Darkfall-MMO
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Empire building, zerg: human, dwarf, mirdain
Mercenary: ork, mahirim
Small-scale gank: alfar
Ha szétmegyünk három fele, még akkor is együttmûködhetünk késõbb, ha informálisan, akkor úgy. A senkiföldjén lévõ klánvárosokban meg úgy lenne a normális, hogy bármely faj lehessen a klánban. Ezt elõbb utóbb bele fogják rakni a játékba. Olyan pont ez ahol a játék eltér az EVE-tõl, és szerintem sokaknak fog szemet szúrni. Gank-squad meg különben is lehet vegyes.
A legtöbben a human, dwarf, mirdain oldalra fognak menni, mert ott a legváltozatosabb a választási lehetõség. Ebben az oldalban az nem tetszik, hogy a legtöbb klán-nélküli zerg zergek ezen az oldalon lebzsel majd.
gondolom hét tonna human/törpe stb lesz..ettõl függetlenül engem a törp faj érdekelnek leginkább:p
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
Ha nekem kellene valasztanom akkor vagy ember, vagy Alfar lennek. Az ember celszerubb mert rogton 2 fajjal vannak joban, es a torpek raadasul fegyver/pancel craftolasra kapnak valami bonust xD
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Elfeknek tetszenek a hátasaik és Alfar sárkánygyíkok is nagyon jók (de Alfar nem biztos, hogy túl elõnyös lenne számunk, bár ott valószínû nagyobb lenne az összetartás mint más szövetséges fajoknál).
Tényleg mi a mahirim hátasok, ill törpök hátasa se ugrik be (nem mintha nagyon érdekelne, törpel biztos nem leszek), ki tudja?
tudom ....fogós , ravasz kérdés 😄
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Csak ezek ismeretében érdekes a klánlistákba ezek a minden fajt bele lecsóba klánok.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
ember-elf-törpe
ork-mahirim
alfar
persze írják, lehet szövetkezni ellenséges fajoknak is, csak akkor mindig megtámadnak az ellentétes fajok területén az npc-k.
fõ a magabiztosság ! 😊)))))
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Clans with a mix of humans, elves and dwarves will be common in Darkfall, or clans made up of Orks and Mahirim. Alfar tend to not mix with other races at all.
Remember that human NPC hirelings, such as guards and vendors, will not tolerate Orks and Alfar players, and may attack them on sight, even though they are in the same Clan. In Alfar towns, NPC guards will attack any character that isn’t an Alfar.
There will most certainly be Clans in Darkfall with players from all races. We predict that this will be small evil Clans, which will set up their Clan headquarters in remote locations, and not get involved in city conquest or empire building, since it will be almost impossible for these Clans to recruit NPC hirelings to help defend their cities and to run their shops. It’s possible in theory that a strong mixed race clan could run cities and conquer new territories without the help of NPC hirelings, even though it should be very hard to accomplish."
Nah meg is van az elso gamebreaking problema ami megneheziti majd az elore eltervezett nagy magyar guild/clan eletet... mindenki mast szeretne jatszani, es mint kiderult csak azert mert egy az anyanyelvunk meg nagyon nem biztos hogy hasonlokepp szeretnenk jatszani egy jatekot 😛
Intenvoryból full drop, karakterrõl eséllyel.
\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man\"
de tényleg 2 dolgon múlik . leszünk e elegen magyarok ehhez és ha igen akkor hajlandóak e rá az emberek ?
ez sajnos a jövõ zenéje.
Mi lenne ha ezzel kezdenénk?
Javaslom:
1. Mindenki addig marad a kiképzõben, ameddig nem érzi magát életképesnek, hogy csatlakozzon egy másik (lehetõleg, de nem kötelezõen magyar) klánhoz
2. Kiképzés végén bárki maradhat a kiképzõben mint veterán, ha úgy érzi, hogy elégedett a klán tevékenységeivel és/vagy foglalkozna a kezdõkkel
3. Klán-csatin a tapasztaltabbak segítenek a kezdõknek
4. Ha egy öregebb megy mobozni, akkor visz magával egy fiatalabbat. Egyrészt nem egyedül megy (több szem többet lát), másrészt segítséget is kap. A loot elosztása és a fordított irányú segítség az idõsebb karakterre van bízva, megegyezés kérdése.
5. A kiképzõ klán rendszeres közös PvP eseményeket szervez a kezdõk, veteránok és a kiképzõbõl kikerült veteránok (akik részvétele nem kötelezõ) bevonásával
6. A kiképzõbõl kikerült veteránok segítséget adhatnak a kiképzõ klánnak, amivel megismertetik magukat és klánjukat az újakkal, így elõsegítik, hogy az újak az õ klánjukba igazoljanak át a kiképzés végén
7. A klánba belépõk brutális beavatási szertartásokon esnek át, akinek a gyomra ezt nem bírja, azt a klán crafter karakter fejlesztése felé tereli
8. Mindenki (még az is aki nem volt tagja a kiképzõnek, de a magyar DF játékos közösség tagja), vállalja, hogy konkrét ajánlatokkal nem próbálja elcsalogatni az új játékosokat a kiképzõbõl, mielõtt azok elérték volna a veterán státust
9. Legyen egy ventri nyitva minden magyar DF klánnak. Minden klán másik szobában, szükség szerint passwordozve, de publikus szobákkal is, lehetõséggel a közös megbeszélésekre. Az hogy másik klánban vagyunk, nem jelenti azt, hogy idegenek vagyunk. Ki tudja mikor jöhet jól egy másik klán segítsége, vagy csak egy információ? Vitás helyzetek rendezésére is jobb a ventri, mint játékban, vagy fórumokon üzengetni, mocskolódni.
