70
Benzinkútnál csaptak már be?Ha igen hol és hogyan??
-
st3ve #70
-
öregember #69 na, az okos emberek figyelmébe ... az elmúlt 2 nap alatt 2x tankoltam
ALUL van az a bizonyos kis luk a csőben -
öregember #68 nem is fér annyi egy kispolákba :P -
öregember #67 öcsém te valami ufo lehetsz.....
nem marbon hanem marmon kanna
és nem blomba hanem plomba
ülj le, egyes -
öregember #66 6 lábú kutya, teeeeeeeeeeeeee, nem sárkány .... állj le a szintetikussal -
öregember #65 a gatyájukat vették le a kutasok ? :D -
öregember #64 szar ügy -
#63 Engem egy MOL kútnál akart a pénztáros csajszi 4 rugóval megrövidíteni. Hála istennek még mielött kimentem volna a boltból észrevettem. De érdekes volt, hogy amint megálltam számolni hogy mennyit adott vissza egyből felkiáltot, hogy jaj bocsi rosszúl adtam vissza! Pedig még nem is mentem vissza a kasszához.... -
-
#61 <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_OAWEg_z4-k&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_OAWEg_z4-k&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> -
#60 Az a baj hogy mostanában nem tudom bebizonyítani az igazam, mert nem használunk eféle rendszereket, a tölcsér megbízhatóbb, (persze a gázolajat kótról vesszi egyik kedves ismerősünk a teherautójában mert így biztonságosabb a szálítása utánna mi azt átszürjük kannába és úgy tankoljuk az autonkba mert így biztos hogy tiszta az üemanyag!) remélem mindenki érti! -
#59 Pisztoly berak, kattanáskor kiveszem, fizetek, megyek.:D 9-10 literes városi fogyastáson télen ez sűrűn megesik. -
#58 Én úgy tankoltam. Semmi különbséget nem tapasztaltam, csak annyit, hogy tovább tart. -
#57 #55: nem láttam még olyan kutat ahol alul lenne a visszaszívó cső :D fordítva bedugni a pisztolyt meg kész akrobata mutavány lenne :D
#56: tudod sok embert a kora vagy a faji esetleg nemi hovatartozása miatt itélnek meg... nem tudom a történetet pontosan de a srácnak nem lett mondva mit tankoljon akkor alapjáraton benzint tankol nem fog hátra kullogni hogy megnézze a kipufogot ami alapján a mai autoknál nem mindig lehet megállapítani hogy milyen üzemanyaggal megy a kicsike! nálunk ha kinyitod a tankot van egy kibaszott nagy matrica fekete szinü és fehérel egy nagy "D" betű van benne így ha egy szőke nő álna a kútnál (minden tiszteletem a nőké) még ő is tudná hogy mit kell beletankolni! (nem bántani akarom a szőke nőket... nem mindenhez kell éreteni én sem értek a főzéshez.. ez van... restellem)
Azóta más nem tankolt aki megfigyelhette a kölönbséget? -
#56 2 diplomával bizonytalanság az úton, dízel autóba benzin tankolás. A6 Audi orral benne a szerelőaknában, mosásra vittük csak, 2. diploma megszerzése közben beállt autómosónak a srác, kár volt. Fejlövééés. -
dieselG #55 Az írásod óta már figyelgettem tankoláskor, hogy ne a kútnak, hanem nekem legyen jó. Egy dolgot nem értek, mégpedig azt, hogy ha belenézek a pisztolycsőbe, akkor a visszaszívó cső nem az adagolócső felső részén van, hanem az alsó részen... legalábbis Gyöngyösön három helyen, ahol tankolni szoktam, ott helyezkedik el a visszaszívó. Ilyenkor mi van? A pisztolyt 180 fokkal fordítsam meg úgy, hogy az adagolókapcsoló, vagymi, az ég felé meredjen? -.- -
#54 Beszéltem egy ismerőssel aki dolgozot kúton... nekik álítólag külön tartottak előadást hogy kell tankolni hogy a kútnak jó legyen mert az óra ügye hitelesítve van...
a pisztolyt a csőbe ferdén kell berakni nem egyenesen így nehezebben folyik le az üzemanyag és többet szív vissza a védelmi rendszer továbbá ha az ügyfél bemegy a shop-ba nézelődni vásárolni akkor van idő arra hogy többször megakasszák a pőisztolyt azaz többször szív vissza a biztonsági értéknél többet a védelmi rendszer és még 1 ha azt mondják hogy teli akkor csöpögtesse teli neki a tankot úgy hogy játszik a pisztollyal ezzel ismét többet szív vissza a kelleténél
Amúgy a madaras tecsó kútnál mindig nyakig olajos a pisztoly :S (gázolaj) a tököm teli van hogy zacskóval kell bénáznom csak azt nem értem mitől lesz gázolajos :S -
#53 közrejátszik nagyon sokat az is hogy milyen a cső befogadó képessége! Kérlek ha van 10 percel több időd kérlek szánd rá és teszteld te is hogy mennyi matyit nyomsz bele így fullig és úgy mennyit illetve mennyivel fizetsz többet.. illetve kevesebbet! csak becsülettel szánd rá azt a +10 percet -
#52 pedig pont a nagyobb mennyiségeknél jön ki a látványosabb különbség -
#51 nem tehetsz semmit! Ez ha minden igaz ISO szabvány... a túltankolás miatt van azaz a te biztonságodat szolgálja meg a kut tisztaságát....
