Ismerd fel a képről a várost!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rincewind
Sokaig nem tartott. 😊
chicago 😄
Rincewind
gz8
off
és Traubit! 😄
on

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

képet 😊
birdo
Ékezet nélkül..... hááát észre se vettem
Ehhem ... lekötött az információ ))

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Rincewind
De. 😊
ezt jó tudni, köszi. 😊 Csak nem azért nincs ékezetes billentyûzeted, mert éppen az Államokban töltöd az életet... 😄
birdo
Áááá igy teljesen okés )).... fáradt voltam ...nem tudtam hirtelen megemészteni )))))

Rincewind
Egy ket helyen egyebkent en sem vagyok 100%_osan kepben, de azert megkozelitoleg jol irtam le. 😊
gondolom, azt, hogy a midwest ohioig tart, azért lehet ilyen pontosan tudni, mert valahol pontosan nyilván van tartva, tehát közigazgatási vagy statisztikai egység és nem tájegység vagy ilyesmi. De különben nem tudom kik adták ezeket a neveket és miért, szóval ez csak spekuláció.
Rincewind
Inkabb tortenelmi hatteruk van (a Delt kiveve, nagyjabol a letelepedesi lepcsoket kovetik ezek a regiok). Azert erdemes egyebkent tudni oket, mert a koztudatban is igy elnek es napi hasznalatban vannak.

Az East Coast ugye a keleti parti allamokat foglalja magaba, am csak az Eszaki reszt (ergo New England-et vagyis a legelso volt gyarmatokat). A South azokat a deli allamokat takarja, amik a Polgarhaboru alatt a Confoderacio tagjai voltak (ergo a rabszolgatartok). A Midwest a kozepso resz Ohio-tol a Dakota-kig (ez a Nyugati terjeszkedes elso fazisa), a West pedig az osszes tobbi (gyakorlatilag a fel USA a West ala tartozik, ide ertve a Nyugati Partot is, ami ennek egy al-resze). Gyk. a Nyugat a Louisiana Purchase-t takarja, azokat a reszeket amit Mexikotol elvettek a haboru alatt, plusz azt a par kimaradt Eszaki allamot.

birdo
Mire gondolsz az adminisztrációs egységgel ?

Igen, az. Nem tudtam, hogy ezek a nevek adminisztrációs egységekhez is kötõdnek.
Rincewind
Rakhat valaki nyugodtan.
Rincewind
Na csak megtalaltam: Indianapolis 😊

Egyebkent a Midwest regioban van benne, az ugyanis egeszen Ohio-ig elmegy Keletre.
nem ennyire keleten, de a midwestnél keletebbre.
Baltimore?

nem, ez inkább kelet
szerintem középnyugatnak számít, de inkább közép...
Rincewind
A piros zaszlo picit olyan volt, mint Tennessee-e, bar eleg nehez kivenni.

Melyik tajegyseg? East Coast, West Coast, South, Midwest?
nem
Rincewind
Tennessee-ben valahol?
popzu
Yangoon. Rincewind kb eltalálta ugyhogy rakhattok, ha átadod akkor sztem Benevolens rakj te úgy is sokat küzdöttél érte😊

Rincewind
Egyebkent, ha eltalaltam, akor rakhat valaki mas; nekem most nincs semmi jo a tarsolyomban. 😛
én is megnéztem, de elvette a dolog eszenciáját és még google earth-ön sem találtam, szóval nagyon lehangolódtam 😞
birdo

Rincewind
Naypyidaw

Banyek emberek, wikipedia... 😛
az mostanában változott. Valami kicsi izé középtájtól délre. passz
popzu
jó mostmár akkor többet segitek... Mianmar fövárosa...

ugye nem egy 450 lakosú hely?
popzu
Na a rangoon az már nagyon közel van!!

vagy Rangoon, bár az mintha gyarmati kikötõ lett volna.
Mandalay? 😞
popzu
Sokat segitek sztem ha aztmondom hogy Mianmarban keresgélj

Kínától vagy Szingapúrtól? Mondjuk Bangkok
popzu
Ne kinában keresgélj hanem picivel nyugatbbra

Taipei? (a sztúpák miatt)
popzu
Hát igazából ez a város Szingapurral kereskedelmi kapcsolatban áll és egész jó helyen tapogatózol ha KÍnát mondassz.

Ha jól látom, ez egy sztúpa, amit átalakítottak ABC-nek. Akkor legyen Kína vagy Észak-Korea (mivel eredetinek tûnik)
popzu
Nem

Szingapúr?
popzu
Raktam.😄

popzu

leho94
rakjon valaki😄

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

igen <#vigyor>
leho94
San Francisco?

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

nem. De van egy elég árulkodó részlet a képen, ami bár több amerikai városra jellemzõ, de csak egyhez tartozik hozzá mitikusan is.
NY? vagy estleg Seattle?