3567
digi
-
Garfield #1361 Vagy inkább ez:
http://www.colasoft.com/ping_tool/
Rászánsz egy éjszakát, hogy a letöltést lelövöd, beizzítod a progit és párhuzamosan pingeled mondjuk a Digi, az Index és a Google oldalát, reggel pedig megnézed a logot, hogy mi a helyzet. -
Garfield #1360 ping -t www.index.hu >log.txt -
seeeederman01 #1359 Sziasztok!
Nekem 30/20-as netem van, router nélkül, és napjában 2*-3* megszakad letöltésnél..a ninap mikor ötödjére szakadt meg, már kicsit berágatott!Persze nem mintha ezzel egybevéve nem lenne sokkal gyorsabb, mint a chello 5MB!:-)
Viszont a családba máshova is kötöttek a srácok, kapva kaptam az alkalmon, meg is kérdeztem mit lehet ezügyben tenni.Azt ajánlották a pesti központban jelezzem a hibát, mert igenis lehet ezt orvosolni, a srác a lépcsőházban általuk használt egység cseréjét említette, azt mondta lehet az a nem megfelelő...
Meg is tettem a hibabejelentést, 3napon belül kijönnek kecóra..tegnap elvileg leellenőriték az ő eszközüket, kérdezte ma az ügyfeles hölgy tapasztaltam-e változást, mondom nem, épp tegnap este is megszakadt 2* letöltésnél...kérdezték a vírus témát, mondom Avg free van fenn(aszongyák:-) az tökéletes!) napi nagy tesztet csinálva! Tűzfal körül is szétnéztem még anno, ott sem látok gondot..
Szerintetek most ha kijönnek kecóra mi a fenével fogják bebizonyítani, hogy nem náluk van a hiba? Egyáltalán mit fognak nézni? Nekem rendszeresen kb.12mpercig van szakadásom, már rendesem tom mikor jön létre a kapcsolat, a kapcsolódási próbálkozások esetén! Persze mpercenkénti próbálkozás be van állítva...
Az ügyfeles hölgy még annyit javasolt, hogy ha van rá mód és lehetőség teszteljem a letöltést egy másik géppel..modtam, hogy megoldható, bár nem megy egyik napról a másikra..(laptop-ot kell kérjek stb.)
Ha van valami tanácsotok, 5let, tapasztalat a szakadás elkerülésére részemről, akkor azt szivesen megfogadnám, meghallgatnám, természetesen visszaolvasgattam, de nem találtam ezügyben infót... -
krisz073 #1358 Sziasztok.
50/25-s Digi netem van otthon egy 300mb-s router van berakva a hálózatba.A gépem kábellel van a routerre kötve, az lenne a kérdés, hogy elég neki a sima utp kábel ( CAT5 ) vagy esetleg célszerű CAT6-t betenni? -
TomBond #1357 A szolnokin nincs kiírva sem, de nem is találok semmit a kábelen!
De most látom, hogy a Budapestin van! Remélem egyszer hozzánk is elér! -
Laceee #1356 Kossuth,Petőfi,Bartók,Juventus,Danubius,Roxy,Sláger,SZtárFM -
Laceee #1355 Digikábelen jön egypár pedig, fent van a hpjükön a csatorna kiosztás alatt. -
TomBond #1354 Mind! :-)
Eddig UPC-s voltam és ők adtak (relatíve) jó minőségben rádiócsatornákat. Most Digi-éknél, ez nincs és vadászgatom össze, de véletlenül sem sikerül belőni úgy az antennát, hogy mind jól szóljon (ne zúgjon). -
Laceee #1353 melyik ? -
TomBond #1352 Nálam is létra kellett nekik! :-)
Nekem igazából a rádiók hiányoznak! :-( -
Garfield #1351 Sziasztok!
Újpest központ környékéről van valakinek tapasztalata? Gondolkodom a váltáson - no nem mintha bármi bajom lenne a UPC-vel, mert a torrent simán jön 1,1 Mbyte-tal Silverben, az egyéb FTP/HTTP letöltések pedig full csövön, de minek fizessek többet érte. -
Mi lehet akkor az oka amiért nekem nem? -
Na, mostmár DIGI tv van, viszonylag jó a képminősége, bár kéne egy normális tv xD de ezek a szerelők feszt létrát kérnek,.. mivan ha egy idős asszonyhoz mennek és nincs létra, akkor megáll az élet, nem tudják bekötni?:D:D:D de mondjuk ez legyen a legkevesebb.. -
krisz073 #1348 Nálam FF simán betőlti -
THX! Nem átmeneti hibának tűnik. -
TomBond #1346 Na mostmár én is beléptem a digi táborba! -
itt sem tolti be (FF) -
http://www.ar15.com/. Betölti valakinek a böngészője az oldalt? Itt se FF se IE nem tölti be. -
gurabli #1343 Thanx ismét a válaszokat!
