért dobott le 24 órán belül 4x. Azt is mondták lehet vírus is. Van ilyen vírus? -
#1154 Mint említettem átlag embereket nem érdekli a ping és a korlátozás. Aki kicsit is tudatosabb a felszín alá néz de ne legyetek már enyire naívak a többség nem ilyen.
Ha most korlátlan, gyorsabb net lenne a chellonál akkor se mennék vissza nálam nagyon betelt velük a pohár. Undorító amilt leműveltek és 6 éven át volt fizetve a legjobb net és a hűségért cserébe mindig a szívás járt. Nagyon örülök hogy végre van igazából itt tényleg az egyetlen negatívum hogy nehézkes a bekötés utánna maximum router gondok vannak mert nem bírják a sávszélt de nézzetek át a chello topikba -
#1153 Én továbbra is menekülni akarok UPC-től.. Hiába emeltek 15mbit-re 10-ről, a korlát maradt, sőt rosszabb lett, mai nap pl nem 1x 500-as sőt 1200-as pinget mért a speedtest és amikor parancssorból pingeltem origo.hu-t nem is érkezett válasz határidőn belül...
Az UPC-nek nem sávszélességet kellene emelni, hanem a hálózatot fejleszteni, hogy korlátozás nélkül elbírja az ígért teljesítményt. -
Laceee #1152 Én most már semmi pénzért nem mennék vissza az UPChez, nem hiányoznak a plussz eszközök a lakásba (telefonhoz modem, internethez modem, tvhez dekóder) , nekem bőven megfelel a 20/10 net a diginél+tv. -
#1151 Na és szerintetek az átlag elolvassa az apró betűs részt? A többség azt se tudja, hogy van korlát. Nem mintha kihasználnák valaha is a sebességet de azt veszik amire nagyobb szám van írva mert az biztos jobb is. Most ne magatokból induljatok ki.. de a piacon az az életképes amire nagyobb szám van írva olcsóbban. Forgalom pedig nem hinném hogy jelentősen nőne ha megtriplázzák a netet. -
#1150 Korlátos lesz, épp ezért szerintem felesleges lesz 120megabitest netet kínálniuk, de Ők tudják.. -
#1149 + UPC-nel a 120-as net velemenyem szerint irtozatosan draga lesz. ne legyen igazam, cafoljatok meg, de pl. topnet (50mbit) 4500ft-os csomagot nem fognak tudni aranyositani, azaz nem 10.000ft lesz a 120-as. ha masra nem, de a digi arra jo, hogy kezbentartsa a szolgaltatok arait. + ugye 120-as net (sot topnet is) egyertelmuen azert kell egy egyennek (nem cegnek), hogy komolyabb adatforgalma legyen, azaz p2p stb...mivel upc korlatozza azt eroteljesen igy ertelmetlenne valik a dolog. termeszetesen lehet azt mondani, hogy a digi is fog p2p-t szurni, de az nem mostanaban lesz, ahhoz nagyon el kell terjedni, ami sok ido...(+nem beszelve arrol, hogy mi penzt jelent kifejleszteni/megvenni egy p2p "szurorendszert:)) -
Laceee #1148 UPC hiába emel, ha ugyanugy korlátos lesz mint most. -
#1147 Onnan, hogy a DIGI a t-online még be sem vezetett 50/25-ös csomagjára már május elsején válaszolt és pont a upc lépésére ne válaszolni? Nem hinném, hogy a digi hagyni fogja, hogy a upc 120-as nete a második helyre tegye őket, persze árban jobb még mindig, de a digi másképp gondolkodik, főleg hogy a upc bevezett ezt a panel net csomagot, ami alapból 30/3 ha jól emlékszem és emelni fogja ezt is, tehát innen veszem. :) -
#1146 Ezt honnan veszed? "hogy a DIGI ősszel válaszolni fog a UPC emelésére, sőt biztos vagyok benne"
Remélem jövöhéten már hivnak a szerelök a bekötés miatt.... -
#1145 Nekem nem kell a 7ropis, ő csak azt kérte ajánljak egy olyat ami biztosan viszi legaláBB a csak letöltési avgy feltöltési sebességet. Én nem azt veszem meg, egyelőre jó az, ami msot van. -
#1144 Most erre mit lehet mondani? :D
Akkor vegyétek a 7000 ft-osat.... (amiről jóval nagyobb valószínűséggel ki lehet jelenteni, hogy nem lesz jó) -
#1143 Ebben a válaszodban összesen 4-szer olvasok feltételezéseket. Nekem nem kell ehhez "optikai hálózatos államvizsga", hogy tudjam hogy működik. Én teszteltem, nem csak feltételezgetek.
