3567
digi
  • csinyo
    Küldtem egy privátot ..

Köszönöm
  • csinyo
    Még nem uram :-)

Most fogom , köszönöm szépen a linkeket ..
  • Mighty
    Ja, egyébként kipróbáltad a linkeken olvasható javaslatokat?
  • Mighty
    "Lehet hogy rosszul formázta le és maradtak vírusok illetve kémprogramok a gépen és azért löki le a gép a netröl ."

Na ez tényleg nevettséges.

format c: /rosszul
  • csinyo
    Nagyon szépen köszönöm az infókat . Tényleg ezeket mondták mert rögzítik a beszélgetéseket és felírtam hogy mikor és kivel beszéltem , főleg azért hogy mit mondót . De az is igaz hogy azt is mondták szerezzek különböző gépeket és azzal is teszteljem , pl olyat amin WIN 7 van fent vagy olyat amin XP . Tök jó hogy nyertem a lottón most már tudom hogy mikre költsem :-)

De már látom a szemeim előtt hogy ha működik vagy nem azokon akkor is lesz mire fogni pl : azért ment WIN 7 es gépen mert újabb gép , azért ment XP mert csak .... stb stb stb

De ha tudok is kölcsön kérni két gépet / WIN 7 , XP / akkor be fogok megint telefonálni és megmondom hogy épp most melyik gépen megy .

A legjobban az fáj hogy nem vagyok egy teljesen hülye de mégis annak néznek :

Én : Leformáztam teljesen a C könyvtárat a telepítés miatt és felraktam egy teljesen jogtiszta nyers WIN 7 et a legújabb frisitésekkel . Most már elvileg működnie kell . A régi netem UPC teljesen jól ment csak korlátoztak .

DIGI : Nem biztos hogy megy mert a DIGI hivatalosan XP működik és a 651 es hibakód a WIN7 nél gyakori javasoljuk az XP t . Lehet hogy rosszul formázta le és maradtak vírusok illetve kémprogramok a gépen és azért löki le a gép a netröl .
    A UPC vel való működése a gépnek teljesen más alapokon működik , ha nem oldódik meg a probléma küldjük a szerelőt .....

• Mighty
    Nekem sincs problémám, de mint a linken olvasható: win7 és a PPPOE kapcsolat bizonyos embereknél gondot okoz.
  • ACE
  • TurboX
    ez kb. olyan hogy nem tudtam lefőzni a kávét mert elromlott a hajszárító
  • ACE
    Nem tudom milyen bug lehet az, ami néha előjön, néha nem... Én mindenesetre Win7-et használva még sosem találkoztam vele... de nekem ne magyarázza meg egy ügyfélszolgálatos hogy azért szakad a net mert rossz oprendszert használok...
  • Stefling
    Ez hülyeség :D:D ekkora marhaságot, én már alssan 1 éve win 7-et használok és semmi gond sincs :)
  • TurboX
    "Azt is mondták hogy WIN 7 el nem kompatibilis a DIGI "

ezt be is teszem az anekdotáim közé
  • Mighty
    No, van egy bug a win7-ben, ami elég sok embert érint. Ha rákeresel az "error 651" kifejezésre, rengeteg oldalt találsz, ahol e miatt problémáznak.
  • Mighty
    Ezen az oldalon van több javaslat is: http://ghost301tech.wordpress.com/2009/10/29/error-651-in-windows-7-a-killer-for-internet-connectionvpn/
  • ACE
    vazzeg miaz hogy Win7-el nem kompatibilis! A TCP/IP az egy protokoll, annál nincs olyan hogy kompatibilis vagy nem! Látszik hogy nem hozzáértő mondta...
  • Mighty
    Ezt próbáld ki: http://www.windowsreference.com/windows-7/error-651-with-pppoe-connections-in-windows-7/
  • csinyo
    Köszönöm a jó tanácsot . Beszéltem velük de sajnos nem jutottunk zöld ágra mert azt mondják hogy biztos nálam van a hiba mert látják hogy hányszor csatlakozom újra . Most már nem ír ki kódot hanem csak feljelentkezik automatikusan , felajánlották hogy ki küldenek egy szerelőt aki bemér és vizsgál kiszállási díj 2400 ft utána óránként 1400 ft ba kerül . Azt is mondták hogy WIN 7 el nem kompatibilis a DIGI teljesen inkább tegyem fel az XP és azzal is próbáljam meg .

