DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaliBoy
Valamelyikõtök magyarázza már el, hogy a 25-ös port hogyan kapcsolódik össze a spammerekkel?!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Dj Faustus
Nem vagyok Digis operátor, de mint (Internet-szolgáltatásban is jártas) informatikus az alábbi elgondolásom van:
1. Az Internet-szolgáltatónak hálózat-biztonsági érdeke, hogy a kliensei által küldött spameket korlátozza (megvédve ezzel a többi Internet-használót). Ennek egyik módja az, hogy csak egy a szolgáltató által üzemeltetett levelezõszerveren keresztül lehet csak levelet küldeni.
2. A lakossági Internet-szolgáltatók ügyfeleinek többsége általában levelezõklienset (Outlook Express, Thunderbird, stb...) használnak, vagy webes levelezõfelületet, magáncélra (tehát nem céges célra). Nekik teljesen mindegy, hogy az SMTP-szerver a szolgáltatóé.
3. Aki céges célra használja, az ezért
- vagy üzleti elõfizetést használ
- vagy ha távoli szerveren dolgozik, VPN-t, SSH tunnelt, távoli asztalt, proxyt, a cég webes felületû levelezõszerverét használja

Igazábol nekem ilyen csak 2x fordult elõ amikor a házban dolgoztak és másoknak is kötötték be a netet.
Azért nézd meg pl az energia gazdálkodást, úgy emlékszem ott is csúnyán bele lehet kavarni a hálókártya mûködésébe.
Nod32, ha eredetit használsz akkor elméletileg összeakadhat a 2 tûzfal (smart esetén) illetve a spyware keresõ. Nod telepítés után restart.
Ha "próba" verzió akkor a buherált launcher a hiba, hallottam már olyanról, hogy kinyírta a net kapcsolatot frissités után.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Sziasztok! Lehet már más is feltette ezt a kérdést de nem találtamrá igazából választ.
Ugye digi-netem van 😛 közvetlenül géphez csatlakozik ilyen tárcsázás meg csatlakozás dologgal 😊. Na játszok pl. vagy csak simán netezem egyszer csak fogja a digi szétkapcsol és számol vissza 1 perctõl. Nem nagyon tudok rájönni mivan. Ez napi 5-6-7 alkalommal simán elõfordul persze én se akarom kihivni oket mert ha itt a bibi akkor perkalhatok...Valaki segitsen plx...
(mikor ujrarakom windows-t(win7 de xp-nel is csinalta) csatlakozom netre leszedem a nod32 smart security-t felrakom es netnek hello utana meg magatol megint van net es onastol kezdve mindig van esetleg ha ez a gond akkor miket kellene beallitanom a nod32ben?)

Segitsetek plx :'(
Valaszt elore is kosz.
Free
A szolgáltatók 99% a dinamikus ip t használ a szolgáltatásaihoz.
a beazonosítás ppoe szerint login/pass alapján történik.
ez független attól hogy nekem fix ipt osztanak ki avagy sem

Garfield igen ebben igazad van hogy az imap maga mint kommunikációs protokoll a 143 as portot használja de levél küldéséhez ettõl függetlenül az smtp használatos. a bejövõ rendszer imap ami azt takarja hogy nem lokálisan tárolom a leveleimet hanem a szerveren és a különbözõ eszközökrõl amikrõl megnézem legyen az pda laptop vagy asztali pc c sak a levelek fejléceit töltöm le és csak azoknak a leveleknek a tartalmát amire külön kérést állítok be a lokális kliensnek.

a pop3 ezzel ellentétben az eszközön tárolja a leveleket nem pedig a szerveren.
a probléma pont innen ered, hogy amikor pop3/smtp a párosítás akkor a te levelezõ kliensed lokálisan tárolja le a leveledet míg imapnál a szerver tárolja le azt amit küldesz

de ettõl függetlenül nonszensz hogy nem tudok levelet küldeni a saját domainemrõl a saját szerveremrõl lokális klienssel digi hálózatból csak webes kliensekkel azt me annyira nem szeressem .

