3567
digi
  • Sapis
    akkor esetleg tudsz valamiben segíteni is?
  • Garfield
    Mit ad a Digi a legjobb csomagjában?

- letöltés: 50 mbit (amit azért nagy általánosságban hoz is)
    - feltöltés: 20 mbit (amit azért nagy általánosságban hoz is)
    - ténylegesen korlátlan forgalom
    - havi előfizetés: 4500 Ft

Mutass még egy szolgáltatót, ami minden paraméterében hozza ezt vagy még ennél is kedvezőbb, azaz a Digi versenytársa lehetne netszolgáltatásban, rákényszerítve őt bármilyen emelésre.

Teljesen jó a Digi, így ahogy van, francnak kell a hálózatfejlesztések miatti instabilitás; akinek meg nem elég az 50/20, az már elnézést, de nézzen kicsit magába.
  • bertino
    hát náluk elég kevés eséllyel lenne, ha közvetlenül bedugva megy mint a szél.
  • Sapis
    az okés...de akkor mi a baj vele...most ittvan nálam a router és hibátlanul megy...(mondjuk nekem t-kábel van és dinamikus ip-m) be se kellett szinte állítani csak annyit h dinamikus ip és kész is volt a router...én ezt nem értem h diginetnél mit ba**akszik annyit...vagy nem is náluk van a probléma...nemtudom
  • bertino
    nem kell klónozni mac-et.
  • Sapis
    Hello! nah látom h ez DIGINET-es téma akkor leírom a problémám...bnőmnek digije van 30/20-as, vettek egy routert nemrégiben..de sehogy sem akar müködni..be van állítva a jelszó+felh...de router nélkül nyomban megy...még mielőtt bárki mondja h klónozzam a MAC-t... már megcsináltam a másikfele h idáig (fél éve kb) laptopon ment a net...de huga asztali gépén is simán csatlakozik! kösz a segítséget
  • ChaosTeam
    A DIGI feltöltési sávja messze verhetetlen a többihez képest... még a "Német emberek" is megdöbbenve reagáltak, amikor meséltem nekik, hogy milyen feltöltési sebességem van. Mondták, hogy náluk is vannak 50-100mbit-es csomagok, de a feltöltés 2-5mbit körül van csak...

Amúgy szerintem se kell számháborúzni, UPC elmehet a 120-as netjével, mikor biztos ott is priorizálás lesz, csak azt ugye nem reklámozzák...
  • Grifidos
    A diginek ha van esze nem emeli tovább a sávszélességet.
    Így is üt mindenkit a valóban korlátlan netjével és azzal hogy nincs korlátozva a feltöltés.

• Stefling
    Érdekes egyébként (más téma) még a kisebb szolgáltatókból is nagyon sok meglőtte a sávszélét most, hogy a nagyok is emeltek.. de a digi még nem reagált, pedig amikor megtudták, hogy a trécom 50/25-re készülnek, ők áprilisban már léptek, de most még semmi.. jó tudom, hogy csak 100/100-at bír a kábel, de 80/40-et simán bírja, válaszolva a sávszélversenyre.. ( tudom telhetetlen vagyok :D de kicsi a netem :D ) Nem a digi-re vall ez, hogy pont ők maradnának le sávszélben.. persze az áruk kitűnő, nade a upc 7ropiért ad 120Mbit-et, mondjuk ott meg a feltöltés a gáz :D na majd kiderül lépnek-e.. addig is egy kis érdekes olvasni való :) : Statisztika - UPC - DIGI - T-ONLINE - stb..
  • ACE
    Csop. beszedés meg legutolsó nap a határidőben vonja le... figyelned sem kell... Ráadásul sok helyen kedvezményt is adnak ha így egyenlíted ki.
  • Mighty
    Én az utolsó napokra szoktam időzíteni a számla-befizetéseket. Persze nem állok sorban a postán, netbankon átutalom, aztán csókolom.
  • ACE
    Jah, idegbajt kapnék minden hónapban 8 féle csekket kéne figyelnem hol mikor melyiket kell befizetni. Csop. beszedés, állandó átutalás azt le van tudva...
  • BaliBoy
    Ezért kell átutalásra rakni és nincs ilyen probléma.
  • Stefling
    Ma egy érdekes dolog történt. Jött a postás, hozott csekket, nézem hogy ezért miért szól nekem, hisz be szokta dobni a postaládába. Lemegyek, még alá is kellett írnom, mostmár kíváncsivá tett, hogy mi lehet ez, közben mondta, sokan kapnak most iylen levelet, mondom biztos. Látom digi-től levél. Kibontom, egy egész éves kimutatást félét küldtek, hogy én hogy fizettem be az eddigi számlákat, valamint, hogy 4 napja el vagyok maradva és felszólítanak, hát lol most ezért képesek voltak küldeni egy levelet, de ez még hadján. Kiküldték újra a csekket, amit be kell fizetni, valamint egy 400Ft-os csekkel megtűzdelve. "adminisztrációs díj" mondom mivan????? Akkor látom, amikor figyelmesen elolvasom a levél tartalmát, hogy úgymond késedelmi díjként 400Ft-ot fizetnem kell mondom taka.. és mostmár ha valaki késik, 1 napot is, 400Ft-os késedelmi kamatot kell fizetni, amit nem adnak hozzá a számlához, hanem KÜLÖN csekken kell befizetni azt is! Ilyenről még soha nem hallottam sehol, de elég kemény, ezek szerint elég sokan el vannak maradva.. bár mint legutóbb megtudtam, ők is el vannak maradva a banki törlesztéseikkel.. szerintem ez is közrejátszhat.. de azért ez nem semmi, 1 ember = 400Ft, ebből nagy kaszálás lesz.. mivel sokan nem tudják időben befizetni, bár az biztos, hogy msotmár nem fogom halogatni a befizetéseket, mert 400Ft-omba fáj.. :S Mik vannak.. csak gondoltam elírom, nehogy valaki csodálkozzon, ha esetleg kifut az időböl :)
  • Mighty
    Köszi. Közben ma délelőtt bekötötték a netet, tv-t telefont. Kérdezgettem a szerelőt és azt mondta, hogy tervezik a felvevős set top boxokat. Most már csak várnom kell :)