Az a legnagyobb gond hogy 2 évig teljesen jó volt a nettem a UPC vel , most meg többet szívók .

Bármilyen ötletet vagy elképzelést köszönök szépen .
  • ACE
    Írj nekik Emailt (és kérj visszahívást) vagy menj be személyesen.

Ügyfélszolgálat
  • csinyo
    Sziasztok . Elnézést kérek előre is mert biztos sokan le fognak szúrni de a segítségeteket kérném . Tavaly dec. 23 án bekötötték a Digi internetét , telefonját és a
    tv csatornákat is . A problémám a következő , szakadozik az internet de nagyon sokszor óránként kb 5 ször 651 es hibakód amit megjegyeztem mert WIN 7 et használok és egyből újra tárcsáz mielőtt láthatnám hogy mi a kód . Telefonáltam , látják hogy mi történt / sokszor ledob és újra regisztrál a gépem / Ünnepek után hívjam /ügyelet volt csak/ őket de csak 10 e után tudom a saját hálózatból mert számhordozás volt addig meg percenkén 40 ft ért adnak tanácsot . Minden segítséget , jó tanácsot , ötletet köszönök szépen . / Nem nézztem végig mind a 2220 hozászolást mert most is kb 2 szer ledobott /
  • Mighty
    Szerintem nincs ilyen tiltás, hogy ahol a UPC van oda nem mehet más (akkor büntit kapnának NHH-tól meg még ki tudja milyen hatóságtól). Inkább egy hallgatólagos megegyezés volt a két nagy között (upc, T), hogy egymás területére nem mennek, mert kb azonos árakon szolgáltattak kábeles netet. Ebbe zavart bele kegyetlenül a Digi és kényszerítette árcsökkentésre a pöffeszkedőket. Mióta van nálunk Digi, azóta már a T is húzkodja a kábeleit.

A digi valószínűleg a pénzhiány miatt nem húz mindenhova azonnal kábelt. Családi házas környékek meg kb esélytelenek a kiépítés költségének meg nem térülése miatt. Majd ha minden társasház már be lesz kötve, akkor talán.
  • rototti
    Nem tudom, hogy mi az igazság, de nálunk most építi ki a Digi a hálózatát, annak ellenére, hogy itt már régóta csak upc volt.
  • bigapó
    Jó, hogy felhoztátok a témát, ez engem is érdekel, mert mocskos dolognak tartom azt, hogy van egy cég aki kiépitette a hálózatát és oda nem enged most már senkit. tudom, ez most sarkitva van, mert elvileg az a duma, hogy ott már van egy rendzser kiépitve és azért nem éri meg bekötni nekik is a saját hálózatukat. Pedig pont ez a versenypiac lényege, amiből mi, az ügyfelek tudnánk a legnagyobb hasznot húzni, hiszen olcsóbban kapnánk jobbat, de -mint ahogy más dolog sem- ez valahogy nem működik Magyarországon.
    kicsi off, de közvetve kapcsolódik.
  • Dj Faustus #2223
    "Azért optikát kiépítettni és jogosítványt csinálni nem egy kategória."
    Egyetértek. A távközlés egy eléggé drága mutatvány (ezt én személyesen is tapasztaltam).
  • bertino
    ték.
  • BaliBoy
    Azért optikát kiépítettni és jogosítványt csinálni nem egy kategória.
    Debrecenben ahol lakok panelban ott 10 emelet van, emeletenként 8 lakással. Ha átlag 3 fővel számolunk akkor ~240 főről beszélünk. 1 épületben. Az egész lakótelepen van kb. vagy 50-100 ezer ember. Nem tudok a pontos összegeket de a Diginek egyelőre ilyen előfizetői bázishoz éri meg az optikát lefektetni anyagilag. Szóval össze lehet fogni, de akkor sem lesz olcsóbb sajnos. Több 10 millás költséget meg kétlem, hogy összedobna egy falu.
    Sőt mi több. Itt pesten egy új építésű társasházban lakom a IV. kerületben. A háztól a Digi ügyfélszolgálata kb. 100m-re van. A környező házakban (panelekben) van LAN net, ide nem húzzák be. Ennek 2 oka lehet. 1 kevesebb előfizu; 2 az a drága, "jó" upc nem engedi a "területére". Szóval amíg városokban is így mennek a dolgok addig kisebb városokban, falvakban reménykedni sem érdemes, hogy a közeljövőben lesz. :((