faterom kollegája mondta (ebben nem vok biztos hogy valós) hogy van egy olyan védelem is hogy a pisztoly végének fémhez kell érnie csak akkor tudsz tankolni, tehát csak úgy szétlocsolni az üzemanyagot nem tudod (ne probálja ki senki:D ) viszont így álítólag müanyag kannába sem lehet tankolni! -
#50 kamionoknál más ott nagy a nyílás a csöbe folyáskor keveset szív vissza! (kis teherautónál is) bár a folyamatos tankolásnál akkor is szív vissza!
-
#49 Én hetente tankolok kb 80 litert és úgy tankolok,hogy az első lekattanásig fullra tankolom aztán a pisztolyt majdnem teljesen kihúzva folyamatosan figyelve tankolom tovább.
Amikor teli van akkor várok hagy ülepedjen majd még párszor rátöltök így.
Ezzel a módszerrel fullra lehet tankolni és nem is kattog le folyamatosan...
Ha csak fél krafttal nyomatnám végig a 80 litert akkor durván sokáig tartana. -
hidalgoo #48 engem meggyőztél,kipróbálom ha kifogy a lé..!
de az biztos qurva élet h kegyetlen leszek és gyanakvó a továbbiakban ha igazad van .... -
#47 Az lemaradt hogy nem nézem le a taxisokat... általánosságban beszéltem.... van érettségivel rendelkező hómunkás is és őt sem nézem le mert ő legalább talált munkát és nem csövezik...
illetve az is lemaradt hogy várom minden képpen a beszámolódat! sőt most jutott eszembe hogy ha jól tudom apum testvérének a peugeot 407-ese mutatja hogy mennyi van még a tankban... megkérem majd hogyha megy tankolni akkor vigyen magával.... és kiváncsiságból lefotozom majd telcsivel a kutat és a kocsi monitorát! -
#46 Ha kattan a pisztoly 3 okból lehet...
1. Habzik az üzemanyag (előfordul) olyankor várj egy kicsit had üljön le a hab és mehet tovább (de ha lassan tankolsz hidd el nem fog habzani).
2. túl gyorsan folyik az üzemanyag a cső ami a tankba vezet az meg túl vékony és nem bírja olyan gyorsan nyelni az üzemanyagot (ez is kivédhető azzal hogy lasabban tankolsz)
3. teli a tank és a csőbe felcsap az üzemanyag és már csak csöpögteted... ezt döntsd el hogy a te érdeked-e ugyanis a telicsöpögtetés több kárt okoz mint hasznot! az tény hogy full teli lesz a tank, de mivel többször megakad... (ha megkaad visszatud szívi üzemanyagot)... azt az üzemanyag mennyiséget is kifizeted amit visszaszív! tehát ismét jön a kérdés mi a fontosabb hogy 3-4 decivel több legyen a tankban vagy hogy 3-4 decin megsporolj 6-7deci üzemanyagot!
Én úgy szoktam tankolni hogy nem dugom teljesen bele a pisztolyt csak hogy a fém (ami a kocsinkban van) benyomodjon... tehát nem tömöm a libát amíg belefér.... és lassan tankolok így nem habzik tuti tudja nyelni az üzemanyagot és így tényleg azt kapom amit kifizetek és ha 1x megakad nem tankolok tovább! Ez akár 5 percel is meghosszabíthatja a tankolást és anyázhatnak is mögötted de megtakarítasz kb 1000 ft-ot megfigyelésem szerint (a fordunk tankja aszem 43 literes...) -
#45 Taxisokat nem érdemes lenézni. Láttam én már kétdiplomást is köztük. Lehet, hogy nem mind a világ esze, de hogy agyafúrtak, az vitán felül áll. Ha lenne ilyen technika, már biztosan régen tudnának róla. De mondom, kipróbálom a kedvedért.
