4718
Városok felismerése képről

Csak akkor tegyél be új képet, ha az előzőt már kitalálták! A kép - lehetőség szerint - ne legyen nagyobb 1024×768-nál.

A kép gazdája aktívan segíti a kérdezőket a rejtvény kitalálásában...
  • polarka
    viszont fel kell vásárolni a lakóktól előtte
  • Benevolens
    ezeket a házakat nyugodtan lehet bontani, nagyon szarok, kivéve ezt a lepukkant színházszerűséget (ezt ki lehet kerülni) meg a híd körüli régi házakat
  • polarka
    Hát igen.
    De mondjuk a sétányhoz házak lebontása nélkül nem igazán van hely, viszont van egy park! x)
  • Benevolens
    rendes helyeken a folyónak a partja sétányokkal meg szép városképpel van kialakítva. Más helyeken a középkori házak falai a folyó kövezett medrében folytatódnak, és ez meg romantikus városkép. De olyat, hogy a magasfeszültségű vezetéket hosszában a folyó fölött húzzák csak Kolozsváron sikerült. Bár van hova fejlődni, mert még autópályát is húzhatnak fölé :P
  • gz8
    biztos túl könnyűnek találta...
  • polarka
    az
    miért vagy szomorú?
    az a csónakázó tó is örök emlék sztem és nem akartam vmi nyilvánvaló képet tenni
  • Benevolens
    Kolozsvár :(
  • polarka
  • polarka
    Nem Szlo. és nem Horváto.
    Igazából ezen kép alapján sztem az találja ki, aki járt már ott. Tudnék segítséget mondani, csak akkor szinte egyből meglenne.
    Holnap teszek egy panoráma képet a városról, addig is lehet, h vki megmondja...
  • Benevolens
    na jó, nem tudom. Amennyire én emlékszem szlovákiában sárga kukák vannak, románinában meg román színűek. Horvátország?
  • Benevolens
    csak mert ott van az a nagyon magyar zöld kuka (a BKV-változat narancssárga), meg egy csomó dísztavacskát ilyen szoci terméskő parttal béleltek ki. Akkor szlovákia
  • polarka
    Nem Mo. Nem kifejezetten üdülőhely, bár nyilván jó hely a kikapcsolódáshoz. Valóban a monarchia idejében épült.
  • Benevolens
    valahol Magyarországon. olyan hely, ahol a monarchiában üdülőélet volt (ez mindenképpen figyelemre méltó, mert akkor még volt Adriánk), és a szociban is jó helynek számított. Talán fürdőhely. (ugye nem Budapest?? Nem ismerem az épületet) Mivel a Monarchiában az alföldi mezővárosok voltak nagy lendültben, ezért feltételezem, hogy alföldi a hely. De nem tudom :((
  • Benevolens
    az a csomó minden le lett olvasva, csak azért kérek bocsánatot, ha unalmas volt. :(
  • polarka
    Mi az a csomó minden, amit még le lehetett volna olvasni?:)
    Egyébként sztem érdekes kép volt.
    Végülis össz-vissz félórát ha töltöttem vele.

Itt az enyém:
  • Benevolens
    pontosan Zürich és pontosan ez a része :) Én úgy gondoltam, hogy olyan képet raktam be, amiről egy csomó mindent le lehet olvasni (igaz nem volt túl izgalmas, mint látvány). Az éjszakai világítás mértéke meg a kényszer, ami szülte a felüljárót csak nagyvárosi lehet, egy svájci kisvárost kettészelő patak fölé nem nyomnának ilyet, ha nem lenne hely a közelében, messze elkerülnék a nyomvonallal
    Legközelebb szebb képet rakok be :) Bocs, ha ez idegesítő volt
  • polarka
    Zürich ezen része hasonlóan néz ki, szal Zürichet mondanám.
  • polarka
    autópálya?
  • Benevolens
    nem, de miért pont ezekre gondoltál?
  • birdo #3818
    Nem Fribourg sem Gruyéres vagy Zermatt
  • Benevolens
    nem, de lehetne :P
  • birdo #3816
    Magasvasút lenne ?
  • Benevolens
    nem akarok túl tudálékos lenni, de ez a kép szerintem tök beszédes, és azért is tettem be.
  • Benevolens
    arra kérdésre, hogy nagy város-e igaziból tudsz válaszolni a kép alapján.
    A patak két oldalán vannak házak. Szemmel láthatóan régiek is. Amikor ezek épültek akkor a patak valószínűleg már megvolt, de a "híd" nem Tehát ezeknek a házaknak van útelérésük (ott állnak a kocsik a patakparton), nem az ő kiszolgálásukra kell a "híd"
    A kérdés az, hogy ennek tudatában milyen típusú svájci város az, ahol ilyen "híd" építésére van kényszer. Feltéve persze, ha a "híd" a városban fellépő kényszer megoldására épült. Meg kéne tippelni, hogy mi lehet a "hídon" és, hogy milyen kényszer szülhette.
    Ja és két híd van a képen és ez egy éjszakai kép :P
  • polarka
    Hacsak nem vmi nagyobb város, akkor nehéz lesz megtalálni Svájcon belül. Van ott bőven hegyi patak, ami átmegy a városon.
    Északi szélesség 46° 57′-től (Bern) északabbra van?
  • Benevolens
    majd rakok be olyat, ahol árvíz van, ha megint én jövök majd :)
  • Rincewind
    Lol, en meg azt hittem arviz van. :D
  • Benevolens
    mondtam, hogy ez használni fog :) Igen, Svájc. Egyébként ez nem csatorna, hanem hegyi patak.
  • polarka
    Út vezet a csatorna felett, vagyis nincsen túl sok hely a környéken, viszont van pénz ilyet építeni. Svájc vagy vmi törpeállam?
  • Benevolens
    nem. totózni is lehet, mert egy idő után elfogynak a helyek, de nem olyan érdekes.
  • gz8
    Hollandia?
  • Benevolens
    Valahol Európában, nem Franciaország. Ha kicsit elemeznétek a képen látható szituációt az egész sokat segítene. Ja és nem Magyarország.
  • gz8
    Franciao.?
  • Rincewind
    Kicsit lerobbant kinezete van. :D
  • Anaid
    Valahol Európában?
  • Benevolens
    hát ezt meg miből gondolod?
  • Rincewind
    Valahol Magyarorszagon?
  • Benevolens
    remélem nem fogtok nagyon utálni ezért :

• Rincewind
    Charlotte az USA egyik legdinamikusabban fejlodo varosa. Plusz, (ha jol emlekszem) kezd a videojatekok "mekkajava" valni; tobb fejleszto-ceg is oda tette at a szekhelyet az elmult evekben.
  • Benevolens
    kimaradt egy "a" betű az earth szóból :((