Darkfall-MMO

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vear
Szerintem:

Empire building, zerg: human, dwarf, mirdain
Mercenary: ork, mahirim
Small-scale gank: alfar

Ha szétmegyünk három fele, még akkor is együttmûködhetünk késõbb, ha informálisan, akkor úgy. A senkiföldjén lévõ klánvárosokban meg úgy lenne a normális, hogy bármely faj lehessen a klánban. Ezt elõbb utóbb bele fogják rakni a játékba. Olyan pont ez ahol a játék eltér az EVE-tõl, és szerintem sokaknak fog szemet szúrni. Gank-squad meg különben is lehet vegyes.

A legtöbben a human, dwarf, mirdain oldalra fognak menni, mert ott a legváltozatosabb a választási lehetõség. Ebben az oldalban az nem tetszik, hogy a legtöbb klán-nélküli zerg zergek ezen az oldalon lebzsel majd.

Jah ezt olvastam, emberen kívül minden fajnak vannak speciális tulajdonságaik, így Mirdain (vagy Elf? most akkor lehet õket elfnek is hívni? 😊) fogékonyabb a mágiára pl, törpét meg mahirimet irtátok, orkok fizikálisan a legerõsebbek így közelharcban gondolom nagyobbat sebeznek.

Jockey
of corse a sok ellenfél farmolható csak alapon természetesen orc/másik race..
gondolom hét tonna human/törpe stb lesz..ettõl függetlenül engem a törp faj érdekelnek leginkább:p

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

BEAST
Mahirimeknel azt irtak hogy negykezlab olyan gyorsan futnak mint a tobbi faj hatasai, torpeknek meg valami hegyidog, talan medve, ilyesmi 😄

Ha nekem kellene valasztanom akkor vagy ember, vagy Alfar lennek. Az ember celszerubb mert rogton 2 fajjal vannak joban, es a torpek raadasul fegyver/pancel craftolasra kapnak valami bonust xD

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Én igazából bármely faj-szövetség esetén megtalálnám nekem tetszõt, szóval nem is tudom 😊

ork-mahirim nekem tetszik, ezek a farkasember szerû lények jók és a jó öreg orkokat se kell bemutatni, bár hátasaik nem a legjobban tetszõ hátasok, de hát semmi sem tökéletes.
Elfeknek tetszenek a hátasaik és Alfar sárkánygyíkok is nagyon jók (de Alfar nem biztos, hogy túl elõnyös lenne számunk, bár ott valószínû nagyobb lenne az összetartás mint más szövetséges fajoknál).
Tényleg mi a mahirim hátasok, ill törpök hátasa se ugrik be (nem mintha nagyon érdekelne, törpel biztos nem leszek), ki tudja?

Torzonborz
jó és akkor melyik oldalon induljunk ?

tudom ....fogós , ravasz kérdés 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Jah, de nem is baj, szerintem kell ez egy ilyen jellegû mmmo-ba.
Csak ezek ismeretében érdekes a klánlistákba ezek a minden fajt bele lecsóba klánok.

BEAST
Igazabol tenyleg nem tunik rossznak ez a sokminden amit igernek... viszont igy AoC/WHO utan tul korainak tunik 😄 es eddigi tapasztalatok alapjan az igert dolgok felet vagy bele sem sikerul tenni, vagy inkabb azt kivanna az ember hogy bar ne tettek volna 😄 Szoval valoszinuleg hagylak titeket "beta tesztelni" egy ideig, lehet egy honap mulva innen is vonul majd a tomeg 😛

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

BEAST
Igy van, es a kozos clan zsoldosok/kereskedok sem kedvelnek bizonyos fajokat :p Tehat a nagy vilagmegvalto mindenfajtegybe clan lehet nem a legjobb megoldas 😊

Ezt jó tudni, akkor bejött a teóriám, kiegészítve, hogy Alfar-ok számkivetettek. Szóval 3 csoportosulás lehetséges:
ember-elf-törpe
ork-mahirim
alfar
persze írják, lehet szövetkezni ellenséges fajoknak is, csak akkor mindig megtámadnak az ellentétes fajok területén az npc-k.

BEAST
Az egy anyanyelv utan furan jott volna ki ha nem igy irom, amugy nem :p

Torzonborz
"szeretnenk" ? na most akkor mégis jössz ? 😄

fõ a magabiztosság ! 😊)))))

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

BEAST
"Will it be possible to start a multi-race clan?
Clans with a mix of humans, elves and dwarves will be common in Darkfall, or clans made up of Orks and Mahirim. Alfar tend to not mix with other races at all.

