3567
digi
  • RS
    Ismerősömnek TP-LINK routere van, és semmi probléma vele.
    Van egyébként az Edimax, nekem is az van és teljesen jól működik.
  • Stefling
    Az imént épp megint mutatták a táblázatokat. Mostmár úgy volt a topnetnél kiírva, hogy áthúzták az 50/25-öt és feltette lett kiírva pirossal villogva, hogy októbertől 80/25 :) 30 óra múlva kiderül :D
  • ChaosTeam
    A "külfölddel" volt baj reggel, tehát azok az oldalak nem nyíltak meg, amiknek a szervere külföldön van ( ilyen pl az MSN is.... ) nekem se ment sok külföldi oldal, de a magyarok - köztük pl sg is ment rendesen.
  • Stefling
    TP linket nem ajánlanám, én is vettem egy ugyanilyet és nem tudom miért, de 5 percenként megszakadt a net.. arouter eldobta magától a wan kapcsolatot, volt egy beállítás ami kikapcsolja, de mégis megszakadt kb 5 percenként a net.. így vissza vittem a boltba és inkább visszadugtam a régi routert :D Ha router akkor inkább Lynksis, vagy asus, vagy bármilyen nagyobb márka, nálluk is lehet olcsón kapni jó routert! :)
  • BaliBoy
    10/100 azt jelenti, hogy 10 Mbit/s-os és 100Mbit/s-os módban is tud működni az eszköz.
  • H4V0K
    kinéztem magamnak egy rútert az 50/30hoz, ezt itt
    azt szeretném kérdezni hogy ezt hogy kell értelmezni:

1x10/100Mb/s WAN port, 4x10/100Mb/s LAN port.

10/100 azt hogykell érteni 10 mb/s feltöltés 100mb/s letöltés vagy mi?
    előre is köszi (hülye vagyok ebben bocs :( )
  • penge25
    ok thx
  • Stefling
    Nállam mostmár tökéletesen megy, biztos már nállad is.
  • penge25
    Budapesti vagyok
  • penge25
    hát ha hazamegyek szeretnék egy kicsit mmozni és biza nem ment reggel a game és sok netoldal se nyílt meg
  • Stefling
    Én is arra gyanakszom, hogy azért jönnek be szarul az oldalak, de látom nem csak nekem :D én meg azthittem a gép baszkódik majdnem olyat belerugtam már.. bár sejtettem hogy ez kizárt. Nem debreceni vagy véletlenül penge? Kivi vagyok mindenhol ilyen, vagy csak debiben.
  • bertino
    hm.
    és akkor nem tökmind1 ? :)
  • penge25
    hm lehet a miatt vannak gondok, még mindig nem jönnek be oldalak reggel óta digineteseknek? Itt melóhelyen upc van, nem tudom lecsekkolni!
  • Stefling
    Sávszél emelés :D Topnet 50/25-ből lesz holnaputántól 80/25 :) A többit nem emelik.
  • penge25
    milyen emelés?
  • Stefling
    Érdekes, mert nekem is... oldalak alig jönnek be, meg nemtom tök furcsa, most csináltak valamit a központban, lehet még azzal bajlódnak és azért lehetséges, ráadásul reggel a router azt mutatta, hogy egy pc-be sincs bedugva a kábel, holott mindbe be volt :D:D holnaputáni emelésre kivi vagyok mit proddukál :)
  • penge25
    off az egyik legjobb free mmorpg :), nos akkor jó a net az a lényeg thx
  • qtab986
    Igen, bejön. Runes of magic, The elven prophecy. Ez valami fantasy szerepjátékos oldal.
  • penge25
    rosszul linkeltem azért nem jött be neked :) így helyes a link, na bejön így?
  • penge25
    thx a helped, most már sajna meló helyen vagyok, de ha hazamegyek lecsekkolom. Még soha nem volt ilyen, hogy 10 oldalból 2 jött be és az is lassan. A sebességmérő meg nem mutatott semmi gondot, pingeltem is egy oldalt és ott se volt gond, fene se tudja mi volt. Az a lényeg, hogy akkor szerinted már jó, meg persze maradjon is így akkor is ha otthon leszek :)
  • qtab986
    Úgy látom, megjavult a net, de kíváncsi vagyok, mi volt az oka a zavarnak.
  • qtab986
    Nekem is szarakodik, nem megy az msn, és a http://www.liveleak.com/ se jön be. A linkedre ez jön be: Not Found
    The requested URL /www.runesofmagic.com was not found on this server.
  • penge25
    Sziasztok nektek nincs gondotok ma a digivel? Nekem rengeteg oldal nem jön be, lassan hozza be a legtöbb oldalt is. ezt behozza pl nektek?
  • Dj Faustus #1780
    "Engem igazából a routernek a WAN része érdekelne, tehát hogy vezetékes módon legyen gyors"
    Rendelkezzen Gigabites interfésszel (mind a WAN, mind a LAN legyen az) és akkor jó lehet (mondjuk vásárlás előtt azért utánanézni, mert egy gyengébb proci, vagy kevés memória, bugos firmware a routerben megbosszulja önmagát).

