3567
digi
-
olasz123 #2204 Sziasztok!
Eléggé összetett a probléma, épp ezért nem is találtam rá konkrét megoldást eddig.
A helyzet az, hogy az internetkapcsolatommal van valami hiba. Eddig egyszer-kétszer fordult elő egy héten, de most már napi sokszor.
A felállás általában ugyanaz, internetoldalakat nézegetek, közben be vagyok lépve msn-re megy az utorrent és néha webrádió is. Kb fél óránként a net rohadtul belassul, nem jönnek be az oldalak, megszakad a webrádió, kilép az msn, de az utorrent fut tovább normálisan, amilyen sebességgel addig is. Bármi probléma van, ez az egyeten biztos pont. Próbáltam már mindenféle kombinációt, ha ezt vagy azt kapcsolom le akkor is jelentkezik-e a hiba és bizony jelentkezik, függetlenül attól mennyire terhelem le a netet. Legtöbbször az msn kavar, beszélgetések közben 10 percenként kilép magától, ha közben nem fut más akkor is.
Az internetszolgáltatóm a Digi, szeptember óta, és routeren keresztül jön a net, a két gépbe, mindkét gépen tapasztalható a probléma.
Az ügyfélszolgálaton azt mondták próbáljam ki úgy h a gépbe dugom a netkábelt, és így is fennáll a hiba akkor küldenek szerelőt, de az a helyzet ha átdugom akkor egyáltalán nincs net. Modem nincs a kapcsolathoz, szal nem tudom h az ip címet vagy a mac címet hol kellene megváltoztatni.
A helyszín egyébként a X ker, Harmat utca és a digitv normálisan működik mindezek mellett. -
Telefon: 061 707 2000 -
bcrics #2202 Hello,kb másfél hónapja hogy behúzták a kábeleket a házba,de még sehol semmi,a környező utcákban ahová szintén behúzták ott már megy a szolgáltatás de itt még lóf@sz,...pedig frankón mind a 10 emeletre faszául fel lett rakva a kábel.,kérdésem mennyi idő innentől általában még a szolgáltatás elérhető lesz..hívtam a céhet ott1-2 hetet max 1 hónapot mondtak,,vmi szerződés érvényesítésre hivatkozva...remélem nem akarják hónapokig húzni még. -
ja, megnéztem, sajnos nem szerepel az utcalistában. -
Garfield #2200 Digi weboldalán nézted már? -
de, mindenkinek belassult. -
Zolorado #2198 "minimális" alatt a garantáltat értettem, azt hittem nyilvánvaló... de az első hónapban mindig a maximumot hozta, és másoktól is azt hallottam, hogy a DIGI ténylegesen hozza a maximumot, nem úgy, mint pl a UPC.
Nektek nem lassult be? -
Garantált le- és feltöltési sávszélesség
StartNET 20/10 Mbit/s garantált sávszélesség: 4/2 Mbit/s
BaseNET 30/20 Mbit/s garantált sávszélesség: 6/3 Mbit/s
TopNET 80/25 Mbit/s garantált sávszélesség: 8/4 Mbit/s
-
tomcsa4 #2196 Ez természetes. Nekem anno a upc-nél is volt olxan, hogy 10 megás netem jócskán felment. Most digi 30/20 van. Én társasházban lakom és minden lépcsőház (14 lakás, de nincs ennyi előfizu, mert sok a nyugdjas) külön switchen van. Ma már töltöttem le 3,2 megabájttal, de most ellenőriztem speedtest.nettel (mert láttam, hogy nálad ilyneket ad ki) és 13megabit le és 6 megabit fel. Szóval szeritnem az időjárás is befolyásolja (tudom az optikai kábelnek jóval nagyobb a tűréshatára. De az is lehet, ohgy központilag csinálnk valamit).
Elképzelem iolyenkor az ADSL-eseket. Még tiszta időben is szar, most meg. Fúj ADSL. Legszarabb kiépítés. T-Online meg mintha direkt basztatná az előfizetőket (volt erre példa és legutóbb haveromnál is, a garantáltat sem érte el több hónapig). -
Sziasztok.
Remélem van olyan aki Diginél dolgozik és meg is tudja mondani, hogy Hungária krt 92-94-ben van-e már kábelezése a cégnek? UPC van most ott, de talán nem visszatartó erő már, mert ilyen csomagoktól a szemem kiugrik és Én is DIGIT AKAROOOOK!!! :D -
Zolorado #2194 30/20-as netem van, de mostanában a feltöltési sebességem csak a minimális (3Mbps), igaz, a feltöltés meg néha 30 Mbps fölé megy.
Ti tapasztaltatok ilyet mostanában? Egy hónapig rendesen ment!
-
ideje volt
-
Apocalipto #2192 Heh tényleg :) szerintem is nagyon jó, felhasználóbarátabb mint az előző ^^ Digi rlz
-
Megújult a digi oldala, tök jó lett. :) -
Csokis #2190 Van itt valakinek web oldala? Mert én most igényeltem, de ftp címet nem mondtak, amin feltölthetem.
ftp.hdsnet.hu meg nem létezik elvileg.
