Ismerd fel a képről a várost!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szlovákia?😊

Gregorius
Tárgy?

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

gz8

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

gz8
Nem Magyarország 😊

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Gregorius
Csajágaröcsöge-felsõ?

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

tényleg azt meg sem kérdeztük, h Mo.-e egyáltalán😊 szóval az?

A Börzsöny felé?

gz8
Így igaz, nem a Pilisben van.

Segítek: és nem is a budai hegyek.

gz8
Kérdésekbõl :p

BP?? (I, XII. ker, esetleg XI a Sashegy környéke valahol a szélen.) És akkor budai hegyek és nem pilis 😛
birdo
Tuti, hogy nem láttam.....
Nem a Pilisben van.

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Rincewind
Ezt megis mibol kene kitalalni... 😄DD
gz8
nem igazán <#hehe>

budai elõváros széle.
gz8
Akkor let's dance ^^

nem arra mondtam, hanem a bécsre pár hozzászólással ezelõttrõl. Különben azt hittem, hogy most ezt az indiai templomot is ki kell találni.
Rincewind
Engem nem zavart, csak szoltam, hogy tudjatok ki kovetkezik. 😊
bocsi <#kuss>
Rincewind
Nemi keringo utan, de te jossz!
Dzsini
és az erõdnél van ez a vizes rész
Hálás köszönetem, fantasztikus munka volt megtalálni! <#worship><#worship>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

google earthön így van fent:
Chittaurgath, Rajasthan

Chittorgarh Fort, Radzsasztán ( Rajasthan) tartományban Indiában 😊
szerintem ez nem "fürdõhely". Ez egy erõd, aminek a fala mögött egy alacsony ponton megrekedt a víz. Aztán lehet, hogy most már fürdõhelynek használják.

birdo
Források...szent fürdõhelyek.... Indiai folyók.. nem és nem találom...
Viszont ezt a szépséget találtam )))

birdo
[/img]

Dzsini
én azt hinném, hogy egy ekkora magaslati fürdõhely kevesebb lehetõséget hagy... (ugyanakkor máris nem érzem magam olyan bénának, hogy nem sikerült megtalálnom)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

a világörökségi listán sokkal rosszabb állapotú dolgok is voltak. Tényleg egész jó állapotban van. Lehet, hogy felújították. Akkor viszont valami híresebb helynek kell lennie, ha törõdnek vele. Jobban mint néhánnyal a világörökségesek közül. Fogalmam sincs, hogy hogyan kereshetnénk. Kicsit olyannak érzem a feladatot, mint amikor egy magyar falusi barokk templomot keres az ember
birdo
Azért kérdeztem a monszunt, mert ahhoz képest jobb állapotban vannak a kövek mintha majd állandóan áznának.
Megnéztem a két nagy Indiai duzzasztó gát környékét is, de semmi.

Észak-Indiában egy hónappal késõbb kezdõdik a monszun, mint délen, meg szerintem egy hónappal hamarabb is van vége, szóval azt hiszem nem. (van nekem két félév meteorológia jegyzetem, ha annyira fontos megkeresem) Ami viszont érdekes, hogy végignéztem az indiai világörökségi listát és három megállapításom van. Egyrészt szerepelnek benne erõdök, de azok gyakorlatilag csak hegyteteji masszív falak (kiképzésre olyanok, mint ennek a fala) de nincsenek bennük tornyok. Ez a kupolaszerûség az elõtérben egy dísztelenebb változat, hasonlót templomoknál használnak. Viszont a templomok nem ilyen erõdszerûek, hanem a síkon állnak és magányos épületek (vagy pár darab), nem pedig épületegyüttesek. A világörökségi listán három típusú indiai épített örökség van: Az erõd, a templom, meg a "barlang" (sziklába vágott szerzetesi lak-gondolom) Mindebbõl feltételezhetjük, hogy a "régi" Indiában ez a három verzió volt, mint nívós épülettípus. Ez a cucc leginkább egy erõdre hasonlít az elhelyezkedése alapján, de lehet mondjuk rádzsa palotája, és akkor azért van benne "templomi" formakincs is. Talán érdemes lenne végignézni a híresebb erõdöket. <#nemtudom>
Dzsini
Szóval valószínûleg valahol arrafelé - valaki esetleg pontosabbat? (nekem nem akar összejönni guglizással)

birdo
A spanyolok bizti nem rejtegetnek ilyen szépséget....
Ben észak India a monszunosabb ?

nagyon régen olvastam egy könyvet, aminek az volt a címe, hogy Észak-India építészete, és volt benne szó kupolatípusokról és az elõtérben létható az egyik. De azt nem tudom megmondani, hogy "Észak-Indiának" mi a határa, meg lehet Pakisztánban is.
mégpedig észak-india.
az épületek alapján ez india
Dzsini
Sziasztok!
Kicsit eltérek a feladattól - ugyanis én sem tudom, hogy hol van a képen szereplõ helyszín. Viszont elég jellegzetes ahhoz, hogy valaki esetleg felismerje, és ha megvan a helyszín, az egyértelmû...
Az épületek és az emberek alapján Európa déli vidékére (Törökország vagy esetleg Dél-Spanyolország) vagy Indiára (gyarmati területek) tippelek, de nem tudom.

Rincewind
Nem mindenki jart am Becsben. 😉
az, nem ismeritek a helyet? A Schwechat felé menõ metró hídja a Wien folyó fölött. A Stubenring közelében a honvédelmi minisztérium (vagy micsoda) mögött.
gz8
Bécs?

nem. Azt hittem ismertebb
gz8
Belgium?

nem
Szentpétervár?

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

bocs, vizsgahajrá volt.

Rincewind
No nem lesz kep...?
gz8
De azért jó lövés, volt, nem? <#ravasz1>

gondoltam nehezebb lesz ezen a gondolat meneten végigmenni<#buck>

"A kép gazdája aktívan segíti a kérdezõket a rejtvény kitalálásában... "
De elég, ha csak segítesz. Nem kell megmondani.
Keresek valamit...
Persze, tegyél csak. Ja és bocsi, új vagyok még itt.

köszi, de nem kellett volna elfogadnod, mert nem az acapulcói üdülõterület része, hanem külön hely. Ha csak annyit mondasz, hogy majdnem, de másik üdülõhely, akkor elõbb-utóbb megtaláljuk.
De ha gondolod teszek képet.
Majdnem jó, de elfogadom mert ez nehéz volt. A város neve: Zihuatanejo kicsit Északnyugatra van Acapulcotól. 😊