3718
  • Lazarus
    mert ide html kell, <a href="cím" taget="_blank">szöveg</a>
    target blank hogy új ablakban nyíljon meg
  • Torzonborz
    most látszik hogy url tag-al próbálom a server státuszt megadni de vmiért nem akarja a mocsok :(
  • Archenemy
    Kösz a részletes beszámolót!
  • DragonKnight
    passz nekem sosem volt témám mindig a másokét spammelem teli. De biztos lehet mert sok helyen van.
    Próbáld meg úgy megadni a linkeket mint ahogy itt lehet. URL tagok között. Hátha sikerül
  • Torzonborz
    téma karbantartásról nincs valakinek infoja ? betenném normálisan a linkeket de vhogy nagyon nem akarja.
  • Magh
    Gyártottam én is egyet biztos ami biztos. Jól jönne már valami rendes MMO.
  • DragonKnight
    Accountot lehet csinálni csak venni nem tudsz jelenleg. De az accountot érdemes megcsinálni. Mert már létező acc tulajdonában lehet az online shopot elérni. (most éppen temporary offline).

A kliens csak torrenten érhető el és kb. 9GB.

A megvétel 42 euró + 19% ÁFA, nincs még hír arról hogy milyen előfizetési opciók vannak.
    a havi díj 11.77 euro +19% ÁFA.

Az ÁFÁT csak EU-n belül kell fizetni tehát nekünk kell.

• DragonKnight
    A guard tower mindent lát, nem lehet előle elbújni mert átlő a falon, kövön fán bokron.
    Pont olyan mint a Concord az EVE-onlineban
    De ha kicselezed akkor ugyebár biztos lesz olyan játékos aki a free kill és free loot reményében röhögve levág.
    A leggecibb dolog ami a tolvajlást érinti az a ninja loot. Mivel minden tombstone free for all és EGYSZERRE többen is meg tudják nyitni, ezért fell kell rá készülni hogy mikor lootolsz odaállnak melléd és csak azt látod hogy szemed láttára veszik ki előled az über lootot.

Venni nem lehet mivel nincs pénz a következő szerverre. DE ez sincs még teljesen teli ( 10k online játékos/szerver a cél). A görögök azt mondták soon(tm) megfogják nyitni a shopot. De hogy ne haljanak meg a fanok az f5 gomb nyomogatásában ezért a shop megnyitása előtt 12 órával a fórumon be fogják jelenteni.

• Torzonborz
    csak 1 server van jelenleg. a rendelés meg hót egyszerű .
    ez az account oldal itt kéne majd rendelni ha lesz.
  • titani
    Dragon Knight Köszönjük a részletes beszámolót ! :)

azt majd írjátok meg melyk szerverre mennek a magyarok akiknek sikerült megvenni a játékot.

jah és kéne egy link ahonnan meg lehet rendelni ,
    vagy egy leírás hogy milyen lépéseket kell hogy meglegyen,
    és kb mennyibe fáj ? :P
  • Torzonborz
    ha rouge vagy nem tudsz besunnyogni a városba ( legalább is amelyiknél voltam ) mert a tornyok egyből elkezdenek lőni és hamar kinyírnak de nem is lenne értelme bemenni mert akkor meg a többi player vágna le.

egyelőre nem lehet kapni de azt mondták megint lesz egy kevés account . ne kérdezd mikor. :(
    pedig jó lenne minél előbb.
  • Magh
    Elolvastam pár angol beszámolót, amik alapján kiváló HC koncepció sok helyen gyenge kivitelezéssel. Ezt most az itteni vélemény is megerősíti. Egy karakter/server, erre régóta várok. Városok mennyire védettek? Lehet sunnyogni, vagy mindenképp elkap az őrség?
    Arról tudni valamit, mit terveznek animációval, sync bugokkal etc?
    És hol lehet megrendelni, sehol sem találom.
  • Torzonborz
    tökéletes beszámoló .
  • DragonKnight
    No akkor megpróbálok egy rövid leírást/beszámolót adni.

A játék ugyebár hivatalosan 25.-én indult, de 25.-én éjfélkor még nem volt :) valamikor 26.-án reggel el is indították a szervereket, de sokáig nem mentek mert brutális desync bug volt mindenhol. A mobokat nem lehetett látni, a játékosok síeltek vagy helyben futottak szóval happy volt mindenki.

