3567
digi
  • krisz073
    jött
  • krisz073
    elsőre nekem is 2 hónap jőtt
  • mila69en
    a digi hogyan szokta küldeni a számlát? mert nekem kiküldtek előre 2 havit:D az normális?
  • TomBond
    Ez érdekes! Én a netes regisztráció utáni másnap már kaptam is a telefont (vasárnap regisztráltam, és hétfőn hívtak is). Közüzemi számlát sem kértek.
    Szóval érdekes történet.
  • Garfield
    Két héttel ezelőtt már eldöntöttem, hogy váltok. Már nem is tudom, miért, felhívtam az ügyfélszolgálatukat, és akkor rákérdeztem, hogyan jelentkezzek náluk. Fickó azt mondta, hogy inkább személyesen, mert a netes regisztrációnak van egy két hetes átfutási ideje. No jólvan, két héttel ezelőtt csütörtökön bementem a Váci útra, oszt csókolom, akar DigiNet. Hát jó, kérnék személyit meg legutolsó közüzemi számlát? WTF? És én olyat honnan szerezzek azon nyomban, merthogy ezt nem mondta a telefonos ügyfélcsávó. Hát akkor regisztráljak a neten és ha majd jönnek szerelni, akkor elkérik. De, kérdem én, a telefonon azt mondták, hogy két hetes átfutási idő meg izé. Kislány: ááá, dehogy, hova gondolok én, pár nap az egész, különben is mi lenne, ha ilyen sokat váratnák az igényt. Oké, gondoltam naivan, irány a netes regisztráció, amit még aznap este megcsináltam.
    Minő véletlen, két hét + 1,5 nap múlva, egész pontosan szombaton (éppen a vihar miatt gubbasztok a Szent György-hegy oldalában levő kulcsosházban) csörög a telefon, hogy jónapotkívánok digikábel, időpontot egyeztetnék.

Szóval csókoltatom a nénit a Váci úton, első feketepont bevésve a Diginek.
  • Prince of Máté
    Automatikuson van.
    Konkrétan ez az ablak ugrál fel, most kb 5 percenként csinálta...
  • Stefling
    Tedd automatikus csatlakozásra, akkor elvileg nem kellene ugrálnia semmilyen kis ablaknak.
  • Prince of Máté
    Hali!

Mostanában elég sokszor szakadozik a net, (naponta 5x is akár) és minden újratárcsázáskor felugrik egy kis ablak. Azt nem lehetne eltüntetni? 1 mp-re tettem a tárcsázási várakozást, de zavaró, mert játszás közben leteszi kisméretre a gamet, és felugrik az az ablak, 1 mp-re is.
    A másik, hogy minden csatlakozásnál be kell jelentkeznem az SG-re, erre nincs valami ellen mód?
  • BaliBoy
    Hűha.. nem mondod. Sőt, az általad switch-nek hívott dobozka valójában egy splitter és egy ONU.
  • Farkas1
    BaliBoy
    2007. dec. 27. 22:05 | galéria | válasz erre | #45
    Nem igazán tudom, hogy hova rakják be az átalakítót. Nálunk az 5. emeleten van dobozuk, de azt viszont kétlem, hogy odáig felhúzták volna az optikát. A lakásokba már UTP kábelen megy a cucc.

Az Internet részére az elosztó dobozig üveg kábel jön, mely egy SWTCH dobozhoz csatlakozik, és innen
    jön be a lakásba egy kis eloszoba, melyből ágazik el a számitógéphez a LAN.
  • seeeederman01
    Ok, köszönöm ha otthon leszek kipróbálom, asszem vhogy így volt nekem régen, nem tom most mi történt..az, hogy ne kérjen jelszót meg ilyenek már beállítottam.Meg a mpercenkénti újracsatlakozást is, szakadás esetén..muszáj volt eddig..ugye..
  • ACE
    A digi kapcsolatát beteheted, akkor indulásnál mindjárt kapcsolódik, azt is beállíthatod a tulajdonságaiba, hogy ne kérjen jelszót és automatikusan kapcsolódjon.
  • seeeederman01
    Help-el nekem vki? Tegyem be az indítópultba a digit az asztalról meg a helyi kapcsolatot? (lehet hülyeséget kérdek...)
  • cSuwwi
    mármint olyan router, aminek a wan portja is gigabites
  • cSuwwi
    az már szinte alap
    a cselló 120mbites netje lesz érdekes, mert ha több gép között osztod, akkor gigabites router kell, ami már nem 5 ft
  • Farkas1
    Hát igen lassan gigás hálókártya kell majd a diginet-hez.
  • seeeederman01
    Ahhan, szerkesztést értem, router nincs, közvetlenül megy a kábel a gépbe.
  • cSuwwi
    ez sg sajátosság, ha fizetsz (vip jog), akkor van szerkesztés -.-
  • cSuwwi
    van routered, vagy direkt a gépbe van dugva a digis kábel?
  • seeeederman01
    Bocs az elírásokért, nem találok szerkesztésre lehetőséget a hsz-emnél :-( /nem akar ez nekem összejönni ma:-( /
  • seeeederman01
    Sziasztok!

