3567
digi
-
otigjr #2284 Sziasztok!
Két napja nálunk is bekötötték a Digi-t (Salgótarján). Top netem van, böngészésnél semmi gond, csak torrentezésnél elég lassú. Gondoltam, hogy 80/25 nem lesz, de még a garantált 8/4-et sem éri el. letölteni eddig max 6mb/s-el tudtam, a feltöltés pedig max. 100-300 kb/s között szokott lenni jobb esetben. Megnéztem, tűzfal nem blokkolja és aktív vagyok (utorrent 1.8.5). Routerem nincs. Igazából nem értek hozzá, de lehet hogy a gépem gyenge hozzá, hogy többel töltsön? (p4 2000Mhz, 1Gb RAM, Gf4 Ti 4200 (128mb) videokártya, Realtek RTL 8139/810x Family Fast Ethernet NIC)
A 6mb/s-es letöltéssel még ki vagyok békülve, de a feltöltés nagyon bosszant. Néztem több sebességmérővel is amit itt olvastam a hozzászólásokban, de a legjobb eset is max 10/5 mb/s volt.
Mi lehet a probléma?
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
-
Garfield #2283 Nem, nem a torrenttel lesz baj. Olyan 2-3 hete nálam is sz*rakodik, teljesen véletlenszerűen egyik pillanatról a másikra "nincs kapcsolat" hibaüzenettel nem hoz be lapokat, majd F5-re mint a villám tölti. Vagy heggesztenek valamit, vagy kezd túlterhelődni a hálózatuk. -
"Nem tud weblapokat megjeleníteni a böngésző (se firefox, se ie), és azt írja hogy nincs internet kapcsolat. Viszont a torrent ugyanúgy tölt, és MSNre is betudok jelentkezni."
Szerény véleményem szerint a kulcsszó a torrenten van.
Nagy valószínűséggel "eleszi" a többi alkalmazás elöl a sávot, illetve túlterheli a routert.
A torrentkliensedet vagy iktasd ki, mikor böngészel; vagy állíts be - korlátozd az egyszerre nyitható kapcsolatok számát, csökkentsd a le- és feltöltési sebesség elérhető maximumát, iktasd ki a DHT-t és a PeX-et. Biztos ami biztos alapon érdemes a routert is újraindítani, hogy felszabaduljon a memóriája. -
Dealerman #2281 Hali! Tatabányán lakok, és most kötötték be nemrégiben a diginetet a lakókörzetemben. Egész eddig semmilyen problémám nem adódott az internet szolgáltatással de mostanában elég furcsa dolgokat művel. Nemtud weblapokat megjeleniteni a böngésző (se firefox, se ie), és azt írja hogy nincs internet kapcsolat. Viszont a torrent ugyanúgy tölt, és MSNre is betudok jelentkezni. Kábeles routerrel van a net szétosztva 2 gépre. Ez most szolgáltatás jellegű hiba, vagy a routeré? Tapasztalt már valaki ilyet? -
csinyo #2280 Igaz . Bocsi 80/25 :-)
Ace : Bejelentettem a hibát és sőt látják is . Az a gond hogy nem akarom hogy kijön egy szerelőjük aki rám veri a dolgot . Ezért találtam egy ismerőst aki a Digi nél dolgozik és ö adott a háló kártyát ami biztosan jó . Ö a központból kimérte a sebességet és ott is 30 /20 volt . Szakadásra is kéne valami mert az ö laptopján is kevés volt a net de azt hogy szakadozna azt nem tudtuk megalapítani mert kb 10 percig használta itt .
Kaptam kölcsön egy lenovo típusú notebook ot amit egész nap teszteltem a nettemmel , ott nem volt szakadás sűrűn csak egy pár alkalommal . -
80/40? HOL HOL nekem is kell! :D:D (max 80/25) :P -
Ha router mögött vagy, akkor igen :) -
Nem. Mert 0-nál kapcsolat sincs. Vagy mérési hiba, vagy olyan alacsony volt, hogy nem tudott rendes értéket kiírni. -
SzocsA #2276 létezik ilyen ping?
-
ACE #2275 Akkor viszont ezt jelentsd be hibára, mert azt bentről is látni fogják hogy szakadozik, és az hiba, mert valóban lehetetlenné teszi az online játékot... énis ideges lennék ha ezt csinálná. Mondd, hogy ha webezel, és víruskereső, tűzfal, semmi nem fut, akkor is szakadozik... Ezzel kezdeniük kell valamit, feltéve ha a hálókártyád hibája kilőve. Én azért teljesen másik géppel (pl. laptop) is kipróbálnám előtte. -
csinyo #2274 Oks . Kérdés . Utorrent 1.8.5 vagy vagy 2.0 /17664/ és hozzá Avast profesional ??