Végül szombatra stabilizálódott a dolog és lehetett egy kicsit játszani, majd vasárnap volt az első nap mikor szinte egész nap ment a szerver. (délután volt egy offline patch miatt, meg este fél tizenegykor egy másik 3 órás leállás).

Jelenleg csak a preorderes emberek tudnak játszani. A preorder accountok száma hozzávetőlegesen 20K ( nincs hivatalos infó). Ennek a tömegnek kb. a 50% sikeres preordert vett. (jó volt a hitelkártya info, volt pénze és a görögök se baszták el az ordert) Akiknek nem sikerült a preorder ott többnyire a görögök elbaszták az ordert mert a bolt nem bírta a rohamot. Ezeknek az embereknek jelenleg is tart a javítása és az accountok kiosztása.

A játékban tegnap este kicsivel több mint 6000 játékos volt. ( A friend hozzáadás ablakban lehet ezt a számot látni, nem lehet tudni hogy egy az online játékosok vagy az összes játékos száma)

Mivel egy játékos egy szerveren csak egy karaktert tud létrehozni ezért a játékosok száma egyenlő a karakterek számával.

Most egy kicsit a játékról.

A görögök ( full amatőr játékőrült banda, kb olyan szinten most mint a CCP (EVE online) az EVE kiadásakor), egy hardcore full pvp full loot FFA mmo-t akartak létrehozni. Főleg azoknak az igényeire építve akiknek már a Ultima Online Tramrel utánni kiadása is túl laza.
    A játék kb 8 éve van fejlesztés alatt ami látszik is rajta mert több helyen 8 éves színvonalú megoldások vannak.

A hardcore-ságot a következő dolgok húzzák alá.

1. Csak EGY karakter per szerver
    2. Full fps combat minden ütés AOE, van friendly fire melee-ben, ranged-ben és magic-ban
    3. Skill alapú karakter fejlődés, csak és kizárólag a játékos játékkészsége valamint a játszott karakter skilljei határozzák meg nyerés esélyét.
    4. A használt skillek fejlődnek és új skillek fejlődését nyitják meg
    5. Csak fps vagy közeli vállon felüli nézet van, nem lehet körül nézni, kizoomolni stb.
    6. Mindenki mindenkit öl. Vannak faj szövetségek természetesen de ez csak azt jelenti hogy a szövetséges fajok egymást friendly-nek látják és be tudnak menni egymás városaiba ( nem a játékos városokra gondolok)
    7. Ha megöl egy mob vagy egy játékos akkor minden cuccod ( tökéletesen minden tehát nincs olyan hogy valami megsemmisül) bekerül a TombStone-ba, amit AKÁRKI kilootolhat. Te pedig egyszál farokban meg egy kezdő fegyverrel kezedben újraéledtsz egy bindstone-nál ahova utoljára bindelted magad.
    8. Az inventory hasonlit az UO inventoryhoz nincsenek slot-ok a mindent egymásra hajigálsz akkor értéket tudsz elrejteni a szemét halom alatt, ez azért fontos mert kivenni/lootolni az inventory-ból/tombstone-ból csak egyesével lehet és úgy hogy el van rakva fegyver.

Ezek a dolgok már előrevetítik azt hogy nem egy WOW stilusú casual (urambocsá Carebear) MMO a Darkfall. Itt legalább annyi az izgalom egy halál esetén mint mikor az EVE Online-ban pukkan az első Battleship és 1 hónap mire összegrindeled a következő árát ( legalábbis a kezdetekben)

Combat:

Ahogy mondtam minden ütés, mágia AOE hasonlóan mint az Age of Conan-ban. Az íjazás nem AOE de ott eltalálni a mozgó célpontot elég sok gyakorlást igényel (ez igy van a mágiával is, csak a mágiában elég a közel landol az ellenhez a magic missile).
    NINCS CC (Crowd Control) egyáltalán, itt minden a koordináción és a stamina/mana menedzsmenten múlik.
    Minden staminába kerül, ha ütsz akkor az, ha ütnek az is. Ha elfogyik a staminád akkor védtelen vagy és támadni se tudsz.
    Egy jól összeszokott csapat képes leverni 2-3x nagyobb csapatot is.