Remember that human NPC hirelings, such as guards and vendors, will not tolerate Orks and Alfar players, and may attack them on sight, even though they are in the same Clan. In Alfar towns, NPC guards will attack any character that isn’t an Alfar.

There will most certainly be Clans in Darkfall with players from all races. We predict that this will be small evil Clans, which will set up their Clan headquarters in remote locations, and not get involved in city conquest or empire building, since it will be almost impossible for these Clans to recruit NPC hirelings to help defend their cities and to run their shops. It’s possible in theory that a strong mixed race clan could run cities and conquer new territories without the help of NPC hirelings, even though it should be very hard to accomplish."

Nah meg is van az elso gamebreaking problema ami megneheziti majd az elore eltervezett nagy magyar guild/clan eletet... mindenki mast szeretne jatszani, es mint kiderult csak azert mert egy az anyanyelvunk meg nagyon nem biztos hogy hasonlokepp szeretnenk jatszani egy jatekot 😛

WhiteRiC
Én úgy emlékszem azt olvastam, hogy a zsákodban lévõ cuccokból lesz full loot, a rajtad levõkbõl nem lesz.

Torzonborz
ja jó igaz. még reggel van és csak egy kávét ittam <#zavart2>

olvasd újra😊
Intenvoryból full drop, karakterrõl eséllyel.

BEAST
Hat igy hogy regi ismerosok is mennek kicsit csabitobb gondolat, de en meg mindig inkabb warban maradnek :S

Torzonborz
azt írták full loot lesz tehát mindent ki lehet szedni inventoryból.most akkor mégsem ?

úgy valahogy, Kog, Arte, skill, hmm nem is tudom már kik voltak még anno.. nah m1😊

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man\"

WhiteRiC
Jaja mintha HawkEye lettél volna valamelyik szerveren 😊

WhiteRiC
Engem nagyon, már vagy 4 éve várom 😛, cromac is kipróbálja, bár mostanság kevés a szabadideje.

most, hogy bíszt írta, hogy Cromac, meg ránéztem a nevedre, de ismerõsek vagytok, mintha pár éve l2-ztünk volna hmm..😊

BEAST
De reg lattalak teged is meg Cromacot is, csak nem erdekel titeket? :o

gankelésre ösztönöz hmm...

Torzonborz
nagyon jó az ötlet . <#eljen>
de tényleg 2 dolgon múlik . leszünk e elegen magyarok ehhez és ha igen akkor hajlandóak e rá az emberek ?
ez sajnos a jövõ zenéje.

WhiteRiC
Hasonló képen droppolsz mint Shadow Bane –ben, tehát ha megölnek dobon az inventoryd-ban lévõ cuccokat, de csak kis eséllyel dobsz (de dobhatsz)rajtad lévõ felszerelést is. De majd kiderül OB alatt.

Kicsit ultimás érzésem van az ígért dolgoktól, ami jól hangzik. OB-t megnézzük és majd elválik.

szvsz sok sikert hozzá, ha jól értelmezem mivel a skillek fejlõdnek, nem tudod megmondani ki milyen erõs, a kicsiknek egy idõ után esélyük se lesz a nagyokkal szemben, max ha védik õket?!:o droppolsz mindent ha megölnek? ezt vajon mennyien fogják szeretni .. nahjó hát akkor legyen az az OB mert már kíváncsi vagyok a sok sírásra😊 oFF

Mivel a legtöbb retardált azt se tudja a játékról, hogy létezik, talán még jó eséllyel mûködne is a dolog. Eddig akárhol igyekeztek gyûjtõ(kiképzõ)guildet bevezetni, általában másfél hónap után befuccsolt a dolog. Bizakodó vagyok, talán itt esély lesz normálisan kidolgozott 'magyarvezetõ' útrendszert kidolgozni, legalábbis addig, míg megfelelõ mennyiségû hc tag össze nem tud gyûlni egy kiforrottabb guildbe.

