DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MEdievil
http://ipon.hu/webshop/product/tp_link_tl_wr642g/24483
Nekem ez van és innen (amior vettem még 1,5 ezerrel olcsóbb volt) Olcsó kategóriában nagyon jók a Tp-linkek sokan ajánlják õket és nekem sem kelett csalódni. Digihez beállítani 15 másodperc se volt.

F

Nem az a gondja hogy támogatja-e vagy nem... hanem hogy a sebességet bírja-e, mert általában ezek a routerek ADSL-re, meg Cable-ra, asszinkron adatforgalomra vannak kitalálva, és a nagy sávtól némelyik halódik...

steam, origin: ACE_hun

AlieN911
Te is visszavehetsz..

Képzeld megnéztem a dobozát (úgy kaptam, csak dogoz+router+táp), sok értelmes dolog nem volt rajta. Miért hülyeség? Ha ez megteszi, akkor egy másik router is megteheti ugyan ezt.. Honlapjukon .sincs sokkal több. Router topicba is írták ezt a típust, (nem nekem, én néztem meg a tulajdonságait..) jó is lenne, de nem tudom, hogy bírná-e.
Valószínûleg 1 ember akinek pont nem DIGI-je van, Õ válaszolt.
Az enyém is támogatja, mégis baxaxik..
Szóval miért hülyeség amit kérdeztem? Meg tudod indokolni?

Honda - The Power of Dreams

BaliBoy
Vegyél vissza!

Ha vennéd a fáradtságot olvasgatni vagy ezt vagy azt a topikot akkor kaptál volna már rá választ. Ráadásul sok Digis jár a router topikba. Amúgy is hülyeség amit kérdezel. Megnéznéd a router leírását (amit biztos, hogy nem tettél meg) akkor nem kérdeznéd:
http://www.ipon.hu/webshop/product/d_link_di_524/15272
leírás 5 bekezdése: "A WAN port támogatja a PPPoE-t "

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

AlieN911
Hallod.... Nem véletlenül írtam be<#banplz>
Nesze HSZ
Megint nesze..
Nem tudom miért kell egybõl elküldeni, mikor azért van köze a topichoz...
Routeres topicba nem tudhatják, csak ha DIGI netje van...<#falbav><#banplz><#lama>

BaliBoy

AlieN911
Hali!

Routert kéne vennem, mert a mostanim nem bírja. Kinek milyen routere van?
Írnátok 1-2 típust ami bírná ill. ami nektek van, az bírja értelemszerûen. 30/20 as van nekem.

Mostani routeremnél ha torrentezek, netezek, online rádió, és MSN akkor szakad a torrent, MSN kidobál stb. Ha csak torrent és net akkoris. Torrentezek 3-4 file töltök vissza, akkor is szakad. Szóval így nem "bírja"
NETGEAR ez van nekem.

<#nezze>
BaliBoy
Hát a jövõ egyértelmûen az FTTH-é. Hiszen így egy optikán 1 ember trónol, tehát akár 1Gbit/s-os net sem távoli. És a T hosszú távon gondolkozik. Viszont a Digi még jó néhány évig toppon lehet mert az igényeket egyelõre az FTTB is tökéletesen kielégíti. Mire oda kerül a sor lehet, hogy õk is elkezdik az FTTH-t. Addigra úgy is lesz már mindenütt kábelcsatornájuk így nem kell mindent újra feltúrni.

És ez miért éri meg neki? Senki nem fog 15ezerért netet venni ha ugyanazt megkapja 5500-ért is... illetve családi házban meg azt fogják mondani hogy nekik nem kell akkora upload, jó lesz a jó öreg ADSL is... tehát nem tudom ez miért kifizetõdõ...

penge25
ok, beírtam oda is 😊

BaliBoy
Routeres dolgokat a router topikba beszéljétek ki pls.!

BaliBoy
FTTH=Fiber To The Home. Vagyis az optikát kis túlzással behúzzák a házba/lakásba.
A Digi FTTB (Fiber To The Building) rendszert épít ami azt jelenti, hogy az épületekig (panelház) csak max néhány optikai szálat húz be onnan és egy szétosztón keresztül köti rá az ügyfeleket cat5-ös kábelen keresztül.
Értelemszerûen az FTTH rendszer jóval költségesebb.

http://en.wikipedia.org/wiki/FTTH

penge25
jaja keresgéltem is tesztben lévõ nyertes rutert ,de annyka csak egy 25.000 ft-os változatát találtam

semmi gond nincs vele, pont egy D-link-s összehasonlítás van a tesztben 😊, kiváncsi lennék mi az a funkció ami életbevágó a netezéshez és nem tudja ez a router.

