3718
  • Torzonborz
    szvsz tök mindegy hová vagy bindelve mindenhol nagy a que.
  • Kalinka
    ami a 1860-ban van linkelve? mert én onnan sem nagyon tudok este belépni, ott is nagy a queue
  • Torzonborz
    stat ? :D dmg / speed/ durability meg mittomén még mi van.
  • BEAST #1995
    Tenyleg amugy pontosan mi a kulonbseg a melee fegyverek kozott a nevukon, kinezetukon es a rangen kivul? :d
  • BEAST #1994
    igen :) Chilbourne (2'48"E, 25'3"S)
  • Archenemy
    Bindeljetek át máshova, ne maradjatok a kezdő területen. Az emberek területétől délnyugatra vagyunk többen, valami Chillakármi terület északi részén, a faluban.
  • Torzonborz
    player city-ről egy egész jó írás
  • BEAST #1991
    ertheto :(
  • Lyan Kyj
    Kész, innentől nem lépek ki önszántamból soha, ha ez az ára, hogy játszani tudjak... vagy egyszerűen csak hagyom. Két órája ülök lobby előtt....
  • Lonni
    dettó.

lassan el is megy kedvem tőle...
  • DragonKnight
    Hát igen hazajövök este 8-kor bekapcsolom a queue gamet és mire bejutok ha szerencsém van már elment a kedvem az egésztől.

Nem kellett volna a ennyit eladni az uccso két napon. Vagy igen hamar be kéne állitani az új szervert.
    Akik meg bent vannak azok meg elkezdhetnek valami távoli várost/bindstone-t bankkal meg tornyokkal keresni. Mondjuk az egyik szigeten akár. Osztán ideje el költözni oda ha van ilyen hely.
  • BEAST #1987
    Valoszinuleg azert ekkora a sor mert az "afk" jatekosokat nem rakja ki a jatek, 3 fele lementem alfaba, es fel 7-kor meg mindig bent volt a karakterem :o
  • Torzonborz
    most már nekem is kezd a tököm tele lenni ezzel. de az a legrosszabb hogy nem írnak semmit. ilyenkor ez már nem jó üzletpolitika.
  • Archenemy
    sszameg ez a másfél órás que azért elég durva...
  • Lyan Kyj
    Ez így van, de 6 hónapon belül ígyis-úgyis kialakul minden taktikai szituációra egy build, függetlenül attól, hogy használod-e (ahogy kasztok léténel sem kötelező azt a szerepet betöltened). A baj csak az, hogy azok, kik elejétől fogva játszanak és nem éppen a leghatékonyabb buiildet választották maguknak, szinte az elejétől kezdhetik az egész fejlődési menetet, ha sikeresek akarnak lenni és túl szeretnék élni az összeütközéseket. Ezért lett volna valamilyen módon előnyös, ha beépítik a specifikációs választási lehetőségeket karaktergenerálásnál (40 fajta lehetőség), így sok embernek megspórólták volna a jövőben előforduló kellemetlenségeket.
  • Torzonborz
    nekem pont az tetszik benne hogy nincs rám erőltetve egy előre kitalált class a korlátaival együtt. de ez már izlés kérdése kinek mi jön be. ;)
  • Bandras DaSilva #1982
    Nem igazán mérvadó ez a hozzászólás, de azt olvasgattam förumokon, hogy sokat színak a jewellinggel meg az enchanttal...viszont később valszeg megéri.
  • Hamed
    Az elv tetszik, hogy amilyen taktikat hasznalsz az leszel, igy osztonosen ravezet a jatek, hogy miben vagy jo es abban erosodsz. Csak az nem jon be, hogy hibrid karik lesznek hosszutavon a legeletkepesebbek. Probalok elszakadni a kasztos nezoponttol, de jo lenne ha kifejezetten egy szerepre kihegyezett skill kiosztassal is el lehetne lenni persze a hatranyaival egyutt. En nem akarok se pajzsos "mage" se healer "rugo" lenni. Ha megveszem sztem faragok majd vmi tankot crafting vagy buffer/debuffer secondary skillekkel aztan elore.
    Bar igazabol varni kene 1 honapot mig kiderul mi-hova-merre magasabb szinten...
  • vear
    Nagyon meglódult ám a topic.

Mivel itt nincsenek classok, a játék nem is preferálja, hogy magad alakíts ki egy szűk specializációt, legalábbis elején.

Például itt egy klasszikus szituáció:
    Alfar fut, mi üldözzük. Néhány féle dolgot tehetsz:
    1. Futsz utána és nyilazol
    2. Futsz utána és mana missile-zol
    3. Futsz utána és megpróbálsz melee rangebe kerülni, és hátulról ütlegelni
    4. Futsz oldalra, és megpróbálsz elébe vágni

Ez nem specializáció, de az hogy melyiket választottad, melyiket taktikát szoktad sűrűbben alkalmazni, hatással van arra, hogy melyik skilljeid fejlődnek.

