3567
digi
  • Mighty
    bétja - bántja

Nesze nekem, grammarnáci :)
  • Mighty
    off

Úúúúú, csak az én szememet bétja ez a hadja szó?

Hagyja, legagyja.

Nem bántásként, csak hátha nem tudod hogy kell írni

on

Ezzel csak mi, előfizetők nyerünk. Nagyobb sávszél, kisebb előfizetési díj. Hadd (ezt így kell írni ) versenyezzenek csak.
  • gz8
    upc-s bérenc-e vagy?
  • Stefling
    Na lehet :D szerintem eslyes, vagy új csomag lesz, ami akkora netet ad, vagy emeli ezt a 3-at optimálisan, vagy mindkét verzió és emeli mindet és behoz egy új csomagot. Viszont ha a upc-nél 60 és 120 van, akkor szerintem emelni is fog, mert a digi általában nem hadja, hogy sebességben lehadja egy konkurens cég, pl a T-Online nem jelentett volna neki veszélyt, de a digi máris lépett, tehát szerintem ere is lépni főg augusztus szeptember környékén.. meglepne ha nem. Úgy fogja alakítani a csomagjait és sebességeit, hogy az a upchez igazodjon és túl is szárnyaljon árban is!
  • Farkas1
    Vagy lesz egy 4. csomag BrutálNet 8000 HUF-ért 100 Mbit ?:D
  • Farkas1
    majd amikor a Digi bekeményít, és 4500 Ft-ért 100 Mbit-et ad, és ki van építve nálunk is a szolgáltatás, és stabil a szolgáltatás, és a cég is pontos, nem is akarnak átverni, akkor már van miről beszélni. Ez mikor lesz 2020-ban? :D
  • Aramir
    Az első kb fél-egy évben nekem is 24 óránként bontott, aztán ez valamiért megszünt, sokszor volt 70 óra fölött aktív a kapcsolat (szintén a router alapján mondom én is). Most nemtudom, mert most már éjjelre kikapcsolom a gépet :D
  • cSuwwi
    én tapasztalatból beszélek, ő meg ezt mondta. lehet hogy nem tudja jól, ennyi.
    nekem ettől függetlenül naponta biztos bont, látom hogy más az ip, és az sg is kiléptet
    lehet hogy nem egységes mindenhol, nálunk bont, nálatok nem
  • Scrym
    Nálam volt olyan, hogy kb. 130 óráig ugyan az volt az IPm, és ezt a Router logjából néztem, szóval ez a 24 óra bontás az elég nagy humbuk!!!
  • TomBond
    Én is most nézem, hogy elindítottam a Skype-ot, és fél óra alatt vagy 2-szer kijelentkezett és visszajelentkezett!
  • cSuwwi
    nálam meg rendre naponta megszakad. és nem a router bont
  • bertino
    furi, nálam otthon 3 napja van online a router ugyanazzal az IPvel.
    lehet, hogy mégse humbuk ?
  • cSuwwi
    Ma a digis ügyfélvadász csöngetésére ébredtem, valami akció miatt járta a házat. Jól kifaggattam :)

Van most vmi akció, régi/új ügyfeleknek: digi tv + basenet + telefon = 3k (1 év hűséggel fél évig, 2 év hűséggel 1 évig).
    Mivel nálunk más lehetőség nem nagyon van (t-home vagy cselló, mindkettőt utálom) a telefon meg nem kerül semmibe, belementem. Most fél évig 3k lesz a csekken, utána meg annyi mint most (tv+basenet = 6400). Ha közben lesz másik akció, akkor arra is lehet hűséget módosítani... (Ez kb. egy huszas, havonta 3400-al kevesebb a számla). Telefonálni meg nem fogok (de abból is ingyenes a helyi hívásokból valamennyi). Meg adnak valami ajándék telefon is :)

Felvilágosított még, hogy 24 órás bontás van a neten, szal humbuk hogy addig van ip-d amíg nem szakítod meg. Ki venne akkor fixip-t 2800-ért (vagy mennyi)?