A másik baj az, hogy feltételezgetés miatt megvenni egy 24 ropis routert hát kockázatos.. akinek van pénze megteheti, de akinek nincs, az csak egyszer teheti meg és vagy bebukja, vagy nem.
Hidd el nekem, ha megvenném, ugyanott lennék mint most, minek vegyem meg, ha ugyanazt érem el WAN-on keresztül, mint a jelenlegi routeremmel, és minek vegyem meg, mikor 2 gép között elég ritka alkalommal másolgatok. -
#1142 Arányjavítás céljából seedszerveresek ellen nem betegség :) -
#1141 Na kösz a kioktatást. Így optikai hálózatos államvizsga előtt hülyén haltam volna meg.... :)
De mint írtam is elvileg a 10/100-as routereknek is vinnie kellene. (Hiszen ha full duplexes a router akkor fel is és le is 100Mb/s-el mennie kellene.) De mivel ezek kommersz eszközük ezért csak névlegesen viszik. A gigabites routernél meg az összefüggés az, hogy ha már a LAN részük gigabites akkor már nem egy rossz mikrokontroller zümmög bennük, ergo elég jó esély van arra, hogy a WAN is ténylegesen 100Mbit lesz. -
ACE #1140 Kérdés hogy szükség van-e ekkora sebességre... szerintem a brutál letöltőknek sem nagyon van szüksége ekkora sebességre. Az már betegség aki Terabájtokat töltöget le... -
#1139 ui.: Olvass utánna a gigabit-es LAN-n és a megabites WAN-nak a kapcsolatáról. Az csak egy dolog hogy a LAN gigabites, 2 gép között érvényesül. A 100Megabites WAN, csak 100Megabitet tud fogadni, köze nincs a LAN gigabitéhez és éppen ezért a WAN nem fog nagyobb sebességet bírni annak ellenére, hogy a LAN gigabites. Ennél jobban nem tudom elmagyarázni. -
#1138 Igen próbáltam gigabites cuccban, és a le és feltöltés szinkronban tartósan ment 50/25-el, sebesség csökkenés nélkül, sőt még rekordokat döntögetett a feltöltés és erről képem is van, 3,3MB/sec-re ugrott a feltöltés, 3,1-ről, ami elvileg a plafon, szóval tudom mit beszélek, ide gigabites cucc kell, máskép nem fog menni szinkronban senkinek sem.
UPC-nél ősszel jön a 120Megabites sávszél, ők is lecserélik a modemeket mert nem fogják bírni, sőt ezt egy hivatalos cikkben is megírták. Ráadásul az is elképzelhető, hogy a DIGI ősszel válaszolni fog a UPC emelésére, sőt biztos vagyok benne, és akkor akinek TOPNET-e van, az mégjobban szív (máraki routeren keresztül tolja) mert ha 50/25-öt nem tudja csutkán járatni szinkronban (ígyis 20Mbites veszteséggel) akkor a nagyobb netet méginkább nem. Én azt fogom megvenni amit mutattam, azzal nem lesz problémám 15 évig legalább, persze nem most veszem meg, előbb gyűjteni kel lettát rá :D -
#1137 Na ez is simán elképzelhető. -
ACE #1136 Baszhatod a WAN-os gigabit-et, ha a DIGI eszköze nem bír annyit... próbálta már egyáltalán valaki a Gigabit-es routert, hogy azzal megy szinkronban az fel/letöltés full sávval?
ezt a srác sima hálókártyába dugva mérte, ezen is látszik, hogy amikor full sávval tölt le, akkor a feltöltés leesik 16 Mbit-re...
