4718
Városok felismerése képről
Csak akkor tegyél be új képet, ha az előzőt már kitalálták! A kép - lehetőség szerint - ne legyen nagyobb 1024×768-nál.
A kép gazdája aktívan segíti a kérdezőket a rejtvény kitalálásában...
Csak akkor tegyél be új képet, ha az előzőt már kitalálták! A kép - lehetőség szerint - ne legyen nagyobb 1024×768-nál.
A kép gazdája aktívan segíti a kérdezőket a rejtvény kitalálásában...
-
casti91 #3917 Szlovákia?:) -
#3916 Tárgy? -
#3915 -
#3914 Nem Magyarország :) -
#3913 Csajágaröcsöge-felső? -
polarka #3912 tényleg azt meg sem kérdeztük, h Mo.-e egyáltalán:) szóval az? -
polarka #3911 A Börzsöny felé? -
#3910 Így igaz, nem a Pilisben van.
Segítek: és nem is a budai hegyek. -
#3909 Kérdésekből :p -
Benevolens #3908 BP?? (I, XII. ker, esetleg XI a Sashegy környéke valahol a szélen.) És akkor budai hegyek és nem pilis :P -
#3907 Tuti, hogy nem láttam.....
Nem a Pilisben van. -
#3906 Ezt megis mibol kene kitalalni... :DDD -
#3905 nem igazán -
Benevolens #3904 budai előváros széle. -
#3903 Akkor let's dance ^^
-
Benevolens #3902 nem arra mondtam, hanem a bécsre pár hozzászólással ezelőttről. Különben azt hittem, hogy most ezt az indiai templomot is ki kell találni. -
#3901 Engem nem zavart, csak szoltam, hogy tudjatok ki kovetkezik. :) -
Benevolens #3900 bocsi -
#3899 Nemi keringo utan, de te jossz! -
#3898 és az erődnél van ez a vizes rész
Hálás köszönetem, fantasztikus munka volt megtalálni! -
Benevolens #3897 google earthön így van fent:
Chittaurgath, Rajasthan
-
Benevolens #3896 Chittorgarh Fort, Radzsasztán ( Rajasthan) tartományban Indiában :) -
Benevolens #3895 szerintem ez nem "fürdőhely". Ez egy erőd, aminek a fala mögött egy alacsony ponton megrekedt a víz. Aztán lehet, hogy most már fürdőhelynek használják.
-
#3894 Források...szent fürdőhelyek.... Indiai folyók.. nem és nem találom...
Viszont ezt a szépséget találtam ))) -
#3893 [IMG][/IMG] -
#3892 én azt hinném, hogy egy ekkora magaslati fürdőhely kevesebb lehetőséget hagy... (ugyanakkor máris nem érzem magam olyan bénának, hogy nem sikerült megtalálnom) -
Benevolens #3891 a világörökségi listán sokkal rosszabb állapotú dolgok is voltak. Tényleg egész jó állapotban van. Lehet, hogy felújították. Akkor viszont valami híresebb helynek kell lennie, ha törődnek vele. Jobban mint néhánnyal a világörökségesek közül. Fogalmam sincs, hogy hogyan kereshetnénk. Kicsit olyannak érzem a feladatot, mint amikor egy magyar falusi barokk templomot keres az ember -
#3890 Azért kérdeztem a monszunt, mert ahhoz képest jobb állapotban vannak a kövek mintha majd állandóan áznának.
Megnéztem a két nagy Indiai duzzasztó gát környékét is, de semmi. -
Benevolens #3889 Észak-Indiában egy hónappal később kezdődik a monszun, mint délen, meg szerintem egy hónappal hamarabb is van vége, szóval azt hiszem nem. (van nekem két félév meteorológia jegyzetem, ha annyira fontos megkeresem) Ami viszont érdekes, hogy végignéztem az indiai világörökségi listát és három megállapításom van. Egyrészt szerepelnek benne erődök, de azok gyakorlatilag csak hegyteteji masszív falak (kiképzésre olyanok, mint ennek a fala) de nincsenek bennük tornyok. Ez a kupolaszerűség az előtérben egy dísztelenebb változat, hasonlót templomoknál használnak. Viszont a templomok nem ilyen erődszerűek, hanem a síkon állnak és magányos épületek (vagy pár darab), nem pedig épületegyüttesek. A világörökségi listán három típusú indiai épített örökség van: Az erőd, a templom, meg a "barlang" (sziklába vágott szerzetesi lak-gondolom) Mindebből feltételezhetjük, hogy a "régi" Indiában ez a három verzió volt, mint nívós épülettípus. Ez a cucc leginkább egy erődre hasonlít az elhelyezkedése alapján, de lehet mondjuk rádzsa palotája, és akkor azért van benne "templomi" formakincs is. Talán érdemes lenne végignézni a híresebb erődöket. -
#3888 Szóval valószínűleg valahol arrafelé - valaki esetleg pontosabbat? (nekem nem akar összejönni guglizással) -
#3887 A spanyolok bizti nem rejtegetnek ilyen szépséget....
Ben észak India a monszunosabb ? -
Benevolens #3886 nagyon régen olvastam egy könyvet, aminek az volt a címe, hogy Észak-India építészete, és volt benne szó kupolatípusokról és az előtérben létható az egyik. De azt nem tudom megmondani, hogy "Észak-Indiának" mi a határa, meg lehet Pakisztánban is. -
Benevolens #3885 mégpedig észak-india. -
Benevolens #3884 az épületek alapján ez india -
#3883 Sziasztok!
Kicsit eltérek a feladattól - ugyanis én sem tudom, hogy hol van a képen szereplő helyszín. Viszont elég jellegzetes ahhoz, hogy valaki esetleg felismerje, és ha megvan a helyszín, az egyértelmű...
Az épületek és az emberek alapján Európa déli vidékére (Törökország vagy esetleg Dél-Spanyolország) vagy Indiára (gyarmati területek) tippelek, de nem tudom.
-
#3882 Nem mindenki jart am Becsben. ;) -
Benevolens #3881 az, nem ismeritek a helyet? A Schwechat felé menő metró hídja a Wien folyó fölött. A Stubenring közelében a honvédelmi minisztérium (vagy micsoda) mögött. -
#3880 Bécs? -
Benevolens #3879 nem. Azt hittem ismertebb -
#3878 Belgium?