4718
Városok felismerése képről

Csak akkor tegyél be új képet, ha az előzőt már kitalálták! A kép - lehetőség szerint - ne legyen nagyobb 1024×768-nál.

A kép gazdája aktívan segíti a kérdezőket a rejtvény kitalálásában...
  • Benevolens
    bármelyik nem :)
  • Gregorius
    Hát ez bármelyik román kisváros lehet.
  • birdo #3995
    Ha Magyarországon remekelték akkor vagy a régi 5- ös mellett láttam vagy a 31-esen jövet-menet....mintha rémlene ez a rémálom....
  • Benevolens
    látod milyen szép?
  • birdo #3993
    Jajjj
  • Benevolens
    tessék, ez hírhedt :)

• polarka
    Igen, elég híres.
  • Benevolens
    tudtam, hogy ismerős. Alesund Norvégia :)
  • gz8
    + 1 tipp Norvégiára :)
  • Rincewind
    Valahol Eszak Europaban van gondolom. Engem azok a szines hazak Belgiumra emlekeztetnek, bar ott nem nagyon vannak ilyen hegyek. Norvegia?
  • Benevolens
    hú, ez ismerős. Valami harmincezres "nagyváros" norvégiában nem?
  • polarka
  • Benevolens
    szerintem ezek a világ legjobb dolgai. Persze ha nem egyedül vagy
  • jhetedikj
    Én 2 hete jöttem haza Törökországból stoppal, elég kalandos volt az út, majdnem a fogam is ott hagytam. 3 nap volt mire hazaértem úgy hogy még estére sem álltam meg, jól el is tévedtem 1x volt ahol a hőmérséklet -20 alatt volt Bulgáriában. Így jár aki pénz nélkül nekivág a nagyvilágnak, amúgy élveztem minden veszélyével együtt ezért is mentem ki. Na de elég az offból, csak éppen megláttam amit leírtál, gondoltam megosztom ezt is veletek.:)
  • birdo #3983
    Ráér holnap is.... akár ))
  • Benevolens
    szerintem tegyél, de ne valamikor, hanem mondjuk most
  • polarka
    Ha vki nagyon akar, akkor tehet, ha nem, akkor majd teszek vmikor...
  • gz8
    Az úgy volt, hogy kb. 1996 v. 97 októberében az a vonószenekar, amiben akkor játszottam, meghívást kapott Schwäbisch Gmündbe (nem először), hogy adjuk pár koncertet.

A szállás Hohenstaufenben volt. Egy szabad délután előtt úgy engedtek el minket, hogy szabadprogram, aztán ekkor és ekkor találkozunk a kapunál, ott lesz a busz, lehet menni vissza a szállásra. A busz azonban mégse onnan indult. Kétségbeesetten integettem a közeledő, a mellettem elhúzó, majd csak a hátát mutató tömegközlekedési eszköznek és a rajta ülőknek, de semmi. Ott maradtam egyedül a szinte kihalt városban, a szél fútta falevelek látványa döbbentett rá, hogy mihamarabb lépnem kell, mert ehhez az időjáráshoz kissé alulöltözött vagyok. És agyalni kezdtem.

Stoppolás, ó igen!
    Elindultam kifelé a városból.
    Jött egy nő a lányával, de elgurultak mellettem.
    Jött egy korombéli csóka, aki a helyi zeneiskolában tanult valami hangszert, és mivel szinténzenész, elvitt a város széléig, ahol lakott.
    Jött egy nő a lányával, és akkora szájat tátottak, hogy marhavásárt lehetett volna benne tartani, mert gyalog bizony nem érhettem oda semmi szín alatt...
    Jött egy öreg fazon merdzsóval, de szerintem félreérthette a végcélt, és azzal a felkiáltással, hogy nagyon messze van, elhajtott.
    Aztán jött egy Renault három, szintén korombéli arccal, ők pont arra mentek, és szerencsésen meg is érkeztem a szállásra.

Ez volt életemben a második - és egyelőre utolsó - alkalom, hogy külföldön stoppoltam :))
  • polarka
    Már tegnap óta arra várok
  • gz8
    Úgy biza, úgyhogy te jössz :)

(Btw. érdekel valakit a történet? :D )
  • polarka
    Akkor megvan. Hohenstaufen
  • polarka
    Igen, csak az meg nincsen Stuttgart közelében:)
  • birdo #3975
    Ha nem lenne ennyire zöld lombos a domb....vagyis pontosabban fekete fenyőfák állnának a domboldalon..... akkor a Pilisvörösvári kápolna dombra tippelnék...... Na már....az isssss mészkő...sőt...
  • bulba
    Értem, köszi. Az a fehér "folyás" nekem is gyanús volt, de nem hittem volna, hogy mészkő.
  • gz8
    Hát csak tessék
  • Benevolens
    de előbb ki kell találni
  • gz8
    A földrajzot kedvelem, és mondhatjuk azt is, hogy kirándultam. Ha érdekli a t. egybegyűlteket, a rejtvény megfejtése után elmesélhetem azt a történet, aminek apropóján válaszottam e képet.
  • gz8
    Hasonló környék, de nem az.

És vannak bizony :)
  • Benevolens
    jaj de szeretem az ilyen dombokat :) Különben erősen kételkedem benne, hogy Rheinland-Pfalban, vagy Hessenben vagy akárhol nincs mészkő. Egyébként te valamilyen földrajzos arc vagy vagy csak erre kirándultál?
  • polarka
    Tegnap nézegettem a térképet és láttam, de elvetettem, mert túl sok épület volt a környéken. Most meg nem találom;(
    Talán Reutlingen vagy Pfullingen? Az a környék hasonló.
    Romok vannak a dombtetőn?
  • polarka
    A kép közepén fehér színű talaj lóg ki az erdő alól és látványosan magasodik ki az enyhén lankás környezetből (mellesleg már tudtuk, h német). Ami a sváb tanúhegyekre jellemző.
  • bulba
    Mészkő domb? bocsi ha én vagyok tudatlan vagy nem vettem észre valamit, ,de ezt miből szűrted le?
  • gz8
    Akkor egy kis segítség:

• gz8
    Nem.
    Igen, de csak átvitten, és szerintem elég kevesen tudják :)
  • polarka
    Stuttgarttól délkeletre?
    Nevezetes egyáltalán ez a hely vmiről?
  • polarka
    egyébként a mészkő domb alapján egyből belőhettük volna, h melyik tartományról van szó
  • polarka
    Azt már tudtuk, h német.
  • gz8
    Inkább az előbbi :)
  • Benevolens
    Stuttgart vagy Karlsruhe környéke?
  • gz8
    nem