DIGI NET

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És milyen teszttel nézték/nézted a sebességet?

steam, origin: ACE_hun

Windows 7 volt rajta. Az én öreg gépem meg nem viszi el a Windows 7-et, még vistát se. Szóval XP-re kéne megoldani a problémát.😊

Elõre is köszönöm a segítséget.

Hát miért nem kérdeztél rá hogy a laptopon milyen oprendszer volt? Ugyanazzal a teszt-el nézted Te is a sebességet mint õk?

Sziasztok!

Be lett kötve nálam egy 80/25 Topnet, de le illetve feltöltésnél csak 25/5 megabit jelenik meg. A DIGI-tõl kijöttek lemérni saját laptopjukkal, és az általuk hozott laptopon megjelent a teljes sávszélesség. Nem vertek át, láttam a két szememmel. Azt mondta a pali, hogy a Windows XP-knél valamit be kell állítani, hogy megjelenjen a teljes elérhetõ sávszélesség. Amivel eddig próbálkoztam, az hogy a futtatásnál a gpedit.msc-t, Csoportházirendet megnyitottam, majd a számítógép konfigurációjánál, a felügyeleti sablonoknál, a hálózatnál a QoS pocketschedulernél, a lefoglalható sávszélességet állítottam be, de nem oldotta meg a problémát. A számítógépen Windows XP Pro SP3 van telepítve, és egy ASUS P4P800-ba integrált 3COM Gigabit hálókártya van, amely elvileg kezel ekkora sávszélességet. Mivel lehetne megoldani a problémát?

Köszönöm elõre is a segítséget.

Köszönök minden jó és rossz tanácsot és kritikát .

Volt kint a szerelõ és kicserélte a Switchet vagy mit és most már minden rendben van

egyenlõre ....

Mighty
"(volt hogy egy órán belül háromszor)"

Ez nekem napi egynél több 😊

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

BaliBoy
OK. Sry.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Ha csináltak volna nálunk valamit akkor szóltam volna . Olvasd el kekecke és az én leírásomat és akkor rájössz hogy nem ugyan az az ember írja .

Amúgy meg ha védeni akarjátok a szolgáltatót akkor tegyétek de úgy érzem mielõtt valaki alá ír 1 éves hûséget vagy többet joga van tudni hogy mit várhat el .

Én a UPC t nem hosszabbítottam meg , tudtam hogy mik az elõnyök és hátrányok . Itt egyenlõre csak hátrányok vannak de úgy látom a fórum segítõ hozzá állása az elsõ beírásom óta igen csak ellenséges lett .

csinyo =/= kekecke

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

BaliBoy
Tanulj meg olvasni, utána meg írni!!!:

"Október óta hetente egyszer max kétszer utána egyre sûrûbben, (volt hogy egy órán belül háromszor). Most például 17-én, 20-án, 21-én 23-án. Win xp professional van a gépen service pack 3-mal, annak a tûzfala megy, plusz az avast, letöltésre utorrent 1.9, de nem fut amikor újraindul."

Akárhogy olvasom, ez napi max 1!

Kedves BALLBOY . Légyszíves olvas vissza és akkor megtudod hogy nekem óránként bont vagy 15 ször ami szerintem nem normális . Ha torrentezek , ha nem .
A sebesség meg a beígért 80 /25 helyett 30 / 10 es . Igazad van nem Fix IP címem van .

Köszönöm

BaliBoy
De fogd fel, hogy az, hogy naponta 1x bont az nem hiba! Akkor panaszkodhatnál ha fix IP-s lennél. Vannak olyan szolgáltatók ahol kifejezetten 1x bont a net a server oldalról IP újítás gyanánt.

Nekem meg Budán nem szakad...

guruzone
én most kötöttem január második hetében, de szakad (Gyõr).
Már elõtte is szakadt, amikor haverommal játszottunk (egész december, Tatabánya)

Milyen fura hogy most m,ár egyre több embernél az a probléma hogy szakad a net .

És a végén mindig azt mondják hogy a gép a szar , a7végén megint teszteltem a nettem egy másik géppel / XP , SP 3 mas , Realtek kártya 10/100 / ugyan ugy szakadt ..

NO COMMENT

Elég vicces lenne, ha csak routerrel menne rendesen a net... Az 1.9-et pedig direkt nem frissítem, mert ezzel érem el a max sebességet.
Háát, már azért sem szólhatnál semmit ha naponta bontana, tekintettel arra hogy dinamikus IP-d van, szerintem ennyiszer nekem is bont, csak router miatt észre sem veszem... Mindenesetre én az utorrent oldalán lévõ 2.0-ás RC-t használnám, az 1.9 már õsrégi...

