DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cSuwwi
Ha torrentezel és minden lassító tényezõt ki akarsz zárni, akkor 3 winyóra lesz szükséged. Egyre a rendszer, egyre a torrent, és egy külön winyóra a swap file (pagefile.sys). Már két winyós rendszernél is észrevehetõ, ha a swap nem a rendszerwinyón van. Meg persze a szokásos beállítások: a swap mérete 2x-ese a fizikai memóriának, stb.

shit happens

Aramir
Épp ezt mondom én is, a gyors le és feltöltésnek ez az ára, és ha ez mellett van a rendszer, akkor érezhetõ, fõleg egy ilyen régi 8 mbyte cache-el rendelkezõ ata-s winyónál, bár nemtudom a kicsi cache mennyit számít torrentnél, meg idáig abban a tudatban voltam, hogy ha lecserélem nemsokára egy új satás winyóra, akkor megszûnik ez a jelenség, de most, hogy mások is írták ezt, már nemvagyok biztos benne 😞

Én valószínûleg fogok venni egy új hdd-t így legalább helyem is lesz, és valószínûleg a win-sebességlassulás is megoldódik mert nem arról a hdd-rõl fog olvasni az utorrent/ írni rá, amit a rendszer is használ
Mighty
Azt is bele kell számítani, hogy ha sok peer van engedélyezve, akkor is össze-vissza file szeleteket olvas a cucc. Persze nem azt mondom, hogy csak e miatt lehet a lassulás. Ártani nem árt a defrag.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Mighty
Persze, meg a törlések miatt is keletkeznek "lyukak". Ezért is kell néha defragolni 😊

Aramir
Megnéztem, a D meghajtóm (2. particíó a rendszerwinyón, éppen tele van) teljes töredezettsége 10%, fájlok töredezettsége 20%, szerintem nem vészes, nem ez miatt lassúl be letöltéskor.

gz8
Az egyik a router topic 😊)

A másik a driver frissítése. Nekem 4.0-s driver volt fent az Atheros wifikártyához, most 7.1-es van fenn, a 30/20-as sávszéllel gond nélkül megbirkózik.

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

cSuwwi
ha be van kapcsolva, de nincs összefüggõ terület a winyón akkor is össze-vissza tördezett lesz, nem sokat számít.
akkor lenne igazán hasznos, ha üres/frissen formázott vinyóra megy a letöltés, akkor ha valóban egymás után rakja az adatokat, nagyon gyors lehet a másolás.
ezért van egy külön winyóm 1080p-re, ahova csak a kitömörített filmeket rakom, így garantáltan egymás után vannak (nem akad meg lejátszás közben ha a torrenten is pont azt töltenék)

shit happens

Hali,
vettem egy Linksys wrt160n-es routert, mert a di-524-es nem bírta a 30/20-at.
Ez viszi szépen, de a wifi néha szakad, kábelen minden ok. ötlet?
Mighty
Ha nincs bekapcsolva a file lefoglalás letöltés kezdetekor, akkor nem kicsit töredezett a meghajtó. Össze-vissza foglalgatja le a file szeleteket.

Nekem is szét van partícionálva, 3db 50GB-os partícióra. Az egyiken van a rendszer a másik kettõn pedig adatok
Aramir
Külön partición van a rendszerem, a letöltések miatt nem lesz töredezett, sokkal inkább a böngészés és az egyéb programok/frissítések/stb. miatt, de hetente a francnak sincs kedve órákig töredezettségmentesíteni. Egyébként egy 120-as HDD-rõl van szó, szoval annyira nemzavar, mert az az üres 100 giga hamar megtellik 😄 Nomeg van mellette egy 500-as, inkább arra töltögetek meg telepítgetek játékokat.

