DIGI NET
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
steam, origin: ACE_hun
Elõre is köszönöm a segítséget.
Be lett kötve nálam egy 80/25 Topnet, de le illetve feltöltésnél csak 25/5 megabit jelenik meg. A DIGI-tõl kijöttek lemérni saját laptopjukkal, és az általuk hozott laptopon megjelent a teljes sávszélesség. Nem vertek át, láttam a két szememmel. Azt mondta a pali, hogy a Windows XP-knél valamit be kell állítani, hogy megjelenjen a teljes elérhetõ sávszélesség. Amivel eddig próbálkoztam, az hogy a futtatásnál a gpedit.msc-t, Csoportházirendet megnyitottam, majd a számítógép konfigurációjánál, a felügyeleti sablonoknál, a hálózatnál a QoS pocketschedulernél, a lefoglalható sávszélességet állítottam be, de nem oldotta meg a problémát. A számítógépen Windows XP Pro SP3 van telepítve, és egy ASUS P4P800-ba integrált 3COM Gigabit hálókártya van, amely elvileg kezel ekkora sávszélességet. Mivel lehetne megoldani a problémát?
Köszönöm elõre is a segítséget.
Volt kint a szerelõ és kicserélte a Switchet vagy mit és most már minden rendben van
egyenlõre ....
Ez nekem napi egynél több 😊
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Amúgy meg ha védeni akarjátok a szolgáltatót akkor tegyétek de úgy érzem mielõtt valaki alá ír 1 éves hûséget vagy többet joga van tudni hogy mit várhat el .
Én a UPC t nem hosszabbítottam meg , tudtam hogy mik az elõnyök és hátrányok . Itt egyenlõre csak hátrányok vannak de úgy látom a fórum segítõ hozzá állása az elsõ beírásom óta igen csak ellenséges lett .
csinyo =/= kekecke
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
"Október óta hetente egyszer max kétszer utána egyre sûrûbben, (volt hogy egy órán belül háromszor). Most például 17-én, 20-án, 21-én 23-án. Win xp professional van a gépen service pack 3-mal, annak a tûzfala megy, plusz az avast, letöltésre utorrent 1.9, de nem fut amikor újraindul."
Akárhogy olvasom, ez napi max 1!
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
A sebesség meg a beígért 80 /25 helyett 30 / 10 es . Igazad van nem Fix IP címem van .
Köszönöm
Már elõtte is szakadt, amikor haverommal játszottunk (egész december, Tatabánya)
És a végén mindig azt mondják hogy a gép a szar , a7végén megint teszteltem a nettem egy másik géppel / XP , SP 3 mas , Realtek kártya 10/100 / ugyan ugy szakadt ..
NO COMMENT
és hogy sokan mondják milyen szar a mikronet, szerintem az egyetlen negatívum a sebesség!
mondanom sem kell továbbra is szakadt, újratárcsázott. Ezek után bevittük a boltba a gépet ahol vettük (õk rakták össze, még garanciális volt) elmondtuk a fent leírt problémát, ott hagytuk átnézték, mûködtették náluk semmi gond nem volt . Érdeklõdni szeretnék van e valakinek valami ötlete mi lehet a gond, mert a digi széttárt kézzel néz és közli nem náluk van a hiba.
na megcsinálták a netet a régi LSDRN rendszert cserélték le MSDRN re
és azóta nincsenek apró laggok folyamatosan 20-25 mse a pingem napközben és mikor nincs leterhelve a rendszer 15-18 között mozog!
alap csomag 3/0.5 mb/s es csomag van de már 10 órától ugyanúgy mint eddig folyamatosan nõ a sebesség!
egyszer csak lesz itt is 120 mb/s!!!!
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
A hálókártyának most frissítettem a driverét, a driver genius program szerint a legújabb. De ahogy néztem ez 10/100 kártya, lehet hogy az a gondd, hogy nem gigabites?
Igazából nem tudom mit jelent http-röl leszedni 😛, de ha a netröl, vagy szerverrõl történõ letöltés jelenti, akkor itt is a max eddig 1,6 Mb/s volt.
