3567
digi
  • ACE
    Megjött nálam is a DIGI-net, úgy tűnik az a doboz csak egy kis elosztó, amelyiken van egy UTP, meg egy telefon kábel hely. Frankón műkszik a cucc eddig.
  • ACE
    Ezt akartam már kérdezni, aki telefont is kért, annak kell lennie valamilyen "doboznak" ami a netből telefont csinál... és akkor pedig a dobozba kell dugni a kábelt, és nem közvetlenül a bejövő kábelt a gépbe... Jól gondolom?
  • bertino
    a laptop utp-jét hagyd békén.

azt az utp-t dugd be a laptopba, ami a digi közvetlen kábele, tehát ami az ajtótók felől jön.

utána szélessávú kapcsolat létrehozása vezérlőpult/hálózati kapcsolatoknál, felhasználóneves jelszavas kapcsolat, beirod a 2 adatot amit kaptál a digitől és kész.
  • gigi1016
    Sziasztok! Ismét segítséget szeretnék kérni, bár nektek elég elemi lesz a kérdésem. Ugye írtam, hogy a netem routeren keresztül 4 felé ágazik el. De a speedtestet csak közvetlen kapcsolattal, router kiiktatásával tudom elküldeni a diginek. Most az a gondom, hogy ez nekem nem sikerül. A laptop utp-jét közvetlenül bedugtam digis dobozba, de egyszerűen nem tudom mit kellene beállítanom, hogy legyen internet. Próbáltam új hálózatot, kapcsolatot mindent beállítani, de nem sikerül. Mit ronthattam el? Előre is köszi a választ.
  • BaliBoy
    Akit érdekel a DIGI-s és a T-s optikai internet miben léte az olvasgassa bőszen ezt a cikket: Internet fénysebességgel
  • Gabostro
    Ez nálad lehet a hiba. Én is kipróbáltam már a winfos 7-et és nekem működött. :D
  • var
    áhh ezt nagyon benéztem, bocs!
  • var
    eszembe se jutna ha nem olvastam volna róla :D
  • Stefling
    Nekem win 7 alatt tökéletesen fut.
  • Grifidos
    A hiba nálad lehetett tökéletesen megy.
  • Prince of Máté
    Van itt Win7-es digi használó? Megy vele rendesen a lanos net? Amikor a 7100-as buildem volt, nem volt net, mert valami raspppoe.sys hibás volt, amit kicseréltem, de úgy sem volt jó.
  • Apocalipto
    Modemet hackelni??? Szerintem hiába hackeled ha a központból szabályozzák a sebességet.
  • var
    Hello, az lenne a kérdésem, hogy a koaxkábeles digi netnél általában megvan-e a 4/1 megabit sebesség? (debreceni vagyok és ezt a csomagot néztem ki magamnak, ha esetleg van debreceni felhasználó, az ő véleményére nagy szükségem volna)
    Lehet-e hackelni a kapott modemet, vagy másikat nagyobb sebesség elérése érdekében, ha igen akkor ledobnak-e a hálózatról, kijönnek visszaállítani, vagy szerződést bontanak?

Csak futólag olvastam el az újabb hozzászólásokat, sajnos rengeteg dolgom van, így nincs időm visszaolvasni, nézzétek el nekem légyszives.

Privátban is jöhet válasz, ha nem publikus valami.

Nagyon köszönöm előre is!
  • bertino
    bérelt vonal.
  • gigi1016
    Szerintem se hálókártya hiba, mert éjszaka minden klappol.
    Amúgy az a baj, hogy bár "olcsó" ha azt veszem, de ha ráadok még 1-2 ezrest, akkor legalább gyorsabb internetem lesz. Pedig eleinte nagyon jók voltak a feltételek. Amúgy nem hatna meg a lassú net, de a munkámhoz elengedhetettlen a gyorsaság. Nagy méretű tervrajzokat, térképeket töltögetek fel- és le. Nem mondhatom a határidős munkával megbízott ügyfelemnek, hogy lassú a netem. És azért éjjel én inkább aludnék, nem pedig ezzel szenvednék.
  • Gabostro
    Ha egyik nap jó, másik nap meg nem jó akkor nem lehet a hálókártyával baja. Ráadásul nekem is ilyen problémám van, hogy majd lelassul. Én már nem fogok felhívni mindenkit, mert ezért nem tudnak mit csinálni. Lehet örülni, hogy olcsó. ^ - ^
  • zotyos79
    Szerintem vegyél egy új hálókártyát !
    Nekem 1 hónapja kötötték be , az első nap 4000K-val töltöttem, aztán visszaesett max 200 ra, és kiderült hogy az alaplap hálókártya nem bírta, ezért vettem bele egy új hálókártyát azóta minden okés !
  • BaliBoy
    Esetleg érdeklődj a házban, hogy másnál is van-e ilyen gond.
  • gigi1016
    Sziasztok!

