3567
digi
  • Pyro82
    Holnap este is ilyen értékeket fog mutatni felhívom az ügyfélszolgálatot. Azt lehet a válaszuk annyi lesz 8/6 a garantált az meg bőven megvan. De biztos vagyok benne megfog oldodni a problémám :)
  • BaliBoy
    Én szinte biztos vagyok benne, hogy ez lesz a gáz.
  • Pyro82
    Köszönöm gyors válaszod. :) Ügyfélszolgálatal felveszem a kapcsolatot ha nem javul a dolog. Azért idegesít kicsit a dolog mert a szomszédban meg rendesen bár neki csak startnete van de mégis neki rendesen 20/10 megy.
  • BaliBoy
    Gyanús, hogy téged véletlenül a Startnet csomagra állítottak mivel a mért eredmény tökéletesen megfelel annak. Méregesd még legalább 1 napig, ha nem változik akkor szólj nekik, hogy elcseszték.
  • Pyro82
    Sziasztok!

Ma kötötték be a 50/25-ös netet, de mértem és csak 20/10-et mutatott. Normális ez így vagy be fog állni egyszer a rendes érték körülire? Mert, ha nem fizetem a sartnetet az jön ennyivel.

Üdv!

http://www.speedtest.net/result/571089759.png

• tommygear
    :D:D
  • cSuwwi
    fiber to the house
    az optikát nem a lakótömbig viszik, hanem fel a lakásba (most a lakótömbig van, ott egy switchen leosztják és utp-n viszik a lakásokba)
    optikán sokkal gyorsabb lesz
  • piamania
    De én most akarok szolgáltatót váltani.Még optinet sincs a városban.Amúgy mi az az FTTH?
  • BaliBoy
    Előbb-utóbb menni fognak. Azt rebesgetik IT-s körökben, hogy a Digi is lassan belekezd az FTTH-ba. Bár az sztem. kb. 1 árban lesz az optinettel.
  • piamania
    Hello!
    Ha valakinek van olyan ismerőse,vagy az ismerősének ismerőse,vagy az ismerősének ismerősének az ismerőse,aki nagyfej a Diginél,az járjon már közbe,hogy kecskemétre is jöjjenek.Rohadtul el kéne a városban a netük.Köszi :)
  • bertino
    menj be az irodába, én mikor online adtam le az igényt, akkor irodai látogatásom után 1 hétre bekötötték, rá 1 hétre meg hívott egy üzletkötő, hogy szeretném-e tényleg beköttetni az online igénylésem a lakásba ?
    mondom már bennvan 1 hete, de azért kösz a lelkesedést.
  • tommygear
    értem köszi
  • BaliBoy
    Én meg az alapján próbáltam válaszolni. Tényleg nagyon változó. Én az egyik első előfizetők között voltam mivel először itt Debrecenben húzták ki az optikát. Nekünk akkor kb. 1,5 hét volt. Azóta csak még több lett a munkájuk így sztem. átlagban most is olyan másfél hét.
  • tommygear
    csak a tapasztalatok alapján kérdeztem, hogy akinek van annak hogy ment
  • BaliBoy
    Ha személyesen mész akkor is lehet, hogy annyi lesz. Ezt senki nem tudja neked megmondani, hogy mennyi lesz.
  • tommygear
    hamarosan be szeretném majd köttetni a tv-t, telefon-t meg netet, kb mennyi idő még kijönnek a szerelők ha személyesen megyek be az irodába és úgy intézem? mert ha telefonálok azt hallottam 2 hét is lehet
  • mrzed001
    Na megvan, úgy tűnik DNS gondom volt
  • mrzed001
    Csak a magyar oldalak egy része van nálam ilyenkor belassulva (sg csak példa, index is), illetve teljesen nem elérhető. Furi
  • bertino
    yepp, nálam is fos sokszor.
    sajna.
  • Apocalipto
    Sg-nél elég gyakori a lassulás, nem csak diginél. Más is panaszkodott már rá más topikban hogy nehezen vagy egyátalán nem jön be neki az oldal.
  • mrzed001
    Mostanság megesik (néha, főleg délelőtt), hogy a web nem igazán megy nálam a digin, illetve lassan (pl sg-t is elég sokáig tölti, néha nem is jön össze neki) úgy, hogy digi ki, másik szolgáltató be a gépbe, és ott meg minden a szokott módon hasít.
    Más is tapasztalt ilyet?
  • bertino
    próbáltad már a netet közvetlenül gépre kötve ?
    ha nem, akkor hajrá.
  • DavidX92p
    Sziasztok