Emiatt szakadozik ??
Mert ha nem megy a letöltés és kikapcsolom a vírus irtót akkor is megszakad és az nagyon gáz internetes játék alatt / Kane and lynch jogtiszta Live os /
-
DRFlame #2273 Tehát csak nappal korlátoznak, csak bizonyos területeken, és úgy hogy megszakítják a kapcsolatot?
Hááát... Én azt mondom, hogy ez valószínű nem korlátozás, hanem hálózati hiba. -
ACE #2272 Ott nem egy bejövő "net" van, hanem egy optika, és ott max a végén csücsülő switch sebességén osztozik a ház. -
ACE #2271 Csak összehasonlításképpen én egy 200 lakásos 5 lépcsőházas panelban lakom, és semmi gondom... A torrent sebessége, szakadozása sokmindentől függ, nézz át a torrent topicba, kliensfüggő is, valamint vannak vírusirtók, amik az utorrent-el közösen érdekes dolgokat képesek csinálni. Sza'l az az ötletem, hogy próbáld a legutóbbi stabil 1.8.5-ös utorrent-et úgy, hogy közben minden antivírus progit kiirtasz, ha ez sem megy, akkor próbáld a 2.0-ás RC klienst, ami az utorrent honlapján van fent. Nekem az tökéletesen működik, és Kaspersky-m van mellé. -
Nem vagyok hülye :D tudom hogy műküdik a torrent. De azt azért ne mond nekem, hogy nap közben rendszeresen minden nagyobb fájlnál amikor elkezdem letölteni jön jó nagy sebességgel, majd lemegy a sebesség hirtelen 0-ra... biztos minden seed egyszerre kilép... majd 1-2 perc múlva ismét visszajönnek a seedek és jön lefele a cucc megint szép sebességgel.
Szerintem ugan az van,mint UPC-nél.... terület függő korlátozás... ott is sokaknak nem volt korlátozva, nekem meg mivel lakótelep közepén lakok, szinte egész nap. Szerintem ezért érint engem most a diginél is ez, míg nálatok lehet kevesebb a terhelés...
Minden esetre tökmind1, nem halok bele... a játék megy rendesen, ez a lényeg nekem :) -
csinyo #2269 Hadd jegyezek meg annyit ha szabad hogy tény és való én is szoktam "rosszalkodni" és fentvagyok egy pár nagyon stabil oldalon /BH,Ncores stb stb/ . Nekik stabil a szerverük és pont ezért érhettem el azt hogy ha kevés "küldö" van vagy sok akkor is kihozza a max ot 30 / 20 at és pont akkor szakadok meg . Nincs routerem ez kilőve , a digis adott egy net kártyát novi újat , tehát az is kilőve .
Ja és még egy fontos dolog lakótelepen lakom 10 emeletes és 60 lakásos ha csak az 50 % Digis akkor már mindenki osztozik egy bejövő neten amit szét választanak .
Akkor csak két megoldás van Digi vagy a gépem .
-
ACE #2268 Mellékesen torrent-nél az is könnyen előfordulhat, hogy éjjel többen, gyorsabb emberek seedelik a cuccot, és akkor nem használ annyi peer-t a torrent, nappal viszont többen töltenek le, így lelassul a különböző peer-ektől a letöltés, így több kapcsolatot kell használni a megfelelő sebességhez, amit már a router nem bír. Még egyszer mondom, semmiféle lassulást nem tapasztaltam sem torrentel, sem mással, de sokan azt hiszik a torrentről mindig full sebességgel lehet tölteni, meg feltölteni, pedig hülyeség. A legújabb torrenteknél előfordulhat ez, de órák alatt lecsökken a sebesség, főleg a feltöltés, a letöltés nem is annyira... -
Ha visszaolvasnál írtam, hogy router nélkül is ezt csinálta a Digi...
Igaz csak a #2247 -ig kellett volna visszaolvasni... de sebaj, legyen egyből a Router a hibás mindenre, nehogy az Istenített szolgáltató legyen a hibás...
Ja és persze a router is válogatós, hiszen éjjel tökéletesen birja kezelni a torrentet, csak nappal terheltebb időszakokban nem.... hisz a routerek márcsak ilyenek... ugye.