Még egy apróság: ha megáll a tankolás, akkor szerinted szabad még rátölteni, vagy ha kattan a pisztoly, akkor netovább? -
#44 Érteni értem, csak nem hiszem. De a kedvedért a következő tankoláskor kipróbálom. Mivel mindig tele tankolok és írom a fogyasztást, hamar kiderül, igazad van-e. -
#43 az emg lemaradt hogy a taxisok hülyék! szerinted rendelkeznek érettségivel illetve alapvető fizika ismeretekkel?
ne értse félre senki nem nézem le a taxisokat és senkit nem szeretnék megsérteni de a vezetéshez még 8 általános sem kell! -
#42 Ezen a képen az látható ahogy a pisztoly vge kinéz ha belenézel... illetve hogyha fullosan jön belölle a matyi
Ez a kép pedig szintén az a kép csak hogyha fél erővel megy a magyatyi! Mivel a pisztolyt úgy rakod bele a kocsiba hogy a szívó cső felfelé van ezért amint már írtam a gravitáció elvégzi a feladatot!lefelé huzza az üzemanyagot
a képek paintel készültek de kérdezem én a hitetlenektől hogy a visszaszívó cső hol tud visszaszívni üzemanyagot? ha full erővel tankolok vagy ha fél erővel tankolok?
a kutak hitelesítve vannak hogy pontosan mérnek és mint a gázóra blombával vannak védve! viszont a hitelesítéskor a visszaszívást kikapcsolják!
pheel: ha ezek után sem érted vagy nem hiszel nekem akkor menj el 2db 20literes marbonkannával egy szabadon választott kútra és az egyiket full erővel tankold teli, a másikat meg fél erővel!
Dugd bele a csövet tövig! ne csöpögtesd teli hanem amikor először megakad ne tankolj bele többet és hasonlítsd össze a két értéket 1-2 liter eltérést garantálok!
ez egy 40 literes tak esetén 3-4 liter sőt ott több is lhet mert amig a tankba ér az üzemanyag addig még szív vissza többet míg a marbonkannában az üres térbe érkezik egyből az üzemanyag!
3 honapja én tankolok fateromnak is mert mindig kevesebbet fizet egy ezressel kb -
hidalgoo #41 én is szkeptikus vagyok ezzel kapcsban de egy meggyőző képet/leirást szívesen veszek a [email protected] -ra.
előre is thx. -
#40 Ha ez igaz lenne, minden taxis félóráig tankolna, nem csak benyomná a reteszt és állna karbatett kézzel... -
#39 ez szintén azért van amit már említettem! Van egy biztonsági kis cső a pisztoly végében ami szív vissza és ha sokat tud vissza szívni akkor megakad és nem nyomja tovább az üzemanyagot!
nem rajzolnám le hogy müködik megpróbálom elmagyarázni ha nem sikerül megérteni lerajzolom....
ha teljes kapacitással jön az üzemanyag a pisztolyból akkor tud visszaszívni viszont ha csak fele akkor kapacitással nyomod akkor nem tud visszaszívni egy cseppet sem csak hogyha megakad a pisztoly!
Ezért célszerű úgy tankolni hogy lassan ha úgy tetszik telicsöpögteted mint ha telinyomnád.... így 4-5-6 litert is megsporolsz egy 40 literes tank esetében!
ha valaki nem érti miért kell lassan tankolni anak sziveesen rerajzolom mit végez a gravitáció! -
toretto r34 #38 De én tudok jobbat ott nem nyertek semmit egy usmerős mesélte hogy tankoltak gázolajat és a számláló nem mért kiszurta a kutas hogy nem számol és elküldték őket egy másik kuthoz de akkor már pár liter bent volt a tankba -
zoolee #37 Amit fölszámolt + ba a kutas a pult mögüll a géppel + ba azt meg kéne itatni velük. -
zoolee #36 Nem toom figyeltétek-e de!
Multkor Elment muterom megtankolni a szutykot, mondom neki, mintha multkor kicsit többet fizettünk volna mint előtte.(Mindíg 28-30 liter közt tankolunk).Mondom haggyad, hogy a kutas tankoljon..Oké..Tankolt...a ~28-30 liter kijött ~12500 ft ra..Másfél hőtre rá mondom tankolok én..Ok...Szinte ugyan annyit toltam bele, és láss csodát, majdnem egy ezressel kevesebbet fizettünk..És azóta csak én tankolok, meg van, hogy muterom...
Azér mi ez már?Ennyire nem kéne jólfizetni a kutasokat, hogy 1000 ret rávágnak a számlára...És akkor van ameik még elvárja a 100-500 ft s borravalót..-.- -
zoolee #35 Nem hallottam még 200 as oktánszámú benyá ról.:D -
#34 20 literes marbonba :D -
toretto r34 #33 Jó nagy paraszt és hova tüntette a benzinedet nem láttad? -
Axl Rose #32 Na, az ilyennel kéne lefejeltetni a kutat.
Lehet nem érsz el vele semmit, de jobban érzed utána Magad -
#31 Csúnyán megszívatott...