3567
digi
  • Aramir
    Ja, folyamatos írás/olvasásnál persze nincs gond, szerintem a táblázatban is ez van csak, nem random olvasási eredmények, de a torrentre nem ez a jellemző (0,5-1 megás szeleteket kell összevissza írni-olvasni egyszerre). Nekem a 30/20-as netet nagyon megérezte a régi 60 gigás vinyóm, igaz, a rendszer is azon volt, persze csak addig volt szar, amíg le nem foglalta a tárhelyet magának a torrentkliens, utánna már tűrhető volt. Nem tudom mit szólt volna egy 80/25-ös nethez :D
    Mondjuk a mai satás hdd-knek nem kéne, hogy gond legyen szerintem.
  • Mighty
    Esetleg próbáld ki a upc-s sebesség optimalizáló progit.
    http://ugyfelkozpont.upc.hu/UPC%20Fiber%20Power%20Optimizer%20installation.exe
  • Mighty
    Elég régi merevlemeznek kell lennie, ha nem bír írni 9 MB/sec-et....

A leglassabb ebben az összehasonlításban egy 40 gigás őskövület és az is tud legalább 15 MB/sec-et. kb 2003-as.
  • Sp0ngeb0b
    Jaja nekem is mondták hogy sokan megrendelik a top netet de a gépük nem bírja!
    CrystalDiskMark nevű programmal mérd le mít bír a vinyód Kicsomagol-DiskMark.exe indít
  • csinyo
    Nem felejtettem el megkérdezni de lemondta a dolgot mert lerobbant a kocsija , ha itt lesz megmutatom neki a beírásodat .
  • csinyo
    Igaza van a "kollégának " lehet hogy a géped gyenge . Bár megnéztem az alaplapod és szerintem jobb az enyémnél , de lehet hogy a vinyo is még . Írd le ha tudod hogy mik vannak benne , a mérést amikor csináltuk megnéztük a multkor a DIGI sel és azt mondta hogy akkor jó a mérés ha nem 100 % on dolgozik a proci . Nem tudom miért de igaza lehet mert amikor mértem csak kis eredmények voltak , amikor meg torrent el töltök le akkor meg 80 al jön le és 30 al megy vissza .
  • Sp0ngeb0b
    Szerintem a géped gyenge, lehet a vinyód nem bírja a sebességet vagy a procid, P4P800 am volt nekem is.
    Próbáld ki tölts le és közbe nézd a procid hány százalékon pörög, vinyód teszteld le mekorra sebességgel tud írni.
    Nekem ma kötötték be s eddig annyit töltöttem fel mint 2 hónap alatt chelloval :)
  • Lord Viper
    A speedtest.digikabel.hu-n mértem a sebességet, több alkalommal, négyfajta böngészővel. És driver frisítésem is volt már. És mindegyik alkalommal plusz minusz 1%-ra ugyanazt az eredményt adta. Ők is ugyanezzel az oldallal mérték le firefoxxal meg explorerrel is és nekik 80megabit gyönyörűen megjelent. Csinyo ha meg tudnád őket holnap kérdezni azt nagyon megköszönném. Próbálkoztam windows 7-tel de nem ment fel a gépre.

Köszönöm a segítséget.
  • ACE
    http://speedtest.digikabel.hu/

Ezt kell használni és akkor tök mind1 milyen böngészővel használod. A ping-et meg a "ping -t bix.hu" paranccsal kell tesztelni.
  • csinyo
    Nekem Win 7 van fent és azt mondták először hogy az XP vel kompatibilis a Digi .

Próbálj driver t frissíteni a gépeden amíg csak lehet , két adat mérés sem lehet egyforma amíg nekem szarakodott , az internet explorer en a Speed test 50 / 20 (ping 0 ) mért a Fire fox on meg 30 / 20 (ping 3 ) at . Ha gondolod holnap jön ki a srác holnap hozzánk megint és rákérdezzek hogy mi lehet a gond .

