Egy másik univerzum lenyomatát észlelték?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Blackmail the Universe
De akkor miért akar az anyagot alkotó minden atom és részecske ugyan olyannak maradni, mint akárhol másutt. Az információs ablakán túliakhoz miért akar hasonlítani változatlanul?
Kara kánként folytatom tanításom.
Gondolom, akkor te valójában nem is tudod mirõl beszélsz.
Ennek a térnek az origóját nem kell keresni, ez csak a mi "kis" viszonyítási rendszerünkben mûködik. Az egyetemes tér origója maga az Õsrobbanás (szándékosan írtam nagy õ-vel)
Ami a dolog lényege és ez fog a további kutatásokból kiderülni, ez egy parallel, ill. párhuzamos univerzum, az õsrobbanás fáziseltolódásaiból következõen, ami úgy mûködik, mint itt nálunk a visszhang.
<#pardon1>#pardon1><#pardon1>#pardon1><#pardon1>#pardon1>
Ez szép szép, csakhát mitõl rezeg?
Mi tartja õket kordában, hogy pl ami a hidrogént építi fel, nehogy egyszercsak vas legyen?
Ki tekergeti a gombokat?
Vagy netán egymással olyan szoros, álltalunk nem értelmezhetõ kapcsolatban vannak egymással korlátlan távolságokon át, hogy egyszerûen egymást átlagolják?
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Adamáj:
Az idõ igazából nem is a változást, hanem a mozgást írja le nem? Hisz a változás lényegében mozgásra redukálható.
A mozgás azonban - ha egy, a teret leíró koordinátarendszerben vizsgáljuk, nem más, mint a 3 koordináta változása. Tehát eljutottunk oda, hogy az idõ semmivel sem különb, mint a tér, maga is egy térdimenzió.
Ha pedig minden tér, illetve ennek egy dimenziója, akkor tulajdonképpen a térdimenziók kölcsönhatása határoz meg mindent. Ha érted a teret, érted az egész világegyetem mûködését.
Azonban, a teret leíró koordinátarendszereknek mindig van egy origója (magyarul: eredõje). Hol van ez az origó a világegyetemben? Archimédesz is ezt a fix pontot kereste!
Holott, még az õsrobbanást elismerõk szerint is nincs fix pont, terünk minden pontja egyenértékû, mert a kezdeti origóból keletkezett, azt hordozza magában. (Ez nem politeizmus, hanem panteizmus!)
Tovább most nem tudom...
Ki nem szarja le a Visztát?
- az emberi gondolatban,
- a fekete lyukban: ahol minden dimenzió metszi egymást , minden dimenzió itt görbül össze és az 1 dimezniós szinguláris pontban csücsül a nagyszakállú ...
öregisten...
a fekete lyuk mérete nem jellemzõ, lehet emberek fejében is, fekete yuk lehet egész galaxist körbeforgató feke yuk, és lehet egy egész nagy bummot elõidézõ fekete yuk egy inverz téridõben.
amit mások téridõgörbületnek neveznek illetve azt ami egy fekete lyukban tkp. a _téridõ egyik szélén_ történik illetve ahol a dimenziók összegörbülnek.
téridõben.
<#zavart1>#zavart1> persze ez is csak 1 gyenge hipotézis a sok közül és biztos gondolt már más is hasonlóra ... az eseményhorizonton áthaladva az addig külsõ téridõ összezsugorodik és az válik az áthaladás pillanatától kezdve belsõ lyukká, a cselekménysorozat (tkp. az idõ) megfordálásának megfelelõen a bezuhant test elkezd távolodni a szinguláris ponttól kb. hiperbolikus görbét írva le a szubjektív téridejével. amit mi nagy bummnak nevezünk az egy fekete lyukba bezuhant atommag kizuhanása az inverz
amit mások téridõgörbületnek neveznek illetve azt ami egy fekete lyukban tkp. a _téridõ egyik szélén_ történik illetve ahol a dimenziók összegörbülnek.
<#zavart1>#zavart1> persze ez is csak 1 gyenge hipotézis a sok közül és biztos gondolt már más is hasonlóra ... az eseményhorizonton áthaladva az addig külsõ téridõ összezsugorodik és az válik az áthaladás pillanatától kezdve belsõ lyukká, a cselekménysorozat (tkp. az idõ) megfordálásának megfelelõen a bezuhant test elkezd távolodni a szinguláris ponttól kb. hiperbolikus görbét írva le a szubjektív téridejével. amit mi nagy bummnak nevezünk az egy fekete lyukba bezuhant atommag kizuhanása az inverz téridõben.