"Meg lehetne osztani az utp kábelt hogy a gépembe is és a routerbe is külön menjen az internet?"
    Sajnos nem. ;|
  • ACE
    Sajnos a router ennyit bír, és még szerencsés vagy, nekem ilyen ugyanezzel a routerrel a 30/20-as csomag:
  • Mighty
    Működik ez a megoldás :)
  • junior1972
    Lehet hogy lámának tűnik a kérdésem.
    Dlink /524/ Routerrel a sebességem:
    http://www.speedtest.net/result/577042818.png
    Ha a gépbe kötöm közvetlen a netkábelt akkor viszont:
    http://www.speedtest.net/result/576762174.png

Meg lehetne osztani az utp kábelt hogy a gépembe is és a routerbe is külön menjen az internet?
    Köszönöm a segítséget.
  • Omega888
    Engem igazából a routernek a WAN része érdekelne, tehát hogy vezetékes módon legyen gyors, meg a wlan is de az nem annyira, mivel ugyis 5-6m-en belül lenne használva.
  • Mighty
    Ha jól tudom, akkor 100 MBit/s fölött már N jelzésű routert érdemes beszerezni, ha ki akarod használni a nagy sávszélességet.
  • Omega888
    Aha
  • Mighty
    Semmilyet. UPC sem ad routert, csak egy kábelmodemet.
  • Mighty
    Be van. XP alatt tökéletesen működik. win7-tel van csak problémám. De azt hiszem megtaláltam a megoldást egy fórumon:
    "You have to change the power management settings of the network card and
    allow Windows to turn off the card to save power. Then Windows knows to wake
    the card and reestablish the connection. I know this goes against usual
    practice, but it works with Vista."
  • Omega888
    Csak így a router téma kapcsán, mikor pl. a upc köt be egy fibernet-et (120Mbps) akkor milyen router-t kötnek be?

Csak gondolom nyilván olyat ami birja is.
  • TomBond
    Be kell állítani a routerben, hogy folyamatos legyen a kapcsolat.
  • Mighty
    Keresem azt a digis előfizetőt, aki routerrel osztja a netet, win7-et használ és hibernálni vagy standby-ba szokta lekapcsolni a gépét.
    Mit kell csinálni ahhoz, hogy wake up után a gép lássa a hálózatot?
  • LegendTommy
    thx
  • BaliBoy
    Biztosat sajnos én sem tudok mondani. De sztem. a 10e ft körül lévő Linksys-ek vagy Asus-ok bírni fogják. De ez csak tipp.
  • bertino
    ok, nem olvastam vissza, szal most én mondtam félre, igazad van.
  • bertino
    kábelen nincs meg a 30/20 ?
    én azt hittem egyértelműen a wifi-re gondolsz, mert ott még elfogadható, ha nincs meg.

vegyetek gigabites routert n-es wifivel azt jóvan
  • LegendTommy
    a 1678-as hsz-ben ott van a problémám