Október óta hetente egyszer max kétszer utána egyre sûrûbben, (volt hogy egy órán belül háromszor). Most például 17-én, 20-án, 21-én 23-án. Win xp professional van a gépen service pack 3-mal, annak a tûzfala megy, plusz az avast, letöltésre utorrent 1.9, de nem fut amikor újraindul.
A mikronet tényleg jó, nekem is az volt digi elõtt. Ott is az egyetlen negatívum a sebesség volt - cseréltem is.
Milyen sûrûn csinálja ezt a szakadást? Milyen programokat használsz? Letöltésre, vírus, tûzfal...

le akartam cserélni digire de mondták hogy szar a ping!
és hogy sokan mondják milyen szar a mikronet, szerintem az egyetlen negatívum a sebesség!

Én szolnoki, vagyok októberben kötötték be digit, de azóta állandó probléma, hogy egyszer csak fogja magát és újra tárcsáz. Bejelentettem a diginél , kezdték, hogy telepítsem újra az operációs rendszert mert biztos az a rossz, ez a folyamatos szakadás miatt háromszor megtörtént, továbbra is szakadt. Akkor jöttek azzal, hogy háló kártya, kipróbáltuk másik kártyával azzal szakadt. Ekkor a társasházban lévõ dobozukban kicseréltek valamit , mondva biztos az a rossz. Ez sem jött be. Ezután a lakáson belül kicserélték az a kis dobozukat, a kábelek csatlakozóit, mondva most már biztos jó lesz, de ha mégsem valami rossz a gépben,
mondanom sem kell továbbra is szakadt, újratárcsázott. Ezek után bevittük a boltba a gépet ahol vettük (õk rakták össze, még garanciális volt) elmondtuk a fent leírt problémát, ott hagytuk átnézték, mûködtették náluk semmi gond nem volt . Érdeklõdni szeretnék van e valakinek valami ötlete mi lehet a gond, mert a digi széttárt kézzel néz és közli nem náluk van a hiba.
Ennek mi köze a digihez?

na megcsinálták a netet a régi LSDRN rendszert cserélték le MSDRN re
és azóta nincsenek apró laggok folyamatosan 20-25 mse a pingem napközben és mikor nincs leterhelve a rendszer 15-18 között mozog!

alap csomag 3/0.5 mb/s es csomag van de már 10 órától ugyanúgy mint eddig folyamatosan nõ a sebesség!

egyszer csak lesz itt is 120 mb/s!!!!
Stefling
Az már alapból gond, ha nem gigabites! 😊

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Szívesen.
Köszi a segítséget mégegyszer!
Most így hirtelen ennyi jut eszembe. Utorrentet mindig frissítsd a legújabbra, megéri. Várj egy picit hogy a következõ napokban változik e a dolog.
Ezzel a torrent klienssel már elértem az 1 mb/s feltöltést. Ez is haladás 😄.
A hálókártyának most frissítettem a driverét, a driver genius program szerint a legújabb. De ahogy néztem ez 10/100 kártya, lehet hogy az a gondd, hogy nem gigabites?
Igazából nem tudom mit jelent http-röl leszedni 😛, de ha a netröl, vagy szerverrõl történõ letöltés jelenti, akkor itt is a max eddig 1,6 Mb/s volt.
Köszi a gyors választ és a segítséget!
Rakd fel a legújabb utorrentet: klikk