(Közbe meg istentudja hányszor vitték már el kis szûrke tesók egy kis "végbél*tRÜKKÖZÉSRE" <#alien>#alien><#ravasz1>#ravasz1><#vigyor>#vigyor>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Ez a lyuk sem ceruzanyom szerintem, valami banális oka lehet.
A vallások által emlegetett csodák közül egy sem bizonyított.
1:/ istennek képzelnék, hiszen a semmibõl tûnt elõ
2:/ istennek képzelnék, hiszen változtatja a küllemét (hegy, kúp, hatszög fazon, radírvég, ....),
2:/ vita támadna, egy isten vagy több?
Namármost, akkor ha "belénk-lóg" egy másik dimenziós tárgy, mit gondolunk róla?
Vagy például a Teremtõ összes dimenziója miatt nekünk esélyünk sincs Õt sem meglátni, sem felfogni, sem leírni alakját-természetét, stb....
zavart2]
Hát ezeken töprengtem mostanság.
http://www.tradeximp.com/
Blackmail the Universe
namost akkor elmondom, hogy én mit gondolok a sok kicsi párhuzamos világról.
Ez olyan, mint Isten létezése. Soha nem lehet bizonyítani. Ha akarom hiszem, ha akarom nem.
Ugyanis, ha valamirõl infóm van, akkor az a mi világunk része. Ha pedig nem része a világunknak, akkor nem lehet információm róla.
Egy "másik" univerzum mássága megszûnik, mihelyst érzékeltem, mert abban a pillanatban belép az én univerzumomba.
A párhuzamos világok, ha vannak ilyenek, attól párhuzamosok, hogy egymástól teljesen függetlenül léteznek. Én tehát nem hiszek abban sem, de ezt már leírtam, ami e topik címében szerepel.
(Ettõl függetlenül nem tettem le a voksom a monoteizmus mellett sem.:-)
Ez viszont megfogott:
"Így továbbvihetjük, s azt mondhatjuk, hogy minden dimenzió csak egy magasabb dimenzióban létezhet."
Mi emberek 3+1 dimenzióban létezünk. Nekem nem következik automatikusan, hogy lennie kell még egynek. Én el lennék ezzel a 4-gyel is.
Nekem ez teljesen új, mármint, hogy c-nél gyorsabban haladnak.
-1
A húrelmélet szép dolog, de hátulütõje, hogy nem igazán ad magyarázatot arra, hogy miképpen is lehetséges véges számú dimenziónak lennie. Mert ugye, ha belegondolunk, akkor beláthatjuk, hogy pl. egy egydimenziós vonal csak egy kétdimenziós síkban létezhet, amiként egy kétdimrenziós felület is csak egy háromdimenziós testen, s nyilvánvalóakkor, hogy egy háromdimenziós test csak egy négydimenziós térben létezhet. Így továbbvihetjük, s azt mondhatjuk, hogy minden dimenzió csak egy magasabb dimenzióban létezhet. Sõt azt is, hogy bármilyen dimenzióban lévõ érzékelõ szervekkel ellátott lény csak a saját dimenziójánál, amiben létezik, kisebb dimenziókat érzékelhet. Ebbõl következik, egy feltételezett két dimenziós síkban "élõ" lény nyilván nem tudná érzékelni a háromdimenziós anyagot. Illetve tudná, csak nem anyagként, hiszen, ha a síkján amiben létezik áttörne egy részecske vagy bármilyen anyagi tárgy, az számára nem mást jelentene, mint egy energiát, amely rombolja a síkot. Mert csak azt tudná érzékelni belõle. Így elképzelhetõ, hogy mi is energiaként érzékeljük a magasabb dimenziót vagy dimenziókat. Vajon nem lehetséges, hogy az úgynevezett nullponti energiasugárzás nem más, mint egy másik dimenzió számunkra érzékelhetõ létezése? Így lehetséges, hogy univerzumok százai vagy milliói vannak körülöttünk, sõt bennük létezünk cdsak nem érzékeljük õket a maguk valójában.