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

A vonatkozó RFC szerint az IMAP a 143-as portot használja.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Gondolom azért mert csak Fix IP-n tudják engedélyezni a 25-ös portot. Ha folyton változik, hogy tudnák engedélyezni?
Free
Szia Mindenkinek!
Kérdés.
Csak én érzem nonszensznek azt a dolgot hogy ha saját szerveren keresztûl szeretnék levelezni a digi hálózatából akkor plusz szolgáltatást kell fizetnem ?

jogilag nincs itt valami gond ezzel ?

kérdezném kinek mi a tapasztalata ezt illetõen ?

Minden magyar szolgáltató tiltja a kimenõ 25 -ös (smtp) portot.
ezzel nincs is semmi baj utálom a spammereket. de saját bixes szerverem van imap rendszerrel és ezt biza a 25 ös porton érem el. 8 nemzetközi szabvány) egy normál szolgáltatónak vagy betelefonálok vagy egy webes admin felületen tudom kérni az egyéni elõfizetésemhez tartozó port tiltásának feloldását.
a digi meg közli hogy nem csak akkor ha plussz 2800 ft ért még fix ip címet is kérek mellé.

kinek mi a véleménye errõl ?
Esetleg ha jár erre digis dolgozó admin vagy operátor elmagyarázhatná, hogy ez technológiai gond, vagy pedig üzletpolitikai ?

köszi

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

A PCI os hálókari csak be lett rakva a gépbe, hogy majd késõbb használva lesz, jelenleg letiltva üzemen kívül, mintha benn se lenne a gépbe és az integrált hálókarin megy a net.

Stefling
Luki, nállam 1.8.4-es utorrentõl felfelé csinálja ezt, bár ha a webböngészés sincs akkor valami nyûgje a PCI-os hálókarival, mert ha elõtte mûködött, akkor valahol ott a ludas!

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Link a képhez:
http://tiny.cc/K7d4J

üdv!
Egy érdekes ám bosszantó problémám van, hátha tudja valaki a megoldást.
30/20 as digis netem van 2 hete. A bekötést követõen tökéletesen mûködött minden.
Tegnapi nap egy uj S-ATA -s winyot és egy PCI-os hálózati kártyát szereltem be a gépbe.A net kábel továbbra is az integrált hálókártyába van, ahová a bekötést követõen került. Az uj PCI os hálókártya a hálozati kapcsolatoknál letiltva. A netre való csatlakozást követõen elkezdtem letölteni pár dolgot, majd azt tapasztaltam, hogy amint eléri a kapcsolat a maximális sávszélességet kis idõ után bontja a kapcsolatot. (automatikus újrakapcsolodás be van állítva) Újra kapcsolódik, mintha misem történt volna, majd lehet ismét próbálkozni a letöltéssel, szintén megszakad és így a végtelenségig. Amennyiben csak böngészés és kis sávszélességû letöltés folyik akkor nem szakad meg a kapcsolat.
Az elmúlt napokban több lakásba is kötöttek be ilyen netet itt a panelban.
A szomszédnál nincs ilyen jellegû probléma.
Mellekéllem a képet hogy miként néz ki ez az egész többszöri ugyan azt való letöltése során:

Elõre is köszönöm a segítséget!

Illetve lehet kérni hûségnyilatkozatot, ha 1 évre kötöd, akkor fél évig a net+TV+Telefon=3000 Ft, utána meg normál áron. Ha 2 évre kötöd, akkor 1 év 3000 további 1 év normál áron.

steam, origin: ACE_hun

Köszönöm szépen.

Nincs hûségnyilatkozat, és nem kell fizetni semmit sem a bekötésért.
Hello All.most olvasom a lakótelepen hogy elvileg már benn van a digi kft csillagpontos hálózata szal lassan lehet szerzõdést kötni,a nagyszerû békásmegyeren digi?😄D.nah mind1 gondolom ugyanaz a cég és nem vmi kisstílû gagyi hálózat használja ugyanezt a nevet, a papíron csak digi kft szerepel,ez elvileg a digis net?

a kérdésem hogy bekötéskor kell e vmit fizetni és mennyi idõre köttetnek ezek a szerzõdések 1,2 év?

Hát nem gyakori, de ha mégis, akkor hamar össze lehet szedni rendelkezésre állási idõ kimaradást x100ezer ügyfélnél... gondolom ez valamennyit csak számít, különben a UPC sem üzemeltetne backup-ot

bertino
mintha olyan gyakori lenne, hogy lehalnak a victor hugo-n a dolgok...
plusz hány másik szolgáltatónak nincs még backupja ? <#wilting><#wilting><#wilting>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Mégis szar.
Ja csak nincs neki backup, ha meghal, akkor egész országban nincs net. UPC-nek 2 x 40G-je van...