Hát én ezt nagyonis jó ötletnek tartom! Igy a guildek kapnának utánpótlást, akezdök könnyen elindulhatnának, lenne rögtön nekik egy gyüjtöguild, ami nem árthat ebben a játékban ahol az erösebb marad csak életben ha jól sejtem😄 (habár olvastam valahol hogy a devek szerint a magányos farkasok is megtalálják majd a DFOban a számitásaikat és nem lesz lehetetlen érvényesülniük, mint zsoldos, vagy valami hasonló, bár sztem ez igencsak rizikós, de az is igaz h elég kemény rpzésre ad lehetöséget😛)Amugy a rendszer buktatója még a magyarok számasem lehet szerintem, mert ha kevesen vannak akkor kb. egyetlen nagy magyar guildé alakulhatna. Mert belegondolva itt egy guildba sok ember kell, ha sokoldalúságra törekszik az ember ( város, hajó, szerszámok, katonák, ki tudja még kik)Szóval az lenne talán a magyaroknak akik magyarokkal akarnának játszani, ha csak 1-2 nagyobb klán lenne. Köztük meg lehetne jó kis háborúkat vivni, nem kell mindig az összetartás😛 fáradt vagyok már, bocsánat ha érthetetlenül irtam néhol...
vear
EVE-ben se túl összetartóak a magyarok. De. Ha nem éppen két ellenséges alliance oldaláról lövik egymást, akkor feleslegesen nem is szivatják egymást (ami már eredmény), és nagy az átjárás a magyar corpok között. Ez érthetõ is, mert az egyik corp fent van északon, másik nyugatog, megint másik délen. Ezt nem lehet egy corp-ba venni, mert eltérõ tevékenységet folytatnak, a helyi viszonyokból is adódóan. Olyan is volt, hogy amikor a magyar kiképzõ-corpot megtámadták, akkor három alliance-ból is mentek segíteni nekik. Jut eszembe. <#heureka>

Mi lenne ha ezzel kezdenénk?

Javaslom:
1. Mindenki addig marad a kiképzõben, ameddig nem érzi magát életképesnek, hogy csatlakozzon egy másik (lehetõleg, de nem kötelezõen magyar) klánhoz
2. Kiképzés végén bárki maradhat a kiképzõben mint veterán, ha úgy érzi, hogy elégedett a klán tevékenységeivel és/vagy foglalkozna a kezdõkkel
3. Klán-csatin a tapasztaltabbak segítenek a kezdõknek
4. Ha egy öregebb megy mobozni, akkor visz magával egy fiatalabbat. Egyrészt nem egyedül megy (több szem többet lát), másrészt segítséget is kap. A loot elosztása és a fordított irányú segítség az idõsebb karakterre van bízva, megegyezés kérdése.
5. A kiképzõ klán rendszeres közös PvP eseményeket szervez a kezdõk, veteránok és a kiképzõbõl kikerült veteránok (akik részvétele nem kötelezõ) bevonásával
6. A kiképzõbõl kikerült veteránok segítséget adhatnak a kiképzõ klánnak, amivel megismertetik magukat és klánjukat az újakkal, így elõsegítik, hogy az újak az õ klánjukba igazoljanak át a kiképzés végén
7. A klánba belépõk brutális beavatási szertartásokon esnek át, akinek a gyomra ezt nem bírja, azt a klán crafter karakter fejlesztése felé tereli
8. Mindenki (még az is aki nem volt tagja a kiképzõnek, de a magyar DF játékos közösség tagja), vállalja, hogy konkrét ajánlatokkal nem próbálja elcsalogatni az új játékosokat a kiképzõbõl, mielõtt azok elérték volna a veterán státust
9. Legyen egy ventri nyitva minden magyar DF klánnak. Minden klán másik szobában, szükség szerint passwordozve, de publikus szobákkal is, lehetõséggel a közös megbeszélésekre. Az hogy másik klánban vagyunk, nem jelenti azt, hogy idegenek vagyunk. Ki tudja mikor jöhet jól egy másik klán segítsége, vagy csak egy információ? Vitás helyzetek rendezésére is jobb a ventri, mint játékban, vagy fórumokon üzengetni, mocskolódni.
10. A kiképzõ cég megléte a klánok érdeke. Ha nincs olyan személy aki a kiképzõt vezetné, a klánok vállalják, hogy delegálnak megfelelõ személyt aki azt vezeti, és addig viszi, amíg más megfelelõ személy át nem veheti annak vezetését.

Kérdéses, hogy konkrét játékmenetben kivitelezhetõ-e mindez, meg hogy lesz-e egyáltalán elég játékos, meg hogy mit lesz azzal, hogy ellenséges területen kezdenek a fajok.

