3567
digi
-
csinyo #2364 Elküldtem amit adtál E-MAIL címedre a tel számot és azt is hogy kire hivatkozz .
Várrom a fejleményeket remélem sikerül valami . :-) -
kekecke #2363 Köszi a segítséget, írtam privátba. 01.20-01.25-ig naponta szakadt, 26-31-ig csoda nem szakadt, de a héten már megint szórakozik. Remélem a te szerelőd tud megoldást mert már nagyon unjuk a dolgot. -
csinyo #2362 Tegnap amikor kint volt rákérdeztem a szakadásodra neked is . Ezeket mondta : virus , driver , vinyo , switch csere . Ha Budapesti vagy ki tud menni szerintem személyesen ha nem akkor telefonon tudsz vele beszélni .
Ha kell a száma szólj priv be elküldöm ahogy Lord Viper kollégának is és természetesen várrom a fejleményeket is . -
#2361 -
csinyo #2360 Délután elküldöm , bocsi a telom lemerült most meg megyek melózni . -
Lord Viper #2359 Csinyo légszives ha tudod akkor küld el a telószámát, a [email protected] -ra.
Köszönöm szépen a segítséget. -
#2358 Azért vicces lenne, ha egy 5400-es winyó nem tudna 10megával írni...
laptop, 5400.es winyó, 8mega cache-vel:
-
csinyo #2357 Budapesten tud ténykedni illetve segíteni másképp csak telefonon lehet vele beszélni .
Privibel tudom küldeni a számát . -
#2356 Az bírja a top netet, de egy 5400 rpm-es től ne várjatok sokat. -
Lord Viper #2355 Köszönöm mindenkinek a segítséget. Két gépen is kipróbáltam, amelyiken nem ugyanaz az xp van felrakva. Mindkettőre eredeti xp pro van felrakva. Egyik gépen sem volt a procihasználat 20% felett. És mindkét gép esetében SATA 5400rpm-es winchesterekről van szó, tehát elvileg bírnia kéne neki. És kbit pontossággal ugyanazt mértem, akár speedtest.digikabel-t akár torrentet használtam. Csinyo megköszönöm ha meg tod mutatni a problémámat a digis embernek. 2010 jan 27-én irtam először ide, onnantól vannak infok a problememhez.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
kekecke #2354 Én változatlanul élnék a segítségeddel , nálunk a letöltésnél nincs gond (30/20-as net), de változatlanul újratárcsáz (vagyis szakad), amikor éppen neki jól esik, netezés közben is és netezésen kívül is. -
csinyo #2353 Ha valakinek tudok segíteni DIGI vel kapcsolatban az szóljon mert megbeszéltem az ismerősömmel hogy ha tud akkor segít másnak is . -
#2352 Szivesen.
Én is az Avast-ot használom, eddig nem volt gondom vele; igaz, nem megyek ismeretlen oldalakra túl sokszor és figyelem mit akar telepiteni a gép, szóval vigyázni kell és kész.
defrag-nak próbáltam már párat, meg a beépitett sem volt túl rossz egyébként. tune-up utilities, mint karbantartó program azt ajánlom, sok mindenre jó.
ha firefox-al netezel, akkor pedig van egy kieg, úgy hivják speedyfox, az beállitja a netedet és jóval gyorsabb lesz tőle a böngésződ. -
#2351 mydefrag elég jó. -
ACE #2350 Kaspersky jobb, csak az ami Chip-ben van nem jó Win7-re.
Egyébként én kipróbálnám a cfosspeed-et is, nekem Kábeles, vagy ADSL netnél bejött, és eleve csak arra is ajánlják, DIGI-nél nekem semmi szükségem rá, anélkül is tökéletes. -
csinyo #2349 Köszönöm a jó tanácsot . Esetleg tudsz ajánlani is ?? Most DEFRAG nak O&O t használok , vírusirtó AVAST profesional .
