3718
  • DragonKnight
    Hajrá fiúk rajtvonalhoz állni !!!

We’ll open up sales of a limited number of copies of Darkfall tonight European time Tuesday March 3d. We will try to repeat this every weekday until the extreme demand slows down and we’re able to leave the shop open 24/7. To answer the questions of how you can sell out a digital download, we’re throttling the number of new players in the world to limit queue times and protect the user experience. Server optimizations first and adding new servers in time are the steps we are taking to improve this experience.

From our launch experience, the extreme demand caused the account management infrastructure to lag and often time out. The hammering of the system by the users made things worse. Repeated attempts by users led to charge failures because of bank security rules. Incorrect billing information also led to failed transactions.

We expect the account management system to face extreme demand today as well. In order to try to avoid the issues we describe above, users who refresh before timing out, open multiple windows or tabs, and hammer the system will be temporarily blocked. Please do not refresh unless you have timed out or you will lose your place in the queue.

We'll post when sales open. If the copies we have available for today sell out, we will repeat this process again tomorrow.

Thank you,

The Darkfall Team

• DragonKnight
    Egy másik jó kis review (angol)

DarkFall review
  • DragonKnight
    A skill resetről még nincs semmilyen info. NEM lehet választani PRIMARY skillt minden skill nő ahogy használod. Szóval kéne hozzá valamilyen NPC amivel ezt meg lehet oldani.

Minden alap skill 1.0-val indul. A vehető skillekhez kell előfeltétel. Szóval van egy egyfajta skilltree, amit senki se látott még.
    Azonkivűl vannak racial skillek amiket csak egy adott faj tud megtanulni.
    Szóval elég nagy itt még a homály ahhoz hogy lehessen akármit is tervezni.

• vear
    Nah, talán ez a legautentikusabb:

"http://darkfallinfo.com/index.php?pa...ode=1nttcjrx1l
    Claus jumped in a thread today and commented on Maxing Skills.

Claus:
    You can unlearn skills you no longer want.

Additionally, certain skills count less towards the increased difficulty curve than others. A skill such as 100 Baking contributes, lets say 10 points to the total skills pool, while a more important skill such as 100 Disarm contributes, lets say 50 points to the total skill points pool.

Every skill is weighted like this, and we are trying to make it as balanced as possible.

So, a person with 20 different lesser skills such as baking, tailoring, taunt etc may in fact have the same or less total skill points than a perfectly built character with 10 greater skills such as Necromancy, Fire Magic, Swordsmanship, Parry etc.
    "

Vagyis:

Skilleket lehet reszetelni. Nem a skillek száma számít, hanem a skillekben lévő pontok száma. Minden skillnek megvan, hogy milyen súllyal számít bele a teljes skill-mennyiségbe. Tehát egyszerű skillek, mint a főzés, kisebb súllyal számít bele a teljes skill-mennyiségbe mint a lefegyverzés.

• DragonKnight
    A skillek középerős (50-ig) szintre viszonylag gyorsan nőnek. Utánna viszont belassulnak rendesen. Ez azért van hogy egy reroll ne fájjon annyira.
  • Torzonborz
    fejből nem vágom hogy állnak a harci skilljeim de megnézni se tudom mert most 1 órára lelőtték a servert.
    a fishing kb 22-24 körül áll ás max ha 1 órát pecázgattam . de ezt ugye könnyebb növelni mint a harci skilleket mivel ahhoz csépelni is kell valamit nem elég a levegőben hadonászni . :)
    played time-ot nem tudom meg lehet e nézni , remélem igen.
  • Archenemy
    Ehh de mennék már :p
  • Hamed
    Ket gyokeresen eltero harcmodort lehet magas szinten uzni csak ido kerdese?
    Ha 3 honap mulva feketeoves baltaskent megunom a csapkodast csak atoltozok cloth-ba es kezdhetem fejleszteni teszem azt a necromanciat? Ez az en bajom, hogyha celiranyosan fejlesztek egy karaktert es primary skillnek felveszem a hozzaillot az elejen akkor azt kesobb lehet-e valtoztatni?