Jaés nem lesz drágább az áfaemelés miatt, az ő jutalékukból vonják le, ösztönzően, hogy még több ügyfelet keressenek... Vasárnap délben...
  • qtab986
    A hibabejelentést kivizsgálták és erre jutottak:
    a honositomuhely.hu-nál lehet a hiba vagyis akik üzemeltetik és nem a diginél.
    az ar15.com-nak menni kell. Nem tudnak mit tenni ha nem megy.
  • plck
    UI.:Pedig szerettem azt az oldalt
  • plck
    Nkeme se hozza be a honosítóműhelyt!:(
  • BAk3R
    sziasztok, a modemes digi internetről érdeklődnék. először is az érdekelne, hogy akinek ilyen van, mik a tapasztalatai?
  • Stefling
    Az oldal a sz*r.....
  • mila69en
    a honosító mühely-t most próbálta haver neki sem jön be upc-vel
  • Aramir
    Proxy használatával kibaszott lassan, de bejön. Gondolom sikerült valami lasssúúú proxyszervert kiválasztanom innen:
    http://www.proxy4free.com/page1.html
    Mintha a digi valamiért tiltaná, vagy nemtudom...
    A honosító oldal még így sem jön be.
  • cSuwwi
    well, nekem se jön be egyik sem digivel, de a szomszéd wifijén lógva viszont igen (ami nem digi).
  • qtab986
    A DIGI azt mondja náluk működik. A http://www.honositomuhely.hu/-t se érem el. Megpingeltem a www.ar15.hu-t és a www.honositomuhely.hu-t. 100% veszteség. Csomagok: küldött = 4, fogadott = 0, elvesztett = 4 (100% veszteség)
  • mila69en
    nekem sem megy...él az oldal?:D
  • qtab986
    Van bárkinek akár tippje miért nem érem el az http://www.ar15.com/ oldalt? FF IE Safari nem tudja betölteni. Leállítottam a víruskeresőt + a Spybot-ot. Hiába. Az baj, ha a Hálózati kapcsolatoknál a Helyi kapcsolat ikonján sárga háromszögben egy felkiáltójel van?A DIGI ikonján nincs ilyen, azon fekete körben egy pipa van.
  • ACE
    jobban hangzik
  • BaliBoy
    Újracsatlakozás.
  • ACE
    Hogy lehet a netet "újraindítani"? :D
  • BaliBoy
    Mit jelent az, hogy újraindításán árán? Mit indítottál újra? A gépedet vagy a netet?
  • gz8
    Ha továbbra is szakad, érdemes az ügyfélszolgálatnak bejelenteni, mer azzal, hogy magadat hergeled, nem lesz jobb.
  • seeeederman01
    Tőlem most mentek el a srácok, nagyon korrektek voltak, az általuk hozott laptop-on nem volt szakadás, míg nálam csak összehoztunk egyet, szal szerintük vagy hálókártya csere, vagy op.rendszer újbóli felrakás segít..az előbbit kipróbálom, nem nagy összegű dologról van szó..
  • penge25
    Oksa, akkor be kell járatódnia, mert már csak ma nyúzom a netet, mert egy hónapig pihin leszek vidéken. Remélem két nap elég a bejáratáshoz :)
  • El Protector
    nekem is volt ilyen gondom, az első két-három napban, de utána teljesen jól beállt, az elmúlt négy hét alatt egyszer sem szakadt meg.
  • penge25
    Tegnap kötötték be a digit nálam, este háromszor szakadt meg a net, és csak újraindítás árán lett újra. Ma reggel megint kétszer megszakadt. Start csomagunk van, szóval ez természetes? Mert nekem mindenki agyba-főbe dicsérte a digit, hogy így meg úgy nem szakad meg, erre meg elég durva szakadások vannak. Ja és nincs routerem. Szóval mi lehet a gond, mert nekem nem kell ilyen fos net!!!
  • seeeederman01
    A MultiPing-Grapher prg-ot is kipróbáltam, érhető amit leírtál, azt nem tom mennyi időközönként pingeljen, 1mpercet állítottam be, bár elég lenne szvsz 5mperc is, ha belecsúsznánk egy szakadásba, abban az esetben ekkor már megmutatkozna..de asszem járathatnám a gépet letöltés-feltöltés nélkül éjjel-nappal, lehet több nap alatt lenne ilyen esetben 1szakadás. Bezzeg ha beizzítok egy jó seedelt dvd-t pár percen belül szakadni fog...de azt hiszem a pingvizsgálattal nem fogjuk tudni megmondani miért is a szakadás..avagy tévedek?