És én általában szeretem hogyha tud full sebességgel megy az utorrent(persze ha van mód rá) viszont az idegesít, ha közben lassú a gép. Inkább most veszek egy hdd-t amig van pénzem rá - helybõvítés céljából sem rossz - minthogy ne vegyek és késõbb ne legyen.
Én egyébként is terveztem új hdd vételét mert mint emliítettem ezen már alig férek el és nem is olyan drága már egy 500gb-os vinyó, ami valószínûleg megoldja a problémát. 500GB-os Seagate-t 32MB cache-val 13000ft-ért meg lehet kapni
Mighty
Ahogy Garfield kolléga is írta, a defragmentálás is segíthet, hogy ne ugráljon a fej íráskor/olvasáskor. Ha sûrûn töltesz le és törölsz adatot, igen hamar szeméttdomb lesz a merevlemezen. pl, nekem a melóhelyen minden éjjel lefut egy fast optimize-zel megspékelt defragmentálás. Javaslom a mydefrag-ot, elég jól rendbeteszi a partíciókat.

Aramir
Mondjuk ezt az elõzetes helyfoglalásos dolgot kipróbálom, hátha segít.

Aramir
Nálam is xp van, és írtam, hogy 10 mbitre leszabályozva jobb, és ha nálam meg másoknál is belassul 30 mbites letöltéssel egy winyónál, akkor talán nembiztos, hogy hazudunk.

Nekem ez a mostani vinyóm(160gb-os samsung sata) már lassan 4 éves tehát nem mai darab, úgyhogy eléggé megviselt. Valószínûleg ez okozhatja a gondot. Azzal, ha veszek egy új hdd-t nem járok rosszul mert egyébként is szûkölködök a helyben (tehát egy vásárlás már régóta érett) - eddig azért nem vettem mert nem volt pénzem rá - és valószínûleg ez a probléma is megoldódik mert akkor az utorrent külön hdd-re tölt mindent
Köszi a segítséget!
Nálam semmi gond, nincs belassulás. Igaz, én egy külön 250GB-os SATA2 winyóra szedek mindent, ami csak a letöltésekre van használva. <#smile>

Stefling
Ja hát xp-nél megint más 😊 Nállam már vistánál is jelentkezett ez a "gond", úgyis kell egy másik vinyó, mert 250GB már nemsokra elegendõ manapság..

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Egyetlen vinyót hogy lehet RAID-be kötni?...

Esetleg még a Windows 7 lehet ludas, mert mindkettõtöknél úgy látom, az van, nálam meg XP van a gépen.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Stefling
Mellesleg miért csak az én konfigomnál lehet baj, amikor másnál is ugyanúgy belassul ha pl megnyit egy progit, és aztán persze visszagyorsul?😮 Ez hülyesés, lehet neked RAIDBA van a vinyód egy másikkal úgy biztos nincs vele probléma..

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Stefling
Zsír úja vinyóm és mégis belassul a letöltésem, ha megnyitok valamit, tehát inkább az I/O mûveletten vana hangsúly, fõleg ha valakinak sok szál van megadva... olyankor azért a vinyó eléggé lehal 😄

Már elnézést, de ne beszéljetek már zöldségeket, pláne ne akarjátok rábeszélni egy teljesen felesleges, tízezres kiadásra.
A legideálisabb esetben is TopNetnél az utorrent 10 MB/s-mal tölt, amit egy mai vinyónak, mai modern alaplapra kötve bírnia kell röhögve, és még azon is túl bõven egyéb mûveleteket. Esetleg elképzelhetõ, hogy egy töredezettségmentesítés esetleg nem ártana, de brutálisan töredezettnek kell lennie annak a partíciónak, amelyiknél az adatok elhelyezkedése ilyen drasztikusan befolyásolja a letöltést, illletve valami egész más bibinek. (Az utorrentben az elõzetes helyfoglalás bekapcsolásával esetleg érdemes kísérletezni, hogy ne a letöltéskor realtime vadásszon a helyre a szoftver, ekkor, a legelején, a helyfoglaláskor megakadhat, de utána mennie kell.)
Nálam egy régi HP ePC 1 TB-os SATA vinyóval és 512 MB RAM-mal van kinevezve torrent szervernek és megy egész nap úgy, hogy remote desktoppal néha ránézek, - hálózati meghajtóként felcsatolva a partícióját - letöltés közben a notebookról néha kicsomagolom a filmeket és beléjük nézek, a letöltött filmeket szinkronizálom a tévére kötött HTPC-vel, azaz mindkét esetben veszettül olvasok/írok a gép vinyójáról/-ra, és a több MB-os letöltések esetében max. párszáz kilobájtos lassulást tapasztalok ilyenkor. DavidX92p és Stefling konfigjánál valami más gebasz lesz, ha letöltés közben egy másik programot elindítva drasztikusan visszaesik a le-/feltöltési sebesség.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Aramir
Igen, vegyél egy másik hdd-t, ha gond, hogy lassú a rendszered, most eléggé lementek az árak, 12-13 körül már kapsz egy 500 gigást.
Egyébként gondolj bele, töltesz le egy 1 gigás valamit, amit pl 4 megás szeletekben töltöget le, vagyis ír a merevlemezedre a torrentkliens, eközben még olvasnia is kell ugye, merthát felfelé is töltöget, plusz erre rámegy még az, hogy elindítasz egy firefoxot, megnézel vele egy oldalt, ami letölt jápár kis apró szirszar fájlt az átmeneti tárolóba, virtuális memória, stb., ez azért elég rendessen megtekeri a winyót, az enyém seekel mint az õrült ilyenkor, a 3 megás letöltési sebességem szépen lemegy 3-400 kbyte-ra, a böngészés meg az 56K-s idõket idézi <#vigyor> Akkor szokott egy kicsit helyreállni a dolog nálam, amikor az uTorrent már létrehozta a winyómon a letöltenõ fájlok "helyét", de az is sokat segít, hogy leszabályzom 30 megabitrõl pl 10 megabitre a letöltést, ha zavar a lassú hdd, akkor próbáld meg ez te is.