Ami pedig a fénysebességet illeti, az talán nem is átléphetetlen. Hiszen létezik a cserenkov sugárzás, amit ugye leggyakrabban reaktorok hûtõvizében lehet megfigyelni, s ami nem más, mint olyan elektronok által létrehozott sugárzás, amik gyorsabban haladnak a vízben, mint a fény sebessége. Persze a vízben a fény terjedési sebessége kisebb, mint vákuumban, de hát az anyagok sûrûsége meghatározza, hogy milyen sebességgel terjed bennük a fény. Elképzelhetõnek tartom, hogy esetleg a fénysebesség azért annyi vákuumban amennyi, mert azt engedi meg a vákuum törésmutatója, csak esetleg ezt mi még nem tudjuk bizonyítani.
Ha pedig ez esetleg így van, akkor esetleg lehetséges, hogy a tudománynak nem fehér foltjai vannak, hanem a tudomány egy kis folt a nagy fehérségben.
Természetesen lehet hite is annak, aki tudománnyal foglalkozik, de tisztán és világosan szét kell tudnia választania a hitét a tudásától. Van helye alapfelvetéseknek, megsejtéseknek, sok esetben az intunició, tehát a formális logika alkalmazhatósági küszöbénél kevesebb információval végrehajtott sajátságosan emberi következtetés vezetett jelentõs eredményekre, de, tisztelni kell a tényeket, és késznek kell lenni átlépni az alapfelvetést, ha az a jelek szerint nem mutat elvárt mértékû párhuzamot a valósággal. Ez meglehetõsen fájdalmas lehet, ha pl. az ember egy életet és egy karriert épített az elképzelésére, és a végén kiderül, hogy benézte az ügyet.
Nem azért húzott el a kis maki, mert húde mélyenszántóan most megnevelted 😄 Hanem mert késõre járt 😊 Nehogy azt hidd már, hogy kb 14(kb ennyi lehet agyilag talán picit kevesebb), évnyi félre sikerült nevelést ki fogsz égetni, pár hozzászólással 😄 Ha eleve nem fog fel dolgokat, akkor hiába magyarázod, érted? 😊 Az ilyenek vagy soha, vagy csak nagyon késõn érnek be, de inkább soha, szal kb, halottnak a csók.De legalább idegeskedtél meg köpködtél egy sort hihihi 😄
#199: Hát, inkább a szél és termikviszonyok döntik el, merre mentek..😊
Konkrétan, vitorlával mely légterekbe lehet berepülni? Értem én ezt az 1500-as alsó magasságot, de motor nélküli gépnél azért ez nem egészen az én akaratomon múlik el..
Kár, hogy csak feltételezés 😞 De jó kis, csámcsogni való téma.Mostanába nem volt ilyen jó cikk az sg-n.
Majd, amikor az EURÓPAIAKNAK sikerül kilépniük szûk környezetükbõl, akkor majd bekövetkezik a forradalom, amelynek aztán társadalmi következményei is lesznek. Égszakadás, földindulás, minden mennyiségben.
Aszondtam, hogy gyalog szoktam a Citadellára felmenni, a látványér, de tervezem, hogy megnézem Budapestet repcsirõl is, méghozzá vitorlásrepcsivel.
Egy ürge ígérte, hogy fél óra=9 ezer Ft. Most, hogy pontosan milyen útvonalon, milyen magasan repülünk, azt majd õ dönti el, neki van repülési engeélye, õ majd fogja tudni, hogy meddig szabad elmenni.
Nem egészen. Bp. fölött 1500m alatt tiltott légtér van, azaz ha az alatt berepülsz külön engedély nélkül, ugrik a pilóta-engedély, egyébként meg be kell jelentkezni a közel-körzeti légi-irányításnak (approach-nak). Rohadt kellemetlen lenne, ha beléd menne egy utasszállító.
Húros és M elméletes irányba ismeret erjesztõ szinten viszonylag jó elsõ ilyesztés Brian Greene: Az elegáns univerzum c. könyve, fõképp azért, mert az elsõ száz oldal a rel és a kvantummechanika vonatkozó sajátosságairól szól. A könyvbõl néhány részes filmsorozat is készült a Spektrum szokta vetíteni nagyritkán.
Ha valaki nagyon elszánt, akkor huss ide: MCSE médiatár és nézzen meg mindent Dávid Gyulától. A fájlok .nsv, vagyis Nullsoft Streaming Video formátumúak, értelemszerûen a Winamp perfektül lejátssza õket. Ennél bõségesebb és átfogóbb forrást eddig nem láttam.
Érzésem szerint ha te bemégy a Citadella fölé vitorlázóval, akkor kb. agyonlõnek és jeltelen sírba temetnek..😊)