10. A kiképzõ cég megléte a klánok érdeke. Ha nincs olyan személy aki a kiképzõt vezetné, a klánok vállalják, hogy delegálnak megfelelõ személyt aki azt vezeti, és addig viszi, amíg más megfelelõ személy át nem veheti annak vezetését.
Kérdéses, hogy konkrét játékmenetben kivitelezhetõ-e mindez, meg hogy lesz-e egyáltalán elég játékos, meg hogy mit lesz azzal, hogy ellenséges területen kezdenek a fajok.
A rendszernek több elõnye van:
1. Szabályozza az új játékosok recruit-ját, amivel sok klánok közötti vita megelõzhetõ. Jó régen volt egy háború két magyar EVE corp között a szabályozatlan recruit miatt. A fent vázolt kiképzõ klán ilyet megakadályoz.
2. Elõsegíti, hogy a karakterek megfelelõ skillekkel rendelkezzenek és a játékosok is megfelelõ tudással rendelkezzenek a játékról amikor kikerülnek a klánokba, amivel a magyar klánok színvonala is jobb lesz.
3. Esélyt ad a játékosoknak arra, hogy megismerjék egymást.
4. A játék megfelelõ ismerete birtokában tudjanak dönteni arról, hogy milyen tevékenységet végzõ klánba lépjenek tovább.
5. Egy roaming PvP klán nem foglalkozhat a kezdõkkel. Nem viheti magával portyázni a kezdõket, mert azok túl könnyen meghalnak. EVE-ben kb 12-15 millió skill pont kell ahhoz, hogy valaki életképes legyen a full PvP területen, és egy ott élõ corp-ban. DF-ben is lesz egy ilyen ponthatár, ami ahhoz kell hogy PvP területen használható ne pedig teher legyen a karakter a klán számára. Egy ilyen klán nehezen tud új (de már megfelelõen képzett és megbízható) tagokat szerezni. Azzal hogy támogatja a kiképzõ mûködését, az újakat a kiképzõhöz irányítja, biztosítja magának a képzett karakterek/játékosok utánpótlását.
de mondjuk utána se mûködött tovább a dolog, pedig volt, 60-80 tag is lehetett. Leaderen sok múlik, olyan kell akit mindenki elfogad olyannak amilyen és hajlandó a döntésit maradéktalanul elfogadni.
szerintem mindenképpen önálló magyar klánként kéne elkezdeni aztán max ha nem megy akkor megtenni a megfelelõ lépéseket.
Én is szoktam fordítani azért, bár lehet nem a legjobban, de azért igyekszem. Amúgy én személy szerint örülök, hogy ennyi anyag van hozzá, HG:L-hoz nem nagyon voltak hivatalos leírások sajnos, pedig szívesen megcsináltuk volna.
darkfall fan site-on már filóztam de azt csak több ember összefogásával érdemes csinálni . nem tudom ki(k) vennék a fáradtságot pl lore lefordítására mert már az sem kevés szöveg. fene tudja érdemes e.
egyelõre nem sokan érdeklõdnek a játék iránt.
Vear : persze én is az EVE-t veszem alapul.
Igen ez kb alap, ezért lehet mondjuk próbaidõre felvenni valakit, vagy már eleve olyat felvenni akit ismersz játszottál vele. GW-bõl nekem is vannak negatív tapasztalataim, de szerencsére nem olyan sok, inkább a különcök, vagy úgymond nagymenõk akik, mindig a legjobbat legtöbbet akarták nah ilyenek akiket nem bírtam, ezek hiénák, persze néha a fiatalok is tudnak kellemetlenek lenni (ez a pizsi fellövés 8-9 kategória), de ugyan úgy lehetnek normálisak. Legbunkóbb szerintem az aki soha semmire nem válaszol, volt GW-be egy ilyen kis klánom (nem volt túl sikeres 😄) és volt egy tag aki életbe egyetlen karaktert nem volt képes elküldeni, se egy szia vagy valami, állítólag mert nem tudta hogy kell, de akkor nagyon fogyi lehetett, mert guild chatbe részletesen leírtam hogyan kell másnak üzenetet írni a játékban 😄.
Szóval igen szerintem is csak úgy mûködhet egy klán ha a tagok jól kijönnek egymással, céljaik hasonlóak, de egyéni érdekeiket nem helyezik a klán érdekei elé.
Egyébként ha valaki ért honlap szerkesztéshez (de lehet erre is tudok valakit), akkor az sem akadály, domaint megveszem én, 3k-t ki lehet bírni, tárhelyet tudok szerezni ingyen de nem ilyen hulladék oldalakról, mint extra.hu meg hasonlók, hanem tényleg normálisat. Ventri az egyedüli amit max béreltet tudok, de hát azt ki nem.
A lényeg az, hogy a szabályok hasonlósága miatt az EVE-et vegyük mintának, és ne a wow-ot.
Én is szívesebben játszanék magyarokkal, de pusztán azért mert magyarul beszélnek, még nem fogok csatlakozni. Egy klán, vagy guild szerintem legyen hasonló gondolkozású emberek csoportja, akik többé kevésbé egy hullámhosszon vannak. A mostani klánomba azért csatlakoztam tavaly nyáron, mert tetszett a clan charter amibe leírták az alapítók az alapelveket.
Még én sem tudom, hogy tetszeni fog-e a játék 😊
Ha nem, jön Mortal Online nemsokára.