Stefling
Ha csak egy vinyód van a gépben, akkor azt fogja csinálni, mivel az utorrent elég rendesen meghúzza a vinyót és ugye, ha elindítasz egy programot, akkor a vinyónak még azt is intéznie kell így az utorrentnél csökken a sebesség ami természetes, nállam is így van, ezen csak egy +vinyó segíthet és akkor megszûnik ez a gond. 😊
Ja és megjegyzem sata-s vinyó 😛

Nekem ebben egy 160gb-os samsung sata hdd van de csak ez az egy, tehát ugyanoda töltök le és töltök fel róla amin a rendszer van. Talán az lenne a megoldás, hogy venni emellé egy másik hdd-t és akkor arról tölteni fel meg le? Más megoldás nincs?
Aramir
Nálam is hasonlókat csinál, ha arra a winyóra töltök, amin a rendszer is van, gondolom fõleg azért, mert az egy régi 120-as ata-s hdd, jóval lassabb, mint a mellette lévõ 500-as satás, a letöltés meg eléggé lefogja a merevlemezt.

Sziasztok

Nekem olyan problémám van, hogy Win7-nél amikor töltök felfele full sebességgel és mondjuk mellette megy az msn és a winamp (tehát jóformán nem csinálok semmit a géppel) akkor megy stabilan 2,5mb/s-el(kisebb ingadozások persze vannak: 2,2mb/s, 2,0mb/s, de nagyon ritkán) de ahogy elindítok egy programot(pl firefox vagy mediacenter vagy akármi) baromira belassul az egész rendszer és ezzel egyidõben a feltöltés is leesik 800-900kb/s-re, néha kevesebbre is ott elvan egy ideig és utána visszaáll megint fullra, ezt így többször eljátsza ha "használom" a gépet.
Valaki találkozott már ezzel a problémával és ha igen, esetleg milyen megoldás van rá? A hálókártyám az egy alaplapi gigabites Realtek, a gépem az egy core2duo e4500 4gb rammal, a winem pedig 64bites win7, a router pedig egy d-link di-604. Próbáltam már alaplap cserét is (mert a régiben tönkrement az integrált hálókártya és egy ideig egy PCI-os 100mbitest használtam) de az sem segített
20 as csomagnál 40 et hozott ki az SP3 as XP az ftp.fsn.hu-s 1GiB es testfileból. Gigabites hálókártya, direktben, router nélkül.
De úgy tudom ez nem újdonság hogy néha, a digi ad egy kis grátisz sebességet 😊
tommygear
milyen 40????
Hello.
Olvasgattam itt a topicot, és nekem is DI-524 es routerem van 20/10 es nettel.
Direktbe bedugva a gigabites hálókarival rendelkezõ laptopot a bejövõ DIGIs kábelre, 40 megát kiszedett belõle.
Routeren keresztül 17 nél feljebb nem megy WinXPn. a bekötõs emberke rácsatizott a linuxos AcerONEjével a wifinkre, neki pontosan 20 megát adott a speedtest. Hogxis van ez, hogy linux viszi 20 al, a windows csak 17 el, de direktben a windows 40 et is tud?

