4718
Városok felismerése képről
Csak akkor tegyél be új képet, ha az előzőt már kitalálták! A kép - lehetőség szerint - ne legyen nagyobb 1024×768-nál.
A kép gazdája aktívan segíti a kérdezőket a rejtvény kitalálásában...
Csak akkor tegyél be új képet, ha az előzőt már kitalálták! A kép - lehetőség szerint - ne legyen nagyobb 1024×768-nál.
A kép gazdája aktívan segíti a kérdezőket a rejtvény kitalálásában...
-
#4517 Aquincum? -
magnesium #4516 bocsi, csak kipróbáltam valamit.:) de működik:) -
magnesium #4515 -
polarka #4514 képet tudnál linkelni? -
Benevolens #4513 én erről most hallok először, de amit találtam az egy aranyozott magyar címer aminek gótikus oromzata van és ott három fülkében van a 3 alak, és elég kis játékfigurák. De ez a dóm kincstárában van. -
polarka #4512 x)
[URL=http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_aacheni_magyar_k%C3%A1polna]"A magyar kápolnában Szent László, Szent Imre és Szent István koronás alakjai állnak."[/URL]
Eredetileg ezen "alakokat" akartam betenni, de nem találtam róluk képet. Ezek vajon szobrok? -
Benevolens #4511 úú, de hülye vagyok, ekkora hülyeséget írtam Ez Aachen. Nem tudom honnan vettem a Csehországot. Meg hogy nem ismertem föl Rövidzárlat. Ilyesmit nagyon ritkán keverek be. -
Benevolens #4510 fú, eu Csehország, nem? Rohadt jól néz ki :) -
polarka #4509 -
polarka #4508 -
Benevolens #4507 annyi a mese tanulsága, hogy nagyjából ezek a déli államok. A többi sallang mindkét részről fölösleges.
jöhet az új kép :) -
#4506 Na ezt jól megkaptam. Azért ebből a kioktató stílusból jobb ha visszaveszel, mert a való életben kellemetlen dolgok fognak érni. -
Benevolens #4505 ez lemaradt
-
Benevolens #4504 tudod az a nagy helyzet, hogy a "déli állam" egy fogalom és nem a te égtájismereted alapján van meghatározva. "Déli állam" csak keleten van, és azok a "déli államok", amik a polgárháborúban a déliek oldalán voltak, illetve a nagyjából ezzel azonos gazdasági és társadalmi régió. Ha egy amcsinak azt mondod, hogy "déli állam" akkor Georgiára, Louisianára, Virginiára meg ilyenekre gondol. És különben meg "mihez képest" sem, ugyanis feltűnhet akár az alábbi illusztráción, hogy Kalifornia egyrészt hosszúkás, másrészt meg nagyrészt északabbra van mint Georgia.
Egyébként nem emiatt "nem sikerült" kitalálni, hanem azért, mert meg sem próbáltam, ugyanis azt gondoltam, hogy egy 3000-res koszfészek egy "déli államban" a képen pedig az identitásmementójuk látható, így összesen kb 20 000 "város" maradt esélyesnek.
Különben ezt a déli-északi állam dolgot már egyszer megbeszéltük ezen a fórumon. -
#4503 Mihez képest? Ha Georgia déli államnak számít, akkor Kalifornia is lehet az. Sajnálom, ha emiatt nem sikerült kitalálni... -
Benevolens #4502 már nem azért, de Kalifornia nem déli állam -
#4501 Igen San Diego. A kép a Historic Park-ban készült, a google-ről szedtem, tehát nem tudom miért vitték el a szekeret. Te jössz! -
polarka #4500 San Diego
Milyen alkalomból tolták át a szekeret? -
polarka #4499 Basszus, pedig első gondolatom Dánia volt. -
#4498 (Okés, a polgárháborús emlékhely éppen nem látszik :DD )
Georgiától 3 állam sugáron belül? -
#4497 USA stimmel, déli állam stimmel. Én úgy tudom nem polgárháborús, de emlékhely (vagy inkább "történeti park"). -
#4496 Nagyjából jó környéken tapogatózok? -
#4495 Nem Georgia állam. -
#4494 Georgia állam?
Erőteljesen polgárháborús emlékhelyre emlékeztet... -
#4493 Jó az irány. -
#4492 USA, valahol délen? -
#4491 Na akkor még egy:
-
COOLancs #4490 átadom. -
#4489 Nyert! -
COOLancs #4488 Roskilde? (Dánia) -
#4487 Túl sokat segítesz ;)
Lengyelország? -
#4486 Nem britanniában van.
Nincs közel Magyarországhoz (bár ugye minden relatív).
Nem Szlovéniában van.
Európában van, északi országban van.
Nem Hollandiában és nem Angliában van.
Segítségként két kép, az elsőnél az épület egyedisége, a másodiknál a zászló színei segíthetnek.
-
Benevolens #4485 szerintem túl szedett-vedett Hollandiához, Angliához vagy akár vagy ilyesmi. -
polarka #4484 de vmi északibbat sejtek -
polarka #4483 sztem meg Európában szinte bárhol lehetne -
#4482 Szlovénia? -
Benevolens #4481 szerintem ez a hely nagyon közel van Magyarországhoz -
polarka #4480 Britannia? -
Benevolens #4479 -
#4478 Ízi, nehogy agyvérzést kapj...