Az MT meg a másik. Ők ugyan házhoz viszik az optikát (ami messze sokkal költségesebb mint a Digi féle architektúra), viszont olyan hihetetlen csigatempóban haladnak a kiépítésekkel, hogy nem igaz... És biztos infóm van róla, hogy nem is áll szándékukban gyorsítani a kiépítéseken. :((
  • bertino
    előtted a lehetőség, keresd meg a céget ezzel.
  • SzocsA
    hogy nincs pénz! ez így nem igaz
    erre akartam kilyukadni

tudod falun van olyan hogy 1 majom százat csinál. ha neked van ilyened olyanod akkor kis idő után mindenkinek lesz .

nekem volt először biciklim a faluban és utána lett mindenkinek aztán lett motorom majd mindenkinek lett motorja.
    megszereztem a jogsit elsőként utána minden gyerek fiú, lány letette amint lehetett
    pedig mondták hogy nem akarnak. mindenkinek van saját kocsija és nem apuci anyuci tette a seggük alá
    én szedtem össze 4 embert a faluban és surdon 10et hogy meglegyen a limit hogy kiépítsék a rendszert
    most nálunk van 25 családnál net és surdon 70-80 nél
    vettem quadot lám fél év múlva xy is vett.

mezőgazdaság nincs Tsz szinten van. mindenki fenyővel foglalkozik.
    max veteményes kert szinten hogy megtermelik saját maguknak a szükségest
    és a bort pálinkát:)
    persze vannak olyanok aki nagyban foglalkoznak ezzel azzal.

simán össze tudnánk dobni a rendszer kiépítéséhe szükséges anyagiakat!

off
  • Dj Faustus #2218
    "ezt épp nem jól gondolod és sem a környező falukra nem igaz "
    Már mint mi nem igaz?
    Hogy a magyar falvak népessége többnyire mezőgazdaságból él - ha egyáltalán tud - meg?
    Hogy a falvak népessége elöregedik (ugyanis a fiatalok nem a vidékben látják a perspektívát, így a nagyvárosokba költöznek)?
    Hogy jelen gazdasági helyzetben csökkent a fizetési morál?

"t-homenél az mondták még régebben hogy 2010 re mindenhol ki lesz építve optikai net, hálózat."
    Kedves aranyos kormányunk meg rebesgette a Nemzeti Digitális Közművet - nos abból sem lett sokminden...
  • SzocsA
    ja hogy az lan hm
    kanizsán elérhető a lan szolgáltatás?
    de van ott másik net is 2 csomag egyik 2 megás másik 4

szóval még várni kell pár évt vagy beköltözök kanizsára.

t-homenél az mondták még régebben hogy 2010 re mindenhol ki lesz építve optikai net, hálózat.

upc se elérhető még. semmi más nincs mikroneten kívül

A szolgáltató hálózata valószínűleg éjszaka/hajnalban nincs annyira használatban, ezért lehet elérni rajta nagyobb sebességet.
    nem ők mondták hogy azért csinálják hogy gyorsabban lejöjjön a torrent. persze igaz az is amit mondasz.

mezőgazdaságból éppenhogy "megélő", vagy anyagilag nem éppen tehetős vagy az idős korosztályból kikerülő vagy a "kissebbségi" előfizetők, illetve a jelenlegi gazdasági helyzetből kiinduló fizetési morál miatt).
    ezt épp nem jól gondolod és sem a környező falukra nem igaz
    na az viszon igaz hogy kevesen vagyunk 280 valahányan a faluban.
  • Dj Faustus #2216
    "ezt én nem értem? akkor hogyogy elbírja a rendszer és most nem?"
    A szolgáltató hálózata valószínüleg éjszaka/hajnalban nincs annyira használatban, ezért lehet elérni rajta nagyobb sebességet.