Na úgynézki a digi mostmár 40Gbit/s -es sávszélességgel rendelkezik. 😊

zaki
volt egy reinstallom pár hónapja, xpt xpre tettem, nem formáztam. a hálózati kapcsolatoknál semmi nem volt, de a net mûködött tovább. azóta elosztottam a netet routerrel az xbox live miatt. viszont sajna a torrent néha mexakad, úgy vettem észre akkor, mikor sok peerhez kapcsolódok. kb 10-15mpre áll le a net, és újraindul. nem volt ilyen gondom a router elõtt. most bannoltak az xbox liveról, és most vissza akarom állítani az eredeti beállításokat, de nem tudom mik azok. ha felhívom az ügyfélszolgálatot, akkor segítenek beállítani? gondolom ha kérem, hogy jönnön ki valaki, akkor kiszállási költséget kell fizetni. illetve ha basenetrõl topnetre szeretnék váltani, akkor azt a központból is el tudják intézni, nem kell hozzá, hogy kijöjjön valaki, ugye?

Hali, olyan problémám van, hogy, ahogy elkezdek feltölteni, véletlenszerû idõközönként megszakad a netem és lagol az egész... mind1 hogy 100kb-al , vagy 3 megával töltöm fel akkor is...

80/25 mbit-es a net... letöltéssel semmi gond nincs, és a feltöltés is 25 mbit-es csak szakad allandoan :S
Mighty
Meg kell tanulni kicsit az ellenfél elé célozni 😊
150-300-as pinggel nekem elég jól ment. Aztán néztem nagyokat, mikor 50 alatti pinggel toltam 😊

Egyébként biztos, tutira nem a server a szar?

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

allock
játékban netkapcsolatot konfiguráld
biztos van lehetõség rá

#hhwnd

lehet poénkodni de tényleg zavaró!!! nem tudsz valami megoldást?
Csatlakozom Hozzád...hosszú kínlódás után, ezzel a módszerrel #2019 sikerült az "ótluk sexpreszt" életrekelteni.
Kösz az ötletet.
bertino
huh 30-50es.
ez már komoly.

öregem, attól aztán csak félóra mulva érkezik meg a másikhoz a headshot <#wilting>

sziasztok, nekem egy olyan problémám lenne hogy call of duty 4-ben valami horribilis a pingem nem megy semmi más a gépen csak a game! 30-50-es pingeim vannak pedig a speedtest-en 4ms-t ír és 50mb-os netem van mi lehet az oka próbáltam már ujj rendszert másik játékot de mindíg ez van régebben egyel kiseb netem volt és akkor 15-ös pingeket csinált játék közben most meg majdnmecsak játtszani sem tudok!!! segítsetek ha volt már valakinek ilyen tapasztalata vagy ötlete hogy mi lehet a baj/megoldás elõre is köszi!!!
Teljesen mind1, még a 16 is nagyon kevésnek számít 😊
Vazzeg én ezt nem értem, ha direktbe kapcsolódom, akkor nekem is 1-2-3 ms a pingem, ha meg routerrel, akkor statikus 16 ms, viszont a speedtest meg szintén 2-3 ms-et mutat, én ezt nem értem...

3 ms
Nálatok mennyi az átlagos ping a bix.hu -ra?

ChaosTeam
Igen én így használom, ahogy leírtam, soha nem volt és most sincs semmilyen HDSNET -es E-mail címem. Mivel olvastam anno, hogy kell ilyet kérni, de lusta voltam ezért gondoltam kipróbálom a netre kapcsolódáshoz kapott adatokat beírni, hátha... és nekem mûködik, 2 hónapja használom így a Windows Live Mail rendszert.

Szóval Kedves Apocalipto, örülök, hogy szerinted tévedek, minden bizonnyal az Ügyfélszolgálatos nõcike jobban tudja, hogy nálam mi hogyan van beállítva és hogyan mûködik....