Lopakodás:

Nincs lopakodás abban az értelemben hogy nyomsz egy gombot és láthatatlan leszel. Neked kell úgy közlekedned hogy ne vegyenek észre, ne halljanak meg. Ezt segíti az hogy fps a játék tehát ha mégy valaki után akkor meg lehet oldani hogy hátulról jól letámadd.
    A környezet elég jól segíti a lopakodást. rengeteg fa meg bokor van. Vannak olyan fák amikre fel lehet mászni.

Crafting:

Minden dolgot ami a játékban van lehet craftolni. A craftereket két dolog segiti.
    1. Item decay. Minden dolog romlik idővel és használattól függően. Ez főleg a fegyverekre és a páncélre igaz. Én tegnap 3 kardot törtem bele a csontvázakba
    2. A craftolt cuccok jobbak mint az amit a vendornál lehet kapni.

Jelenleg nincs AH és player shop de tervezik őket. Ezért csak a WTS spam működik most

A craft is skill alapú de sokat nem tudok mondani róla mert még nem craftoltam. A lényeg az hogy van gyűjtögetés meg craftolás. A gyűjtögetés elég egyszerű odaálls egy resource node-hoz ( fa, kö, érc, gyógynövény) és a megfelelő eszközzel elkezded kiaknázni. Hogy mit kapsz az lutri, de az esély függ a skilltől. A resource sose fogy ki és egyszerre többen is tudják használni, (mindenki azt kapja amit számára a szerencse ad). Nem tudjuk hogy van-e valamilyen különbség a node-ok között, ritkaságban stb ( minden node amit láttam standard spawn volt)
    Van még két speciális resource node.
    1. Viz. Itt térdig állva a vizben horgászbottal felfegyverkezve meredten csak a vizet nézve lehet pecázni. Az hogy mit fogsz ki az szintén lutri. Halat, rákot stb. Ezeket eladod van olcsó meg van drága ( halak olcsóak, de az egyik rák 5g-t ér a merchantnál)

2. Tombstone. Minden tombstone-t le lehet nyúzni. Ehhez egy nyúzó kés kell. Amit kapsz az általában valamilyen reagens vagy bőr. A reagensek a potion gyártáshoz és a spellekhez kellenek a bőr pedig a páncélgyártáshoz.

A crafterek a nyersanyagot receptek meg craft helyek segitségével tudják item-mé konvertálni. Többet nem tudok erről. De a crafterek örülnek a rendszernek. Csak a player shoppot hiányolják nagyon.

PvP, Klánok stb

Akik már látták azt mondják hogy ennek a játéknak van a legkomolyabban kidolgozott klán interface-je. Mindent meg lehet csinálni benne egy kivétellel, az rangokat nem lehet átnevezni.
    A klánok háborút indíthatnak, szövetségbe tömörülhetnek, vagy nap-ot köthetnek egymással.

A klán építhet magának várost vagy elfoglalhat egyet egy másik klántól.(esetleg nem foglalja csak porig égeti hagy szopjanak a crafterek)

Nincs önálló player housing klán város van csak.

A PVP-t kissé megfűszerezték egy alignement rendszerrel. Ezt azt jelenti hogy faji szövetségesek megöléséért büntit kapsz és ha negativba megy az alignement akkor az npc város őrök meg a guard tower ölni fog.

Ha véletlenül megcsapsz egyszer valakit, aki számodra szövetséges (kék a neve) akkor 10 másodpercre rogue vagy. Ez idő alatt támadhatnak büntetlenül. Ha többször csapod meg akkor legalább 2 percre leszel rogue. A rogue meg fog halni ha bemegy az npc városba mert a guard tower két villámmal kivégzi.

Világ:

A világ hatalmas és arra mégy ahova akarsz. Nincs zóna, instance, láthatatlan fal, semmi csak egy óriási nyitott világ.

Kivitelezés:

No itt kezdődnek a negatívumok.
    Mivel ez egy 8 éve fejlesztett játék sok olyan dolog van benne ami 8 éves már. Ilyen pl. a hang rendszer. Gagyi szar hangok semmi EAX meg hasonló a pozicionális hang eléggé buggos. Ki kell az egészet vágni a kukába és újra írni.

