3567
digi
-
#2644 sziasztok! az a helyzet hogy pár napja a kábelt amit végighúztak a lakásomon felhúztuk (tudjátok van az a jumper ami összeköti a kintről/bentről jövő kábelt)
na mármost: a belső kábelt párszor megtörtük véletlenül az ajtófélfán (festettünk...)
azóta nem látja a kábelt. 678as távoli hibát ír ki kapcsolódásnál.DE! azóta 2 fajta kábellel is megnéztem és azokkal sem jó. a külső kábelről nem tudunk hogy azt megtörtük volna (mivel az csak a bejáratnál volt feltekerve)
mi lehet a baja?
ha van 10m kábelem, megtudom én is csinálni? a lépcsőházban a dobozhoz hozzá lehet férni?
mert ha esetleg mégis a külső kábel lenne megszakadva, kb. mennyibe fájna nekem ha megcsináltatnám a szervízesekkel?
-
#2643 TP-LINK-et vegyél sztem, de a jobb márkájú routerekhez úgyis jön firmware frissítés, aminek segítségével, támogatni fogja az IPV6-ot. Momentán én amikor az enyémet vettem, nemrégiben, akkor a boltban azt se tudták a srácok, hogy miről beszélek, mér fogyna el az ipv4 cím :D szal elég gáz volt, hogy a pc iparban melóznak és nem tudják. -
#2642 surgosnek nem surgos, de nem fel evre vennek routert ha vennek. -
#2641 "Olyan router még nincs (tudtommal), amely támogatja az IPV6-ot, vagy ha van is, méreg drága!"
Ami támogatja a DD-WRT firmware-t, azzal jó esetben megoldható az IPv6 támogatása is.
Vagy szerzel egy Pentium III-as gépet, teszel bele két gigabites hálókarit (az egyik lesz a WAN interfésznek, a másikra meg raksz egy gigabites switchet), meg esetleg egy vezetéknélküli hálózati kártyát, felraksz rá egy Linuxot (vagy FreeBSD-t), és azzal is kialakíthatsz egy IPV6-képes routert.
Már ha ennyire sürgősnek érzed az IPV6-tal való kompatibilitást... -
#2640 nanahogy, ez igy termeszetes nem kell mast varni. -
#2639 Voltak kinn a szerelők, és persze hogy náluk volt a gebasz, persze mit is vártam, minden ügyfélszolgálattal ez volt eddig a tapasztalatom, hogy az én gépem a hibás :) -
#2638 Olyan router még nincs (tudtommal), amely támogatja az IPV6-ot, vagy ha van is, méreg drága! Vegyél egy faszántos routert, aztán majd a firmware-jét meg frissíted, ha ad ki a gyártója ipv6-os frissítést. Én a 80/25-höz Gigabites TP-Link-et vettem + adaptert is, teljesen meg vagyok velük elégedve, főleg a routerrel :D -
Garfield #2637 Hááát, hány olyan, megfizethető árú SOHO routert ismersz, mely tudja már az IPv6-ot? Esetleg ha hekkelt firmware-rel trükközöl, akkor szóba jöhet pár.
Egyébként nem hiszem, hogy belátható időn belül a Digi meglépi az IPv6 váltást a LAN neten pont azért, mert akkor egy csomó előfizetőt rákényszerít a routercserére. (persze ott a tunneling, de az még mindig IPv4-et jelent.) -
#2636 es ipv6 komp. -
#2635 Hát leegyszerűsítve a választ: ha ki szeretnéd használni maximálisan a sávszélességet és a jövőre is gondolsz, akkor olyan routert vegyél, aminek gigásak a WAN és a LAN portjai, illetve az n-es wifit is tudja... -
#2634 nincs, mert csak az internet jön az UTP kábelen, a tv meg coax-ról... -
#2633 központi hiba lehet, kábel szakadás esélye elég kicsi, hiszen nem volt piszkálva, csak fekszik a földön a vezeték, hálókártya nem hiszem hogy rossz, mert a router se érzékeli és a laptopom se.... -
#2632 Időközben kiderült, hogy a routerrel vannak gondok. Akkor viszont a helyzet a következő: milyen routert ajánlanátok topnet (80/25) sávszélesség kitöltésére? 2 laptop, 1 PC a felállás. :) Köszönöm előre is! -
infracore #2631 neked nincs egy kis fehér doboz a "folyosó"szekrény és a gép közt..nekem van jön egy szürke kábel,és megy egy fehér dobozba onnan jön ki a net,és a telefon a fehér
dobozból is kicsúszhatott a net kábel (persze ha van) -
#2630 Vagy kábel hiba, vagy központi hiba, vagy a gépedben nyiffant ki a hálókártya. -
#2629 Csak én húztam a rövidebbet, vagy ti is tapasztaltatok sebességcsökkenést az elmúlt napokban? (Székesfehérvár és környéke) -
#2628 A kábel egyenesen a folyóson lévő szekrényből jön, és nem lett piszkálva, a falon van végig vezetve. -
#2627 Nincs megtörve a kábel? Próbáld ki másikkal. -
#2626 Helló, van valakinek tippje mi lehet a baj ha a pc azt mondja egy hálózati kábel nincs bedugva, nem világít a visszajelző fénye a UTP kábelnek, ügyfélszolgálat persze azt mondja hogy a gépem a rossz, és majd küldenek valakit :)
( se a router, se a pc se a laptopom nem tud csatlakozni a netre ) -
bcrics #2625 Nálam ugy tortént hoyg a házba decemberbe hozták be a kábelt és majd kb fél évre kötötték be.