Lehet nálam van "elszúrva a rendszer", de akkor is mûködik a sima login adatokkal.....
Nem.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

Nálatok nem csinál furcsaságokat a DIGI? Egyik pillanatról a másikra olyan, mintha egyel kisebb csomagba raktak volna, de ha újrakapcsolódok, akkor megint jó, ez mitõl lehet? Érzékelte már valaki?

Aramir
Nálam meg pont fordítva van, ha az inviteles leveleim nézem, akkor nem kell a @vnet.hu (jó régi ügyfelük vagyok 😄 ), a diginél viszont kell a @hdsnet.hu is az smtp-nél a névhez.

bertino
de az invitelnél sejtésem szerint @invitel.hu a login név végzõdése (amihez kezdésnél ugyanazt az e-mailt is adták meg, ugyanazzal a jelszoval-mikor enternetnél melóztam, ott így csinálták), nem így a diginél, legalábbis az én otthoni loginomban híre hamva sincs a kukacnak.

Aramir
Annyira hülyeséget nem írt, mert pl az inviteles adsl-nél így mûködik, csakhát itt a digirõl van szó 😄 Annó napokig szívtam ezzel én is, amikor áttértem a digire invitelrõl.

Köszönöm!

allock
tv-s kérdés jöhet ide? 😄

lesz digim jövõhéten, na már most 3tvre akarjuk ráköttetni, ehez kapunk ugye egy készüléket amivel mindegyik tv-n más csatornát lehet nézni egyidõben

na már most én szeretnék a gépbe egy 4. csatlakozót, hogy gépen tudjak tvzni énis, mert nekem nincs tv-m
kérdés hogy megoldható e ez házilag egy kábellal, vagy ibekell köttetni külön a gépre is mintha az lenne a negyedik tv

#hhwnd

bertino
egyértelmû, hogy nem fog menni, eléggé megnevettetõ, amit írt.

Tévedsz. Küldtem nekik mailt, és ezt írták vissza:

Kedves .......!

Amennyiben freemail-es levelezési címét szeretné használni Outlook
Express kliens-programon keresztül, szükséges regisztráltatni és
beállítani egy HDSNET-es e-mail címet, a hitelesítés miatt.
Ezt követõen az smtp.hdsnet.hu kiszolgálón keresztül lehetséges a már
meglévõ cím használata.

Amennyiben még nem rendelkezik HDSNET-es e-mail címmel,
regisztrációért legyen szíves küldje el az alábbi adatokat:
-szerzõdésszám
-felhasználónév (az e-mail cím @ elõtti része, [email protected])
Elektronikus úton történõ megkeresés esetén célszerû több variációt
küldeni sorrendbe állítva, mert lehetséges, hogy a kívánt felhasználónév
már foglalt a rendszerünkben.
-jelszó (minimum 6, maximum 8 karakter, kizárólag az angol ABC kis és
nagybetûit tartalmazhatja, illetve számokat)
Alapértelmezett jelszó: 123456
Aramir
Ez Te így is használod? Mert nálam nem mûködik így, ahogy leírod, eleve nemis fogadja el név/jelszónak a netkapcsolatom nevét/jelszavát. Kérni kellett telefonon egy emailcímet a digitõl, és azt kellett beállítanom.

ChaosTeam
Nem, nem kell regiszhtrálni E-mail címet.

http://www.digikabel.hu/beallitas.html

Itt le van írva lépésrõl lépésre.

Lényeg, hogy kimenõ smtp szerver : smtp.hdsnet.hu

Bejelölöd, hogy "A kiszolgáló hitelesítést igényel", ezután a beállításra menve beírod Névnek és jelszónak a Netre csatlakozáshoz használt nevet és jelszót.

Küldéshez regisztrálnod kell egy email címet a diginél. SMTPnek meg kell adni majd az smtp.hdsnet.hu címet, és a felh nevet meg jelszót amit a diginél regeltél.
Szeretném a freemail-es email címemet beállítani outlook-ra. Hogy csináljam?
Fogadni már tudok, de a küldés nem akar összejönni.

HoReSz1975
a pr-telecom és a fibernet hátráltatja az engedélyekkel, azért húzodik állitólag augusztus óta. A diginél azt mondták, hogy folyamatban van a kiépités, a digikábel csatornakiosztás is fent van a honlapjukon, de ez már régóta így van

MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO

HoReSz1975
igen

MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO

allock
panelba?

#hhwnd