Nem beszélve arról, hogy nem mindegy mit lehet kapni a helyi számtech boltokban...
Na az az a fajta router, amit nem ajánlanék senkinek... 😊

Érdekes akkor én véletlenül kaptam egy Edimax routert ami pont szerepel a cikkben, és közel sem volt 8-10 ezer Ft
Miazaz FTTH, és mi köze van annak a 15ezres nethez?

ja csak ezek jó régiek... ilyeneket már boltban nem is nagyon fog kapni...
Ha olyan 8-10ezret szánsz rá, akkor nagyon nem lehet mellé nyúlni.
A Linksys, D-link, SMC mind jó...

penge25
thx átnyálazom 😊

BaliBoy
De a T azt tervezi mert FTTH rendszert épít. Nem véletlenül kérnek az 50 Mbit-ért 15e ft-ot.

penge25
szóval akkor célszerû rutert vennem, hogy ha esetleg szakad is a net azt a játékba gyakorlatilag észre se vegyem, illetve akkor nem kell mindig rácsatlakoznom a netre? Mert akkor inkább veszek egy faszántos árban jó rutert, nekem nincs kedvem minden egyes indításkor külön indítgatni a netet( upc-nél ugye bekapcsolom a masinát és van net, nem kell tárcsázni semmi), na dobjatok pls egy jó árban lévõ megbízható router linket, nekem csak az alap 2500 csomag lesz megrendelve!

De kertes házakba aligha éri meg optikát vinni, ugyanannyira nem, mint amennyire DIGI-nek...

BaliBoy
Hát ahol Digi is meg a T is elérhetõ lesz ott tuti vesztes lesz a T. Viszont a kertes házaknál meg egyed uralkodó.

Ja, még elég húzós, ha nem csökkentenek, amire szerintem szükség lesz, mert itt pl. nálunk szinte egyszerre lesz itt a DIGI is meg a T is, akkor senki nem fogja választani õket, azt meg nem tudom mennyire jó nekik...

BaliBoy
Azért nézd meg a díj táblázatát a T-nek:

Na én most tudtam meg a közös képviselõtõl, hogy már tavaly õsszel alá lett írva a Digivel hogy bejöhetnek a társasházba, de állítólag egy fõúton nem tudnak egyszerûen átfúrni (az út másik oldalán már van DIGI) és ezért kissé késnek... Kissé, már több mint fél évet... Viszont jó hír, hogy a Magyar Telekom is behúz a régi kábelcsatornájába egy optikát, amirõl persze szintén nem mondtak semmit, hogy mikorra lesz meg, mindenesetre szerzõdést emiatt is kellett a közös képviselõvel kötni. Sza'l valami lesz, de mikor...

MEdievil
"itt csak az számít nálad mi élvez prioritást, az ár, vagy a minõség ill. sebesség."
Nálam minden téren jobb a digi 😊 játékok alatt fele a ping, a chello gyakran elment szakadozott a nagyszerû szürke modemrõl nem is beszélve ami állandó újraindítást igényelt mert nagy forgalom esetén teljesen belassult (elõtte amíg motorolla modemeket használtak nem volt ilyen gond de ezekkel a noname vackokkal csak a szívás volt és többször lett is cserélve) a p2p korlátozás vagy ha havi limitrõl és a feltöltési sebességrõl nem is beszélve. A harmad ár pedig már magában megéri nekem <#worship> Fizetett hirdetésünket olvasták <#idiota> na jó nem de tényleg elégedett vagyok. Egyetlen negatívum hogy 2 hónapig tartott mire szerzõdés után hajlandóak voltak kimászni és bekötni és közben nem tudtak válaszolni sem.

F

Veszteni nem vesztesz semmit, ha nem tetszik lemondod, és visszatérsz UPC-re... itt csak az számít nálad mi élvez prioritást, az ár, vagy a minõség ill. sebesség.

router-nél valószínû észre sem vennéd, ha nem játszol online, de egyébként gázos, ha a PPPoE kapcsolatot dobja el. Bár lehet a DIGI-nél sem észrevehetõ, mert ugyanazt az IP-t kapod vissza, és a játékban max. 1 mp-es lagg mutatkozik...