Vagy pl. egy verbeli meleenek kesobb kinszenvedes lesz a magic mivel mar annyi pontot koltott a melee skillekre, hogy nagyon lassan kap ujat amit magicre kolthet.

Na mindegy, logikusan gondolkodva tuti lesz lehetoseg valtoztatni akarmilyen hc game. A kezdok ugyis elneznek valamit, a halado megunja azt a stilust, stb..
  • vear
    Gratz! Hajrá!

Tényleg Torzi, te most hogy állsz a skillekkel? Mennyi a played time, és milyen skilled hanyas szinten van? Milyen gyorsan fejlődnek a skillek?
  • Torzonborz
    na kérem megalakítottuk a Prophecy-t . mindenkit szeretettel várunk amint be tud jutni . :)
    a clan managment elég jónak tűnik , sok mindent lehet benne állítgatni.
  • vear
    Minek? Használod a melee-t, és időnként a varázsbotot, ha úgy érzed, hogy varázsbottal jobb vagy, akkor inkább azt használod.
  • Hamed
    Ez az 1 karakter/szerver azert eleg gaz... Eddig egy mmo-ban se az elso karakterem lett a mainem, azzal az ember csak ismerkedik a jatekkal.

Ha csinalok eloszor egy konnyen jatszhato melee dps karit akkor torolhetem ha kesobb pl. caster-re valtanek? Vagy lehet vhogy resetelni a skilleket?
  • vear
    Itt sincs... Ami van, az hogy az elsőnek felvett (40?) skill dupla olyan gyorsan fejlődik, mint a később felvettek. EVE-ben viszont az alapstatok elosztásától függ, hogy melyik skill milyen gyorsan fejlődik, szóval ott se ugyanolyan gyorsan fejlődik minden skill. Meg hogy itt használattal fejlődnek a skillek, EVE-ben meg csak az idő függvénye.

A hasonlóságot arra értettem, hogy EVE-ben is kitolod például a light missiles-t maxra, mielőtt áttérsz a heavyre, de ahhoz hogy heavyt használj, a cruisert is ki kell tanuld, mert azzal tudod használni. Szóval tanulsz mindenből felváltva/folyamatosan, úgy hogy mindig életképes legyél. Ez itt még hangsúlyosabb, mert csak úgy tudod a skillt fejleszteni, ha aktív vagy, harcolsz, ergó életképes vagy.
  • Ams
    EVE-ben nincs semmilyen class rendszer, se nincs pri/sec megkötés...
  • DragonKnight
    DarkFall Guild interface and functionality
  • vear
    Itt nem egy meghatározott végleges buildet fejlesztesz, hanem a karaktered folyamatosan fejlődik. Megteheted, hogy csak a varázspálcát használod, még akkor is ha közel jött a mob, de akkor hátrányba kerülsz, ahhoz képest, mintha elővetted volna a kézifegyvert. Ha nem veszed elő a kézifegyvert, akkor nagyobb a valószínűsége hogy meghalsz, elveszted a cuccaidat, ami visszavet a fejlődésben. Lehet hogy jobban jártál volna, ha elővetted volna azt a kézifegyvert. Szóval a fejlődés inkább spirális, mint lineáris. (Mondhatom azt, hogy mint EVE-ben? )
  • DragonKnight
    itt van egy jó leirás arról hogy hogyan működik a skill rendszer

