DIGI NET
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elküldtem amit adtál E-MAIL címedre a tel számot és azt is hogy kire hivatkozz .
Várrom a fejleményeket remélem sikerül valami . :-)
Várrom a fejleményeket remélem sikerül valami . :-)
Köszi a segítséget, írtam privátba. 01.20-01.25-ig naponta szakadt, 26-31-ig csoda nem szakadt, de a héten már megint szórakozik. Remélem a te szerelõd tud megoldást mert már nagyon unjuk a dolgot.
Tegnap amikor kint volt rákérdeztem a szakadásodra neked is . Ezeket mondta : virus , driver , vinyo , switch csere . Ha Budapesti vagy ki tud menni szerintem személyesen ha nem akkor telefonon tudsz vele beszélni .
Ha kell a száma szólj priv be elküldöm ahogy Lord Viper kollégának is és természetesen várrom a fejleményeket is .
Ha kell a száma szólj priv be elküldöm ahogy Lord Viper kollégának is és természetesen várrom a fejleményeket is .
Délután elküldöm , bocsi a telom lemerült most meg megyek melózni .
Csinyo légszives ha tudod akkor küld el a telószámát, a [email protected] -ra.
Köszönöm szépen a segítséget.
Köszönöm szépen a segítséget.
Azért vicces lenne, ha egy 5400-es winyó nem tudna 10megával írni...
laptop, 5400.es winyó, 8mega cache-vel:

laptop, 5400.es winyó, 8mega cache-vel:

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
Budapesten tud ténykedni illetve segíteni másképp csak telefonon lehet vele beszélni .
Privibel tudom küldeni a számát .
Privibel tudom küldeni a számát .
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Két gépen is kipróbáltam, amelyiken nem ugyanaz az xp van felrakva. Mindkettõre eredeti xp pro van felrakva. Egyik gépen sem volt a procihasználat 20% felett. És mindkét gép esetében SATA 5400rpm-es winchesterekrõl van szó, tehát elvileg bírnia kéne neki. És kbit pontossággal ugyanazt mértem, akár speedtest.digikabel-t akár torrentet használtam. Csinyo megköszönöm ha meg tod mutatni a problémámat a digis embernek. 2010 jan 27-én irtam elõször ide, onnantól vannak infok a problememhez.
Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Én változatlanul élnék a segítségeddel , nálunk a letöltésnél nincs gond (30/20-as net), de változatlanul újratárcsáz (vagyis szakad), amikor éppen neki jól esik, netezés közben is és netezésen kívül is.
Ha valakinek tudok segíteni DIGI vel kapcsolatban az szóljon mert megbeszéltem az ismerõsömmel hogy ha tud akkor segít másnak is .
Szivesen.
Én is az Avast-ot használom, eddig nem volt gondom vele; igaz, nem megyek ismeretlen oldalakra túl sokszor és figyelem mit akar telepiteni a gép, szóval vigyázni kell és kész.
defrag-nak próbáltam már párat, meg a beépitett sem volt túl rossz egyébként. tune-up utilities, mint karbantartó program azt ajánlom, sok mindenre jó.
ha firefox-al netezel, akkor pedig van egy kieg, úgy hivják speedyfox, az beállitja a netedet és jóval gyorsabb lesz tõle a böngészõd.
Én is az Avast-ot használom, eddig nem volt gondom vele; igaz, nem megyek ismeretlen oldalakra túl sokszor és figyelem mit akar telepiteni a gép, szóval vigyázni kell és kész.
defrag-nak próbáltam már párat, meg a beépitett sem volt túl rossz egyébként. tune-up utilities, mint karbantartó program azt ajánlom, sok mindenre jó.
ha firefox-al netezel, akkor pedig van egy kieg, úgy hivják speedyfox, az beállitja a netedet és jóval gyorsabb lesz tõle a böngészõd.
The Matrix has you...
Kaspersky jobb, csak az ami Chip-ben van nem jó Win7-re.
Egyébként én kipróbálnám a cfosspeed-et is, nekem Kábeles, vagy ADSL netnél bejött, és eleve csak arra is ajánlják, DIGI-nél nekem semmi szükségem rá, anélkül is tökéletes.