Hozzánk nemrég kötötték be a diginetet 30/20Mbites csomag van. Az lenne a problémám, hogy amikor töltök le, akkor a letöltés és a feltöltés egymással párhuzamosan nem akar menni hanem olyanokat csinál, hogy felmegy a letöltés full sebességre a feltöltés pedig olyan 2mb/s körül jár és egyszer csak lezuhan mindkettő. A feltöltés szinte 0-ra a letöltés pedig 100kb/s körülire. A router egy D-Link DI-604 - elég öreg lassan 4 éves már - de eddig semmi gond nem volt vele. A gépemben pedig egy PCI-os 100Mbites hálókártya van mivel az alaplapi elromlott, és ezt használom. Én a hálókártyára gyanakszom, hátha az melegszik túl ha egyszerre akarom használni a két sebességet, mert a routernek elvileg bírnia kellene. Ez a jelenség csak akkor áll fenn ha egyszerre akarom használni a két sebességet, ha pl csak a feltöltést akarom használni(2,5mb/s) akkor az megy normálisan.
    Szerintetek?
  • BaliBoy
    Én ezt mind értem. Egyébként meg ez ide tartozik.
  • HTS s3rg1nh00
    na szóval hogy egy kicsit pontosabb legyek,ki akarok engedni 1 portot a routeren,de sehogysenem tudom összehozni a portforward.com alapján:) ott írja hogy toljak neki statikus ipt,azért kérdeztem...
  • BaliBoy
    Statikus IP konfigurációhoz nem értem milyen DNS-t akarsz konfigurálni? A routerben nem kell DNS-t konfigurálni. A windowsban meg a DNS kiszolgálónak a router címét kell megadnod.
  • HTS s3rg1nh00
    hai.nem tudja valaki,ha portforwardnál be akarom állítani a statikus ip-t,milyen dns kiszolgálót adjak a diginek?ugyanis azzal amivel most(passzív módban)vagyok,nem megy...előre is kösz,ha valaki tud segíteni
  • Sapis
    Reseteltem már...nemtudom h mit ronthattam el...vagy mit lehet még vele csinálni!
  • ChaosTeam
    Alaplapi driver van fenn, állítgattam azóta 1-2 dolgot, de vagy ezért vagy amúgy is már megszűnt ez a hiba. Az első kb. 1 órában szakadozott, azóta nincs gond vele...

Ja és meglepődtem, hogy megy az SMTP outlook izé akarom mondani Live Mail progival úgy, hogy nincs is digis email címem....
  • TomBond
    Esetleg reset-eld a router beállításait, és indítsd újra. Lehet van benne valami beállítás amit a Digi nem szeret. Pl. MAC klónozás.
  • mycso
    Ha a hálózati kártyádhoz a win7 által alapból felrakott driver van fent, akkor tedd fel a hozzá való drivert az alaplap gyártód honlapjáról. (vista, win7 alatt fordult már elő ilyen probléma pár embernél, hátha nálad is csak ennyi a gond)
  • mycso
    A szolgáltató nevéhez (vagy valami hasonló nevű menüpont a routerben) ne írj semmit, hagyd üresen. Szokott ez is probléma lenni.
  • cSuwwi
    lehet hogy keverem akkor sry :)
    mondjuk így lenne értelme
  • bertino
    csoportos beszedésnél tudtommal pont annyit vonnak le, amennyit fizetned kell.
    nem ?
    rendszeres átutalási megbízásnál van ebből gond, amit írtál.
    szerintem.
  • cSuwwi
    hűséggel is lehet, 30/20-as+normál tv csomag+telefon = 1 év hűséggel fél évig 6400 helyett 3000... lenne.
    én 2 hónapja aláírtam beleszarok alapon, de azóta is 6400 a csekk, csak 1 év hűségem is van mellette (azaz 10 hónap). mondjuk váltani nem akarok (nincs is nagyon mire), csak kicsit átbaszva érzem magam. ennyi pénzért persze így is ajándék.

a csoportos beszedésivel az a gond, hogy ha használod a telefont is nem tudod mennyi lesz a hóvégi számlád, nem tudsz mit beállítani.
  • Stefling
    Nekem nem elég az 50/25, főleg így a XXI. század első évtizedének a végén :) Egyre nagyobbak az igénye(im)k. :D
  • ChaosTeam
    Az se utolsó, hogy mindezt hűség nélkül!
  • bertino
    megértem, én is átéltem már párszor a "miahalálbajavanennekaszarnak" szituációt.
  • Sapis
    jolvan...de én nem vágom a szitut...és olyan szinten irritál...h nemigaz:D
  • bertino
    router topicban talán tudnak.
    vagy majd valaki jelentkezik itt, ha tud.