Tehát félő, hogy eleve a hálózat nem tudja szinkronban a maximum sebességet... és éppen ezért a gigabit router is tök fölös... -
#1135 Okés, de hidd el annak a routernek már a wan portja is bírni fogja ezt a netet aminek a LAN portjai gigabitesek. Elvileg ugyebár a többinek is bírnia kellene... -
#1134 WAN Port : 1 db 10/100Mbps --> a-a ez sem jó, csak a 35 ropis, Belkin Router F5D8232 gigabites, amit te linkeltél valóban gigabites, de nem a WAN-ja, a WAN itt a lényeg és persze a lanos része is, de ha wan-on ekresztül csak 100mbit jön, ugyanott vagyok, mint most.
A Belkin viszont nagyon zsír, csak drága, jó egyszer kell megvenni ez igaz, utánna vagy 15-20 évig biztos nem kell cserélni, de akkor is sokak számára elérhetetlen ez az ár. -
#1133 Egyébként ez csak az első bolt volt ami eszembe jutott és az első találat amit megláttam. Ennél lehet, hogy vannak olcsóbbak is gigabitesbe. -
#1132 Egyszer kell megvenni. Nem létezik, hogy nem tudsz összespórolni rá. Nekem sem adtak a szüleim soha pénzt gépre... elmentem dolgozni és összegyűjtöttem a pénzt arra ami kellett.
Egyébként még ha valami 100e ft-osat mutattam volna... de 23e ft.... Gondolj bele, hogy 23e ft másnak kéthavi internet előfizetése egy sokkal szarabb netért.... -
#1131 Csak nem vagyunk milliomosok, h. egy routerre kiba**nk 30k
A D-Link DIR-100 10/100Mbps <- nem jó, a 30/20 as DIGIT se viszi, oszttársamnak ilyene volt... -
#1130 pl.: http://www.aqua.hu/asus-rx3141-giga-switch-51194.html -
#1129 Nem értem mit szenvedtek. Olyan routert kell venni ami gigabites. Annak ha törik ha szakad, bírnia kell. -
#1128 Az edimax tökéletes, mert nekem is 10/100-as van, csak a márkája más, (dana) és CSAK letöltésnél vagy CSAk feltöltésnél viszi simán maxal a netet. Annyi hogy szinkronban úgy lesz, hogy ha töltesz maxal akkor 6,1Mb/sec-ről le fog csökkenni 3,6-4,5MB/sec-re, HA a feltöltés maxra megy fel (3,1MB/sec), de ha nem megy csutkára a feltöltés, akkor a letöltésbe nem kavar be, ja viszont a pinged magas lesz, ha játszani is akarsz, és azért, mert a router valamilyen oknál fogva nem bírja küldeni és fogadni az 50/25-öt szinrkonban, így a pingbe is belekavar.
Egyet még tudok javasolni. Ha megveszed a routert, akkor állítsd FULL DUPLEX-re a beállításainál, ez azt jelenti, hogy akkor elvileg 200Mbit/sec-on kell működnie és akkor simán vinnie kellene csutkán az 50/25-öt, én megpróbáltam, nekem nem jött össze.
Egyébként ez sem egy rosz router: D-Link DIR-100 10/100Mbps márha mást nem nagyon találtál az edimaxon kívül, bár ez 2200-vel drágább, de csak azért mert d-link és mert jobb márka, de az edimax is tökéletes választás. -
#1127 Itt most se. -
junior1972 #1126 Nekem bejön,megnyitja rendesen. -
#1125 Ha tud vki ilyet,ne fogja vissza magát -
#1124 engem is erdekelne egy NEM wifis router ami birja siman egyszerre 50/25-ot -
#1123 Vagy olyan is jo lenne,ha nem is megy szinkronba,de birja az 50/25-ös netet ha már elöfizettem rá.Ne WIFI legyen,tudsz ilyet ajánlani? Köszi
Ilyet is találtam...
Edimax -
#1122 Én is egy iylen routert kerestem/keresek, de rájöttem hogy iylen sajnos nincs, szinkronban nem fog menni, max ha gigabites routert veszel, de az elérhetetlen áron kapható csak (35ropi). Full duplexre állítottam a routerem és akkor sem megy szinkronban az 50/25, torrentezésnél 20Mbit mintha nem is lenne.. vagy közvetlen a gépedbe dugod, úgy simán megy szinkronban, bár gondolom meg akarod osztani a nett otthon.. Ezt tudom mondani, még én is keresem azt a routert amelyik tudja, mert a 10/100-as nem képes rá :S egyik-másik megy maxxal, de szinkronban sajnos nem.