Egyébként én kipróbálnám a cfosspeed-et is, nekem Kábeles, vagy ADSL netnél bejött, és eleve csak arra is ajánlják, DIGI-nél nekem semmi szükségem rá, anélkül is tökéletes.
steam, origin: ACE_hun
Köszönöm a jó tanácsot . Esetleg tudsz ajánlani is ?? Most DEFRAG nak O&O t használok , vírusirtó AVAST profesional .
Kaspersky t tudok most ingyen használni vagy NOD 32 t / CHIP magazin /
Vélemények ??
Kaspersky t tudok most ingyen használni vagy NOD 32 t / CHIP magazin /
Vélemények ??
a feltöltést korlátozd a maximum sávszéled 80%-ra és akkor tudsz netezni is mellette. ez természetes dolog, nem a géped rossz (persze ettõl függetlenül futtass rajta virusirtót és egyébb keresõt, valamint defragot is néha.)
The Matrix has you...
Mondjuk az egy érdekes dolog amit most figyeltem meg és talán van össze függés is . Most hogy teljes gázzal megy a nettem úgy belassul a gép mint a dög .
Felmegy 80 mbit ra letöltésem Utorren tel és belassul , régebben ha így fel akart menni és elérte a sebességet egybõl bontotta a vonalat .
Fura , lehet hogy a gépemmel van a gond ??
Annyit megpróbálhatnál persze csak ha még nem próbáltad hogy egy másik gépbe bedugod a nettet és megnézed hogy azzal mit csinál .
Nekem is érdekes dolgok jöttek ki , Lenovo új laptop / T-mobil , XP SP3 / : nem szakadt de nem is ment fel a sebesség , Asus / 2magos , Vista / nem szakadt de nem is ment fel a sebesség . Sima régi asztali gép / AMD 462 es tokozású XP SP 3 / szakadt mint állat és a sebesség sem volt jó , nekem asztali gépem van régi / AMD 3000 Athlon SOCKET A s , WIN 7 / szakadozott és sebesség sem volt .
Felmegy 80 mbit ra letöltésem Utorren tel és belassul , régebben ha így fel akart menni és elérte a sebességet egybõl bontotta a vonalat .
Fura , lehet hogy a gépemmel van a gond ??
Annyit megpróbálhatnál persze csak ha még nem próbáltad hogy egy másik gépbe bedugod a nettet és megnézed hogy azzal mit csinál .
Nekem is érdekes dolgok jöttek ki , Lenovo új laptop / T-mobil , XP SP3 / : nem szakadt de nem is ment fel a sebesség , Asus / 2magos , Vista / nem szakadt de nem is ment fel a sebesség . Sima régi asztali gép / AMD 462 es tokozású XP SP 3 / szakadt mint állat és a sebesség sem volt jó , nekem asztali gépem van régi / AMD 3000 Athlon SOCKET A s , WIN 7 / szakadozott és sebesség sem volt .
Nálam nem szakad, teljesen jó, pedig majdnem egésznap megy. Nagyritkán van olyan, hogy elmegy pár órára a net, de az is inkább késõ éjjel, gondolom dolgoznak a hálózaton, vagy nemtudom.
Az outlookra nemtudok mit mondani, én thunderbird-öt használok, de nincs ilyen problémám, igaz a digis email címemet nem használom, csak az smtp szerver miatt lett kérve egy.
Az outlookra nemtudok mit mondani, én thunderbird-öt használok, de nincs ilyen problémám, igaz a digis email címemet nem használom, csak az smtp szerver miatt lett kérve egy.
Nálam nem kell tölteni ahhoz , hogy szakadjon, ülök a gép elõtt éppen dolgozom ( nem a gépen netezve) , véletlenül felnézek és látom kiírja ÚJRATÁRCSÁZÁS, visszaszámol 60mp-rõl és megy újra. tehát letöltés nélkül is szakad folyamatosan, van hogy minden nap , van hogy egy órán belül háromszor, van , hogy 4-5 napig csoda van és kánaán és nem tárcsáz újra. Ja és az outlokot korlátozza, alig használható a levelek nagy része nem érkezik meg.