Ja, a net hasít, ha valakit érdekel, de speed meteres képet nem teszek be :)
  • ChaosTeam
    Ma kötötték be hozzánk a TOPnet-et. Nem tudom miért, de kb 30 perc elteltével elkezdett percenként szakadni a kapcsolat. Ez "megszokott" vagy hálózati gond, esetleg a Win7-el lehet probléma?

• Grifidos
    Igen.
    Lerohadt a készletük, úcssó infom szerint csak akkor adnak ha megrendeled az HBO csomagot. 2K HBO, HBO2, HBO comedy.
    Érdemes olyan tv-t venni amiben van a DVB-T/földfelszini és DVB-C/kábeles tuner a digitális adáshoz.
  • Mighty
    Inkább itt kérdezem, mint a upc topikban.

Szóval Digi TV is ugyan úgy digitális, mint a upc-nél? Adnak set top boxot? Vagy csak akkor, ha hbo-t is előfizetek?
  • Grifidos
    Jobb oldalon látsz egy nyilat a tálcán "show hidden icons" kinyitod és ott van benne a hálózati kapcsolat.
  • Prince of Máté
    Milyen ikont... Régebben tudtam, hogy kell, de sztem az RTM-ben máshol van az az opció.
  • Grifidos
    Fogod az ikont és áthúzod...
  • Prince of Máté
    Win7 RTM alatt hol lehet azt beállítani, hogy kirakja a kapcsolat parancsikonját az asztalra?
  • ACE
    Nem tudom a kábelezésen meg az eszközökön mennyit múlik ez hogy a letöltés kihasználásánál lehal az egész net... Egyébként néha jó nálam is letöltésnél (nem tudom mitől függ) de a routeren lógó másik gépen használhatatlan...
  • Grifidos
    " cfosspeed"
    rofl
  • mycso
    A szolgáltatáson nem magát az internet előfizetést, hanem a hozzá tartozó eszközöket, kábelezést, stb.-it magábafoglalva értettem amíg elér hozzád a jel...(volt már ilyenre példa nem is 1, hogy a lépcsőházban volt valami a switch-en elkötve...).

cfosspeed-et nem használok (nem látom értelmét a használatának) régebben egyszer ADSL-el kipróbáltam akkor sem láttam az előnyét, úgyhogy azóta hanyagolom, routerem nincsen.

Amióta van digim: volt xpsp2, sp3, vista x86, vista x64 sp1, sp2, win7 rc, rtm --> eddig egyiknél sem volt gondom.

"milyen hálózati tulajdonságokkal"--> semmi az ég világon nincsen babrálva, csak simán létrehozva a "szélessávú" kapcsolat és kész.
  • ACE
    És szerinted mi a különbség a hozzám, és hozzád érkező szolgáltatással? Inkább azt mondd meg milyen op rendszert használsz, milyen hálózati tulajdonságokkal, van-e cfosspeed, milyen router, stb.
  • mycso
    Akkor a hiba nálad van vagy a hozzád érkező szolgáltatással....