Nettel kapcsolatban nincs mit gondolkodni, kérdezni, biztos, hogy DIGI lesz.
A TV kicsit kérdéses, de ha összevetem a UPC rögzítős, digitális csomagjával, akkor az 7200/hó, a Diginél mindez 2900. Igaz, diginél nem digitális, nincs rögzítés, nincs EPG és kevesebb adó van.
Összefoglalva, nem nehéz dönteni. A UPC 4300 forinttal drágább havonta, és ez csak a TV, a netnél is hasonló.
Kicsit persze rosszabb lesz a minőség, mint a már meglévő digitális adásnál, de ki lehet bírni. Emígy a legtöbb adó egész jól nézhető digitálison 42" plazmán. Akkor ébred rá az ember, mi is az a jó minőség, amikor HD adásra/filmre vált. -
ertesuleseim szerint (ismeros) kb. december-januar-februar kornyeken lesz elerheto a digitalis adas a diginel, DE nem 100%, inkabb 52%:)
azzal azert tisztaban kell lenni, hogy valoban nincs husegnyilatkozat, DE ha 1 even belul lemondod a szolgaltatasokat akkor a bekotesi dijat (ami amugy nincs) ki kell fizetned (nemtudom, hogy mennyi...) illetve ha jol emlekszem 1 evben egyszer valthatsz INGYEN olcsobb csomagra...ertelem szeruen felfele barmikor barhanyszor ingyen, de lefele egy evben egyszer utana mar kell fizetni.
net megbizhato, bar hetente nalam (bp) 1-2-3szor megszakad par percre, de ilyen a UPC-nel is elofordult.
a szerelok ha megkered oket akkor ingyen beallitjak a routered, de ha vagod, akkor teljesen mind1. amugy plussz netkabelt is adnak ingyen, nekunk 26m plusszba adtak, mert kellett:D
42" plazman barmilyen szolgaltatonal megerzed, hogy szar az adas... par ev mulva remeljuk jobb lesz a helyzet (bar mitol lenne jobb)
szinten belso info, hogy iden szinte biztos, hogy nem emelnek arakat (afa miatt nemtudom mi van/lesz) -
Laceee #1341 Nem várja meg a szerelő bedugja a gépedbe a kábelt létrehozza a kapcsolatot, beirja a felhasználó nevet és jelszót, teszteli a kapcsolatot és kész, szerződés/szerelési jegyzőkönyv aláírás.
Annyira nem rossz a képminőség, persze szebb lenne a HD vagy a digitális adás, nálam nagyon csúfos volt amikor UPC volt beltérivel (nem a műsor felvevős, hanem az alap) -
gurabli #1340 Értem. Tehát hiába a csatornakiosztásnál, hogy digitálisan is elérhető adás, ez pusztán a műholdas változatra érvényes.
Hát, akkor számíthatok jelentősen gyengébb minőségű adásra, mint a UPC digitális kábelnél. Na persze tudom, hogy nem csoda a digitális adás sem, de van pár előnye a sima analóghoz képest. Attól tartok, ez a 42"-es plazmán nagyon látható lesz.
És le kell mondanom a EPG-ről is, ami egy nagyon hasznos dolog.
No, azért jóval olcsóbb, mint a UPC, a net meg sokkal jobb, a kettő együtt fele annyiba fog kerülni.
A mostani ÁFA emeléssel mennyivel drágultak a csomagok?
Ami a routert illeti, nem is kell, hogy a szerelő állítsa, de azt várja meg, még én beállítom. (értek hozzá). De köszi a figyelmeztetést. -
Laceee #1339 HD adások is csak később lesznek elérhetőek a DIGInél. -
Laceee #1338 DIGI kábelen, nem jön digitális adás, csak analóg (sony lcd van), simán bedugod a kábelt a tv-be és kész, anyi fele osztod amennyi fele akarod (bizonyos számú elosztás után már romlik a képminőség), a szerelő elosztja neked kétfele, ha kéred, digitális adás csak tányéros tv-n van, viszont az internet bekőtésnél nem köteles beállítani neked a routert, álltalában nem is szokták (szerelőtől függ). -
Én úgy tudom. De lehet tévedek. Nincs tv-m :) -
gurabli #1336 Hm, vagyis kábelen nincs is digitális adásuk? Csak hagyományos analóg? -
A kábelen nem DVB-C jön hanem sima analóg adás. -
gurabli #1334 Köszönöm a válaszokat, nagyon informatív volt! Respect!
Fontos volt, hogy aktív legyen, ezek szerinte nem kötik a fix IP címhez a nyitott portokat, mert sajnos van ilyen is.
Jó tudni, hogy valóban hozza a garantált illetve a maximális sávszélességet. Nagyszerű!
Ami a TV-t és a beltéri egységet (set top boxot) illeti. Egy Pana 42px80-as plazmán és egy kis CRT-n lesz nézve. Digitális adáshoz nem kell beltéri? Az én TV-m DVB tunneres, nem tudom így is működni fog beltéri nélkül? Gondolom akkor megoldható a szétosztás két TV-re minden gond nélkül?