Nem hivatalos DarkFall FAQ - Skillek
  • Torzonborz
    ez a kérdés még csöppet korai. pár napja megy csak a játék max egy tapasztalt bétás tudná megválaszolni. az meg közöttünk - ha jól tudom - nincs.
  • Torzonborz
    semmi , odamész beleütsz aztán vagy bírsz vele vagy elfutsz ( már ha tudsz :D ).
  • Lyan Kyj
    Semmi nem jelzi, idővel majd meg lehet tanulni, hogy melyik területen körülbelül milyen erősségű mobok vannak. Ám mivel ők is lopkodják a játékosok cuccait, könnyen lehet, hogy egy béna kis mob vmi rohadt erős cuccal rendelkezik s emiatt szed szét.
  • Kalinka
    jelzi vmi, hogy egy mob milyen erős?
    vagy majd az első ütése megmutatja? :D
  • Lyan Kyj
    A lehetőség meg van rá, hogy bármilyen archetípust legyárts, csak nincs értelme. Heavy armoros mage-nek pl azért sem, mert nehezebb páncélok nemcsak a mozgékonyságot és sebességet csökkentik, hanem jócskán gyengítik a spelleket is.

Mivel nem kötött a dolog (primary/sec kivételével), így gyak. bármit meg lehet alkotni, az már más kérdés, hogy ezek nem állják meg a helyüket semmilyen szituációban sem.

Az első 4-6 hónapban kialakulnak majd a leghatékonyabb buildek/kaszt típusok, utána már az emberek 80%-a ezekkel fog mászkálni. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek egyedibb összeállítások, csak helytállni lesz nehezebb velük. Ezért is gondolkodtak el egyszer a default kasztokon, hogy az első 6 hónap felesleges időpocsékolásait valamilyen szinten nullázzák.
  • Magh
    Amúgy mennyire lehet szélsőségesen fejleszteni a karaktert? Ugyanúgy létrehozhatók a szokásos "classok", csak sokkal több átmeneti típus alakítható ki? Én, mint casterbuzi, mennyire extrém nukert tudok létrehozni, ill. megfelelően haladva lehet-e szívós, amolyan tank-mágust kialakítani? Videót erről nem nagyon találok.
  • Torzonborz
    majd 20k ? kicsit túlzás , nekem 13k-t vontak le.
  • Magh
    Nos, szerintem az ingyen client download lényege az lenne, hogy adnak hozzá trialt vagy csak a havidíjat kell befizetni 1 hónapra. Így majd' 20k zsákbamacsa.
  • DragonKnight
    Néhány videó:

Klán város, lopakodás

PVP és egy kis GM verekedés

PVP videó

Az íj max hatótávolsága
  • Torzonborz
    Ha akkor failed lesz akkor kiteszem megint. :)
  • DragonKnight
    Látom megelőlegeztél egy banner cserét. Nem túl korai. Én csak akkor tenném ezt ha az ingyen 33 nap után előfizetnék rá. :) De ezt még nem lehet és addig ki tudja hogyan maradnak talpon a fiúk.
  • DragonKnight
    Trial nincs és belátható időn belül nem is lesz hiszen még azok se tudnak vele játszani akik fizetnének. Az EBAY-on egy-egy preorder 100-300USD-ért kelt el.

A klán városban nincs mindenkinek saját háza. Ahogy mondtam nincs player housing.
    De a város nem olyan mint az AOC városok.
    Igaz itt is előredefiniált spotok vannak ahova építkezni lehet, de sokkal több a variáció. Még nem láttam igazán jól kiépített várost mert a bétaban se volt rá lehetőség. DE AZ A MONDÁS osztán hogy igaz-e vagy sem kitudja. Hogy annyira be lehet egy várost építeni hogy igazi jó kis deathmatch pálya tud készülni. sikátorokkal, a tetők összekötve stb. Ergó jó kis gerilla harc tud kialakulni ha az ostromlók leszedték a védőfalakat. A városban levő épületek nyitottak, tehát be lehet menni, az hogy pakolni lehet-e ládákba azt nem tudom.