És neked mûködik rendesen? Nálunk szinte egész napos használatban van a net, az õ dobozukban már kicseréltek valamit , itt a lakásban is a kis fehér dobozt, és ugyanúgy szakad, újratárcsáz, hol sûrûbben hol ritkábban. A gépet tesztelték az üzletben más szolgáltatóéval, ott érdekes nem volt szakadás folyamatosan ment a net.
Már nagyon kezdem unni, vissza tértünk a békebeli telefonos betárcsázós rendszerhez így 2010-ben!
Már nagyon kezdem unni, vissza tértünk a békebeli telefonos betárcsázós rendszerhez így 2010-ben!
Szerintem arra gondolt, amit a digi helyezett el a lépcsõházban az elõfizetõk részére, az egyszer nálunk is tönkrement, nem volt net, másnap kicserélték.
Sajnos nekem nem oldódott meg. De switch cserével, hogy oldódott meg. Az csak net megosztásra jó, de a digit nem lehet vele csak routerrel megosztani.
Sajnos nekem nem oldódott meg. De switch cserével, hogy oldódott meg. Az csak net megosztásra jó, de a digit nem lehet vele csak rouoterrel megosztani.
Csak annyi hogy azt hiszik egy és ugyan az a személy vagyunk mert mind a kettõnk panaszkodott .
Arra nem is gondoltak hogy Magyarországon lehet két embernek ugyan az a gondja az internettel . ...
Nekem mondjuk megoldotta egy switch csere ...
Arra nem is gondoltak hogy Magyarországon lehet két embernek ugyan az a gondja az internettel . ...
Nekem mondjuk megoldotta egy switch csere ...
nem értem mi ez a csinyo =/= kekecke!!!!! Egyszerûen katasztrófális a diginet, egyre sûrûbben újra tárcsáz.
Rakd fel képnek mert ezt nem hiszem hogy tudja 😊 volt velociraptorom 10000rpm fordulatú 300gb-os! ezt tudta 100-110Mb/s Western Digital VelociRaptor
mikrotorrentbe megabyte-ba írja ki alul, topnet esetén 10Mb/s lehet, de lehet tévedek világosítsatok fel <#whatever>#whatever>
80 Mega bit => (80/8) vagyis 10 Mega Byte..... wd caviar green em van max sebessége 76 Mega Byte/s kép
Teszteljétek már le azzal a programmal vinyotók amit belinkeltem.Kíváncsi vagyok mit hoz ki nektek.
Teszteljétek már le azzal a programmal vinyotók amit belinkeltem.Kíváncsi vagyok mit hoz ki nektek.
Senki nem mondta, hogy 5400 rpm-es vinyóra akar topnetet. A táblázatot csak azért tettem be, hogy lássátok a kicsit régebbi merevlemezek vígan bírják a topnet max letöltési sebességét. Tehát az nem lehet a szûk keresztmetszet.
Egyébként nemrég vettem 1.5 TB-os 5400 rpm-es hdd-t és lazán viszi az 50-60 MB/sec-et írásban. Igaz csak tárolásra használom.
Torrentre van két samsung 160-as, raid 0-ban és kb 90 MB/sec az írási sebessége.
Egyébként nemrég vettem 1.5 TB-os 5400 rpm-es hdd-t és lazán viszi az 50-60 MB/sec-et írásban. Igaz csak tárolásra használom.
Torrentre van két samsung 160-as, raid 0-ban és kb 90 MB/sec az írási sebessége.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
80MB az 640 megabit, bõven elég a topnetre. Elvileg még a legalsó, 4200-es vonyó is elég lenne a topnetre, ha nem torrentrõl töltesz, hanem pl ftp-rõl, a lényeg, hogy ne összevissza írjon/olvason.
23 vinyó közül 13 nem éri el a 80MB/s et..... nézéttek meg milyen sebességgel tud írni a merevlemezetek!Laptoposok 5400 rpm el top net?
Ilyen szempontból a torrent igen is "fragmentált". Miért? Mért nem lineárisan tölti le vagy fel a file szeleteket, hanem össze-vissza. Szóval ugrálgat a fej rendesen. Pláne, ha egynél több torrent van használatban.
Elmondom hogy attól hogy lefoglalod a helyet elõre, a vinyónak ugyanúgy kell írnia, olvasnia, csak kevésbé lesz széttagolt (fragmentált) az adat.
