DIGI NET
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
1. Az Internet-szolgáltatónak hálózat-biztonsági érdeke, hogy a kliensei által küldött spameket korlátozza (megvédve ezzel a többi Internet-használót). Ennek egyik módja az, hogy csak egy a szolgáltató által üzemeltetett levelezõszerveren keresztül lehet csak levelet küldeni.
2. A lakossági Internet-szolgáltatók ügyfeleinek többsége általában levelezõklienset (Outlook Express, Thunderbird, stb...) használnak, vagy webes levelezõfelületet, magáncélra (tehát nem céges célra). Nekik teljesen mindegy, hogy az SMTP-szerver a szolgáltatóé.
3. Aki céges célra használja, az ezért
- vagy üzleti elõfizetést használ
- vagy ha távoli szerveren dolgozik, VPN-t, SSH tunnelt, távoli asztalt, proxyt, a cég webes felületû levelezõszerverét használja
Azért nézd meg pl az energia gazdálkodást, úgy emlékszem ott is csúnyán bele lehet kavarni a hálókártya mûködésébe.
Nod32, ha eredetit használsz akkor elméletileg összeakadhat a 2 tûzfal (smart esetén) illetve a spyware keresõ. Nod telepítés után restart.
Ha "próba" verzió akkor a buherált launcher a hiba, hallottam már olyanról, hogy kinyírta a net kapcsolatot frissités után.
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
Ugye digi-netem van 😛 közvetlenül géphez csatlakozik ilyen tárcsázás meg csatlakozás dologgal 😊. Na játszok pl. vagy csak simán netezem egyszer csak fogja a digi szétkapcsol és számol vissza 1 perctõl. Nem nagyon tudok rájönni mivan. Ez napi 5-6-7 alkalommal simán elõfordul persze én se akarom kihivni oket mert ha itt a bibi akkor perkalhatok...Valaki segitsen plx...
(mikor ujrarakom windows-t(win7 de xp-nel is csinalta) csatlakozom netre leszedem a nod32 smart security-t felrakom es netnek hello utana meg magatol megint van net es onastol kezdve mindig van esetleg ha ez a gond akkor miket kellene beallitanom a nod32ben?)
Segitsetek plx :'(
Valaszt elore is kosz.
a beazonosítás ppoe szerint login/pass alapján történik.
ez független attól hogy nekem fix ipt osztanak ki avagy sem
Garfield igen ebben igazad van hogy az imap maga mint kommunikációs protokoll a 143 as portot használja de levél küldéséhez ettõl függetlenül az smtp használatos. a bejövõ rendszer imap ami azt takarja hogy nem lokálisan tárolom a leveleimet hanem a szerveren és a különbözõ eszközökrõl amikrõl megnézem legyen az pda laptop vagy asztali pc c sak a levelek fejléceit töltöm le és csak azoknak a leveleknek a tartalmát amire külön kérést állítok be a lokális kliensnek.
a pop3 ezzel ellentétben az eszközön tárolja a leveleket nem pedig a szerveren.
a probléma pont innen ered, hogy amikor pop3/smtp a párosítás akkor a te levelezõ kliensed lokálisan tárolja le a leveledet míg imapnál a szerver tárolja le azt amit küldesz
de ettõl függetlenül nonszensz hogy nem tudok levelet küldeni a saját domainemrõl a saját szerveremrõl lokális klienssel digi hálózatból csak webes kliensekkel azt me annyira nem szeressem .
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Kérdés.
Csak én érzem nonszensznek azt a dolgot hogy ha saját szerveren keresztûl szeretnék levelezni a digi hálózatából akkor plusz szolgáltatást kell fizetnem ?
jogilag nincs itt valami gond ezzel ?
kérdezném kinek mi a tapasztalata ezt illetõen ?
Minden magyar szolgáltató tiltja a kimenõ 25 -ös (smtp) portot.
ezzel nincs is semmi baj utálom a spammereket. de saját bixes szerverem van imap rendszerrel és ezt biza a 25 ös porton érem el. 8 nemzetközi szabvány) egy normál szolgáltatónak vagy betelefonálok vagy egy webes admin felületen tudom kérni az egyéni elõfizetésemhez tartozó port tiltásának feloldását.
a digi meg közli hogy nem csak akkor ha plussz 2800 ft ért még fix ip címet is kérek mellé.
kinek mi a véleménye errõl ?
