DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok.

Kis tanácsot szeretnék kérni tõletek DIGI/UPC választásba.

Jelenleg UPC van bekötve ( Internet,tv,telefon)erõteljesen gondolkodom, hogy mindhárom szolgáltatást a Digihez viszem át.
Van itt olyan Digi használó akinek elõtte UPC-s volt és tudna 1-2 infót nyomni (Internet,tv,telefon)-rol ?
Elõre is THX a segítséget.

hát ja, 3,75 lenne a full, ha minden igaz, de azt hiszem az a 0,15 MB ilyenkor már elhanyagolható.
én 20/10 Mb-el netezek, és ha azon töltök 2MB-vel már nem sír a szám.. miért is kéne? <#circling> 40 perc egy dvd-nyi adatér nem sok, azt hiszem.
BaliBoy
Mostanában ugyan nem néztem speedtestet, de régebben nekem sem volt meg rajta. De tudod mennyire zavart ez engem... semennyire mert egyébként letöltésnél megvolt/van.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Köszi a segítséget!<#worship> Van routerem, majd megkérem a havert lõjje be, hátha úgy nem lesz még ennyi lecsatl. sem! A tûzfal környékén is szétnézek, aztán ha jutottam vmire megosztom Veletek!

Tom, hogy csak pillanatnyi a speedtest, meg nem mérvadó, de nem értem miért ennyi(és akárhányszor próbáltam ilyesmi adat jött ki!)..amúgy töltöttem már 3.6MB/sec-mal folyamatosan, az meg full speed esetembe, ha nem tévedek..
a speedtest valóban nem mérvadó.. viszonyítási alap csak, mondjuk a letöltésed elég kicsi így. de ha amúgy normális a sebesség, akkor meg nem para ez. különben is pillanatnyi állapot.

a szakadás nem tudom mitõl lehet, tegnap nekem is szakadt egyszer, elõtte hónapokig nem emlékszem, hogy lett volna.
viszont a tûzfalat érdemes ilyenkor átnézni, találkoztam már olyannal is, hogy a tûzfal megfogta az egész netet, hiába engedtünk ki/be minden forgalmat, betárcsázott, de minden oldalra azt dobta ki a böngészõ, hogy nem megjeleníthetõ.
ha viszont kikapcsoltuk a tûzfalat akkor ment rendesen a net, max sebességgel. érdekes, és nem is ilyen freeware, vagy crackelt védelem volt. (viszont nem emlékszem már melyik firewallal volt ez).
igazából ha szakadás csak ilyen pillanatnyi, viszont egybõl újra csatlakozik, akkor nem érdemes szerelõt hívni, mert nem fog/tud semmit csinálni, vagy épp akkor nem jelentkezik a hiba.. viszont a kiszállási díj ketyeg.
de sajnos megoldást nem tudok, esetleg routerrel ki lehet próbálni.
Kösz a helpet!Áh, dehogy váltok, azért a speed az nagyon komoly! Hát most ledob néha, ez van..a speedtest-emre vmi help? Próbáltam máshol is, de ott sem tényleges adatokat kapok..nem értem miért! Visszaolvasva meg másnak jók a mért adataik..
Solid Snake
Amíg ezt beírtam közben is megszakadt <#mf1>
Solid Snake
Szokj hozzá sajnos késõbb is ilyen, ha felhívod az üf-t le se sz....k.
Ha kijön a szerelõ úr nézelõdik a fejét vakargatja, majd kitalálja hogy biztos a géped szar / vírus stb. / persze Te tudod hogy nem az hiszen ezeken az alap dolgokon már túl vagy. Megoldást nem látok max. szolgáltató váltás és mondom ezt ugy hogy nekem idén febrárban kötötték be.<#szomoru1><#levele>
Sziasztok!
3 napja kötötték be a digi-s netet(30/20Mb) elõtte chello silverem volt.
Jön fullon a téma akár 3.6-al is, fel meg akár 2.3-al is, ezzel nincs is gond.Brutál..amúgy!:-) Viszont nekem is van néha szakadásom - 3*volt a 3nap alatt - ez vajon mitõl van? Meg csináltam sebesség tesztet(leállítottam teszt közbe mindent!) nekem ezt írja:
Aramir