HBO nem kell.
UPC-nél egy egész jól működő beltérim van, nagyon hasznos az elektronikus műsorújság. Akkor ez a Diginél nincsen?
Köszi ismét!
-
- nem kell belteri egyseg
- meghirdetett sebesseget egyelore hozza, amig viszonylag keves elofizetojuk van (speedtestre ne hagyatkozz, inkabb FTP vagy egy jol seedelt torrent eseteben nezd, az a valos). nalam a topnet (50mbit/s-et hirdetnek meg, ahhoz kepest nalam 90-et siman hoz), routerben csak a torrentkliens portjat kell beallitani es ennyi, maris aktiv vagy)
- bekotesi ido 10 munkanapon belul, ha online rendeled meg akkor tobb is lehet
-
Laceee #1332 Beltéri egység, nem szükséges Digi kábelhez, nemtudom, hogy HBO-hoz kell-e, de nem hiszem. -
- Nem kell fix ip cím, beállítod a portot a roterben meg a kliensben és annyi.
- A StartNet esetében a letöltési sebesség 2,4MB/sec, a feltöltési pedig 1,2MB/sec. A BaseNet letöltési sebessége 3,6MB/sec, a feltöltési pedig 2,4MB/sec, tehát a külömbséget láthatod a két csomag között! Én perpillanat TopNet-et használok, és ott is megvan a 6,1MB/sec le ill. 3,1MB/sec feltöltési sebesség. A sebességgel nincs gond, Torrentezésre 1. osztályú a DIGI Net!
- A pécsen megbízható kérdésre nem tudok választ adni, mivel debreceni vagyok, de nincs hűség, tehát ha nem vagy megelégedve vele, akármikor lemondhatod, de azthiszem, nem csalódnál ;)
- Az átlagos bekötési idő általáb egy olyan 1-2 hetet szoktak mondani, de pár nap alatt ott vannak, hozzám most jönnek délután kötni a tv-t és msot hétfőn kötöttem a szerződést velük, kvázi 2 nap volt a mostani várakozási idő (upc meg bekaphatja)
- A tv-hez a beltéri egyságet úgyszint nem tudom, kérdezd meg tőlük az ügyfélszolgálaton. -
gurabli #1330 Sziasztok!
hamarosan tervezem az áttérést a DIGI-hez, eddig UPC-s voltam. Lenne pár kérdésem:
- torrentnél kell a fix IP cím ahhoz, hogy aktív módban legyek vagy nem? (LAN net)
- írnátok pár átlagos le és feltöltési sebességet Start és Base net esetében, hazai és külföldi trackerről egyaránt? Mekkora a valós különbség a két csomag között sebességben?
- Pécsen megbízhatóan működik?
- a TVhez igényelhető két beltéri egység, vagy azért külön kell fizetni?
- szerintetek kb mennyi az átlagos bekötési idő, rendelés után? (a panelben már van DIGI)
Köszönöm szépen válaszaitokat és segítségeteket előre is! -
Laceee #1329 Próbáld meg így beállítani:
http://www.vivanet.hu/ugyfelszolgalat/wrtg54g/szoftveres-beallitas.viva
http://www.vivanet.hu/ugyfelszolgalat/wrtg54g/wifi-beallitas.viva -
Xingmaster #1328 Próbáltam de semmi, azért tettem a képet hogy hátha vmi beaállítás beli hiba van -
Apocalipto #1327 Szerintem amíg digi van nem lesz szükséged a UPC-re.
-
Laceee #1326 Próbáltad úgy, hogy kapcsolódjon automatikusan ? /Connect Automatically/ -
Xingmaster #1325 Kipróbáltam de nem lett változás itt 1 kép a router beállításairól hátha így többre megyünk. Előre is köszi
http://kepfeltolto.net/gallery.php?entry=images/1246353028.jpg -
Router topic...? -
próbáld meg hogy a windowsba is konfigurálod dhcp megy a router settings-nél?
wifi adapter tulajdonságainál a TCP/IPv4 beállításoknál ossz ki egy saját ip-t mondjuk 192.168.1.2 alh.maszk beírja magától beírod az alapértelmezett átjárót TP-link esetén 192.168.1.1 az alapértelmezett az elsődleges dns-hez is ezt írd dhcp-t kikapcsolhatod a router beállításoknál -
Xingmaster #1322 Szevasztok! nekem olyan problémám lenne hogy most vettem 1 TPLINK TL-WR340 routert és kiválasztom hogy pppoe beírom a jelszót meg a felhasználónevet és hiába végzeka configurációval nincsn net, wifin keresztül csatlakozni is tudok a routerre de hiába indítok böngészőt nem történik semmi. Valaki tudna nekem segíteni? Előre is köszi