Esetleg ha jár erre digis dolgozó admin vagy operátor elmagyarázhatná, hogy ez technológiai gond, vagy pedig üzletpolitikai ?
köszi
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
http://tiny.cc/K7d4J
Egy érdekes ám bosszantó problémám van, hátha tudja valaki a megoldást.
30/20 as digis netem van 2 hete. A bekötést követõen tökéletesen mûködött minden.
Tegnapi nap egy uj S-ATA -s winyot és egy PCI-os hálózati kártyát szereltem be a gépbe.A net kábel továbbra is az integrált hálókártyába van, ahová a bekötést követõen került. Az uj PCI os hálókártya a hálozati kapcsolatoknál letiltva. A netre való csatlakozást követõen elkezdtem letölteni pár dolgot, majd azt tapasztaltam, hogy amint eléri a kapcsolat a maximális sávszélességet kis idõ után bontja a kapcsolatot. (automatikus újrakapcsolodás be van állítva) Újra kapcsolódik, mintha misem történt volna, majd lehet ismét próbálkozni a letöltéssel, szintén megszakad és így a végtelenségig. Amennyiben csak böngészés és kis sávszélességû letöltés folyik akkor nem szakad meg a kapcsolat.
Az elmúlt napokban több lakásba is kötöttek be ilyen netet itt a panelban.
A szomszédnál nincs ilyen jellegû probléma.
Mellekéllem a képet hogy miként néz ki ez az egész többszöri ugyan azt való letöltése során:
Elõre is köszönöm a segítséget!
steam, origin: ACE_hun
a kérdésem hogy bekötéskor kell e vmit fizetni és mennyi idõre köttetnek ezek a szerzõdések 1,2 év?
plusz hány másik szolgáltatónak nincs még backupja ? <#wilting>#wilting><#wilting>#wilting><#wilting>#wilting>
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
80/25 mbit-es a net... letöltéssel semmi gond nincs, és a feltöltés is 25 mbit-es csak szakad allandoan :S
150-300-as pinggel nekem elég jól ment. Aztán néztem nagyokat, mikor 50 alatti pinggel toltam 😊
Egyébként biztos, tutira nem a server a szar?
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Kösz az ötletet.
ez már komoly.
öregem, attól aztán csak félóra mulva érkezik meg a másikhoz a headshot <#wilting>#wilting>
Szóval Kedves Apocalipto, örülök, hogy szerinted tévedek, minden bizonnyal az Ügyfélszolgálatos nõcike jobban tudja, hogy nálam mi hogyan van beállítva és hogyan mûködik....
Lehet nálam van "elszúrva a rendszer", de akkor is mûködik a sima login adatokkal.....
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
lesz digim jövõhéten, na már most 3tvre akarjuk ráköttetni, ehez kapunk ugye egy készüléket amivel mindegyik tv-n más csatornát lehet nézni egyidõben
na már most én szeretnék a gépbe egy 4. csatlakozót, hogy gépen tudjak tvzni énis, mert nekem nincs tv-m
kérdés hogy megoldható e ez házilag egy kábellal, vagy ibekell köttetni külön a gépre is mintha az lenne a negyedik tv
#hhwnd
Kedves .......!
Amennyiben freemail-es levelezési címét szeretné használni Outlook
Express kliens-programon keresztül, szükséges regisztráltatni és
beállítani egy HDSNET-es e-mail címet, a hitelesítés miatt.
Ezt követõen az smtp.hdsnet.hu kiszolgálón keresztül lehetséges a már
meglévõ cím használata.
Amennyiben még nem rendelkezik HDSNET-es e-mail címmel,
regisztrációért legyen szíves küldje el az alábbi adatokat:
-szerzõdésszám
-felhasználónév (az e-mail cím @ elõtti része, [email protected])
Elektronikus úton történõ megkeresés esetén célszerû több variációt
küldeni sorrendbe állítva, mert lehetséges, hogy a kívánt felhasználónév
már foglalt a rendszerünkben.
-jelszó (minimum 6, maximum 8 karakter, kizárólag az angol ABC kis és
nagybetûit tartalmazhatja, illetve számokat)
Alapértelmezett jelszó: 123456
http://www.digikabel.hu/beallitas.html
Itt le van írva lépésrõl lépésre.
Lényeg, hogy kimenõ smtp szerver : smtp.hdsnet.hu
Bejelölöd, hogy "A kiszolgáló hitelesítést igényel", ezután a beállításra menve beírod Névnek és jelszónak a Netre csatlakozáshoz használt nevet és jelszót.
Fogadni már tudok, de a küldés nem akar összejönni.
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO