3567
digi
  • Scrym
    De volt emelés.
    Mások is jelezték és felemelték a letöltési sebességet 40Mbit-re és ezt nem csak a speedtest méri így, hanem a Digi mérője és a torrent kliens is. Gondolom a hivatalos bejelentésre várni kell.
    Nem bánnám, ha a StartNet-et is emelnék, mondjuk azért nem panaszkodok! :)
  • ACE
    Semmiféle emelés nem volt, csak egyszerűen a speedtest szarul mér. milliószor el lett mondva, hogy a digi mérőjével tesztelj.
  • zaki
    wow, kircsi :D
  • Apocalipto
    Emelték 40/20ra.
  • zaki
    volt valami sávszélemelés? mert eddig ugye 30/20-as netem volt:

most meg gyorsabb lett a letöltésem:

persze nem baj :D
  • F E R I
    Az a baj, hogy még routerem sincs :S
  • Reg5
    Routered milyen? Nálam hasonló probléma volt Linksys routerrel, de azóta sikerült megoldani.
  • F E R I
    Sziasztok,

Van vkinek ötlete, miért áll meg mindig a letöltés egy idő után? Youtube-on sem tudok normálisan semmit sem nézni, mert betölti az elejét, utána meg megáll a pufferelés, Digim van 4/1 csak sajna, de ez eddig nem volt ilyen jellegű problémám még.
  • mycso
    Válasz gomb!

De ha nekem jött akkor:

digi 30/20

LE

FEL
  • Stefling
    Főleg, ha nem működik! :D
  • mycso
    Sebességmérésre, használjátok a digi saját mérőjét, az elég pontosnak mondható:

http://speedtest.digikabel.hu/
  • mycso
    Kb. egy éve még milyen jó is volt, amikor 2 csatlakozást engedett... (dupla sávszél...)
  • ACE
    Router-hez nem nagyon kell PPPoE a gépre. Onnan ki kell törölni a DIGI pppo Dial-up os kapcsolatát, és a routerben kell beállítani a tárcsázást...
  • Mighty
    Próbáld resetelni a routered és állítsd be újra a kapcsolatot.
  • skristof
    LAN-os digi, szóval modem nem nagyon van, de köszi :)
  • Mighty
    Egy ilyet találtam neked: http://www.isp-help.co.uk/ErrorCodes/error651.htm
  • skristof
    szorri, csak a thumb ment el :)
  • skristof
    üdv!
    jól sejtem, hogy az alábbi hibaüzit az okozza, hogy egy nem túl acélos SMC routerrel próbálom megosztani a netet?

ma lett frissen behúzva, router nélkül megy gyönyörűen, de ha bedugom routerbe ez a látvány fogad.. (így természetesen a router beállítások is elérhetetlenek)
  • Gery85
    UPCnél se mér jól, 120mbitnél 30-40mbitet mér ki max,pedig torrent meg ftp jön rendesen.

• Stefling
    Nincs ebbe semmi vicc, ha azt nézed, ott 60Mbit-es csomagoktól lefelé jobban mér, mint 60Mbit felett, de már a 60-ast is van hogy 90-nek méri :D A TopNetet meg a torrent letöltésnél tudod megnézni, mennyi is a valós sebességed.
  • bigapó
    hát ha annyi van odaírva, akkor az a valós :)

az tök vicces, hogy UPC-nél jó, diginél meg nem...
  • Stefling
    Neked lehet a helyes értéket mutatja, de az emberek 60%-nak rossz eredményt mutat, mégpedig azért, mert a speedtest kis file-al tesztel. A speedtest upc-nél mér többnyire jól, de ott se mindig, ezt sokan írják is. :)

ui: Jó a neted Ace ;D
  • ACE
    Tessék, nekem pl. most ennyit mért egy 100 Mbit-es routerrel, gondolom Te sem gondolod hogy ez valós...