A karakter animáció a másik igénytelen szar szemét. Olyan gagyi hogy már szinte jó. Ez is az a dolog amit ki kellene dobni és újra csinálni.
    Gondolom a pénztelenség volt az oka ennek a két dolognak.

A grafika jó én valahová a WHO és a Vanguard közzé tenném minőségben. A teljesítménye viszont kiváló. Nálam max beállításokal full shadows ( a környezet így a fák is rel time árnyékot vetnek) 1920x1200-ban 50-70 fps megy a játék egy ATI HD4870-en)
    Ami hiányzik a grafikából az az AA. Nem lehet bekapcsolni és driverből se lehet kierőszakolni.

A felhasználói interfész eléggé pilótavizsgás. Nem hasonlít semmire se moddolni nem lehet.

És eléggé szokatlan/gagyi míg meg nem szokja az ember. Vannak olyan gombok rajta amit ha megnyomsz akkor olyan üzenetet kapsz hogy "ezt gombot még egyszer meg ne merd nyomni" :)
    A chat rendszer szintén gagyi. Nincs local chat se say bubbi a karakterek feje felett. Eléggé egyszerű nem észrevenni a tell-eket.

Ami hardcore-ságot kissé felpuhítja.
    1. Védett területek a npc városok körül. Itt ha harcolsz akkor a guard tower kivégez.
    2. Univerzális bank.
    3. Rogue rendszer

A szerver elég stabil lett az utolsó patch óta, de a desync hibát nem tudták még teljesen kireszelni. Mi is láttunk ilyen bugot tegnap nem egyszer.

Összeségében ötleteteit nézve igéretes, a technikai kivitelezést nézve amatőr megoldással állunk szemben. Ha a görögök a kapott pénzt jól kezelik és gyorsan megoldják a problémákat akkor egy új EVE Onlinehoz mérhető sikeres full hardcore pvp játék lehet belőle. Pont úgy ahogy az EVE indult egy kis független fejlesztővel akik nem akar WOW killer lenni és jelenleg még azt se akarja hogy többen megvegyék a játékot mint ahányan már vannak.

Néhány link ahol még lehet olvasni véleményt:

Utazás Agon közepébe

PVP élménybeszámoló

• Torzonborz
    hajaj de még mennyire hogy pvpztünk , tulképp erről szól az egész :D
    ált. 5000 felett van a playerek száma de egész jól bírja a server bár desync hiba néha előjön.
    még nem vettem semmit de nincs még AH ( nem tudom lesze e ) . eddig csak lootból ruháztam fel magam. szerencsére lehet találni egész jó cuccokat.
    van mindenféle potion ( hp, stamina, mana ) és lehet craftolni is ezeket. enchant is van meg egy rakat szakma .
    bújkálni max a nagy fűben lehet meg ha sötét van az árnyékban de külön stealth nem tudom van e.
    1-2 exploiterrel már összefutottunk ( pl speedhackerel ), remélem megkapják a permabannjukat .

Magyar klán alakulóban van , ma meglesz rá a pénz és megcsinálom Prophecy-t .
  • Archenemy
    Vettetek már játékosoktól valami holmit, a player-driven economy jegyében? Van rá valami intézményesített módszer (pl. AH, market, stb), vagy a jó öreg "WTS stuff" spam a városokban?

Van értelme a craftingnak? Vannak gyógyitalok, buff adó italok? Enchanting képesség?

Lehet bújkálni, meglepetésből támadni? Vagy ez csak papíron működik jól, a valóságban nem?

Sokan nyavajognak a különféle hackek miatt, mennyit érzékeltek ti ebből?

Víz alatti részek mennyire vannak jól megcsinálva?

