DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikronetem van 1 megás novemberben kaptunk levelet hogy ügyfél akció lesz és ingyen sávszélemelés december elsejével.
nos december 1 jén nézem a sebességet 1 mega másnap ugyanannyi, betelefonálok mondják régi a rendszer le kell cserélni az antennát mert nem bírja el.

2 hónappal ezelõtt kijöttek szerelni valamit, akkor kérdem tõlük hogy este miért megy fel a sebesség 2-3 megára.
õk azt mondták hogy aki torrentezik gyorsabban jöjjön le neki a cucc.

ezt én nem értem? akkor hogyogy elbírja a rendszer és most nem?

a lényeg nem is ez hanem hogy érdeklõdtem a diginél net ügyben mondták hogy még nincs kiépítve a rendszer mifelénk nagykanizsától 25 km re lakok falunk
azt mondták hogy várhatóan 2010 ben lesz net elérés.

elsõsorban az érdekelne hogy milyen ez az internet? én online játékra használnám, hogy kiválló e a ping? mert igaz hogy jó a mikronet is de csak este amikor már mindenki kiszállt a hálózatból, akkor fasza, amúgy nappal 30-40 ms pingem van magyar szervereken németeknél 50-60 ms

és azért nem mindegy hogy 4500 ft fizetek 80/25 megáért vagy 4000 ret 1 megáért igaz már 3 mega, de régen 1 mega 6000 ft ba került.
na ilyen amikor nincs konkurencia!
gz8

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Tudtok ajánlani valamit? Milyen márka a jó, megbízható?
bertino
hát ha az a hiba oka, akkor nem feltétlenül uj, de mindenképp másik <#gonosz1>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Bejött a tipped szerintem. 😊
Kipróbáltam, ha a gépe dugom a kábelt mi lesz, és tök jól mûködik minden.
Szal új router kell?
BaliBoy
Tipp.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

azaz nem egy régi darab 😊
Ok, holnap megyek haza, ki fogom próbálni és írok mi a helyzet!
A router pedig mondjuk egy régi darab, kb egy éves lehet, Netgear márkájú, kábeles.
Mibõl sejted h a router a hibás?
BaliBoy
Start->Beállítások->Hálózati kapcsolatok->(bal oldalt fent) Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítása

Ott pedig értelemszerûen kell beállítani.
Egyébként szerintem a router lesz a ludas.

Ha simán a helyi gépbe dugod, nem MAC címet kell váltani, hanem be kell állítani a gépen a netkapcsolatot 😊 Meg kell adni a felhasználónevet meg a jelszót, amivel kapcsolódni tudsz a netre 😊
Sziasztok!

Eléggé összetett a probléma, épp ezért nem is találtam rá konkrét megoldást eddig.
A helyzet az, hogy az internetkapcsolatommal van valami hiba. Eddig egyszer-kétszer fordult elõ egy héten, de most már napi sokszor.

A felállás általában ugyanaz, internetoldalakat nézegetek, közben be vagyok lépve msn-re megy az utorrent és néha webrádió is. Kb fél óránként a net rohadtul belassul, nem jönnek be az oldalak, megszakad a webrádió, kilép az msn, de az utorrent fut tovább normálisan, amilyen sebességgel addig is. Bármi probléma van, ez az egyeten biztos pont. Próbáltam már mindenféle kombinációt, ha ezt vagy azt kapcsolom le akkor is jelentkezik-e a hiba és bizony jelentkezik, függetlenül attól mennyire terhelem le a netet. Legtöbbször az msn kavar, beszélgetések közben 10 percenként kilép magától, ha közben nem fut más akkor is.

Az internetszolgáltatóm a Digi, szeptember óta, és routeren keresztül jön a net, a két gépbe, mindkét gépen tapasztalható a probléma.

Az ügyfélszolgálaton azt mondták próbáljam ki úgy h a gépbe dugom a netkábelt, és így is fennáll a hiba akkor küldenek szerelõt, de az a helyzet ha átdugom akkor egyáltalán nincs net. Modem nincs a kapcsolathoz, szal nem tudom h az ip címet vagy a mac címet hol kellene megváltoztatni.

