Ismerd fel a képről a várost!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Acapulco esetleg <#nemtudom>
Sziasztok!

gz8
A képrakás jogát átaladom 😊

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

gz8
mernének = mernék

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

gz8
Na jó... 😊

Lovas vezér, ráadásul keleti írás (bár nem kanji). Mivel Észak-Koreában nem mernének lóra ültetni a Szemüveges Okostojást, ráadásul ilyen régies tökfödõvel, marad egy olyan vezér, aki annak idején nagyot alkotott (Mo.-on pl. több millió halottat 😞 ), aki - figyelembe véve a tiszta levegõt és az épülõ felhõkarcolót, csakis mongol lehet. Akkor Dzsingisz, ki más.

És tényleg.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ghengis_Khan
http://en.wikipedia.org/wiki/Hohhot

mi csak várjuk? 😊
gz8
Majd holnap <#email>

egyébként Kína 😉

ezt meg honnan!? <#guluszem1>

gz8
Hohhot, Mongólia. Dzsingisz kán szobra a háttérben mutatja az utat 😊

Nem hiszem, h bárki rá vágja. Nehezen, de kitalálható/megtalálható a neten.

nem
gz8
Valahol Ausztriában?

<#eljen>

mostar
itt egy must know hely

Rincewind
Tehet valaki, nekem most nem jut az eszembe semmi.
Drezda. A chemnitzi ingák parkolnak a tárolóvágányon a Hauptbahnhofon. A sztori pedig az, hogy a nagyobb kanyarívek és a gyorsabb sebesség miatt a pályaudvarról kijövõ vágánycsoportokat egyre inkább izolálták egymástól, felüljárókkal keresztezték, és ezért meg kellett emelni. Viszont a tárolóvágányokat nem emelték meg, azzal nem kellett foglalkozni. A drezdai fõpályaudvar meg úgy van kialakítva, hogy a két szélén vannak a különbözõ irányok átmenõ vágányai, középen meg maradtak a tárolóvágányok. Vagyis csináltak egy medencét. Gondolom a kép egy marha nagy esõ után készült, amikor minden ide folyt össze. A Hauptbahnhofnak környékén sincs sehol folyó.
gz8
Ahogy a 3846-ban írta magnesium, én is Chemnitzre tippelek (anno Karl-Marx-Stadt).

Chemnitz?
Rincewind
Dresden, Drazda vagy hogy a rakba hivjak Magyarul. 😊
birdo
Hihi...
Európa ?

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

vagy mindkettõ 😛
birdo
Oké ))
Hátul építik a csarnokokat...vagy épp bontják ?

az a vicces, hogy igaziból nem árvíz. Ha kitaláljátok elmondom a sztorit 😊
birdo
Azért komolynak tûnik ez az árvíz

Na jó, teszek. 😞 Eredetileg nem ezt akartam, de megígértem egy árvizeset. Na jó, ez csak elázott 😊

Gregorius
Viszont ez lehet az elsõ város a világon, ahol a folyóvizek szennyezése helyett felsõvezetékes elektromos hajókat állíthatnak üzembe. <#kacsint>

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

viszont fel kell vásárolni a lakóktól elõtte

ezeket a házakat nyugodtan lehet bontani, nagyon szarok, kivéve ezt a lepukkant színházszerûséget (ezt ki lehet kerülni) meg a híd körüli régi házakat
Hát igen.
De mondjuk a sétányhoz házak lebontása nélkül nem igazán van hely, viszont van egy park! x)

rendes helyeken a folyónak a partja sétányokkal meg szép városképpel van kialakítva. Más helyeken a középkori házak falai a folyó kövezett medrében folytatódnak, és ez meg romantikus városkép. De olyat, hogy a magasfeszültségû vezetéket hosszában a folyó fölött húzzák csak Kolozsváron sikerült. Bár van hova fejlõdni, mert még autópályát is húzhatnak fölé 😛
gz8
biztos túl könnyûnek találta...

az
miért vagy szomorú?
az a csónakázó tó is örök emlék sztem és nem akartam vmi nyilvánvaló képet tenni

Kolozsvár 😞

Nem Szlo. és nem Horváto.
Igazából ezen kép alapján sztem az találja ki, aki járt már ott. Tudnék segítséget mondani, csak akkor szinte egybõl meglenne.
Holnap teszek egy panoráma képet a városról, addig is lehet, h vki megmondja...

na jó, nem tudom. Amennyire én emlékszem szlovákiában sárga kukák vannak, románinában meg román színûek. Horvátország?
csak mert ott van az a nagyon magyar zöld kuka (a BKV-változat narancssárga), meg egy csomó dísztavacskát ilyen szoci terméskõ parttal béleltek ki. Akkor szlovákia
Nem Mo. Nem kifejezetten üdülõhely, bár nyilván jó hely a kikapcsolódáshoz. Valóban a monarchia idejében épült.

valahol Magyarországon. olyan hely, ahol a monarchiában üdülõélet volt (ez mindenképpen figyelemre méltó, mert akkor még volt Adriánk), és a szociban is jó helynek számított. Talán fürdõhely. (ugye nem Budapest?? Nem ismerem az épületet) Mivel a Monarchiában az alföldi mezõvárosok voltak nagy lendültben, ezért feltételezem, hogy alföldi a hely. De nem tudom 😞(
az a csomó minden le lett olvasva, csak azért kérek bocsánatot, ha unalmas volt. 😞
Mi az a csomó minden, amit még le lehetett volna olvasni?😊
Egyébként sztem érdekes kép volt.
Végülis össz-vissz félórát ha töltöttem vele.

Itt az enyém:

pontosan Zürich és pontosan ez a része 😊 Én úgy gondoltam, hogy olyan képet raktam be, amirõl egy csomó mindent le lehet olvasni (igaz nem volt túl izgalmas, mint látvány). Az éjszakai világítás mértéke meg a kényszer, ami szülte a felüljárót csak nagyvárosi lehet, egy svájci kisvárost kettészelõ patak fölé nem nyomnának ilyet, ha nem lenne hely a közelében, messze elkerülnék a nyomvonallal
Legközelebb szebb képet rakok be 😊 Bocs, ha ez idegesítõ volt
Zürich ezen része hasonlóan néz ki, szal Zürichet mondanám.

autópálya?

nem, de miért pont ezekre gondoltál?
birdo
Nem Fribourg sem Gruyéres vagy Zermatt