Köszi a gyors választ és a segítséget!
Frissítsd a hálókártyád driverét, és tuti olyan helyrõl szedj ahonnan ki tudod használni a 80 Mbitet...http-rõl szedsz maxon?
Két napja nálunk is bekötötték a Digi-t (Salgótarján). Top netem van, böngészésnél semmi gond, csak torrentezésnél elég lassú. Gondoltam, hogy 80/25 nem lesz, de még a garantált 8/4-et sem éri el. letölteni eddig max 6mb/s-el tudtam, a feltöltés pedig max. 100-300 kb/s között szokott lenni jobb esetben. Megnéztem, tûzfal nem blokkolja és aktív vagyok (utorrent 1.8.5). Routerem nincs. Igazából nem értek hozzá, de lehet hogy a gépem gyenge hozzá, hogy többel töltsön? (p4 2000Mhz, 1Gb RAM, Gf4 Ti 4200 (128mb) videokártya, Realtek RTL 8139/810x Family Fast Ethernet NIC)
A 6mb/s-es letöltéssel még ki vagyok békülve, de a feltöltés nagyon bosszant. Néztem több sebességmérõvel is amit itt olvastam a hozzászólásokban, de a legjobb eset is max 10/5 mb/s volt.
Mi lehet a probléma?
A válaszokat és a segítséget elõre is köszönöm!
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Szerény véleményem szerint a kulcsszó a torrenten van.
Nagy valószínûséggel "eleszi" a többi alkalmazás elöl a sávot, illetve túlterheli a routert.
A torrentkliensedet vagy iktasd ki, mikor böngészel; vagy állíts be - korlátozd az egyszerre nyitható kapcsolatok számát, csökkentsd a le- és feltöltési sebesség elérhetõ maximumát, iktasd ki a DHT-t és a PeX-et. Biztos ami biztos alapon érdemes a routert is újraindítani, hogy felszabaduljon a memóriája.
Ace : Bejelentettem a hibát és sõt látják is . Az a gond hogy nem akarom hogy kijön egy szerelõjük aki rám veri a dolgot . Ezért találtam egy ismerõst aki a Digi nél dolgozik és ö adott a háló kártyát ami biztosan jó . Ö a központból kimérte a sebességet és ott is 30 /20 volt . Szakadásra is kéne valami mert az ö laptopján is kevés volt a net de azt hogy szakadozna azt nem tudtuk megalapítani mert kb 10 percig használta itt .
Kaptam kölcsön egy lenovo típusú notebook ot amit egész nap teszteltem a nettemmel , ott nem volt szakadás sûrûn csak egy pár alkalommal .
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Emiatt szakadozik ??
Mert ha nem megy a letöltés és kikapcsolom a vírus irtót akkor is megszakad és az nagyon gáz internetes játék alatt / Kane and lynch jogtiszta Live os /
Hááát... Én azt mondom, hogy ez valószínû nem korlátozás, hanem hálózati hiba.
Szerintem ugan az van,mint UPC-nél.... terület függõ korlátozás... ott is sokaknak nem volt korlátozva, nekem meg mivel lakótelep közepén lakok, szinte egész nap. Szerintem ezért érint engem most a diginél is ez, míg nálatok lehet kevesebb a terhelés...
Minden esetre tökmind1, nem halok bele... a játék megy rendesen, ez a lényeg nekem 😊
Ja és még egy fontos dolog lakótelepen lakom 10 emeletes és 60 lakásos ha csak az 50 % Digis akkor már mindenki osztozik egy bejövõ neten amit szét választanak .
Akkor csak két megoldás van Digi vagy a gépem .
Igaz csak a #2247 -ig kellett volna visszaolvasni... de sebaj, legyen egybõl a Router a hibás mindenre, nehogy az Istenített szolgáltató legyen a hibás...
Ja és persze a router is válogatós, hiszen éjjel tökéletesen birja kezelni a torrentet, csak nappal terheltebb idõszakokban nem.... hisz a routerek márcsak ilyenek... ugye.
( Mellékesen nem 100mb-os routerem van, hanem Gigabites...)