bertino
hát eddig nem vetette, de aki masszívan havonta 150 giga felett termelt, annak simán felmondták az elõfizetését szó nélkül, uygebár volt ebbõl a botrány valamelyik évben.
hát várjuk meg míg elterjed, aztán majd kiderül.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Lehet kicsit drágább lesz, de az sem elvetendõ, hogy ott a fele sebesség a garantált, DIGI-nél meg a nagyobb csomagban is 2/2 Mbit a garantált... Mondjuk kérdés hogy T-Com mennyire veti be a csomagszûrést...

steam, origin: ACE_hun

bertino
3 ezres árai a T-nek biztos nem lesznek 😄
de azért változnak majd az árak, ez tuti.

BaliBoy
Majd meglátjuk.... 😊

Aligha hiszem, mert akkor nem költene rá több 10 milliárdot azért, hogy utána senki ne fizessen elõ rá...

BaliBoy
20-30e ft-ért, ahogy a t fost ismerem. 😄

A Digi levelezõrendszerét sajnos nem érdemes használni.Csinálj magadnak gmail-t.
bertino
majd leesik.

Mi a problémád?
bertino
ez hihetetlen gecc 😄DDDDDDDDDDDDDDDddddddddddddd

Sziasztok!

Most kötötték be a start netet,de az outlook-ot nem tudom beállitani hogy müködjön,freemailhez kellene.tud valaki segiteni?
az oldalukon már megnéztem,hogy mit kell beirni de nem müködik.
pop.hdsnet.hu(persze freemail-nél freemail.hu
smtp.hdsnet.hu
A leveleket letölti,de elküldeni nem tudom õket.
Van valakinke valami ötlete?

Elõre is köszönöm!

Roland
Aramir
Inkább csak három 😄

Igen, megy rendessen, én is levelezõprogramot használok a digi smtp szerverével.

bertino
6 átkozott hozzászólás.
6 egész hozzászólás.

<#wilting>

ChaosTeam
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy Outlook Express-t használok levelezésre. A diginél az SMTP megy rendesen?

Mert jelenleg UPC-s vagyok és baromira idegesít, hogy állandóan visszadobja a leveleimet - azaz nem engedi elküldeni mindenféle hülye hibaüzenettel, így nem tudok 1-nél több emailt küldeni 1 órán belül....

Diginél is tapasztaltatok ilyesmit, vagy megy rendesen az SMTP-s levélküldés - esetleg nem is mûködik az smtp?
Aramir
Nemis azért írtam, csak sokan nem tudják, hogy igényelni kell emailcímeket pl ahhoz, hogy smtp szervert tudj használni pl az Outlookban, vagy hogy használni tudd a honlapjukon a levelezést.

Stefling
Ennyire hülye nem vagyok! 😄😄😄

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

én még nem hallottam panaszt a mailrõl. mondjuk én nem használom.
felhívod a központi ügyfélszolgálatot, bemondod az álatalad választott felhasználó nevet, õk arra megcsinálják a mail címet, adnak egy jelszót, amit elsõ belépéskor (a digi webes felületén) meg kell változtatnod. ha jól emlékszem.
ezzek aktiválod a fiókod, utánna bármilyen levelezõbe be tudod lõni, gond nélkül.
Aramir
De ugye nem azzal a név/jelszóval próbáltál belépni, amivel az internetre is csatlakozol?

Köszi a gyors választ,úgy ahogy mondod ez legyen a legnagyobb baj.
Stefling
wrx sti, ha rámhallgatsz, nem használod a digi levelezõ rendszerét, mert egy nagy sz*r! Használj gmailt, az a frankó. Mellesleg elmondanám neked, hogy engem még a digi lapján sem enged be a mail rendszerbe 😄 szal.. nálluk ez nem az igazi, de még mindíg inkább ez legyen a legkissebb gond 😊 Én is kinlódtam vele, hogy mi a rák baja van, írtam is nekik, nem válaszoltak, jó mondom akkor hagyom. 😊

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Légyszíves segítsetek.Letöltöttem a Thunderbird levelezõt,beállítottam úgy ahogy a Digi honlapján van.Amikor beírom a jelszót hogy beléphessek a postafiókba azt írja ki hogy a jelszó elküldése nem volt sikeres,a pop.hdsnet.hu levelezõkiszolgáló válasza could not determine server.Elõre is köszönöm a segítséget.
Stefling
Panel.

bertino
olvass vissza.