Egy kérdés: hol lehet beállítani, hogy legyen magától net kapcsolat gép indulása esetén?
    Lehet van róla szó visszaolvasva, de egyszerűbb kérdezni(meg már kicsit felforrt az agyvizem!)tegnap volt egy áramszünet, utána se net, se tv, szóltam is a Digiéknek, azt mondták már tudnak róla..
    Na ma kapcsolom be a gépet, és nem csatlakozik magától, nem tom mi lett..az hagyján, de dobok fel egy iso-t, és újraindul a gép! az agyam eldobom, még jó hogy nem egy duált véstem! Lehet ez vmi win frissíréstől, mert tegnap jött vmi, dehát akkor is!

Amúgy szakadás terén: vettem egy új Dlink hálókártyát, az eddigi letöltésenkénti min.2szakadásom megszünt! A kártyacsere óta -1hete cseréltem- 2 szakadásom volt, az is jelentéktelen 1mpercre! Most az op.rendszert akarom újratenni, szerintem az sem árt! Szerintem sokan ugranak neki a Digi net-nek ezer éves géppel, ezer éves hálókártyával, ezer éves op.rendszerrel és ebből adódhatnak a szakadások! Pl. és ez saját tapasztalat! Persze hogy a chellós 500-600KB/sec-om letöltéshez elzakatolt az én jó öreg hálókártyám is, de assze a Digi más világ!

• ACE
    Azt mindig elfelejtitek, hogy akit a UPC korlátozása érint, az az előfizetők kisebb mint 5%-a, de lehet hogy ezzel sokat mondtam. A legtöbb ember nem hardcore letöltő, és leszarja hogy 50, vagy csak 10 Mbit-el tölt le. Éppen ezért nem fog előfizetni sem 120, sem 60 Mbit-es csomagra, ha kisebb sebességűt olcsóbban el tud érni.
  • Farkas1
    # hd 2008. november 13. 11:56 :

Ha a Digi elér arra a szintre, ahonnan már nincs hova fejlődni (avagy aránytalanul drága lenne a fejlesztés), akkor ott is lesz korlátozás (szerintem már van is). Ez természetes dolog.
    Persze lesznek majd újabb és újabb feltörekvő szolgáltatók, akikhez majd át lehet menni a “nótoriusoknak” :-)

Még nincs korlátozás, és reméljük hogy nem is lesz!
  • Grifidos
    Ha szemét lennék akkor kifodítanám a upc reklámját, lenne visszhangja az tuti. Badárékat beszerződtetni rá.
    Digi, a jót nem kell reklámozni...gg

Budapesten ahol még nincs ott szinte mindenhol folynak a munkálatok.
    Tudod miért nem volt a mi kerületünkben nagyon a digi?
    Hiába csinálták meg a földmunkákat és a bekábelezést, a upc-nek kizárólagos joga volt ez év júniusáig. Én is csak ebben a hónapban vagyok még upc előfizető, a szerződésem már meg van a digivel.
  • BaliBoy
    Ahhoz képest, ahol ki van építve ott elég jól terjed. :)
  • Mighty
    Szerintem egy hátránya van a Diginek azon kívül, hogy relative kevés helyen elérhető. Nem reklámozzák sehol. Egy újjamon meg tudom számolni, hány Digi reklámot láttam a TV-ben, míg a UPC agymosó reklámjai elárasztják az összes magyar nyelvű csatornát.
  • Garfield
    Szerintem is bőven elég, abszolúte semmi sem kényszeríti a Digit a versenyre.
    Főleg hogy a UPC Fiber Powere kapcsán annyira nem kap hangsúlyt az, hogy a 120 mbithez azért nem árt:
    a) gigabites csatlakozó a számítógépen,
    b) minimum Cat5e-es kábel,
    c) ha van router, akkor gigabites LAN-WAN(!!!) csatoló.