De ha minden ok és jött a föszer és aláírtátok a papírokat onann számítva 1 hét kb. -
#2624 hat ahhoz nagy mesternek kell lenni, hogy ezt a 2 evet valaki komolyan vegye.
egyreszt szimpla logika, hogy valtozo, masodszor ez is egy dolog, amit ha nem 2 millioszor kerdeztek meg itt, egyszer se :P -
#2623 Milyen 2 év.. lol, max 1 hét szokott lenni. Ő nem a kábel fektetésre gondolt.. :D -
#2622 2 ev. -
#2621 Sziasztok!
Úgy néz ki, hamarosan Digi-s netem lesz nekem is. Vki meg tudná mondani, mennyi az átlag bekötési idő az igényléstől számítva? -
Apocalipto #2620 Hivatalosan még nem változtattak az ÁSZF-en sem, azért mert még tesztejelleggel működik. Korábban is így volt. -
#2619 A mostani netem is dinamikus, azonban modem és router áramtalanításnál sem kapok új ip-t, ezért kérdeztem az előzőt. Amúgy köszi a segítséget! -
#2618 A díjtáblázatot megtalálod a Digi honlapján.
A LAN net mellé nem kötelező sem tv-t sem telefont rendelni. A kábeles netükkel nem tudom mi a helyzet. De most őszintén... ki gondolkodik a kábeles netben ha elérhető a LAN?! De egyébként szerintem nem kell ahhoz sem tv vagy telefon előfizetés.
A dinamikus IP jelenti azt, hogy minden újracsatlakozásnál új IP-t kapsz. A fix IP-t akarsz akkor kell külön fizetni. Alapértelmezettként dinamikus IP cím tartományban vannak az előfizetők.
Ha nem akarsz akkor nem kell hűségnyilatkozatot kötnöd.
-
#2617 Ja, és még annyi, hogy mennyi a kötelező hűségnyilatkozat, ill. hűségnyilatkozat nélkül a StartNET mennyibe kerül havonta? (feltéve ha lehet hűségny. nélkül) -
#2616 Sziasztok!
Lenne pár kérdésem:
-Ha én beköttetem pl. a StartNET csomagot, muszáj mellé tv és telefon előfizetést is rendelni, vagy elég csak a net?
Ha kell ezek mellé tv és telefon, akkor:
-A modemes csomagok mellé kell tv és telefon előfizetés?
-A 2 csomag közül melyiknél dinamikus az IP, és melyiknél tudok IP-t váltani akkor, amikor csak akarok?
Köszi előre is.
Üdv! -
#2615 Fölötte lévőK? Tudtommal a topnetet nem emelték... annál a feltöltést emelhetnék meg kicsit (vagy nagyon) :D Én nem vettem észre változást, a feltöltésnél legalábbis nem. -
bcrics #2614 Az alapcsomag maradt a régiben szal csak a föltöte lévők lettek emelve ezekszerint,--20/10 stabilan. -
#2613 csak számodra kispajtás :) -
Na ennek semmi értelme nem volt. -
#2611 ez a bocsánatkérés az elvitt torrent-oldalak miatt.... -
ACE #2610 Hopsz, és valóban, csak reconnect-et kellett nyomni a router-ben... Király, hogy ezt miért nem jelentik be sosem... És csak a középső csomagot emelték? -
#2609 Valóban történt valami, mert nekem is ennyi már 1-2 napja:
-
#2608 nekem 5.2MB/s az eddigi max kb 3.8MB/s helyett, ezért kérdeztem :P -
#2607 UPC-nél sem szoktak bejelentgetni ilyen dolgokat, hacsak nem a hivatalos oldalukon, de azt meg ki a franc olvassa? :D -
#2606 1-2 napja nálam is kb 4,6 MB/sec volt torrenten a letöltési sebesség, néztem is nagyot :D -
#2605 Jaja, valóban emelték, csak sehol nem írták/jelezték, biztos meglepi volt :D