Nálam pl, ha fullon töltök le/fel akkor is vidáman böngészhetek, sőt netes játékkal is játszottam már max. letöltési sebesség kihasználtsága mellett.
  • ACE
    Nemtom miért mondod hogy hülyeség... Egyszerűen ha elkezdek letölteni a digi speedtest oldaláról, a honlapok nagyon lassan, vagy egyáltalán nem jönnek be, a minden 3. ping loss-os lesz... Sza'l gáz.
  • Apocalipto
    Digi mellé teljesen felesleges a cFosSpeed. Nem erre a sebességre lett kitalálva. Az meg hogy nem lehet netezni letöltés közben hülyeség.
    De ha neked nem megy akkor tedd a feltöltést automatikusra µtorrentben és meg van oldva.
  • ACE
    Jóvan, ahogy látom a cfosspeed szed le jó adagot a sávból, de anélkül meg nem lehet netezni letöltés közben... na mind1...
  • ACE
    Az én DI-524-em úgy tűnik letöltés irányban max. 3.0 MB/sec-et bír, ha direktbe dugom a gépre, akkor megy a 4.0 MB/sec, a feltöltés az megy frankón 2.8 MB/sec-el... kell új router, de még mindig nem tudom melyik bírhatja, ötlet?
  • Mighty
    Szerinted?

Átmeneti túlterheltség miatt blabla szöveg megy a számukon...
  • tommygear
    talán hívd fel őket
  • Mighty
    Szomorú vagyok, mert 13-a óta még nem jöttek a bekötés miatt :(
    UPC netet meg már lemondtam.
  • Stefling
    Csak csatlakozni tudok cSuwwi kommentjére, gyors megbízható, nagyon ritkán 1 percre elmegy a net, de ez nagyon elnézhető neki, nállunk a házban többen használják, de nem tapasztaltam lassulást. Ezért az árért ajándék! :)
  • juste25
    Köszönöm szépen a gyors választ!!! :D
  • cSuwwi
    nincs keret, nincs díj, korlátlan
    gyors. ha sokan vannak a házban akkor lassabb lesz valamennyivel
    néha pár percre leállhat, amúgy megbízható
  • juste25
    Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem.
    T-mobilos netem van már nagyon rág óta. Havi 9500-öt füzetek 8 mbit/s-ra de eddig soha nem érte el azt, a 2-őt is alig.... Szeretnék áttérni erre a 4500 Ft-os 50/25 Mbit/s-os Digi netre.
    A házba most nyáron kötötték be és állítólag októberre, novemberre lehet csak megrendelni, de azért addig szeretnék utánajárni.
    Én nagyon sokmindent töltök le netről csak ugye ezzel a nettel, ami nekem van álaltira lassan megy.
    A hűségnyilatkozatunk már rég lejárt. Mostanában ráadásul eléggé akadozott vagy napokig nem volt netem. Adapter most cseréltek körülbelül egy hónapja és állítólag ez a legjobb is, de már megint szakadozik minden.
    A fő kérdésem az lenne, hogy itt van e túlforgalmazási díj? Ha túllépném a keretet...egyáltalán van e keret?
    És hogy sokat szakadozik e? gyors? megbízható?

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!

UI: ennyivel jön le az enyém
    - speedtest.hu szerint:
    7.11 Mbps
    Letõltési sebességed 910.23 KB/sec. a SpeedTest.hu oldaláról. 33.6 kbps dial-up
    53.3 kbps dial-up
    56 kbps dial-up
    128 kbps ISDN
    384 kbps KábelNet
    512 kbps DSL, KábelNet
    1024 kbps DSL, KábelNet, LANNET

- speedtest.hu-ról:
    Dátum és idő: 31.08.2009 20:00
    Letöltés gyorsasága: 6 785,50 kbit/s (848,19 kB/s)
    Feltöltés gyorsasága: 331,86 kbit/s (41,48 kB/s)
    Ping: 15ms21.8ms47ms
    Stabilitás: 68.1 %
    Szerver: Hungary - Budapest
    Ország: Hungary - statisztika Hungary
    Statisztika: global statisztika

• Gabostro
    Jó lett már a net. Köszi a sok infót és választ. Sziasztok!
  • LegendTommy
    ma kötötték be és a di-524, mögött speedtesten, 32/21-et mértem
    köszi a válaszokat