Amugy nekem csak egy régi 462 es tokozású AMD 3000 athlon om van 2 giga rammal és egy TP LINK típusú net kártyával és a WIN 7 döcög nekem .
  • ACE
    És milyen teszttel nézték/nézted a sebességet?
  • Lord Viper
    Windows 7 volt rajta. Az én öreg gépem meg nem viszi el a Windows 7-et, még vistát se. Szóval XP-re kéne megoldani a problémát.:)

Előre is köszönöm a segítséget.
  • ACE
    Hát miért nem kérdeztél rá hogy a laptopon milyen oprendszer volt? Ugyanazzal a teszt-el nézted Te is a sebességet mint ők?
  • Lord Viper
    Sziasztok!

Be lett kötve nálam egy 80/25 Topnet, de le illetve feltöltésnél csak 25/5 megabit jelenik meg. A DIGI-től kijöttek lemérni saját laptopjukkal, és az általuk hozott laptopon megjelent a teljes sávszélesség. Nem vertek át, láttam a két szememmel. Azt mondta a pali, hogy a Windows XP-knél valamit be kell állítani, hogy megjelenjen a teljes elérhető sávszélesség. Amivel eddig próbálkoztam, az hogy a futtatásnál a gpedit.msc-t, Csoportházirendet megnyitottam, majd a számítógép konfigurációjánál, a felügyeleti sablonoknál, a hálózatnál a QoS pocketschedulernél, a lefoglalható sávszélességet állítottam be, de nem oldotta meg a problémát. A számítógépen Windows XP Pro SP3 van telepítve, és egy ASUS P4P800-ba integrált 3COM Gigabit hálókártya van, amely elvileg kezel ekkora sávszélességet. Mivel lehetne megoldani a problémát?

Köszönöm előre is a segítséget.
  • csinyo
    Köszönök minden jó és rossz tanácsot és kritikát .

Volt kint a szerelő és kicserélte a Switchet vagy mit és most már minden rendben van

egyenlőre ....
  • Mighty
    "(volt hogy egy órán belül háromszor)"

Ez nekem napi egynél több :)
  • BaliBoy
    OK. Sry.
  • csinyo
    Ha csináltak volna nálunk valamit akkor szóltam volna . Olvasd el kekecke és az én leírásomat és akkor rájössz hogy nem ugyan az az ember írja .

Amúgy meg ha védeni akarjátok a szolgáltatót akkor tegyétek de úgy érzem mielőtt valaki alá ír 1 éves hűséget vagy többet joga van tudni hogy mit várhat el .

Én a UPC t nem hosszabbítottam meg , tudtam hogy mik az előnyök és hátrányok . Itt egyenlőre csak hátrányok vannak de úgy látom a fórum segítő hozzá állása az első beírásom óta igen csak ellenséges lett .
  • Garfield

csinyo =/= kekecke
  • BaliBoy
    Tanulj meg olvasni, utána meg írni!!!:

"Október óta hetente egyszer max kétszer utána egyre sűrűbben, (volt hogy egy órán belül háromszor). Most például 17-én, 20-án, 21-én 23-án. Win xp professional van a gépen service pack 3-mal, annak a tűzfala megy, plusz az avast, letöltésre utorrent 1.9, de nem fut amikor újraindul."

Akárhogy olvasom, ez napi max 1!
  • csinyo
    Kedves BALLBOY . Légyszíves olvas vissza és akkor megtudod hogy nekem óránként bont vagy 15 ször ami szerintem nem normális . Ha torrentezek , ha nem .
    A sebesség meg a beígért 80 /25 helyett 30 / 10 es . Igazad van nem Fix IP címem van .

Köszönöm
  • BaliBoy
    De fogd fel, hogy az, hogy naponta 1x bont az nem hiba! Akkor panaszkodhatnál ha fix IP-s lennél. Vannak olyan szolgáltatók ahol kifejezetten 1x bont a net a server oldalról IP újítás gyanánt.
  • ACE
    Nekem meg Budán nem szakad...
  • guruzone
    én most kötöttem január második hetében, de szakad (Győr).
    Már előtte is szakadt, amikor haverommal játszottunk (egész december, Tatabánya)

• csinyo
    Milyen fura hogy most m,ár egyre több embernél az a probléma hogy szakad a net .

És a végén mindig azt mondják hogy a gép a szar , a7végén megint teszteltem a nettem egy másik géppel / XP , SP 3 mas , Realtek kártya 10/100 / ugyan ugy szakadt ..