( Mellékesen nem 100mb-os routerem van, hanem Gigabites...) -
DRFlame #2266 Torrentezésnél sokkal több kapcsolatod lehet, mint egy HTTP, vagy FTP letöltésnél, ezt a hálózati eszközök valamivel nehezebben kezelik. Nem fognám egyből a korlátozásra. -
routered nem birja a kikepzest (nem a sebesseg miatt). vedd lejjebb a torrent kliensedben a kapcsolatok szamat (Kapcsolatok maximalis száma összesen). Legalabbis nalam (routernel), ha 50 alatti szamot adok meg es a peereket is korlatozom 50 ala, akkor nem lesz ilyen gondod. -
Akkor már nem csak nálam jelentkezik ez, hogy elkezd jönni a torrent, jön szépen 6-7 megával, majd mire eljut kb 70%-ig a letöltés eccercsak leugrik a sebesség 20k-ra ( lehet közben szakad a net, de a router újracsatlakozik ) ... Régen nem csinálta ezt, de pár hete igen.
Szóval akárki akármit mond, szerintem elkezdték korlátozni a torrentet, mert csak torrentnél tapasztalom ezt a jelenséget... -
ACE #2263 Nálam semmi ilyesmi probléma nincs... Bár nekem csak 30/20-as van, de sem nem korlátoz, sem nem szakad meg. Mondjuk a router miatt valószínű észre sem veszem a szakadást, mert azonnak felkapcsolódik, de ahogy néztem a sebességeket, nem szakad meg 2.7 MB/sec feltöltésnél sem. Sőt szokott egyszerre menni a letöltés megfelelő torrenttel 4 MB/sec-el, plusz 2.2 MB/sec-el felfele. Mindezt órákig, stabilan. (Tegnap töltöttem le kíváncsiságból egy 40 Gigás Blueray RIP-et. :D -
DRFlame #2262 Én nem tapasztalok semmilyen korlátozást. Nekem "csak" 20/10-em van, de azt teljesíti is. -
csinyo #2261 Erre csak annyit mondanék hogy UPC havi 12 ezerért internet 35 ös , telefon plusz tv 30 csatorna /alap csomag / . És korlátoz jobbra balra 2 év hőségért .
Digi 80 / 40 es net , tv 65 csatorna , telefon 6 hónapig 3000 ft ért utána 7000 ft , szakad a net és max 30 / 10 es .
Ja és szerintem is korlátozza a torrentezést /peer to peer / . Eléri a letöltésem a 3 megát és egyből megszakad és újra tárcsáz . hhmmmmm
Egyik se jó :-(
-
Na ezt megcáfolnám, mert ami drága, az is lehet sz*r :D példa erre upc ;) -
A DIGI korlátoz fájlcserét? Az emule működött, letöltöttem, feltöltöttem. Egy nap eltelt, aztán nem ment. A portok jók, ellenőriztem, tehát a tűzfal nem ok. Miért is lenne, ha előtte engedte. Töröltem, megint telepítettem az emule-t, így új TCP + UDP portok lettek. Megint ment a fájlcsere, 1 napig. Torrent megy, router-t nem használok. Mi ez?! -
nincs abban a garantáltban semmi gáz. -
SzocsA #2257 mióta van ott net? egyébként ami olcsó az néha mindig ilyen
a garantált sebesség 6/3 még nem is a felét adták meg a legnagyobb csomagnak!
azért ez gáz
emiatt nem is tudod szerződésszegésért perelni mert meg van a 6/3 as garantált sebesség
mikronetem van 1 megás erre mindenki azt mondta hogy milyen szar! mert mikronet, hát azt kell hogy mondjam ezek szerint nekem van a legjobb netem!
igaz néha nem jön 1 megával de ez havi szinten 2-3 alkalom
ha esik a hó vagy nagy köd van akkor is fasza a netem.
akartam váltani de így lehet hogy nem is fogok meg még mindig nincs semmi más szolgáltató erre.
voltak olyanok akik az upcre is panaszkodnak a Thomra is hogy szakadozik nagy a ping stb...
amúgy meg lehet hogy a társasházban nincs kicserélve a régi rendszer ami max 30/10et bírt az is lehet hogy mikor bekötötték csak pár lakásnál volt net most meg mind a 60 lakásban van és nem bírja a rendszer!