Frissítsd a hálókártyád driverét, és tuti olyan helyrõl szedj ahonnan ki tudod használni a 80 Mbitet...http-rõl szedsz maxon?
Sziasztok!
Két napja nálunk is bekötötték a Digi-t (Salgótarján). Top netem van, böngészésnél semmi gond, csak torrentezésnél elég lassú. Gondoltam, hogy 80/25 nem lesz, de még a garantált 8/4-et sem éri el. letölteni eddig max 6mb/s-el tudtam, a feltöltés pedig max. 100-300 kb/s között szokott lenni jobb esetben. Megnéztem, tûzfal nem blokkolja és aktív vagyok (utorrent 1.8.5). Routerem nincs. Igazából nem értek hozzá, de lehet hogy a gépem gyenge hozzá, hogy többel töltsön? (p4 2000Mhz, 1Gb RAM, Gf4 Ti 4200 (128mb) videokártya, Realtek RTL 8139/810x Family Fast Ethernet NIC)
A 6mb/s-es letöltéssel még ki vagyok békülve, de a feltöltés nagyon bosszant. Néztem több sebességmérõvel is amit itt olvastam a hozzászólásokban, de a legjobb eset is max 10/5 mb/s volt.
Mi lehet a probléma?
A válaszokat és a segítséget elõre is köszönöm!
Nem, nem a torrenttel lesz baj. Olyan 2-3 hete nálam is sz*rakodik, teljesen véletlenszerûen egyik pillanatról a másikra "nincs kapcsolat" hibaüzenettel nem hoz be lapokat, majd F5-re mint a villám tölti. Vagy heggesztenek valamit, vagy kezd túlterhelõdni a hálózatuk.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Dj Faustus
"Nem tud weblapokat megjeleníteni a böngészõ (se firefox, se ie), és azt írja hogy nincs internet kapcsolat. Viszont a torrent ugyanúgy tölt, és MSNre is betudok jelentkezni."
Szerény véleményem szerint a kulcsszó a torrenten van.
Nagy valószínûséggel "eleszi" a többi alkalmazás elöl a sávot, illetve túlterheli a routert.

A torrentkliensedet vagy iktasd ki, mikor böngészel; vagy állíts be - korlátozd az egyszerre nyitható kapcsolatok számát, csökkentsd a le- és feltöltési sebesség elérhetõ maximumát, iktasd ki a DHT-t és a PeX-et. Biztos ami biztos alapon érdemes a routert is újraindítani, hogy felszabaduljon a memóriája.

Hali! Tatabányán lakok, és most kötötték be nemrégiben a diginetet a lakókörzetemben. Egész eddig semmilyen problémám nem adódott az internet szolgáltatással de mostanában elég furcsa dolgokat mûvel. Nemtud weblapokat megjeleniteni a böngészõ (se firefox, se ie), és azt írja hogy nincs internet kapcsolat. Viszont a torrent ugyanúgy tölt, és MSNre is betudok jelentkezni. Kábeles routerrel van a net szétosztva 2 gépre. Ez most szolgáltatás jellegû hiba, vagy a routeré? Tapasztalt már valaki ilyet?
Igaz . Bocsi 80/25 :-)

Ace : Bejelentettem a hibát és sõt látják is . Az a gond hogy nem akarom hogy kijön egy szerelõjük aki rám veri a dolgot . Ezért találtam egy ismerõst aki a Digi nél dolgozik és ö adott a háló kártyát ami biztosan jó . Ö a központból kimérte a sebességet és ott is 30 /20 volt . Szakadásra is kéne valami mert az ö laptopján is kevés volt a net de azt hogy szakadozna azt nem tudtuk megalapítani mert kb 10 percig használta itt .
Kaptam kölcsön egy lenovo típusú notebook ot amit egész nap teszteltem a nettemmel , ott nem volt szakadás sûrûn csak egy pár alkalommal .

Stefling
80/40? HOL HOL nekem is kell! 😄😄 (max 80/25) 😛

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

gz8
Ha router mögött vagy, akkor igen 😊

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

BaliBoy
Nem. Mert 0-nál kapcsolat sincs. Vagy mérési hiba, vagy olyan alacsony volt, hogy nem tudott rendes értéket kiírni.

létezik ilyen ping?
Akkor viszont ezt jelentsd be hibára, mert azt bentrõl is látni fogják hogy szakadozik, és az hiba, mert valóban lehetetlenné teszi az online játékot... énis ideges lennék ha ezt csinálná. Mondd, hogy ha webezel, és víruskeresõ, tûzfal, semmi nem fut, akkor is szakadozik... Ezzel kezdeniük kell valamit, feltéve ha a hálókártyád hibája kilõve. Én azért teljesen másik géppel (pl. laptop) is kipróbálnám elõtte.

Oks . Kérdés . Utorrent 1.8.5 vagy vagy 2.0 /17664/ és hozzá Avast profesional ??

Emiatt szakadozik ??

Mert ha nem megy a letöltés és kikapcsolom a vírus irtót akkor is megszakad és az nagyon gáz internetes játék alatt / Kane and lynch jogtiszta Live os /

Tehát csak nappal korlátoznak, csak bizonyos területeken, és úgy hogy megszakítják a kapcsolatot?
Hááát... Én azt mondom, hogy ez valószínû nem korlátozás, hanem hálózati hiba.
Ott nem egy bejövõ "net" van, hanem egy optika, és ott max a végén csücsülõ switch sebességén osztozik a ház.