NO COMMENT
  • kekecke
    Elég vicces lenne, ha csak routerrel menne rendesen a net... Az 1.9-et pedig direkt nem frissítem, mert ezzel érem el a max sebességet.
  • ACE
    Háát, már azért sem szólhatnál semmit ha naponta bontana, tekintettel arra hogy dinamikus IP-d van, szerintem ennyiszer nekem is bont, csak router miatt észre sem veszem... Mindenesetre én az utorrent oldalán lévő 2.0-ás RC-t használnám, az 1.9 már ősrégi...
  • kekecke
    Október óta hetente egyszer max kétszer utána egyre sűrűbben, (volt hogy egy órán belül háromszor). Most például 17-én, 20-án, 21-én 23-án. Win xp professional van a gépen service pack 3-mal, annak a tűzfala megy, plusz az avast, letöltésre utorrent 1.9, de nem fut amikor újraindul.
  • Apocalipto
    A mikronet tényleg jó, nekem is az volt digi előtt. Ott is az egyetlen negatívum a sebesség volt - cseréltem is.
  • ACE
    Milyen sűrűn csinálja ezt a szakadást? Milyen programokat használsz? Letöltésre, vírus, tűzfal...
  • SzocsA
    le akartam cserélni digire de mondták hogy szar a ping!
    és hogy sokan mondják milyen szar a mikronet, szerintem az egyetlen negatívum a sebesség!

• kekecke
    Én szolnoki, vagyok októberben kötötték be digit, de azóta állandó probléma, hogy egyszer csak fogja magát és újra tárcsáz. Bejelentettem a diginél , kezdték, hogy telepítsem újra az operációs rendszert mert biztos az a rossz, ez a folyamatos szakadás miatt háromszor megtörtént, továbbra is szakadt. Akkor jöttek azzal, hogy háló kártya, kipróbáltuk másik kártyával azzal szakadt. Ekkor a társasházban lévő dobozukban kicseréltek valamit , mondva biztos az a rossz. Ez sem jött be. Ezután a lakáson belül kicserélték az a kis dobozukat, a kábelek csatlakozóit, mondva most már biztos jó lesz, de ha mégsem valami rossz a gépben,
    mondanom sem kell továbbra is szakadt, újratárcsázott. Ezek után bevittük a boltba a gépet ahol vettük (ők rakták össze, még garanciális volt) elmondtuk a fent leírt problémát, ott hagytuk átnézték, működtették náluk semmi gond nem volt . Érdeklődni szeretnék van e valakinek valami ötlete mi lehet a gond, mert a digi széttárt kézzel néz és közli nem náluk van a hiba.
  • Apocalipto
    Ennek mi köze a digihez?
  • SzocsA

na megcsinálták a netet a régi LSDRN rendszert cserélték le MSDRN re
    és azóta nincsenek apró laggok folyamatosan 20-25 mse a pingem napközben és mikor nincs leterhelve a rendszer 15-18 között mozog!

alap csomag 3/0.5 mb/s es csomag van de már 10 órától ugyanúgy mint eddig folyamatosan nő a sebesség!

egyszer csak lesz itt is 120 mb/s!!!!
  • Stefling
    Az már alapból gond, ha nem gigabites! :)
  • Apocalipto
    Szívesen.
  • otigjr
    Köszi a segítséget mégegyszer!
  • Apocalipto
    Most így hirtelen ennyi jut eszembe. Utorrentet mindig frissítsd a legújabbra, megéri. Várj egy picit hogy a következő napokban változik e a dolog.
  • otigjr
    Ezzel a torrent klienssel már elértem az 1 mb/s feltöltést. Ez is haladás :D.
    A hálókártyának most frissítettem a driverét, a driver genius program szerint a legújabb. De ahogy néztem ez 10/100 kártya, lehet hogy az a gondd, hogy nem gigabites?
    Igazából nem tudom mit jelent http-röl leszedni :P, de ha a netröl, vagy szerverről történő letöltés jelenti, akkor itt is a max eddig 1,6 Mb/s volt.
    Köszi a gyors választ és a segítséget!
  • Apocalipto
    Rakd fel a legújabb utorrentet: klikk

Frissítsd a hálókártyád driverét, és tuti olyan helyről szedj ahonnan ki tudod használni a 80 Mbitet...http-ről szedsz maxon?