Az első kettő még csak-csak, de a full gigabites (azaz gigabit a WAN-on is) router finoman szólva ritka manapság.
  • Grifidos
    Lehet hogy lefelé megelőzi, de felfelé?!?
    Szerintem mindenre elég az 50/25-ös de már a 30/20-as is.
  • Garfield
    Ahol a két szolgáltató versenyhelyzetben van, ott a Diginek annyi a hátránya, hogy az ő leggyorsabb csomagjukat megelőzi a két Fiber-csomag. Viszont ahol a Digi van - lakótelepek -, ott igencsak árérzékeny fogyasztók vannak, és a Digi által kínált szolgáltatás árban úgy van jelentősen alatta a UPC-nek, hogy közben jóval nagyobb sávszélességet ad, illetve a szolgáltatásuk forgalomkorlát nélküli.

Hogy a Diginek válaszlépéseken kelljen törni a fejét, ahhoz szerintem két feltétel kellene:
    - UPC eltörli a forgalmi korlátot
    - UPC közelíti a szolgáltatásai ár/érték arányát a Digihez (a társasházi kedvezmény szükséges, de nem elégséges).
  • Apocalipto
    Valamit előbb utóbb úgy is lépni fog a Digi a UPC Fiber Power nevű akciójára.
  • Farkas1
    © Veno
    2009. márc. 10. 13:06 | válasz erre | #744
    Az itcafén találtam olyan hozzászólást, hogy a data ügyfélszolgálat szerint a digilannettel nem megy tőlük a letöltés a nagy sebesség miatt. Persze kivételek mindig vannak csak sajna én nem tartozom bele. Publikus proxy szerverrel lehetne onnan töltenem jóval kisebb sebességgel csak ahhoz annyira nem értek.

A data.hu sajnos le lett korlátozva Kb. fél éve, de az előtt nekem is 2 megával jöttek róla a cuccok diginettel.....
  • Stefling
    De rendesek, hogy szólnak előre :) mondjuk abban az időben úgysem használom a netet, szóval tökéletes. Fejlesztenek, biztos jön a nagyobb sávszél xD
  • Stefling
    Debrecen - Hálózat karbantartás (2009.07.16.)

Tisztelt Elõfizetõink!

Munkatársaink 2009.07.16. 00:00 és 06:00 között debreceni területi központunk fejlesztési és karbantartási munkálatait végzik. Emiatt az említett idõben internet és telefon kimaradások fordulhatnak elõ debreceni szolgáltatási területeinken.

Türelmüket és megértésüket elõre is köszönjük!

Tisztelettel:

Digi Kft.
  • MEdievil
    Akkor a válaszok mr.alreg kérdésére:
    1. Upc/Chello a megbízhatatlan! Modemjük hulladék amióta nem a motorola van.
    2. Minek több? oké pistike nem tudja rá verni de jelenleg nekem bőven elég a 30/20 és semmivel sem lennék előrébb ha gyorsabb lenne viszont nem igazán emlékszem hogy UPC-nél lenne normális upload továbbra sem .. ja és nem 3500ft-ért
    3. Digi nem akart átverni nem módosítgatta a szerződést hátrányomra nem szívatott hazugságokkal az ügyfélszolgálat egyből kapcsol általában de mindig hamar nem úgy mint a upc.
    4. Tényleg nincs mindenhol és lassan haladnak az új területeken ez az egyetlen negatívum
  • Stefling
    Változtassuk meg a topic nevét helyesírási topickra : )
    Egyébként meg a digi adhatna lassan routert a csomagjaihoz, mert az enyém lassan leég ettől az 50-es nettől :D:D:D
  • Mighty
    Kész. Elástam magam :)
  • ACE
    és miaza "legagyja"? :D
  • Farkas1
    Opsz elírtam nem fórumban, hanem fórumon " ne hogy megegyetek grammarnácik " :D
  • Farkas1
    Nem vagyok Upc-s bérenc :D Ezt az egyik fórumban olvastam, és azért írtam ide mert kiváncsi voltam a vélemenyetekre.
  • gz8
    ha már grammarnáci: "csak hátha nem tudod[vessző] hogy kell írni"