Jó, igazad van, arra nem is fegyeltem, hogy speedtestnél sem hozza a sebességet, valamiért torrentre gondoltam.
A b ponthoz azért még annyit hozzáfûznék, hogy akkor is oda-vissza olvas és ír a kliens, ha levan foglalva a lemezterület, amíg nem jött le 100%-ban.
A b ponthoz azért még annyit hozzáfûznék, hogy akkor is oda-vissza olvas és ír a kliens, ha levan foglalva a lemezterület, amíg nem jött le 100%-ban.
Elsõ körben nem is a torrenttel van most nála a baj, hanem a sebességmérõ oldallal, ami 1 szálon fut. Szóval azt bírnia kell az elmúlt kb 10 évben gyártott összes merevlemeznek.
Ezért kell beklikkelni, hogy foglalja le elõre a helyet.
Józanul végiggondolva a vinyó lehet a legkevésbé a szûk keresztmetszet. mert igen, lassulhat ha a netelérés, ha:
a) netelérés alatt a minél gyorsabb torrentezést értjük, ami azért egy szûkebb felhasználás;
b) torrentezés során nem foglaljuk le a helyet elõre, így oda-vissza ír és olvas a kliens;
c) párhuzamosan megy a le- és feltöltés.
Azonban a speedtest-es mérésnél ilyenek nincsenek, az sima HTTP, azaz ha ott nem megy, akkor elsõsorban vagy a hálókártyára, netkábelre (ha mást használva teszteltek a szerelõk), a routerre (ha van), esetleg a procira gyanakodnék. A vinyóra márcsak azért sem, mert a 25 mbit-es töltés az ugyebár 3 MB/s, és ha ennyit bírna a vinyó, akkor az igencsak érzõdne a rendszer teljesítményén amúgy is.
A legegyszerûbb az volna, ha a gépet a használt kábellel ki lehetne próbálni egy másik géppel összekötve és lemérni a hálókártya átviteli képességét.
Józanul végiggondolva a vinyó lehet a legkevésbé a szûk keresztmetszet. mert igen, lassulhat ha a netelérés, ha:
a) netelérés alatt a minél gyorsabb torrentezést értjük, ami azért egy szûkebb felhasználás;
b) torrentezés során nem foglaljuk le a helyet elõre, így oda-vissza ír és olvas a kliens;
c) párhuzamosan megy a le- és feltöltés.
Azonban a speedtest-es mérésnél ilyenek nincsenek, az sima HTTP, azaz ha ott nem megy, akkor elsõsorban vagy a hálókártyára, netkábelre (ha mást használva teszteltek a szerelõk), a routerre (ha van), esetleg a procira gyanakodnék. A vinyóra márcsak azért sem, mert a 25 mbit-es töltés az ugyebár 3 MB/s, és ha ennyit bírna a vinyó, akkor az igencsak érzõdne a rendszer teljesítményén amúgy is.
A legegyszerûbb az volna, ha a gépet a használt kábellel ki lehetne próbálni egy másik géppel összekötve és lemérni a hálókártya átviteli képességét.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Ja, folyamatos írás/olvasásnál persze nincs gond, szerintem a táblázatban is ez van csak, nem random olvasási eredmények, de a torrentre nem ez a jellemzõ (0,5-1 megás szeleteket kell összevissza írni-olvasni egyszerre). Nekem a 30/20-as netet nagyon megérezte a régi 60 gigás vinyóm, igaz, a rendszer is azon volt, persze csak addig volt szar, amíg le nem foglalta a tárhelyet magának a torrentkliens, utánna már tûrhetõ volt. Nem tudom mit szólt volna egy 80/25-ös nethez 😄
Mondjuk a mai satás hdd-knek nem kéne, hogy gond legyen szerintem.
Mondjuk a mai satás hdd-knek nem kéne, hogy gond legyen szerintem.
Esetleg próbáld ki a upc-s sebesség optimalizáló progit.
http://ugyfelkozpont.upc.hu/UPC%20Fiber%20Power%20Optimizer%20installation.exe
http://ugyfelkozpont.upc.hu/UPC%20Fiber%20Power%20Optimizer%20installation.exe
Elég régi merevlemeznek kell lennie, ha nem bír írni 9 MB/sec-et....