A helyszín egyébként a X ker, Harmat utca és a digitv normálisan mûködik mindezek mellett.
bertino
Telefon: 061 707 2000

Hello,kb másfél hónapja hogy behúzták a kábeleket a házba,de még sehol semmi,a környezõ utcákban ahová szintén behúzták ott már megy a szolgáltatás de itt még lóf@sz,...pedig frankón mind a 10 emeletre faszául fel lett rakva a kábel.,kérdésem mennyi idõ innentõl általában még a szolgáltatás elérhetõ lesz..hívtam a céhet ott1-2 hetet max 1 hónapot mondtak,,vmi szerzõdés érvényesítésre hivatkozva...remélem nem akarják hónapokig húzni még.

bigapó
ja, megnéztem, sajnos nem szerepel az utcalistában.

The Matrix has you...

Digi weboldalán nézted már?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

bertino
de, mindenkinek belassult.

"minimális" alatt a garantáltat értettem, azt hittem nyilvánvaló... de az elsõ hónapban mindig a maximumot hozta, és másoktól is azt hallottam, hogy a DIGI ténylegesen hozza a maximumot, nem úgy, mint pl a UPC.

Nektek nem lassult be?
allock
Garantált le- és feltöltési sávszélesség

StartNET 20/10 Mbit/s garantált sávszélesség: 4/2 Mbit/s
BaseNET 30/20 Mbit/s garantált sávszélesség: 6/3 Mbit/s
TopNET 80/25 Mbit/s garantált sávszélesség: 8/4 Mbit/s

#hhwnd

Ez természetes. Nekem anno a upc-nél is volt olxan, hogy 10 megás netem jócskán felment. Most digi 30/20 van. Én társasházban lakom és minden lépcsõház (14 lakás, de nincs ennyi elõfizu, mert sok a nyugdjas) külön switchen van. Ma már töltöttem le 3,2 megabájttal, de most ellenõriztem speedtest.nettel (mert láttam, hogy nálad ilyneket ad ki) és 13megabit le és 6 megabit fel. Szóval szeritnem az idõjárás is befolyásolja (tudom az optikai kábelnek jóval nagyobb a tûréshatára. De az is lehet, ohgy központilag csinálnk valamit).

Elképzelem iolyenkor az ADSL-eseket. Még tiszta idõben is szar, most meg. Fúj ADSL. Legszarabb kiépítés. T-Online meg mintha direkt basztatná az elõfizetõket (volt erre példa és legutóbb haveromnál is, a garantáltat sem érte el több hónapig).

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

bigapó
Sziasztok.

Remélem van olyan aki Diginél dolgozik és meg is tudja mondani, hogy Hungária krt 92-94-ben van-e már kábelezése a cégnek? UPC van most ott, de talán nem visszatartó erõ már, mert ilyen csomagoktól a szemem kiugrik és Én is DIGIT AKAROOOOK!!! 😄

The Matrix has you...

30/20-as netem van, de mostanában a feltöltési sebességem csak a minimális (3Mbps), igaz, a feltöltés meg néha 30 Mbps fölé megy.

Ti tapasztaltatok ilyet mostanában? Egy hónapig rendesen ment!

TurboX
ideje volt <#eljen>
Heh tényleg 😊 szerintem is nagyon jó, felhasználóbarátabb mint az elõzõ ^^ Digi rlz <#worship>
Stefling
Megújult a digi oldala, tök jó lett. 😊

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Van itt valakinek web oldala? Mert én most igényeltem, de ftp címet nem mondtak, amin feltölthetem. <#confused> ftp.hdsnet.hu meg nem létezik elvileg. <#rolleyes>

Prince of Máté
Hol nézek majd South Parkot? 😞

tommygear
comedyt szerettem 😄
allock
annyira nem kár ezekért
de ha már a Discovery Channelt vennék le azért ölnék 😄

#hhwnd

tommygear
fasza <#wilting>
allock
új kapcsolat létesítése
de a net beállításoknál biztos meg van ez a betárcsázós rész is

#hhwnd

üdv, most kaptam új jelszót, de nem tudom átirni mert automatikus bejelentkezésre van állítva, valami ötlet?

