Ismerd fel a képről a várost!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sml
Aquincum?

Voltam zárás előtt

bocsi, csak kipróbáltam valamit.😊 de mûködik😊
képet tudnál linkelni?

én errõl most hallok elõször, de amit találtam az egy aranyozott magyar címer aminek gótikus oromzata van és ott három fülkében van a 3 alak, és elég kis játékfigurák. De ez a dóm kincstárában van.
x)
"A magyar kápolnában Szent László, Szent Imre és Szent István koronás alakjai állnak."
Eredetileg ezen "alakokat" akartam betenni, de nem találtam róluk képet. Ezek vajon szobrok?

úú, de hülye vagyok, ekkora hülyeséget írtam <#falbav> Ez Aachen. Nem tudom honnan vettem a Csehországot. Meg hogy nem ismertem föl Rövidzárlat. Ilyesmit nagyon ritkán keverek be.
fú, eu Csehország, nem? Rohadt jól néz ki 😊

annyi a mese tanulsága, hogy nagyjából ezek a déli államok. A többi sallang mindkét részrõl fölösleges.
jöhet az új kép 😊
justin
Na ezt jól megkaptam. Azért ebbõl a kioktató stílusból jobb ha visszaveszel, mert a való életben kellemetlen dolgok fognak érni.

ez lemaradt

tudod az a nagy helyzet, hogy a "déli állam" egy fogalom és nem a te égtájismereted alapján van meghatározva. "Déli állam" csak keleten van, és azok a "déli államok", amik a polgárháborúban a déliek oldalán voltak, illetve a nagyjából ezzel azonos gazdasági és társadalmi régió. Ha egy amcsinak azt mondod, hogy "déli állam" akkor Georgiára, Louisianára, Virginiára meg ilyenekre gondol. És különben meg "mihez képest" sem, ugyanis feltûnhet akár az alábbi illusztráción, hogy Kalifornia egyrészt hosszúkás, másrészt meg nagyrészt északabbra van mint Georgia.
Egyébként nem emiatt "nem sikerült" kitalálni, hanem azért, mert meg sem próbáltam, ugyanis azt gondoltam, hogy egy 3000-res koszfészek egy "déli államban" a képen pedig az identitásmementójuk látható, így összesen kb 20 000 "város" maradt esélyesnek.
Különben ezt a déli-északi állam dolgot már egyszer megbeszéltük ezen a fórumon.
justin
Mihez képest? Ha Georgia déli államnak számít, akkor Kalifornia is lehet az. Sajnálom, ha emiatt nem sikerült kitalálni...

már nem azért, de Kalifornia nem déli állam
justin
Igen San Diego. A kép a Historic Park-ban készült, a google-rõl szedtem, tehát nem tudom miért vitték el a szekeret. Te jössz!

San Diego

Milyen alkalomból tolták át a szekeret?

Basszus, pedig elsõ gondolatom Dánia volt.

gz8
(Okés, a polgárháborús emlékhely éppen nem látszik 😄D )

Georgiától 3 állam sugáron belül?

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

justin
USA stimmel, déli állam stimmel. Én úgy tudom nem polgárháborús, de emlékhely (vagy inkább "történeti park").

gz8
Nagyjából jó környéken tapogatózok?

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

justin
Nem Georgia állam.

gz8
Georgia állam?
Erõteljesen polgárháborús emlékhelyre emlékeztet...

justin
Jó az irány.

gz8
USA, valahol délen?

justin
Na akkor még egy:

átadom.

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

justin
Nyert!

Roskilde? (Dánia)

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

gz8
Túl sokat segítesz 😉

Lengyelország?

justin
Nem britanniában van.
Nincs közel Magyarországhoz (bár ugye minden relatív).
Nem Szlovéniában van.
Európában van, északi országban van.
Nem Hollandiában és nem Angliában van.
Segítségként két kép, az elsõnél az épület egyedisége, a másodiknál a zászló színei segíthetnek.

szerintem túl szedett-vedett Hollandiához, Angliához vagy akár vagy ilyesmi.
de vmi északibbat sejtek

sztem meg Európában szinte bárhol lehetne

gz8
Szlovénia?

szerintem ez a hely nagyon közel van Magyarországhoz <#nemtudom>
Britannia?

<#boxer>
gz8
Ízi, nehogy agyvérzést kapj...

justin
Akkor egy könnyebb (legalábbis szerintem):

justin nyert
folyamatosan a baromságodat propagálod, és nem bírsz beletörõdni, hogy hülyeséget beszélsz. Amikor egy kora-újkori épület kapcsán te azt mondod, hogy Stuttgart én meg azt mondom, hogy ott nincs folyó, akkor hogyan veszed elõ azt, hogy most mi van a Stuttgart-közigazgatási egység határain belül? Stuttgart nem folyóparti város, ami azt jelenti, hogy nem a folyóra szervezõdik és nem folyóparton van a belvárosa. Stuttgart "hágókapuváros". Az alábbi képen látszik, hogy hol van a belvárosa. Vagy azt gondolod, hogy a kora-újkori Stuttgarti városháza az akkori várostól 5 km-re a semmi közepén áll a folyóparton??

gz8
Olvastad a Négyszögletû kerek erdõt?

Stuttgartban nincs folyó. Stuttgart mellett van folyó. Az hogy a 20. században közigazgatásilag hozzácsatolták a szomszédos településeket még nem jelenti, hogy "Stuttgartban van folyó". Stuttgart nem folyóparti város. Az óvárosa, a belvárosa nincs a folyóparton és semmi köze hozzá. A város pedig Bamberg, és az épület a régi városháza, és Bambergen viszont keresztülfolyik a folyó.
gz8
A 4458-ról, de sebaj <#dumcsi>

justin
Bamberg

a város neve?
birdo

Igen ))) Megvan ))

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

nem, ez nem Augsburg. Viszont a Rathaus stimmel 😉