A leglassabb ebben az összehasonlításban egy 40 gigás õskövület és az is tud legalább 15 MB/sec-et. kb 2003-as.
A leglassabb ebben az összehasonlításban egy 40 gigás õskövület és az is tud legalább 15 MB/sec-et. kb 2003-as.
Jaja nekem is mondták hogy sokan megrendelik a top netet de a gépük nem bírja!
CrystalDiskMark nevû programmal mérd le mít bír a vinyód Kicsomagol-DiskMark.exe indít
CrystalDiskMark nevû programmal mérd le mít bír a vinyód Kicsomagol-DiskMark.exe indít
Nem felejtettem el megkérdezni de lemondta a dolgot mert lerobbant a kocsija , ha itt lesz megmutatom neki a beírásodat .
Igaza van a "kollégának " lehet hogy a géped gyenge . Bár megnéztem az alaplapod és szerintem jobb az enyémnél , de lehet hogy a vinyo is még . Írd le ha tudod hogy mik vannak benne , a mérést amikor csináltuk megnéztük a multkor a DIGI sel és azt mondta hogy akkor jó a mérés ha nem 100 % on dolgozik a proci . Nem tudom miért de igaza lehet mert amikor mértem csak kis eredmények voltak , amikor meg torrent el töltök le akkor meg 80 al jön le és 30 al megy vissza .
Szerintem a géped gyenge, lehet a vinyód nem bírja a sebességet vagy a procid, P4P800 am volt nekem is.
Próbáld ki tölts le és közbe nézd a procid hány százalékon pörög, vinyód teszteld le mekorra sebességgel tud írni.
Nekem ma kötötték be s eddig annyit töltöttem fel mint 2 hónap alatt chelloval 😊
Próbáld ki tölts le és közbe nézd a procid hány százalékon pörög, vinyód teszteld le mekorra sebességgel tud írni.
Nekem ma kötötték be s eddig annyit töltöttem fel mint 2 hónap alatt chelloval 😊
A speedtest.digikabel.hu-n mértem a sebességet, több alkalommal, négyfajta böngészõvel. És driver frisítésem is volt már. És mindegyik alkalommal plusz minusz 1%-ra ugyanazt az eredményt adta. Õk is ugyanezzel az oldallal mérték le firefoxxal meg explorerrel is és nekik 80megabit gyönyörûen megjelent. Csinyo ha meg tudnád õket holnap kérdezni azt nagyon megköszönném. Próbálkoztam windows 7-tel de nem ment fel a gépre.
Köszönöm a segítséget.
Köszönöm a segítséget.
http://speedtest.digikabel.hu/
Ezt kell használni és akkor tök mind1 milyen böngészõvel használod. A ping-et meg a "ping -t bix.hu" paranccsal kell tesztelni.
Ezt kell használni és akkor tök mind1 milyen böngészõvel használod. A ping-et meg a "ping -t bix.hu" paranccsal kell tesztelni.
Nekem Win 7 van fent és azt mondták elõször hogy az XP vel kompatibilis a Digi .
Próbálj driver t frissíteni a gépeden amíg csak lehet , két adat mérés sem lehet egyforma amíg nekem szarakodott , az internet explorer en a Speed test 50 / 20 (ping 0 ) mért a Fire fox on meg 30 / 20 (ping 3 ) at . Ha gondolod holnap jön ki a srác holnap hozzánk megint és rákérdezzek hogy mi lehet a gond .
Amugy nekem csak egy régi 462 es tokozású AMD 3000 athlon om van 2 giga rammal és egy TP LINK típusú net kártyával és a WIN 7 döcög nekem .
Próbálj driver t frissíteni a gépeden amíg csak lehet , két adat mérés sem lehet egyforma amíg nekem szarakodott , az internet explorer en a Speed test 50 / 20 (ping 0 ) mért a Fire fox on meg 30 / 20 (ping 3 ) at . Ha gondolod holnap jön ki a srác holnap hozzánk megint és rákérdezzek hogy mi lehet a gond .
Amugy nekem csak egy régi 462 es tokozású AMD 3000 athlon om van 2 giga rammal és egy TP LINK típusú net kártyával és a WIN 7 döcög nekem .