3567
digi
-
TripleH #1563 Köszi! -
Ez pont, hogy nem úgy működik mint az ADSL. Az ADSL aszimmetrikus, a DIGI LAN nete pedig szimmetrikus. Tehát elvileg fullon kellene mennie fel és le is egy időben. De mivel az eszközök amiket telepítenek, illetve a felhasználóknak sincs megfelelő teljesítményű eszköze ezért csak megközelítőleg fog egy időben menni a fel- és letöltés teljes sebességgel. -
LegendTommy #1561 köszi szépen, amúgy ha jól tudom a digi nem is megy eggyidőben fullon, nem?
legalábbis az ügynök az mondta, olyan mint az adsl vagy fel vagy le az egyik a másik rovására megy -
Nálam 400 - 50 - 50, és nincs gondom vele. Bár ha teljes sávszéllel jön lefelé, akkor azt megérzem böngészéskor, de nem vészes. -
TripleH #1559 Köszi, úgy tűnik ez beválik! Esetleg a kapcsolatok számát nem kell lejjebb állítanom? Most 850 a max. kapcsolatok száma, 125 a kapcsolódó peerek száma és 30 a feltöltések száma. -
Bírja. De egyidőben nem fogod elérni a max le és feltöltési sebességet. WLAN-on meg főleg nem. -
LegendTommy #1557 Sziasztok, a dlink di-524-es router bírja a 30/20-at?
-
Valószínűleg egy IP-ről van szó. Állítsd le az összeset majd nézd meg, hogy mi van ha csak magyart indítasz el. Utána indítgasd újra a külföldiket is. Így biztos kibukik. -
krisz073 #1555 Sajna akkor pasz, nekem is itt segitettek. Igaz nekem nem volt szükségem a külföldi Ip-e. -
TripleH #1554 Ez érdekes! Viszont nálam feltétlen szükséges a külföldi IP! -
krisz073 #1553 Hali. Nekem is ugyanez volt a gondom. Utorrent-be a peer listába ha volt külföldi IP akkor az sajnos valamiért megfogta a dolgot.
Amikor lekapcsoltam az ilyen torrentet, egyből minden jó lett. -
TripleH #1552 Üdv. mindenkinek!
Tegnap óta beléptem én is a digisek táborába és természetesen nem ment problémamentesen.
Ha elindítom a torrent alkalmazást akkor a böngészés lehetetlenné válik! (akármilyen alacsony is a feltöltési sebesség) A windows tűzfalon engedélyezve van a torrent portszám és a utorrent alkalmazás is!
Van valakinek tippje, hogy mit kéne csinálnom?
Előre is köszi. -
Gabostro #1551 Szia! Nekem már 2 hete kb. nem szakadt meg az internet. Letöltés és feltöltés jónak tünik. Nálam néha előfordult, hogy lassú lett az internet, de nem olyan gázos. Adnak egy lan-os vezetéket és olyan, mintha másik gépről kötnéd be a vezetéket. Ethernet. uTorrent-en nekem nem kellett titkosítást beállítanom. -
Ja...néha megszakad de ki lehet bírni, a le/fel töltéssel semmi próbláma nincs, legalábbis nekem
-
Nem FIX IP-s. Néha meg-meg szakad de többnyire megbízható. Titkosítás nem kell. A többi a GY.I.K.-ban! -
zolizoli90 #1548 Sziasztok! Szeptembertől startnet-em meg telefonom lesz a digitől.
Elég brutálisnak tűnik ez 20/10Mbit 2500ért. 1,7 Mbites netemért fizettem majdnem 5ezret. Igazából azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy Fix-e az IP, mennyire megbízható a kapcsolat, arra gondolok hogy van-e bontás meg nem csökken e le nagyon a sebessége, milyen a technikai háttér(modem ,kábel, stb.) és uTorrentben hogy kell beállítani a titkosítást? Bocs hogy így kérdezősködök tőletek, igazából nem vagyok annyira otthon a témában. Néha töltögetnék torrentről, dc-ről. inkább böngészésre használnám...