Itt egy link egy friss város tulajtól:

PVE-PVP-GUILDCITY
  • Torzonborz
    nincs még player house. remélem később lesz.
  • Mr_no_NaMe
    Hú öcsém...elég durva játéknak tűnik. Most úgy érzem, hogy végre egy mmo amiből lehet valami. Nagy kár, hogy nincs trial, pedig nagyon szeretném kipróbálni...a 10-15k pénzekkel meg nem tudok most dobálózni.

Klánvárosban minden playernek lehet külön háza ahova pakolhat? Ez érdekelne a legjobban.
  • Torzonborz
    ööö jó köszi , ezzerrel meló van szóval közben csinálgatom :D

na javítottam.
  • BEAST #1366
    quakeneten is van egy nem hivatalos, de eleg nepes #darkfall channel, bar jart mar ott dev is :d
  • BEAST #1365
    Jo lenne mar kiprobalni -.-
  • DragonKnight
    A hejjesirási híbát javitsd ki.

A hivatalos fórum és az account oldal linkjeit felcserélted.

hivatalos irc: irc.stratics.com #darkfall, #darkfall-announce csatornák.
    A nem hivatalos irc pedig ugyanitt a #dfchat csatorna

Nem hivatalos fórum pedig az www.mmorpg.com oldalon található
  • Torzonborz
    hja a tegnapi ufózás jó móka volt és utána a bungeejumping meg főleg :D

• DragonKnight
    Sőt fizetős sincs még belőle :)
  • DragonKnight
    Néhány dolog azok számára akik nem csak a PVP-t keresik.

A világ hatalmas, teli titkokkal és felfedezni való helyekkel. Sok npc falu/tanya/vár/erőd vár felfedezésre. Lebegő szigetek, kincses ládák.
    Sajnos sok hely még teljesen üres, vagyis nincs mob akik le lehetne verni.

DE ahol van mob ott vigyázni kell. A MOB AI ebben a játékban nagyságrendekkel üti a többi MMO mob képességeit. Felejtsd el hogy van olyan hogy tank meg puller meg dps.

Van a mob party meg a te partyd. Amelyik jobb az fog győzni.

1. Aggro radius: Függ attól hogy mekkora zajt csapsz, honnan fúj a szél (kiszagol), Sötét van vagy világos, kihsználod a takarást vagy sem. Evett-e ma már a mob vagy nem.

2. Nem lehet nagyon pullolni. Szinte mindig egyből a leggyengébbre rontanak rá. De ha hirtelen veszélyt szimatolnak akkor semmi perc alatt aggrot váltanak és nincs az a tank aki ezt tudná tartani.

3. Ha úgy érzik hogy vesztenek akkor menekülnek és szeretik az óvatlan diadalittas játékosokat belehúzni a haverjaikba. Vagy csak addig szaladnak, amíg elegendő távolra nem jutnak hogy íjjal vagy mágiaval megint ne kezdjenek el támadni.

4. Olyan gyorsan futnak hogy te csak sprinttelve tudod őket nagy nehezen utolérni, ami pedig staminába kerül. ÉS ha elfogy akkor megesznek.

Van bodyblock tehát igy lehet valahogy kontrollálni a harcot. De ahhoz összeszokott csapat kell.
    Viszont a mob van olyan okos hogyha nem tudja elérni a hátul álló mágust vagy azt akit éppen kiszemelt magának, akkor nem esik kétségbe hanem lazán megkerüli a partyt és hátba támad.

A legnagyobb sérülést úgy lehet bevinni ha valakit hátba versz. Ezt tudják a mobok is és megpróbálnak a hátadba kerülni. Közbe te is ezt próbálod meg a haverod is. Eredmény pedig egy őrült tánc ahol ha nem vigyázol több sérülést viszel be a party tagnak mint a mobnak.

A mobok ha megölnek akkor elég jó esély van rá hogy egyből meghalsz és akkor nincs revive csak respawn a bindstone-nál.

Szóval csak óvatosan :)
  • Torzonborz
    na alakul ez. kitegyek még valamit ?
  • Torzonborz
    és tényleg , köszi :)