Free
amitõl lehet:
- router ( ha van )
- hálókártya
- szoftver
- driver
- oprendszer
- hálózati kábel
- hálózati túlterheltség
- rossz torrent site
- rossz torrent kliens
- kevés seeder
- túl sok seeder
- napkitörések
- elektromos viharok
- kínai monszun esõ
- a föld forgása
- idegen lények
- hecker támadások
- lopják a neted
- nemzetbiztonsági okból minden bitet ami érkezik hozzád alaposan átnéznek
- jah az elejérõl kimaradt az öreg számítógép
- vírusos a géped
nem jut több dolog az eszembe

kicsit több infó kéne egy ilyen kérdés korrekt megválaszolásához.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

gz8
Ez hogy jön ide ebbe a topicba? <#taps>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Hello!
Nekem miért van az, hogy 15mbite-es netem van és ha elkezdek torrentezni, ilyen 30-100kbyte-al jön, ami nagyon lassú és csak néha ugrik fel a maximális 1,8mbyte körülre. Miért van ez?
Help plz :S
Stefling
A 25Mbit/sec = 3,2MB/sec. A megnevezett oldalon elég jól lehet seedelni, márha van letöltõ is persze 😄

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Dj Faustus
"Az elõfordulhat hogy felére csökken a sebesség mert a modem a másik szobába van másik gépnél,és ez csak routerral veszi!"
Elõfordulhat, ha például vezeték nélkül kapcsolódsz a routerre, és a router és a gép között van némi akadály; vagy ha torrentet használsz (ami igénybe veheti a routert, betelítheti a NAT tábláját, elveheti az adatátviteli sebességet a többi program elõl).

Hát kérdés hogy mi a kínálat, félõ hogy annál gyorsabbat nem fogsz találni, hacsak nincs valami kábeles szolgáltató...

steam, origin: ACE_hun

Akkor mit ajánlotok,most inviteles netünk van,de ez nagyon kevéske,8megás.
Az elõfordulhat hogy felére csökken a sebesség mert a modem a másik szobába van másik gépnél,és ez csak routerral veszi!
Üdv!

Nekem a 80/25-ös nettel egy normális torrent oldalról (pl.: Bh), ahol az anyagot már legalább 10-20 ember seedeli (általában sokkal többen szokták) 10,4 MB/s el hasít . Ez kb 70 másodperc. A feltöltésem néha eléri a 3,2 MB/s-t is ....
Dj Faustus
"ha mondjuk töltök le egy 700 megás filmet, akkor az 80mb/s-al jön le?10 mp alatt?"
Egy 700 MByteos állományt egy 80 Mbit/s-os (10 MByte/s) letöltési sebességû nettel igen jó esetben 70 másodperc alatt tudnál letölteni.
De mivel ez egy lakossági elõfizetés (nem bérelt vonal), és a 80 Mbps a MAXIMUM letöltési sebességed, illetve a letöltési sebesség sok mindentõl függ ez a 70 másodperc több lesz.

"Gödöllõn kertes házba van esély a beszerelésre?"
Az ETTH (Ethernet To The Home) rendszer kiépítése ott gazdaságos, ahol egy területen sokan élnek - ilyenek a panelházak, a társasházak. Kertvárosi övezetben nem annyira.

Aramir
Izéna 1 byte áll 8 bitbõl XD

Aramir
Nem, 1 kbyte 8 bitbõl áll, számold ki (80/8=10 megabyte / másodperc az elméleti maximum). Egy 700 megás film így elvileg lejön 700/10=70 másodperc alatt, de ez csak az elméleti maximum.
Kertesház felejtõs sajnos 😞

Kicsit hülye vagyok ezekhez,úgy értem ha mondjuk töltök le egy 700 megás filmet, akkor az 80mb/s-al jön le?10 mp alatt?
Gödöllõn kertes házba van esély a beszerelésre?
bertino
esetleg 80Megabit/s-al.

Helo,most szeretnék digire váltani,mi a véleményetek?ha a top net csomagot választom 80/25mb/s,ezzel a csomaggal hány kb/s-al tudnék tölteni?
mrzed001
Majd kipróbálom, de a feature listában sehol sem szerepel sem az SSL, sem az SFTP, se az ftps ....
Van ami tudja az ftps-t, de pl a cuteftp ha jól emlékszem csak 1 szálas, a filezilla kliens is, és nem meglepõen a total commander is 😞

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

BaliBoy
Flashget is tud. Meg talán a FlashFXP is, de erre nem esküszök meg. Már régen használtam.

mrzed001
Hát ez gáz. Mindegy, keresek egy getright szerû progit, ami ftps-en is több szálon tud letölteni (vagy írok egyet 😉 )

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
Hát, nem a win-ét 😊
Próbáltam már párral, volt filezilla meg saját fejlesztés is, szóval nem program függõ

Ha értelmesen válaszolnál egy értelmes kérdésre, akkor talán lenne mirõl beszélni, de így... <#zavart2>

steam, origin: ACE_hun