Üdv Zoli -
Mike65 #1547 Nem akarom elkiabálni, de úgytűnik meglesz a megoldás. Valóban a modemmel, vagy a szolgáltatóval van a gond. Vagy szűrik a torrentezést és ezért szakad meg (megszakítják), vagy a modem egyszerűen nem bír el annyi kapcsoltatot amennyit a torrentkliens igényelne. tehát engedélyezni kell a titkosítást a kliensben és a global connections értékét lejjebb kell venni. 2 napja így rendben megy a net. Remélem így már véglegesen. -
Gabostro #1546 Mike65 szerintem a modemmel van baja. Az lehet, hogy ha nem megy az internet egy másodpercig akkor rögtön szétkapcsol a modem, majd megint menni fog. Nálam a lanos diginet szokott lustálkodni. Ezt már leírtam sokszor a fórumon, de leírom még1x, hogy van amikor 2~5 mp-ig nem megy a net, aztán megy tovább megint. -
Mike65 #1545 ugyanez, bár nem lanos a net. most megpróbálom kitalálni, hogy mi okozza, lehet hogy a torrent, mivel este amikor nem megy a gép, vagy nem a géppel használom a netet akkor nem dob le elvileg.(de lehet csak éppen akkor nem bontotta a kapcsolatot) -
u.i.: nincs routerem
-
Hi!
Windows 7 alatt hogyan kell beállítani a digi-t?
Bármit is csinálok, az első beállításig megy a net, a következő restart után nem megy: újra be kell állítani mindent. Az XP eddig minden újratelepítésnél beállította magának, de a W7 nem.
Valaki írja le részletesen egy laikusnak pls.
-
Gabostro #1542 Nekem amikor még nem LAN-os diginetem volt, akkor modemet használtam. Router nem kellett hozzá.
Arra emlékszem, hogy amikor megszakadt a net és akkor sokat vártam, hogy újra tudjak netezni, erre kihúztam a modemet és újra vissza akkor már megint ment a net. Nem szokott megszakadni régen. -
Gabostro #1541 Én a fórumról írtam. -
cöh.
-
Nem gáz hát, főleg ha éppen online játszol... -
Mike65 #1538 csak ha nem vagyok a gépnél, mert mondjuk letölt és otthagyom 2 órára és ebből másfelet nem is megy a net az gáz... legalább autómatikusan visszakapcsolódna -
Gabostro #1537 Nekem nem gáz ha mindig újra be kell jelentkezni. 8 másodperc az egész... -
Mike65 #1536 Üdv!
A héten kötötték be a 4/1M-s kábelnetet és az a gondom akadt, hogy elég gyakran szétkapcsolt. Egy router mögül netezek, olvastam olyat is,hogy engedélyezni kell a tűzfalán a wan felőli pinget. Hát nekem ez sem oldotta meg a gondot. 1-4 órás időintervallumban történik ez meg és kikell húznom a modemet meg vissza, hogy újra menjen. Miért nem kapcsolódik vissza magától? -
mi kellene az sg-nekben ki lett tárgyalva miért szűnt meg a bejelentkezve marad opcio.
jelenleg ugyanis az felejthető. -
upc-nél mac address alapján (is) voltál azonosítva, ezért kaptad vissza az ipdet kb. fél évig, vagy ha egy másikat regisztráltál
a diginél nincs ilyen, ha újra csatlakozol új ip-t kapsz
itt az sg-n meg biztonsági okokból van ip csere esetén relogin (vagy nem lehetne a topikfejlécekbe bármit pakolni) -
És nem fix IP-d volt?
Ez oldaltól függ. Pl. a Prohardveren is be lehet állítani, hogy figyelje vagy figyelmen kívül hagyja az IP-t. -
ACE #1532 UPC-nél már amióta előfizetésem van azóta egy IP-m is van... de azt nem értem hogy SG-n miért törlődik a beállítás, hogy ha elmentem a jelszavam, miért számít neki az IP? sehol máshol nincs ilyen. -
Még szép, hogy a router ki-be kapcsolásánál új IP-t kapsz. Az lenne a csoda ha nem így lenne, mivel a routered csatlakozik a szolgáltatóhoz. -
Nekem is így van, engem is idegesít, de nem tudsz ellene mit tenni. -
ACE #1529 Hát nekem minden egyes router ki-be kapcsolásnál új IP-t ad DIGI, és meg is szakad néha, akkor is új IP, D-link DI-524-em van, más gond nincs vele, csak idegesít hogy pl ide fórumba is mindig be kell jelentkezni IP váltásnál... Ezt sem értem miért, nem cookie-ba menti el az adatokat? -
ha-ha-ha.. :D -
Tessék:
-
Na, ezt csináljátok utánnam:
Na milyen? :D:D:D -
Ez nem torrent topik! -
jah, erről nem tudok nyilatkozni, nálunk otthon TV és net van, telefon nincs.
és ez a kettő 2 külön kábelen jön ugye, szóval... akkor bocsi.