ezt meg kéne érdeklődni. -
csinyo #2256 Oké . Ez rendben de azt vedd figyelembe amit írtam hogy megkötnek veled egy max sebességet 80 / 40 est és az egész házban meg max 30 / 10 van . 60 lakásról beszélünk és az csak szerencse talán a Digi nek hogy az emberek többsége megköti a sebességet de ténylegesen nem méri le . A gépe a srácnak meg nagyon jó mert több mint 200 ezer volt és mindenből a legjobbat vette meg hogy pár évig ne kelljen hozzá nyúlni . Amúgy nekem is kezd a t..öm tele lenni mert szakad folyamatosan a net az egy dolog hogy nem éri el a sebességet pluszba az meg megint gáz ... -
Üdv!
Most mértem speedtestel a net sebességét szépen hasít a feltöltés is megy (elvben) 8 Mb/s-el de valójában csak 10-20 kb/s-el megy fölfelé a cucc...
Miért van ez? -
Simán lehetséges, hogy a haverod volt a láma vagy a gépe. Embertelen, hogy milyen hülyék tudnak lenni az előfizetők. (már elnézést)
A best amikor azért sírnak mert lassú a net. Közben teljes sebességgel szaggat a torrent.
De láttam már olyat is, hogy azért ment a sírás mert, hogy lassú a net. Közben a központban olyan le-feltöltései voltak, hogy nacsak. (nem Digis ügyfélről van szó) -
csinyo #2253 :-) Én csak úgy érdeklődtem hogy ilyenkor lehet vajon szerződést módosítani ??
Korrekt volt nagyon a srác 1 hetet kért hogy intéz valamit nem az a "időhúzós fajta" .
Haveromnál kint volt egy ilyen 3 órán keresztül vizsgálódott majd kijelentette hogy a gépe a rossz és fizesse ki a költségeket ....
Szerintem ha tovább folytatta volna a szerelő a havernak akkor már gipszben nettezgetne otthon mert a srác most dobott össze vadonatúj vasat és érdekes lett volna hogy gázos ... -
Garfield #2252 Internet utalvánnyal fizet valaki? Főképp az elektronikus változatával?
Jelenleg elvileg a Digi nem tudja fogadni interneten keresztül az elektronikus utalványokat (bár állítólag már csak hónapok kérdése), de az Accor-nál azt mondták, hogy ha kinyomtatom az elektronikus utalványt (értsd: kódot) tartalmazó weblapot és azt viszem be (azaz bemutatom a kódot), akkor azt elfogadják.
A telefonos ügyfélszolgálat semmi érdemi felvilágosítást nem tudott adni, hogy ez a módszer tényleg működik-e a gyakorlatban. Valakinek van ezirányú tapasztalata? -
ötletek ?
ööö, mire is gondolsz ?
mondd meg neki, hogy intézkedjen, de sürgősen. -
csinyo #2250 Sziasztok . Történt egy kis változás a Digi és én köztem . Szereztem egy Digis szerelőt , kijött megnézte a saját lap topjával és a max. internetem 30/20 as a fizetett 80/40 es Top Net helyett . Felmentünk az elosztohoz és ott is megnézte , kiderült hogy az egész házban max 30 /20 as a net . Érdekes , sőt az is hogy miért szakad meg folyamatosan . Ötletek ?, -
Mondjuk az is lehet.... Nade sebaj, úgyse a torrent az elsődleges nekem :) -
ACE #2248 vagy csak egyszerűen túl sok már a forgalom a switch-en, amibe Te is be vagy kötve, és abban az időszakban nem bírja. -
Mostmár a DIGI is szűri a torrentet? Az utóbbi napokban azt vettem észre, ha napközben kezdek torrentezni a torrent 1-2 percig jön max sebességgel, majd szakad a net vagy a sebesség leesik 2-3k-ra... majd pár perc múlva ismét felmegy 6-7mb/s-re és ismét leesik... Este nem csinálja. Első körben routerre gondoltam, de ha nincs bekötve a router akkor is ezt csinálja... ( Vagy lehet az Utorrent 1.8.4 a hibás? ) -
csinyo #2246 Kicseréltem a fájlt ami az egyik linken volt . Elmentettem az eredetit , bemásoltam és újra indítottam a gépet . Sajnos nem működött mert 751 es kódot írt ki folyamatosan és fel sem jelentkezett . Ez a megoldás nem jó sajnos -
csinyo #2245 Megmutatnám a képet amit kapok lekapcsolódáskor .