Teát az a kérdésem, hogy mit lehet beállítnai az XPn, vagy felrakom a win7 et is, ha az a megoldás, de szeretném kihasználni legalább a névleges 20 megát, de inkább a "kifacsarható" 40 et.

Köszi.
tommygear
80/25
Most akkor hogy is vannak a csomagok és azok sebességei?
Mi az a 80/30-as csomag? Van ilyen is?

u.i.: nem kell lehurrogni

BaliBoy
Hát ez nem így volt. Megszûnt anno a Top net és mindenki Base netes lett. Utána újra csináltak egy csomagot Top net néven, de az már drágább!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

DeerHunter01
😄
kösz , ekkora faszságot elõrendeltük a topnetet, az volt fél évig kb most meg átraktak nemrég a hülyék a kisebb csomagkba wááé

\"Erről van szó!\"

tommygear
<#vigyor>
cSuwwi
mi is elmondtuk még 3x, már 13x-osan tudja 😄

shit happens

bertino
<#idiota>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

tommygear
elmondtam 10x msn-en hogy rossz csomagban vagy
BaliBoy
Akkor sem szûnt meg. Összeolvasztották a Base nettel és mindenki megkapta az addigi TOP net sebességét.

Stefling
80/30 nincs, helyette 80/25 😊 és az tuti hogy a basenet, válts feljebb akkor már topnet lesz. Én nem is tudtam, hogy egyszer már volt topnet, csak megszûnt hát lol, mégegyszer remélem nem szûnik meg 😄

Errõl van szó. Nehogy már olyan buta legyél, hogy ilyet elmondol. Szakad böngészés közben és már mindent kipróbáltál. Ja, és router nélkül, közvetlenül a gépbe legyen téve a kábel és úgy nézni, hogy szakadozik-e!

cSuwwi
3500-as a basenet, visszatettek eggyel kisebb csomagba. a 3.6MByte/s az ~30mbit, a basenet is ennyi.

shit happens

BaliBoy
3500 ft-ba most a Base net kerül. Abban a csomagban vagy. A TOP net 4500 ft.

DeerHunter01
hali.
TOPNET-em van már 2 éve kb.
aztán növelték rajta a sebbességet és itt miskolcon volt valami hogy a topnetet és a tõle egyel kisebb csomagot összevonták és 4500 ft helyett 3500 ft-ot kellett fizetni.
ezután kicsivel ezt beszüntették és újra lett külön 3 net csomag megint.
most még mindig mi 3500 ft-ot fizetünk és elvileg már 80/30-nak kéne lennie de torrenten meg mindenhol max 3,6 mb/s-el jön minden .
mi lehet a baj ?

\"Erről van szó!\"

tommygear
akkor nem kell mondani h torrent közbe
Prince of Máté
Ja csak ha lemész az ügyfélszolgálattra azzal a problémával h szakad torrent közben, akkor elküldenek a búsba...

Kép meg lemarad. <#rolleyes> <#vigyor>

Ezzel a beállítással nálam nincs gond. 😊 Néha a 200-at felrakom 400-ra, de akkor a böngészés lelassulhat. Egyébként ez csak torrentkori szakadásra gyógyír! Ha máskor is szakad, annak több oka lehet!

1. - Hálókártya drivert frissíteni, fõleg Realtek-nél fontos!
2. - Másik hálózati kártyával próba, ne az alaplapival.
3. - Ha így is szakadozik, akkor tessék bemenni az ügyfélszolgálatra és jelenteni, hogy gond van! Általában vagy a kábel, vagy az összekötõ csatlakozó a szar, de olyan is elõfordult már (nem velem), hogy az RJ45-ös csatlakozó volt szarul rátéve a kábelre és ez okozta a szakadozást. Sok a lehetõség, tehát tessék szólni nekik, ne legyünk restek és ne hagyjuk annyiban! <#smile>