Itt láthatod a tegnap esti esetet, ahogy leteszteltem agy dvd-t..ebben az esetben még nem is jött full sávval, de a szakadás még 10% előtt megvolt..(mobilos kép, sorry)
  • seeeederman01
    Na ezt jól elszúrtam, nem jöttem fel ide, mielőtt reggel leállítottam volna..na m1, amúgy szakadás tuti nem volt, mert akkor ugye írja alul, hogy "ez a kapcsolat.." bla-bla..azt észre vettem, hogy a digikabel.hu nem válaszol a pingekre, ehelyett a startlapot állítottam be. A startlap így nézett ki reggel, 2% loss, tehát időközönként volt az a "request time out" piros felirat abban a jobb alsó ablakban, amit ki kellet volna másoljak! Ennyi, a többi szerintem nem érdekes, sőt gondolom ez sem, mert nem volt szakadás. Nekem inkább terhelés esetén van, tehát tegnap este is kipróbáltam egy dvd-nél, 30%-ot sem értem el, megszakadt, persze addig jött is átlag 3MB/sec-mal...
    Ma délelőtt már jönnek a szerelő srácok, majd leírom mi volt! THX a segítségért!
    (amúgy ebből a vizsgálatból most kiderülne, hogy nálam vagy náluk van-e hiba? Úgy értem esetleg következtetni lehetne a szakadás okára??)
  • Garfield
    Másik lehetőség, hogy letöltöd ezt:
    http://download.cnet.com/MultiPing-Grapher/3000-2651_4-84502.html

Jóval fapadosabb, de menti log fájlba, korlát nélkül. Kissé macerás kibogarászni a lényeget a logból, mert a sor végén van a időpont, de hát ez van. Ha rákeresel a "timeout" vagy "unavailable" szavakra, akkor az valami bibit fog jelenteni, nagy eséllyel a kiesést találod meg. (Digikabel.hu nem válaszol a pingre, ezt ne állítsd be.)

Annyit kell csinálni, hogy kicsomagolod a ZIP-et egy konyvtárba, és mondjuk módosítod vele érkező hosts1.txt tartalmát értelemszerűen valahogy így, amilyen URL-t szeretnél bele (URL;címke;grafikon_száma):

www.index.hu;Index;1
    www.google.com;Google;2
    www.digikabel.hu;Digi;3
    127.0.0.1;Your's truly;10

Aztán elindítod a progit, file -> Open host file-lal betöltöd a TXT-t, beálllítod az interval-t (mennyi időközönként pingeljen), Options -> Write log legyen bepipálva, aztán start.
  • Garfield
    A diagramm túrót sem ér, mert az nagyon keveset mutat belőle, a másfél órával ezelőtti kimaradást nem fogod látni. A jobb alsó, válaszidős tételeket másold ki (ctrl+A, majd kopipaszta), és illeszd be valamilyen progiba.
  • Garfield
    1. Naszóval több URL-t vesszővel ellátva tudsz megadni.
    2. Az a gáz a programban, hogy alapbeállításokkal 2 órányi logot ment el, szóval próbáld meg az Options-ben a "Delay between pings"-et 1500 millisecundumról felemelni mondjuk 5000-re, ami bő hat órányi logot jelent, ha belefutsz leállásba, akkor már lesz időpontod, amit tudsz mutogatni. Elvileg emelheted 5000 ms fölé is, csak valami olyasmi rémlik, hogy 12 másodpercekre szakad meg, szóval érdemes olyan értéket megválasztani, ami nagy valószínűséggel beleesik a kimaradás. (Azt viszont nem tudom, hogy minden URL-enként van ekkora kapacitás, vagy összesen, mert utóbbi esetben természetesen szívás.)
    3. Ha megvan, akkor akkor a jobb alsó ablakban, ahol a válaszidő van, jelöld ki összes látható tételt és kopizd be oda, ahova akarod: TXT file, Excel, akármi.
  • seeeederman01
    Ok, megvan a progi, namost 3* indítsam el, mert nem lehet csak egy url címet megadni, vagy én nem találom? Ez lenne az egyik kérdésem, a másik, hogy elég a diagram lementése vagy kell egyéb info is? Este megcsinálom, holnap belinkelem az eredményt, nyomon egy print screen-t is, biztos ami biztos! Szasztok!
  • seeeederman01
    öööö, izé..szal prg letölt, és megnyit digi oldal plussz pl.google és lessem a grafikus ablakot, majd print screeneljem a látottakat? Ok, le tom állítani a le-fel töltést estére, az nem gáz, csak ez a prg nagyon iglis:-) a help nagyon rövid és tömör, rem.menni fog! És köszönöm Garfield!