A rendszernek több elõnye van:

1. Szabályozza az új játékosok recruit-ját, amivel sok klánok közötti vita megelõzhetõ. Jó régen volt egy háború két magyar EVE corp között a szabályozatlan recruit miatt. A fent vázolt kiképzõ klán ilyet megakadályoz.
2. Elõsegíti, hogy a karakterek megfelelõ skillekkel rendelkezzenek és a játékosok is megfelelõ tudással rendelkezzenek a játékról amikor kikerülnek a klánokba, amivel a magyar klánok színvonala is jobb lesz.
3. Esélyt ad a játékosoknak arra, hogy megismerjék egymást.
4. A játék megfelelõ ismerete birtokában tudjanak dönteni arról, hogy milyen tevékenységet végzõ klánba lépjenek tovább.
5. Egy roaming PvP klán nem foglalkozhat a kezdõkkel. Nem viheti magával portyázni a kezdõket, mert azok túl könnyen meghalnak. EVE-ben kb 12-15 millió skill pont kell ahhoz, hogy valaki életképes legyen a full PvP területen, és egy ott élõ corp-ban. DF-ben is lesz egy ilyen ponthatár, ami ahhoz kell hogy PvP területen használható ne pedig teher legyen a karakter a klán számára. Egy ilyen klán nehezen tud új (de már megfelelõen képzett és megbízható) tagokat szerezni. Azzal hogy támogatja a kiképzõ mûködését, az újakat a kiképzõhöz irányítja, biztosítja magának a képzett karakterek/játékosok utánpótlását.

Hát ne WSS-bõl indulj ki warbar 😊, bár te jobban tudod miért hullott szét, én akkor még nem voltam túl aktív 😊
de mondjuk utána se mûködött tovább a dolog, pedig volt, 60-80 tag is lehetett. Leaderen sok múlik, olyan kell akit mindenki elfogad olyannak amilyen és hajlandó a döntésit maradéktalanul elfogadni.

vear
Szabályok, leírások, guide-ok, in-game hírek meg ilyenek fordításában részt vennék, ezeket különben is elolvasnám. A lore-t <#unalmas> azt nem szoktam olvasni.

Torzonborz
azért ez nem mindig így van . emlékezz vissza hogy PotBS-ban is mûködött az LC pedig egyedüli magyarok voltunk. bár az is igaz hogy ellenpélda is akad szép számmal 😞
szerintem mindenképpen önálló magyar klánként kéne elkezdeni aztán max ha nem megy akkor megtenni a megfelelõ lépéseket.

sokéves tapasztalat és ennek a játéknak az eddig leirtai alapján itt olyan hogy tiszta magyar klán felejtõs.magyar a legegoistább nép ha 3-an vannak egyel kettõ összeugrik valami hülyeségen vagy nagyon skillesnek kell lenni ebben a gaeban vagy nagyon sokan kell lenni hogy megvédd maga da klánod meg a guildházat akár szal én javasolnám mielött bekövetkezik az ami eddig minden mmo-ban(magyarok vándorlása) hogy nemzetközi guildekben gondolkodjatok vagy csinálni magyart és azzal beolvadni valami nagyobb összetartó guilbe.
HG:L fansite-on admin vagyok és van néhány segítõm akik jó minõségben fordítanak (meg lehet nézni az oldalon a fordításokat), szóval van pár ember rá és webszerkesztésben is van segítség, programozó egyébként, de szabadidejében weblapokat szerkeszt (némi pénzmagért, de biztos segítene nekünk, ismerem, de nem csináltathatjuk vele az egész honlapot).
Én is szoktam fordítani azért, bár lehet nem a legjobban, de azért igyekszem. Amúgy én személy szerint örülök, hogy ennyi anyag van hozzá, HG:L-hoz nem nagyon voltak hivatalos leírások sajnos, pedig szívesen megcsináltuk volna.

Torzonborz
mint mondtam ventri van az nem gond .
darkfall fan site-on már filóztam de azt csak több ember összefogásával érdemes csinálni . nem tudom ki(k) vennék a fáradtságot pl lore lefordítására mert már az sem kevés szöveg. fene tudja érdemes e.
egyelõre nem sokan érdeklõdnek a játék iránt.

Vear : persze én is az EVE-t veszem alapul.