Kaspersky t tudok most ingyen használni vagy NOD 32 t / CHIP magazin /
Vélemények ?? -
#2348 a feltöltést korlátozd a maximum sávszéled 80%-ra és akkor tudsz netezni is mellette. ez természetes dolog, nem a géped rossz (persze ettől függetlenül futtass rajta virusirtót és egyébb keresőt, valamint defragot is néha.)
-
csinyo #2347 Mondjuk az egy érdekes dolog amit most figyeltem meg és talán van össze függés is . Most hogy teljes gázzal megy a nettem úgy belassul a gép mint a dög .
Felmegy 80 mbit ra letöltésem Utorren tel és belassul , régebben ha így fel akart menni és elérte a sebességet egyből bontotta a vonalat .
Fura , lehet hogy a gépemmel van a gond ??
Annyit megpróbálhatnál persze csak ha még nem próbáltad hogy egy másik gépbe bedugod a nettet és megnézed hogy azzal mit csinál .
Nekem is érdekes dolgok jöttek ki , Lenovo új laptop / T-mobil , XP SP3 / : nem szakadt de nem is ment fel a sebesség , Asus / 2magos , Vista / nem szakadt de nem is ment fel a sebesség . Sima régi asztali gép / AMD 462 es tokozású XP SP 3 / szakadt mint állat és a sebesség sem volt jó , nekem asztali gépem van régi / AMD 3000 Athlon SOCKET A s , WIN 7 / szakadozott és sebesség sem volt . -
#2346 Nálam nem szakad, teljesen jó, pedig majdnem egésznap megy. Nagyritkán van olyan, hogy elmegy pár órára a net, de az is inkább késő éjjel, gondolom dolgoznak a hálózaton, vagy nemtudom.
Az outlookra nemtudok mit mondani, én thunderbird-öt használok, de nincs ilyen problémám, igaz a digis email címemet nem használom, csak az smtp szerver miatt lett kérve egy. -
kekecke #2345 Nálam nem kell tölteni ahhoz , hogy szakadjon, ülök a gép előtt éppen dolgozom ( nem a gépen netezve) , véletlenül felnézek és látom kiírja ÚJRATÁRCSÁZÁS, visszaszámol 60mp-ről és megy újra. tehát letöltés nélkül is szakad folyamatosan, van hogy minden nap , van hogy egy órán belül háromszor, van , hogy 4-5 napig csoda van és kánaán és nem tárcsáz újra. Ja és az outlokot korlátozza, alig használható a levelek nagy része nem érkezik meg. -
kekecke #2344 És neked működik rendesen? Nálunk szinte egész napos használatban van a net, az ő dobozukban már kicseréltek valamit , itt a lakásban is a kis fehér dobozt, és ugyanúgy szakad, újratárcsáz, hol sűrűbben hol ritkábban. A gépet tesztelték az üzletben más szolgáltatóéval, ott érdekes nem volt szakadás folyamatosan ment a net.
Már nagyon kezdem unni, vissza tértünk a békebeli telefonos betárcsázós rendszerhez így 2010-ben! -
#2343 Szerintem arra gondolt, amit a digi helyezett el a lépcsőházban az előfizetők részére, az egyszer nálunk is tönkrement, nem volt net, másnap kicserélték. -
kekecke #2342 Sajnos nekem nem oldódott meg. De switch cserével, hogy oldódott meg. Az csak net megosztásra jó, de a digit nem lehet vele csak routerrel megosztani. -
kekecke #2341 Sajnos nekem nem oldódott meg. De switch cserével, hogy oldódott meg. Az csak net megosztásra jó, de a digit nem lehet vele csak rouoterrel megosztani. -
csinyo #2340 Csak annyi hogy azt hiszik egy és ugyan az a személy vagyunk mert mind a kettőnk panaszkodott .
Arra nem is gondoltak hogy Magyarországon lehet két embernek ugyan az a gondja az internettel . ...
Nekem mondjuk megoldotta egy switch csere ...
