96
  • bvalek2
    Ha arra gondolsz, hogy ugyanolyan fizikai felépítésű anyagból van, mármint protonok, elektronok, stb. akkor igazad van. Valószínűleg itt arra gondoltak, hogy egyes nyomelemek összetétele a kőzetekben eltérő, meg a napszél határása He3 izotópok hamozódnak fel a talajban, ami a Földön a légkör miatt nem történhet meg.
  • smore
    ez esetleg igaz. nagyjából minden anyag eredete ugyanarra/ugyanoda vezethető vissza. viszont nem minden anyag található meg mindenhol a világűrben...
  • Razgon
    Ööööö, nem lapos?
  • Soundmaker
    csak más és más kombinációban.. :P

A Holdnak meg azért látod mindig ugyanazt az oldalát mert a saját tengelyforgási ideje megegyezik a föld körüli keringési idejével. Így nem érzékelhető a forgómozgás a földről, ezért látod mindig ugyanazt az oldalát.
  • bvalek2
    Pedig nincsen összefüggés. A legtöbb hold ugyanazt az oldalát mutatja az anyabolygója felé, egy idő után a befogott holdak is így keringenek. Az árapály fékezi a forgásukat, mígnem beállnak a bolygójuk felé. Egyébként a Föld forgása is így lassul, egy idő után a Föld is ugyanazt az oldalát fogja mutatni a Hold felé.
  • NEXUS6
    Subidiumból!????
    ;D
  • Hedgehunter #10
    A vilagurben minden ugyabbol az anyagbol van.....Minden..!!!
  • smore
    mesélj...
  • babajaga
    Pontosan van.
  • smore
    én értek hozzá, de szerintem a kiszakadás tényének és annak, hogy mindig ugyanaz az oldala látható, semmi köze egymáshoz...
  • babajaga
    Eléggé egyértelmű hogy a hold a föld anyagából szakadt ki ezért látható mindig ugyanaz oldala.
  • babajaga
    Miért találhatók?
  • brueni
    közös légkör?
  • NEXUS6
    Amúgy nem tudom miért kell ilyen hálivúdiasan elképzelni a dolgot?

És mi van ha nem volt semmilyen ütközés, csak a Hold meg a Föld közös anyagkorongból csomósodott össze (innen a hasonló összetétel), szépen megközelítették egymást és végül a Föld befogta.
  • Csaba42
    És azt mivel magyarázzák, hogy olyan anyagok is találhatóak a Holdon, ami a Földön nem?
  • bvalek2
    Numero Uno