96
-
bvalek2 #16 Ha arra gondolsz, hogy ugyanolyan fizikai felépítésű anyagból van, mármint protonok, elektronok, stb. akkor igazad van. Valószínűleg itt arra gondoltak, hogy egyes nyomelemek összetétele a kőzetekben eltérő, meg a napszél határása He3 izotópok hamozódnak fel a talajban, ami a Földön a légkör miatt nem történhet meg. -
smore #15 ez esetleg igaz. nagyjából minden anyag eredete ugyanarra/ugyanoda vezethető vissza. viszont nem minden anyag található meg mindenhol a világűrben... -
Razgon #14 Ööööö, nem lapos? -
Soundmaker #13 csak más és más kombinációban.. :P
A Holdnak meg azért látod mindig ugyanazt az oldalát mert a saját tengelyforgási ideje megegyezik a föld körüli keringési idejével. Így nem érzékelhető a forgómozgás a földről, ezért látod mindig ugyanazt az oldalát. -
bvalek2 #12 Pedig nincsen összefüggés. A legtöbb hold ugyanazt az oldalát mutatja az anyabolygója felé, egy idő után a befogott holdak is így keringenek. Az árapály fékezi a forgásukat, mígnem beállnak a bolygójuk felé. Egyébként a Föld forgása is így lassul, egy idő után a Föld is ugyanazt az oldalát fogja mutatni a Hold felé. -
#11 Subidiumból!????
;D -
#10 A vilagurben minden ugyabbol az anyagbol van.....Minden..!!! -
smore #9 mesélj... -
babajaga #8 Pontosan van. -
smore #7 én értek hozzá, de szerintem a kiszakadás tényének és annak, hogy mindig ugyanaz az oldala látható, semmi köze egymáshoz... -
babajaga #6 Eléggé egyértelmű hogy a hold a föld anyagából szakadt ki ezért látható mindig ugyanaz oldala. -
babajaga #5 Miért találhatók? -
brueni #4 közös légkör? -
#3 Amúgy nem tudom miért kell ilyen hálivúdiasan elképzelni a dolgot?
És mi van ha nem volt semmilyen ütközés, csak a Hold meg a Föld közös anyagkorongból csomósodott össze (innen a hasonló összetétel), szépen megközelítették egymást és végül a Föld befogta. -
Csaba42 #2 És azt mivel magyarázzák, hogy olyan anyagok is találhatóak a Holdon, ami a Földön nem? -
bvalek2 #1 Numero Uno