Soldiers
hi a diginetet az betudják kötetni kertes házakba vagy csak panelba??

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

bertino
vagy ha összecsinálja magát a beléptetõ rendszer az ISPnél.

Én arra gondolok, hogy az authentikációs serveren nehogy beragadva maradjon a bejelentkezés... Elvileg szabályos kikapcsolásnál a Windóz szabályosan megszakítja a kapcsolatot, csak hideg reset-nél fordulhat elõ ilyen, de gondolom ilyenkor max. 5-10 percig nem tudsz bejelentkezni, és utána enged már.

ha kikapcsolod a gépet megszakad a kapcsolat.
különben sem értem miért lenne fontos bontani, nem percdíjat fizetsz, a letöltõ programok szintén inaktívak, ha a gép ki van kapcsolva. szóval ha a net 0-24 online lenne sem lenne semmi következménye.
A szerzõdés mellé adtak egy A4-es lapot,Internetkapcsolat létrehozása címmel oda az van írva idézem,A kapcsolatot érdemes bontani a számítógép kikapcsolása elõtt.
Aramir
Nem. Miért?

Ti a gép kikapcsolása elõtt szoktátok bontani a kapcsolatot?
gz8
Rengeteg ilyen van pl. a Milyen nyomtatót vegyek? c. topicban is, egy tucat hozzászólás után már senki nem fog odagörgetni, hidd el.

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Bekötötték a netet.
tudod, hátha így megakad a szeme rajta annak aki rákkatint a topikra, hogy megkérdezze azt ami eggyel alatta lett megválaszolva.
gz8
Esetleg még nagyobb betûmérettel...? <#wilting>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

ez már tényleg gáz 😊

szóval Net:
Nincs hûség!
Nem szakad!
90%-ban biztos megvan a maximum sebesség! (viszont a maximum sávszélesség semiképp nem összekeverendõ a garantált sávszélességgel, a garantált kb. 2-4 Mbit körül van, nem tudom pontosan, a honlapon utánna lehet nézni)
Lehet routerrel osztani a netet (lakáson belül)!
Ha csak nem volt ászf módosítás, akkor Nincs korlátozás (maximum letöltött adatmennyiség), mint egyes szolgáltatóknál!
Ha kiváncsi vagy rá, megrendeled, bekötik (DÍJTALAN a bekötés), egy-két hónapig teszteled (mert ha másnap lemondod az elsõ hónapot akkor is ki kell fizetni), ha nem tetszik lemondod és visszamész a régi szolgáltatóhoz! de ha csak tesztre érdekel ki sem kell köttetned a régi netet, a DIGIs szerelõt nem fogja érdekelni, ha egy upc-s, inviteles modembe botlik bekötés közben.
Nincs modem, CAT5E UTP kábel, RJ45-s csatlakozóval a hálókártyába, lépcsõházban található switchbõl, általában egy kombi aljzaton keresztül!
BaliBoy
Válasszunk már egy házigazdát aki be tehetné ezeket az infókat egy bannerba, mert tényleg kezd unalmas lenni, hogy lassan naponta ismétlõdnek ezek a kérdések.

bertino (jogosan) azért sóhajtozik, mert pár hozzászólással alább, sõt szerintem mostanában csak ezzel kapcsolatban voltak hozzászólások, tehát ne legyél write only júzer...

bertino
sohaj...

Hello most akarok változtatni és szeretném kikérni a véleményeteket hogy télleg jó-e a digis net meg a tv. Nem szakadozik a net meg a tv vagy valami másprobléma? meg nekem 3 tv van a lakásba és 2 szgép routerrel szétosztva a net ez a diginél is mûködik vagy ott hogy van? Elõre is kössz a válaszokat.