-
kekecke #2339 nem értem mi ez a csinyo =/= kekecke!!!!! Egyszerűen katasztrófális a diginet, egyre sűrűbben újra tárcsáz. -
#2338 bocsi, 142/139 ;)
-
#2337 Rakd fel képnek mert ezt nem hiszem hogy tudja :) volt velociraptorom 10000rpm fordulatú 300gb-os! ezt tudta 100-110Mb/s Western Digital VelociRaptor -
#2336 Samsung F3 1TB : Read/Write 130/130 -
#2335 mikrotorrentbe megabyte-ba írja ki alul, topnet esetén 10Mb/s lehet, de lehet tévedek világosítsatok fel -
#2334 80 Mega bit => (80/8) vagyis 10 Mega Byte..... wd caviar green em van max sebessége 76 Mega Byte/s kép
Teszteljétek már le azzal a programmal vinyotók amit belinkeltem.Kíváncsi vagyok mit hoz ki nektek.
-
#2333 Senki nem mondta, hogy 5400 rpm-es vinyóra akar topnetet. A táblázatot csak azért tettem be, hogy lássátok a kicsit régebbi merevlemezek vígan bírják a topnet max letöltési sebességét. Tehát az nem lehet a szűk keresztmetszet.
Egyébként nemrég vettem 1.5 TB-os 5400 rpm-es hdd-t és lazán viszi az 50-60 MB/sec-et írásban. Igaz csak tárolásra használom.
Torrentre van két samsung 160-as, raid 0-ban és kb 90 MB/sec az írási sebessége. -
#2332 80MB az 640 megabit, bőven elég a topnetre. Elvileg még a legalsó, 4200-es vonyó is elég lenne a topnetre, ha nem torrentről töltesz, hanem pl ftp-ről, a lényeg, hogy ne összevissza írjon/olvason. -
#2331 23 vinyó közül 13 nem éri el a 80MB/s et..... nézéttek meg milyen sebességgel tud írni a merevlemezetek!Laptoposok 5400 rpm el top net? -
#2330 Ilyen szempontból a torrent igen is "fragmentált". Miért? Mért nem lineárisan tölti le vagy fel a file szeleteket, hanem össze-vissza. Szóval ugrálgat a fej rendesen. Pláne, ha egynél több torrent van használatban. -
ACE #2329 Elmondom hogy attól hogy lefoglalod a helyet előre, a vinyónak ugyanúgy kell írnia, olvasnia, csak kevésbé lesz széttagolt (fragmentált) az adat. -
#2328 Jó, igazad van, arra nem is fegyeltem, hogy speedtestnél sem hozza a sebességet, valamiért torrentre gondoltam.
A b ponthoz azért még annyit hozzáfűznék, hogy akkor is oda-vissza olvas és ír a kliens, ha levan foglalva a lemezterület, amíg nem jött le 100%-ban. -
#2327 Ja, ez igaz :D -
#2326 Első körben nem is a torrenttel van most nála a baj, hanem a sebességmérő oldallal, ami 1 szálon fut. Szóval azt bírnia kell az elmúlt kb 10 évben gyártott összes merevlemeznek. -
Garfield #2325 Ezért kell beklikkelni, hogy foglalja le előre a helyet.
Józanul végiggondolva a vinyó lehet a legkevésbé a szűk keresztmetszet. mert igen, lassulhat ha a netelérés, ha:
a) netelérés alatt a minél gyorsabb torrentezést értjük, ami azért egy szűkebb felhasználás;
b) torrentezés során nem foglaljuk le a helyet előre, így oda-vissza ír és olvas a kliens;
c) párhuzamosan megy a le- és feltöltés.
Azonban a speedtest-es mérésnél ilyenek nincsenek, az sima HTTP, azaz ha ott nem megy, akkor elsősorban vagy a hálókártyára, netkábelre (ha mást használva teszteltek a szerelők), a routerre (ha van), esetleg a procira gyanakodnék. A vinyóra márcsak azért sem, mert a 25 mbit-es töltés az ugyebár 3 MB/s, és ha ennyit bírna a vinyó, akkor az igencsak érződne a rendszer teljesítményén amúgy is.
A legegyszerűbb az volna, ha a gépet a használt kábellel ki lehetne próbálni egy másik géppel összekötve és lemérni a hálókártya átviteli képességét.