Csak összehasonlításképpen én egy 200 lakásos 5 lépcsõházas panelban lakom, és semmi gondom... A torrent sebessége, szakadozása sokmindentõl függ, nézz át a torrent topicba, kliensfüggõ is, valamint vannak vírusirtók, amik az utorrent-el közösen érdekes dolgokat képesek csinálni. Sza'l az az ötletem, hogy próbáld a legutóbbi stabil 1.8.5-ös utorrent-et úgy, hogy közben minden antivírus progit kiirtasz, ha ez sem megy, akkor próbáld a 2.0-ás RC klienst, ami az utorrent honlapján van fent. Nekem az tökéletesen mûködik, és Kaspersky-m van mellé.

ChaosTeam
Nem vagyok hülye 😄 tudom hogy mûküdik a torrent. De azt azért ne mond nekem, hogy nap közben rendszeresen minden nagyobb fájlnál amikor elkezdem letölteni jön jó nagy sebességgel, majd lemegy a sebesség hirtelen 0-ra... biztos minden seed egyszerre kilép... majd 1-2 perc múlva ismét visszajönnek a seedek és jön lefele a cucc megint szép sebességgel.

Szerintem ugan az van,mint UPC-nél.... terület függõ korlátozás... ott is sokaknak nem volt korlátozva, nekem meg mivel lakótelep közepén lakok, szinte egész nap. Szerintem ezért érint engem most a diginél is ez, míg nálatok lehet kevesebb a terhelés...

Minden esetre tökmind1, nem halok bele... a játék megy rendesen, ez a lényeg nekem 😊
Hadd jegyezek meg annyit ha szabad hogy tény és való én is szoktam "rosszalkodni" és fentvagyok egy pár nagyon stabil oldalon /BH,Ncores stb stb/ . Nekik stabil a szerverük és pont ezért érhettem el azt hogy ha kevés "küldö" van vagy sok akkor is kihozza a max ot 30 / 20 at és pont akkor szakadok meg . Nincs routerem ez kilõve , a digis adott egy net kártyát novi újat , tehát az is kilõve .

Ja és még egy fontos dolog lakótelepen lakom 10 emeletes és 60 lakásos ha csak az 50 % Digis akkor már mindenki osztozik egy bejövõ neten amit szét választanak .

Akkor csak két megoldás van Digi vagy a gépem .

Mellékesen torrent-nél az is könnyen elõfordulhat, hogy éjjel többen, gyorsabb emberek seedelik a cuccot, és akkor nem használ annyi peer-t a torrent, nappal viszont többen töltenek le, így lelassul a különbözõ peer-ektõl a letöltés, így több kapcsolatot kell használni a megfelelõ sebességhez, amit már a router nem bír. Még egyszer mondom, semmiféle lassulást nem tapasztaltam sem torrentel, sem mással, de sokan azt hiszik a torrentrõl mindig full sebességgel lehet tölteni, meg feltölteni, pedig hülyeség. A legújabb torrenteknél elõfordulhat ez, de órák alatt lecsökken a sebesség, fõleg a feltöltés, a letöltés nem is annyira...

ChaosTeam
Ha visszaolvasnál írtam, hogy router nélkül is ezt csinálta a Digi...

Igaz csak a #2247 -ig kellett volna visszaolvasni... de sebaj, legyen egybõl a Router a hibás mindenre, nehogy az Istenített szolgáltató legyen a hibás...

Ja és persze a router is válogatós, hiszen éjjel tökéletesen birja kezelni a torrentet, csak nappal terheltebb idõszakokban nem.... hisz a routerek márcsak ilyenek... ugye.

( Mellékesen nem 100mb-os routerem van, hanem Gigabites...)
Torrentezésnél sokkal több kapcsolatod lehet, mint egy HTTP, vagy FTP letöltésnél, ezt a hálózati eszközök valamivel nehezebben kezelik. Nem fognám egybõl a korlátozásra.
Sil3nt
routered nem birja a kikepzest (nem a sebesseg miatt). vedd lejjebb a torrent kliensedben a kapcsolatok szamat (Kapcsolatok maximalis száma összesen). Legalabbis nalam (routernel), ha 50 alatti szamot adok meg es a peereket is korlatozom 50 ala, akkor nem lesz ilyen gondod.