Eddig hívogattam a Digi-t, de normális választ nem kaptam. Az a gond, hogy kb 1,5-2 hónapja az alap 400-as letöltésem kb 20-ra lépett vissza. Azonban ha éjszaka használom a netet, természetesen minden gyors, olyan mint rég - kisebb a terheltség. De miért van ez napközben? Eddig ilyen nem volt, ugyanúgy használtuk a netet routeren keresztül 4 felé van elágazva, de 3 szál használja. Ha egyedül használom, akkor is rohadt lassú. Tehát nem lehet a család többi tagjának az aktív jelenlétére fogni.
    Más tapasztalt ilyen problémát? Mert azért ez hónapok óta fenn áll és előbb utóbb kilépek a Digi kötelékéből.
  • bertino
  • Aramir
    Az az 50-60 mega csak folyamatos nagyméretű adatmozgtásoknál van meg, sok kis apró szirszar fájlt már nem másolgatsz annyival, főleg ha töredezett a wincsi. Torrentnél meg végülis apró szeleteket töltögetsz le és fel. Bár szerintem ettől függetlenül nemhiszem, hogy ezért nem megy egyszerre a teljes sávszéleséget kihasználó egyidejű le és feltöltés, inkább a digi "csak" ennyit bír.
  • BaliBoy
    De egyébként ki lehet próbálni ha van két winyó. Az egyikre csak lefele tölts, a másikról csak fel.
  • BaliBoy
    Jó esetben egy winchester 50-60 MB/s-al tud írni/olvasni. Te meg max 6-7 MB/s-al tölteni.
  • Prince of Máté
    Ez nem a winchesterre fogható? Hogy nem tud egyszerre gyorsan írni és olvasni?
  • BaliBoy
    Hát akkor az nem olyan drasztikus. Ennyit bír a Digi hálózata.
  • KorLaci
    Sima lan kábellel van összekötve.
    Minél gyorsabb a feltöltés, annál nagyobb a lelassulás. pl. ha 25 Mbit a fel, és mellé elindítom a letöltést, lelassul kb. 10-15 Mbitre.
  • BaliBoy
    Ez igen. :))

Akkor az önmagában nem lehet baj. A hálókaresz sem mert gigabites. Mivel kötöd össze a gépet a routerrel? RJ45 vagy USB? Mit értesz drasztikus csökkenésen?
  • KorLaci
    Ja. De már megbántam :(
  • BaliBoy
    80e ft-os routered van otthon?
  • KorLaci
    Van router : Asus WL 700 GE
    A háló kártya : alaplapi Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller

Ezek közül melyik lehet a ludas ?
  • BaliBoy
    Ha van router akkor az, ha nincs akkor a hálókártya nem bírja. De egyébként sem fog teljes sebességgel menni egymás mellett.
  • KorLaci
    Sziasztok !
    Pár napja kötötték be a Topnetet. Az a gondom, hogy ha töltök fel megy rendesen full gázon, de ha mellette elindítok egy letöltést is, akkor drasztikusan lecsökken a feltöltés sebessége.
    Mi lehet ez ?
  • Aramir
    Egy próba erejéig lőd ki a tűzfalad, mert szerintem is passzív vagy. Routered nincs véletlenül?
  • cSuwwi
    Aktív vagy passzív vagy?
    Az utorrent portellenőrzése mit mond? (CTRL+G, majd alul port átirányítás tesztelése)
  • KiNTAR
    Sok a leecher...friss, "sláger" torrentek voltak tesztelve.
    Minden bizonnyal valami nincs jól beállítva...és ezért nem küldi a seedet úgy, ahogy kellene...akár 3MB/s-el...csupán 4-25k-val tölti vissza. ...utorrent 1.8.3 klienst használok...

Megoldás?
    Valaki?
    Tipp?

• Garfield
    Mondjuk kissé furcsa, hogy az Ookla jól mér, a speedtest.net pedig szutyok, mivel a speedtest.net is az Ookla szolgáltatását használja, ha jól látom.
  • Stefling
    Nekem is jól mér!

http://www.ookla.com/
  • TomBond
    Találtam egy sebességmérőt az UPC-s topic-ban. Nekem jól mér.
  • Aramir
    Nem lehet, hogy kevés a leecher vagy nincs is, és egyedül töltöd, a többiek meg már csak seederek?
  • KiNTAR
    egy kis segítség kéne...

topnetem van ma reggel óta...torrentezek...letöltés rendben van...az 5.9MB/s...feltöltés már nincs rendben...az 0, azaz nulla...hálózati beállításoknál lehet a gond....valaki leírná hol és mit kell állítani?

előre is köszönöm

...amúgy nálam speedtest 26Mb/s feltöltést mér...