4718
Városok felismerése képről
Csak akkor tegyél be új képet, ha az előzőt már kitalálták! A kép - lehetőség szerint - ne legyen nagyobb 1024×768-nál.
A kép gazdája aktívan segíti a kérdezőket a rejtvény kitalálásában...
Csak akkor tegyél be új képet, ha az előzőt már kitalálták! A kép - lehetőség szerint - ne legyen nagyobb 1024×768-nál.
A kép gazdája aktívan segíti a kérdezőket a rejtvény kitalálásában...
-
#3717 Sokaig nem tartott. :) -
Benevolens #3716 chicago :D -
#3715 -
#3714 off
és Traubit! :D
on -
Benevolens #3713 képet :) -
#3712 Ékezet nélkül..... hááát észre se vettem
Ehhem ... lekötött az információ )) -
#3711 De. :) -
Benevolens #3710 ezt jó tudni, köszi. :) Csak nem azért nincs ékezetes billentyűzeted, mert éppen az Államokban töltöd az életet... :D -
#3709 Áááá igy teljesen okés )).... fáradt voltam ...nem tudtam hirtelen megemészteni ))))) -
#3708 Egy ket helyen egyebkent en sem vagyok 100%_osan kepben, de azert megkozelitoleg jol irtam le. :) -
Benevolens #3707 gondolom, azt, hogy a midwest ohioig tart, azért lehet ilyen pontosan tudni, mert valahol pontosan nyilván van tartva, tehát közigazgatási vagy statisztikai egység és nem tájegység vagy ilyesmi. De különben nem tudom kik adták ezeket a neveket és miért, szóval ez csak spekuláció. -
#3706 Inkabb tortenelmi hatteruk van (a Delt kiveve, nagyjabol a letelepedesi lepcsoket kovetik ezek a regiok). Azert erdemes egyebkent tudni oket, mert a koztudatban is igy elnek es napi hasznalatban vannak.
Az East Coast ugye a keleti parti allamokat foglalja magaba, am csak az Eszaki reszt (ergo New England-et vagyis a legelso volt gyarmatokat). A South azokat a deli allamokat takarja, amik a Polgarhaboru alatt a Confoderacio tagjai voltak (ergo a rabszolgatartok). A Midwest a kozepso resz Ohio-tol a Dakota-kig (ez a Nyugati terjeszkedes elso fazisa), a West pedig az osszes tobbi (gyakorlatilag a fel USA a West ala tartozik, ide ertve a Nyugati Partot is, ami ennek egy al-resze). Gyk. a Nyugat a Louisiana Purchase-t takarja, azokat a reszeket amit Mexikotol elvettek a haboru alatt, plusz azt a par kimaradt Eszaki allamot.
-
#3705 Mire gondolsz az adminisztrációs egységgel ? -
Benevolens #3704 Igen, az. Nem tudtam, hogy ezek a nevek adminisztrációs egységekhez is kötődnek. -
#3703 Rakhat valaki nyugodtan. -
#3702 Na csak megtalaltam: Indianapolis :)
Egyebkent a Midwest regioban van benne, az ugyanis egeszen Ohio-ig elmegy Keletre. -
Benevolens #3701 nem ennyire keleten, de a midwestnél keletebbre. -
ahti #3700 Baltimore? -
Benevolens #3699 nem, ez inkább kelet -
Benevolens #3698 szerintem középnyugatnak számít, de inkább közép... -
#3697 A piros zaszlo picit olyan volt, mint Tennessee-e, bar eleg nehez kivenni.
Melyik tajegyseg? East Coast, West Coast, South, Midwest? -
Benevolens #3696 nem -
#3695 Tennessee-ben valahol? -
Benevolens #3694 -
#3693 Yangoon. Rincewind kb eltalálta ugyhogy rakhattok, ha átadod akkor sztem Benevolens rakj te úgy is sokat küzdöttél érte:) -
#3692 Egyebkent, ha eltalaltam, akor rakhat valaki mas; nekem most nincs semmi jo a tarsolyomban. :P -
Benevolens #3691 én is megnéztem, de elvette a dolog eszenciáját és még google earth-ön sem találtam, szóval nagyon lehangolódtam :( -
#3690 Édesek ezek a csengettyük ))) Igazából mik ezek ??? -
#3689 Naypyidaw
Banyek emberek, wikipedia... :P -
Benevolens #3688 az mostanában változott. Valami kicsi izé középtájtól délre. passz -
#3687 jó mostmár akkor többet segitek... Mianmar fövárosa... -
Benevolens #3686 ugye nem egy 450 lakosú hely? -
#3685 Na a rangoon az már nagyon közel van!! -
Benevolens #3684 vagy Rangoon, bár az mintha gyarmati kikötő lett volna. -
Benevolens #3683 Mandalay? :( -
#3682 Sokat segitek sztem ha aztmondom hogy Mianmarban keresgélj -
Benevolens #3681 Kínától vagy Szingapúrtól? Mondjuk Bangkok -
#3680 Ne kinában keresgélj hanem picivel nyugatbbra -
Benevolens #3679 Taipei? (a sztúpák miatt) -
#3678 Hát igazából ez a város Szingapurral kereskedelmi kapcsolatban áll és egész jó helyen tapogatózol ha KÍnát mondassz.