"mifelénk nagykanizsától 25 km re lakok falunk"
    Hogy oda a Digi kijut, kétlem. Ki kellene húzni az optikai gerinchálózatot, ami drága, és egy falu nem épp megtérülő befektetés (főképp a mezőgazdaságból éppenhogy "megélő", vagy anyagilag nem éppen tehetős vagy az idős korosztályból kikerülő vagy a "kissebbségi" előfizetők, illetve a jelenlegi gazdasági helyzetből kiinduló fizetési morál miatt).
  • allock #2215
    szép a 80/25 jól is hangzik, lázba hozza az embert
    de ezek soha a büdös életben nem fognak panel lakásokon kívül kiépíteni lan internetszolgáltatást pláne falvakba, de még kisebb városokban se
    ha jót akarsz akkor upc-nél rendelsz 15megás neten 4600Ftért
  • SzocsA
    mikronetem van 1 megás novemberben kaptunk levelet hogy ügyfél akció lesz és ingyen sávszélemelés december elsejével.
    nos december 1 jén nézem a sebességet 1 mega másnap ugyanannyi, betelefonálok mondják régi a rendszer le kell cserélni az antennát mert nem bírja el.

2 hónappal ezelőtt kijöttek szerelni valamit, akkor kérdem tőlük hogy este miért megy fel a sebesség 2-3 megára.
    ők azt mondták hogy aki torrentezik gyorsabban jöjjön le neki a cucc.

ezt én nem értem? akkor hogyogy elbírja a rendszer és most nem?

a lényeg nem is ez hanem hogy érdeklődtem a diginél net ügyben mondták hogy még nincs kiépítve a rendszer mifelénk nagykanizsától 25 km re lakok falunk
    azt mondták hogy várhatóan 2010 ben lesz net elérés.

elsősorban az érdekelne hogy milyen ez az internet? én online játékra használnám, hogy kiválló e a ping? mert igaz hogy jó a mikronet is de csak este amikor már mindenki kiszállt a hálózatból, akkor fasza, amúgy nappal 30-40 ms pingem van magyar szervereken németeknél 50-60 ms

és azért nem mindegy hogy 4500 ft fizetek 80/25 megáért vagy 4000 ret 1 megáért igaz már 3 mega, de régen 1 mega 6000 ft ba került.
    na ilyen amikor nincs konkurencia!
  • gz8
    Egy a sok közül
  • olasz123
    Tudtok ajánlani valamit? Milyen márka a jó, megbízható?
  • bertino
    hát ha az a hiba oka, akkor nem feltétlenül uj, de mindenképp másik
  • olasz123
    Bejött a tipped szerintem. :)
    Kipróbáltam, ha a gépe dugom a kábelt mi lesz, és tök jól működik minden.
    Szal új router kell?
  • BaliBoy
    Tipp.
  • olasz123
    azaz nem egy régi darab :)
  • olasz123
    Ok, holnap megyek haza, ki fogom próbálni és írok mi a helyzet!
    A router pedig mondjuk egy régi darab, kb egy éves lehet, Netgear márkájú, kábeles.
    Miből sejted h a router a hibás?
  • BaliBoy
    Start->Beállítások->Hálózati kapcsolatok->(bal oldalt fent) Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítása

Ott pedig értelemszerűen kell beállítani.
    Egyébként szerintem a router lesz a ludas.
  • Apocalipto
    Ha simán a helyi gépbe dugod, nem MAC címet kell váltani, hanem be kell állítani a gépen a netkapcsolatot :) Meg kell adni a felhasználónevet meg a jelszót, amivel kapcsolódni tudsz a netre :)