1.: Igen, a felhasználó neved és a jelszavad is be kell írni a megfelelõ helyre (egyszer kell, utána csak a csatlakozás gombra klikkelni),a gép indítása után be kell tárcsázni, ha routert használsz akkor nem kell, megcsinálja a router.
2.: Én routert használok, ezidáig nem vettem észre szakadást.
penge25
na hali én is tervezem a diginet bevezetését! Kérdéseim:
1. Egy gépre akarom rákötni a netre, ekkor ugye nem kell semmi ruter fogom bedugom a digi által a lakásomba behozott kábelt és bedugom a hálókártyámba és csuma?

2. Olvasgattam a fórumot, és látom, hogy néha meg meg szakad a net egyeseknél! Milyen gyakoriak ezek a szakadások, meddig tartanak? Ez fontos, mert én sokat MMO-zok és hát nem nagyon szeretném ha game közbe megszakadna nekem a net. 3 éve van upc-m és az soha az életben nem szakadt még meg amikor én használtam, de a diginek nagyon korrektek az árai ezért akarok váltani.

kryst
A routerben, a PPPoE szolgásltatásnál kell majd beállítani a f.nevet és jelszót. Ezután már nem kell semmit sem csinálnod, mindent a Router fog elvégezni. A gépen nem kell ezután semmit sem csinálni. Magától fog csatlakozni. Én is így használom Wi-fi-s routerrel.

Nekem sima vezetékes routerem van, nem WiFi-s.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Elég lesz a routerben beállítani a felhasználót és a jelszót? És ebben az esetben nem kell mindig bejelentkeznem?

Igen, routereknél n-st szoktak emlegetni, hogy csak az tudja az 50Mbit-es sávszélességet átvinni.
Most júniusban letelik a UPC hûségem, és át szeretnék menni a Digihez. Nem tudom igazak-e azok a "hírek", miszerint minden felhasználó egy felhasználói nevet és jelszót kap, és minden Internet használat elõtt be kell jelentkezni.
Egy D-link vezetékes routerrel szeretném elosztani a netet. Itt elég lesz a routerben beállítani a felhasználót és a jelszót? És ebben az esetben nem kell mindig bejelentkeznem? Elég egy 50Mbit-es nethez egy 10/100-as sima vezetékes router?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

BaliBoy

Szia!

Ma bekötötték! speedtest.net oldal szerint 50mbit le a Pesti gerincrõl, viszont a 25 upload nincs meg csak 19 de gondolom ez ingadozik!

Nos viszont adódott egy probléma!!!

Adott az én gépem és egy laptop. A két gépet TP-LINK 54mbips-es routerrel osztottuk meg vezetékes formában. Miután a bácsi bekötötte a DIGIT megpróbáltam csatlakozni a netre. Persze nem ment. Túrkáltam a Router konfigjába és kiderült hogy a DHCP-t disabled-re kell tenni. Így szépen megy. A probléma az hogy a laptopon nincs net. Egyik pillanatról a másikra leállt a net és keresni kezdte az IP címet. Nem kapott majd sárga 3szögben lévõ felkiálltó jellel közölte hogy a hálózat nem elérhetõ vagy korlátozott. Nem értem. Mindennel próbálkoztam és nálam jó a net, a laptopon nem jó! Tanács, ötlet, tipp?

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Stefling
Na megvan a stabil 50mbit ? 😊

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Elég drágák az N sorozatú Routerek. De most gondolkodok! Ha épp nem tölt a másik gép, csak én akkor ha olyan a helyzet tölhetek 50Mbittel is nem? Mert pl akinek nincs routere az is fullosan ki tudja használni..

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

qtab986
Kis idõre megint leálltak valamiért.

bertino
<#idiota>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Mighty
Mindegy. Nagyon off lenne, így hagyjuk.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Marci0115
ti miröl beszéltek? nálunk a ház mögött van megtartva

namost egy terembérlet 10-20ezer Ft, és mellesleg parkolóban is meg lehet tartani. Nálunk 200 lakásos társasház van, a 20ezret leosztva az 100 Ft... De mondom a parkoló az is tökéletes.

Mighty
off
A ház nem éppen nullszaldós a sok közös kts nem fizetõ miatt. Soron kívüli közgyûlés -> terembérlet -> kiadás. Felesleges.
on

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Meg ki lehet írni soron kívül is közgyûlést, legfeljebb csak azok jönnek el akik érdekeltek, azok meg úgyis megszavazzák...

Akkor legrosszabb esetben aláírást kell gyûjteni pár lakótól, akik szeretnének elõfizetni a szolgáltatásra, azt jóvan. Azokat meg úgysem akadályozhatja meg más lakó, mert nem tud indokot felhozni, párral több luk a falban jóval kisebb sérelem (ha egyáltalán annak tekinthetõ), mint sok ezer forint megspórolása lakásonként...