• ACE
    Mert sokmindentől függ a mérés eredménye. A mérő magától választja ki a csomag méretét (valamilyen algoritmus alapján), és nem mindig helyesen ítéli meg, így túl kis csomagnál ilyen értéket (túl nagy) ad vissza.
  • bigapó
    már miért ne lenne mérvadó? akkor nekem miért a helyes értékeket mutatja?
  • moon21
    Értem... Akkor mindenképp router kell hozzá. Megkérdezhetném, hogy te milyen routert vettél? Illetve meg vagy-e vele elégedve? :)
    Köszi az infokat
  • Stefling
    Csak egyet.
  • moon21
    A mostani adsl net is ezzel a switchel van leosztva. És a gépek külön fel tudnak kapcsolódni, minden gép külön kap ip címet (egy időben a T-Home akár 4-5 különböző Ip-t is kioszt). Arra lennék kíváncsi, hogy a Digi csak egyetlen ip-t oszt ki vagy többet is?
  • Stefling
    Nem emeltek, a speedtest nem mérvadó.
  • Stefling
    Switch-el biztosan nem fog menni, mert abba nem tudod hova dugna a Wan kábélt, az csak egy dolog, hogy Lan-t tudsz bele dugni. A gépedbe közvetlen is bedughatod, ha van benne enthernet vezérlő. De ha el szeretnéd osztani, akkor router kell hozzá mindenképp, ez esetben tudok ajánlani egyet. Én is msot vettem nemrég.
  • moon21
    Hello!
    Azt hallottam, hogy a digis nethez mindenképp router kell, mert switchel nem lehet elosztani az internetet. Előbb olvastam zegner-nek a #2561-es hsz-ét, és írta, hogy nincs neki se routerje. Akkor gondolom tényleg nem kell, de azért jól esne néhány megerősítés, hogy switchel is hibátlanul megy-e. :)
    Köszi
  • Neoncsoves
    Emeltek a DIGInél vagy mivan?
  • Gery85
    Köszi szépen!
  • BaliBoy
    Fél évig bármilyen kombinációban tudod választani a csomagokat. De telefont is rendelned kell. De mivel, hogy annak nincs előfizetési díja, így a fél évig tartó 3000 ft-os össz havidíj után sem kell a telefonra költeni semmit sem. Fél év után a csomagok annyiba fognak kerülni amennyibe a szerződéskötés idején.
    Tehát félévig internet+tv+telefon=3000 ft/hó. Félév után amennyibe egyenként kerültek a szerződéskötés idején.

Stefling: Csak neked nem.
  • Stefling
    Csak nekem nem jelenik meg a digi banner felül?

Gery, az asszem minden csomagra vonatkozik, de nem mindíg annyi lesz, valami fél évig vagy 3 hónapig van új ügyfél esetén, már nem is tudom.
  • Gery85
    Kicsit segítsetek nekem, van egy akció, amiben a tv és az internet havi 3ezer ft, de a honlapon már telefont is írnak ami nekem nem kell, plusz nem értem alul a magyarázó szöveget,hogy most melyik csomagra vonatkozik. A digi honlapján az akció fülnél van.
  • TurboX
    szekáld őket telefonon, az mindig beválik
  • Attila8805
    Hali!
    Lenne egy olyan kérdésem hogy kb két hete adtam be az igényemet Miskolcon és a munkám miatt nagyon fontos lenne az internet.
    Hogy tudnám megsürgetni a dolgot.
    Minden megvan hozzá és be van kötve mert az előző lakónak is Digije volt.
    Ennyire nehéz lenne visszakapcsolni egy internetet?
  • BaliBoy
    Sajnos jól sejted a választ. Nincs optikai net faluban és nem is lesz még egy jó ideig véleményem szerint. Még a Telekomnak sem éri meg kiépíteni a Diginek meg főleg nem.
  • F34R
    Lenne egy kérdésem bár ez hülyeség tudom előre a választ de hátha. Diginet faluba elérhető ahol kábelnet van?? T-online-s nagyon ratyi és az alacsony sávszélességet is relative magas áron adják az optinet meg nem halad f*szba se.