-
Hol nézek majd South Parkot? :( -
comedyt szerettem :D -
annyira nem kár ezekért
de ha már a Discovery Channelt vennék le azért ölnék :D -
fasza
-
új kapcsolat létesítése
de a net beállításoknál biztos meg van ez a betárcsázós rész is -
zookni #2184 üdv, most kaptam új jelszót, de nem tudom átirni mert automatikus bejelentkezésre van állítva, valami ötlet? -
amitől lehet:
- router ( ha van )
- hálókártya
- szoftver
- driver
- oprendszer
- hálózati kábel
- hálózati túlterheltség
- rossz torrent site
- rossz torrent kliens
- kevés seeder
- túl sok seeder
- napkitörések
- elektromos viharok
- kínai monszun eső
- a föld forgása
- idegen lények
- hecker támadások
- lopják a neted
- nemzetbiztonsági okból minden bitet ami érkezik hozzád alaposan átnéznek
- jah az elejéről kimaradt az öreg számítógép
- vírusos a géped
nem jut több dolog az eszembe
kicsit több infó kéne egy ilyen kérdés korrekt megválaszolásához.
-
Ez hogy jön ide ebbe a topicba?
-
mamutvadasz #2181 Hello!
Nekem miért van az, hogy 15mbite-es netem van és ha elkezdek torrentezni, ilyen 30-100kbyte-al jön, ami nagyon lassú és csak néha ugrik fel a maximális 1,8mbyte körülre. Miért van ez?
Help plz :S -
A 25Mbit/sec = 3,2MB/sec. A megnevezett oldalon elég jól lehet seedelni, márha van letöltő is persze :D -
"Az előfordulhat hogy felére csökken a sebesség mert a modem a másik szobába van másik gépnél,és ez csak routerral veszi!"
Előfordulhat, ha például vezeték nélkül kapcsolódsz a routerre, és a router és a gép között van némi akadály; vagy ha torrentet használsz (ami igénybe veheti a routert, betelítheti a NAT tábláját, elveheti az adatátviteli sebességet a többi program elől). -
ACE #2178 Hát kérdés hogy mi a kínálat, félő hogy annál gyorsabbat nem fogsz találni, hacsak nincs valami kábeles szolgáltató... -
50cent911 #2177 Akkor mit ajánlotok,most inviteles netünk van,de ez nagyon kevéske,8megás.
Az előfordulhat hogy felére csökken a sebesség mert a modem a másik szobába van másik gépnél,és ez csak routerral veszi! -
pluhm #2176 Üdv!
Nekem a 80/25-ös nettel egy normális torrent oldalról (pl.: Bh), ahol az anyagot már legalább 10-20 ember seedeli (általában sokkal többen szokták) 10,4 MB/s el hasít . Ez kb 70 másodperc. A feltöltésem néha eléri a 3,2 MB/s-t is .... -
"ha mondjuk töltök le egy 700 megás filmet, akkor az 80mb/s-al jön le?10 mp alatt?"
Egy 700 MByteos állományt egy 80 Mbit/s-os (10 MByte/s) letöltési sebességű nettel igen jó esetben 70 másodperc alatt tudnál letölteni.
De mivel ez egy lakossági előfizetés (nem bérelt vonal), és a 80 Mbps a MAXIMUM letöltési sebességed, illetve a letöltési sebesség sok mindentől függ ez a 70 másodperc több lesz.
"Gödöllőn kertes házba van esély a beszerelésre?"
Az ETTH (Ethernet To The Home) rendszer kiépítése ott gazdaságos, ahol egy területen sokan élnek - ilyenek a panelházak, a társasházak. Kertvárosi övezetben nem annyira. -
Izéna 1 byte áll 8 bitből XD -
Nem, 1 kbyte 8 bitből áll, számold ki (80/8=10 megabyte / másodperc az elméleti maximum). Egy 700 megás film így elvileg lejön 700/10=70 másodperc alatt, de ez csak az elméleti maximum.
Kertesház felejtős sajnos :( -
50cent911 #2172 Kicsit hülye vagyok ezekhez,úgy értem ha mondjuk töltök le egy 700 megás filmet, akkor az 80mb/s-al jön le?10 mp alatt?
Gödöllőn kertes házba van esély a beszerelésre? -
esetleg 80Megabit/s-al. -
50cent911 #2170 Helo,most szeretnék digire váltani,mi a véleményetek?ha a top net csomagot választom 80/25mb/s,ezzel a csomaggal hány kb/s-al tudnék tölteni? -
Majd kipróbálom, de a feature listában sehol sem szerepel sem az SSL, sem az SFTP, se az ftps ....
Van ami tudja az ftps-t, de pl a cuteftp ha jól emlékszem csak 1 szálas, a filezilla kliens is, és nem meglepően a total commander is :( -
Flashget is tud. Meg talán a FlashFXP is, de erre nem esküszök meg. Már régen használtam. -
Hát ez gáz. Mindegy, keresek egy getright szerű progit, ami ftps-en is több szálon tud letölteni (vagy írok egyet ;) ) -
Hát, nem a win-ét :)
Próbáltam már párral, volt filezilla meg saját fejlesztés is, szóval nem program függő -
ACE #2165 Ha értelmesen válaszolnál egy értelmes kérdésre, akkor talán lenne miről beszélni, de így...