Ezt már hallottam ismeröstõl, hogy Darkfall hasonlít az EVE onlinehoz, de én nem játszottam vele sose 😊

"Egy klán, vagy guild szerintem legyen hasonló gondolkozású emberek csoportja, akik többé kevésbé egy hullámhosszon vannak"
Igen ez kb alap, ezért lehet mondjuk próbaidõre felvenni valakit, vagy már eleve olyat felvenni akit ismersz játszottál vele. GW-bõl nekem is vannak negatív tapasztalataim, de szerencsére nem olyan sok, inkább a különcök, vagy úgymond nagymenõk akik, mindig a legjobbat legtöbbet akarták nah ilyenek akiket nem bírtam, ezek hiénák, persze néha a fiatalok is tudnak kellemetlenek lenni (ez a pizsi fellövés 8-9 kategória), de ugyan úgy lehetnek normálisak. Legbunkóbb szerintem az aki soha semmire nem válaszol, volt GW-be egy ilyen kis klánom (nem volt túl sikeres 😄) és volt egy tag aki életbe egyetlen karaktert nem volt képes elküldeni, se egy szia vagy valami, állítólag mert nem tudta hogy kell, de akkor nagyon fogyi lehetett, mert guild chatbe részletesen leírtam hogyan kell másnak üzenetet írni a játékban 😄.
Szóval igen szerintem is csak úgy mûködhet egy klán ha a tagok jól kijönnek egymással, céljaik hasonlóak, de egyéni érdekeiket nem helyezik a klán érdekei elé.

Egyébként ha valaki ért honlap szerkesztéshez (de lehet erre is tudok valakit), akkor az sem akadály, domaint megveszem én, 3k-t ki lehet bírni, tárhelyet tudok szerezni ingyen de nem ilyen hulladék oldalakról, mint extra.hu meg hasonlók, hanem tényleg normálisat. Ventri az egyedüli amit max béreltet tudok, de hát azt ki nem.

vear
Ha folyamatosan akarod fejleszteni EVE-ben a karit, akkor azt csak 1 kari/account lehet egyszerre. Ha több karit akarsz fejleszteni egyszerre, akkor több accountot kell fenntarts. Végeredmény ugyanaz: 1 kari/account. De aki scammelni akar, az itt is megteheti majd.

A lényeg az, hogy a szabályok hasonlósága miatt az EVE-et vegyük mintának, és ne a wow-ot.

magyar nem lehet áruló?

Én is szívesebben játszanék magyarokkal, de pusztán azért mert magyarul beszélnek, még nem fogok csatlakozni. Egy klán, vagy guild szerintem legyen hasonló gondolkozású emberek csoportja, akik többé kevésbé egy hullámhosszon vannak. A mostani klánomba azért csatlakoztam tavaly nyáron, mert tetszett a clan charter amibe leírták az alapítók az alapelveket.
Még én sem tudom, hogy tetszeni fog-e a játék 😊
Ha nem, jön Mortal Online nemsokára.

Torzonborz
na jó azért az EVE-ben több karid is lehet itt meg - az eddigi info szerint - csak 1 lesz. így még nehezebb lesz hasonló mûveleteket végrehajtani. bár én ezt kifejezetten jónak tartom.

vear
Nagyon remélem, hogy a DF magyar klán(ok) inkább úgy fog(nak) mûködni mint az EVE corpok, és nem mint a wow guildek. Miért jó EVE-ben a tisztán magyarokból álló corp? Nincsenek árulók. Egy nemzetközi klánba könnyen beszivárognak az ellenség besúgói, akik csak a pillanatot várják a nagy dobásukhoz. Tisztán magyar klánban ilyen nincs. Vagy pedig be akarsz állni a Goonhoz, hogy az történjen veled, mint ami EVE-ben már történt másokkal? A csóka bekéredzkedett a Goonba, habár nyílt titok, hogy hozzájuk csak meghívás alapján lehet bekerülni. Pénzt fizetett, "elszállították" a cuccait, és amikor megérkezett, kilõtték. A cuccait persze elvették. Egy FFA PvP full-loot játékban ilyen is van.

Torzonborz
akkó' nem szóltam 😉

BEAST
Ha igen, az nekem uj 😄

Torzonborz
mé' , nem jöttök ? 😄

BEAST
Miert, mi is megyunk Darkfallozni? 😮

Torzonborz
na jó de akkor meg kinek a ventrijét/fórumát használjuk ? mert nekünk van mindkettõ meg ha jól tudom Nektek is ( Infernum ). na ? 😄

Na ez az a dolog, amit a wow elrontott a fejekben, ne abból indulj ki.