Van már magyar klán?
  • WhiteRiC
    Mennyien vannak a szerveren, és milyen gyakran találkoztok más játékosokkal?
    Milyen ütemben fejlődnek a skillek?
    Pvp-ztetek már?
  • Torzonborz
    Ma reggel felkeltem beléptem kb fél10kor aztán délben ki , ebédeltem , fél1kor beléptem és egészen mostanáig bent voltam.
    Azt hiszem ez önmagáért beszél. :)
    Oké persze ahogy korábban írtam benne van az újdonság varázsa de eddig tetszik. Most 3an nyomultunk csapatban és így már kicsit nagyobb biztonság érzetet adott mint egyedül de még így is levertek valakit közülünk 1-2szer és ment a levesbe a cuccos. Volt amikor mob az még a jobbik eset mert gyorsan kilootoltuk a társunk hulláját majd visszaadtuk a cuccát. :) Ja igen mobok , na azt hiszem ezen a téren nincs gond igaz néha bugosak és egy helyben állnak de ha nem akkor össze vissza mozognak , menekülnek ha kell majd hirtelen visszafordulnak és megint neked támadnak. Élvezet a harc na van benne kihívás.
    Egyedül talán a fool loot ami frusztráló de hozzá lehet szokni.
    Gyakrabban kell a várost látogatni és pakolni a bankba a cuccot.
    A környezet nagyon jól meg van csinálva , szépen kidolgozott.
    Legalább is amit eddig láttam belőle de már a kezdőhely környékén is van pár érdekes hely .
    Na nem tudom mit írjak még sok mindent lehetne de konkrét kérdésre szívesen válaszolok ( soha nem voltam jó élménybeszámolásból :P ).
    Képet csináltam de nem tudom hová pakolta ez a nyavaja így most az kimarad.
  • DragonKnight
    No majd holnap irok valamit
  • [HUN]Crassus
    se képek,se beszámolók:S:(
  • Bandras DaSilva #1338
    Elég jókat ír a másodikban...srácok, akik bent vagytok...írjatok ti is egy kis összefoglalót...képeket, stb.....most, hogy több beszámolót olvastam kezd érdekessé válni a dolog:))
  • TDC Geronimo
    Angolul van pár pl ez és ez.
  • Archenemy
    Háh beszarás az a videó :p
  • Archenemy
    Engem is érdekelne élménybeszámoló, vagy bármi. Jó a játék? Vagy még nem lehet megítélni? Próbáltam előfizetni, de "Temporaly sold out" vagy miatököm volt.
  • titani
    Üdv
    itt minkdenki - mindenki ellen ?
    vagy van 2 frakció mint a wowban és azok egymás ellen ?
    vagy itt hogy megy a pvp ?
  • [HUN]Crassus
    képeket rakjatok be plx
  • Torzonborz
    nem ingyenes , nincs trial .
  • tomcsa4
    Nem ingyenes. Viszont limitált és limitált is marad. Szóval ha eddig nem vettél, akkor gyorsan.
  • Magh
    Ez az a Darkfall, amit már isten tudja, hány éve fejlesztenek? Letölthető a teljes cliens, de trial is van vagy be kell fizetni?
  • Lazarus
    Ők fizetnek hogy játssz
  • atomkrumpli
    soha nem volt az ! (igen, ott elírták)
  • Prince23
    Ez ingyenes vagy most mi?
  • Torzonborz
    csak mert.

egyéb :
    update 9 gb-os hely hián hiba javíás :
    "Solution (100% work)

Open registry and delete darkfall installer entries:

[HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Features\E85E00E44FA052D47BDA1817A4632510]

[HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\E85E00E44FA052D47BDA1817A4632510]

Name of keys can change depending of your system (just use search button using the word "dakrfall")

PS: Every time lobby will be updated, if u don't have enought space on c:\, u need to delete these keys. The updater recreate it.

PS: Don't delete more entries or change them, remove only darkfall installer entries."
  • Mr_no_NaMe
    Érdekes, akkor miért nincs semmi élménybeszámoló vagy képhalmaz? Ennyire fos?
  • DragonKnight
    hát azon a néhány "szerencsésen" kivül akik be tudtak fizetni a fizetős stressz tesztre nem sokan :)
  • Torzonborz
    mi az hogy senki ? én is játszok...
  • Mr_no_NaMe
    2-3 napja megjelent a játék de még mindig nem játszik vele senki? Kemény...
  • Torzonborz
    na hiv. fórumon már server wipe petíció is van. :D
  • TDC Geronimo
    Behind the scenes :D
  • Torzonborz
    az attributumokat és skilleket lehet fejleszteni. itt nincs szint , nincs class.