Persze ha nem vesszük figyelembe az amikor gyakorlásképpen direkt ismételgeted üresbe bizonyos skilljeidet.
  • Kalinka
    Ne felejtsétek el, hgoy pure mágus elég életképtelen itt. mire ellövöd az összes manád a másiknak még mindig félig lesz a staminája te meg max futhatsz ha nicns más skilled

és csut mesztelenül sem rohangálhat, mert a varázsláshoz kellenek hozzávalók reagensek, nélküle meg kb csak a self healet meg a mana missile-t tudod lőni
  • Archenemy
    Tanácsot kérnék craftingban. Magamtól biztos, hogy az enchant professiont előbb-utóbb megszerzem, de valami kellene még mellé. Mit ajánlotok?

Én a jewelcraftingra gondoltam, mert az érdekes :p, statokat a kész gyűrűk ugyan nem adnak, de lehet őket enchantolni, ha jól értelmeztem a fórumfall hozzászólásait. És talán kevesebben is csinálják.

Enchant mellé a skinning skill illik? Mintha a goblinnyúzásból esett volna goblinfog meg szem, amik enchant anyagok.

Jewelcraft mellé meg bányászat kell gondolom, legalábbis egyszer már bányásztam gyémántot :p

A potionok mennyire hasznosak harcban? Ja és még egy: mi a különbség az alchemy és a herbalism között? Mindkettő potikat csinál a leírás szerint.

Bakker de játszanék már.
  • Lyan Kyj
    - Tömegben magasabb szinteken mágiázás inkább a debuffokban/buffokban merül ki, mert fejletten a default varázslat is jóval nagyobb területre hat/több csóvát lő.
    - van cd.
    - szinten minden skill ugyanaz minden ágon (pl ugyanazok a highlvl sword skillek, mint a highlvl axe-nek), a gear itt igen sokat segít, bár itt a buffolás helyett főként resek miatt jelentős előny, ha van jó cuccod. Player skill kimerül a "ki veszi észre előbb" szerepben és a jó helyezkedés megtalálásban, na meg az elején a távolságiak begyakorlásában
    - az elején szakmázás csak annak fejlesztésére jó, cuccot klánházig nem érdemes tartogatni, money sink all the way. Pénzt kizárólag skillekre ssabad költeni. Sok idő a gyűjtögetés, el lehet dönteni, hogy azzal szórakozol, vagy inkább ütlegelsz és skillt fejlesztesz azon idő alatt.
    - nem lesznek előnyben, 90%-ban egy adott harcnál mind közelharc és mind távolsági skillek is egyaránt fontosak.
  • Torzonborz
    -ha sok a haver nem érdemes oda lövöldözni spelleket mert ők is sérülnk
    - collision szerencsére van
    - kékzöldstb item baromság nincs de persze nem mindegy milyen cuccot használsz
    - elvileg minden cucc craftolható és kopnak is rendesen feltéve ha elöbb ki nem lootolják belőled :D
    - mágusoknak sem árt vmi jó bot meg nekik sem érdemes pucéran mászkálni de szerintem nem sok elvetemült ember van aki csak szimplán mage akar lenni.
  • Archenemy
    Collision detection nekem úgy rémlik, hogy van. Nem tudom, van-e zöld kék epic, eddig minden, amit láttam, az fehér volt, de van egy quality-je, gondolom az a szám felel meg annak, hogy ez mennyire jó cucc. A többi kérdésre meg pár hónap múlva fogok válaszolni :p
  • Hamed
    Nekem is lenne par kerdesem, ha megint behal a szerver valaszoljatok pls:D
    - FF miatt mennyire hasznalhato egy erosen magia spec tomeg pvp-ben? Ugy olvastam minden spellnek van splash dmg-e, friendly fire-t csak fuggoleges melee-vel lehet elkerulni.
    - Van-e collision detection? (nem orulnek neki, szerintem tobb hatranya van, mint elonye)
    - Itemizacio milyen? Fontos a gear, vagy a skill kiosztas szamit inkabb? Milyenek a dropok, szokasos zold, kek, epix?
    - Minden cucc craftolhato es tonkremegy idovel vagy ellopjak. Van-e igy ertelme magas szintu szakmara gyurni, vagy nem eri meg draga dolgot kesziteni mert csak safe zone-ban lehet benne fesziteni?
    - A full loot miatt elonyben lesznek-e a magiahasznalok? Ok nem fuggenek a fegyvertol annyira, mint egy melee.
  • Archenemy
    Ha összehangoltan mozognak, szerintem van. Pölö a núbok fele odarohan melee-zni, ettől a núbok seregének ranged tagjai rögtön használhatatlanok lesznek, hiszen nem tudják kiszúrni az ellent, vagy lőnek összevissza, vagy nem csinálnak semmit.

Azután a focus damage-nek is nagy hagyománya van ugye, egy összeszokott csapat hamar kinyír pár embert, fókuszálva a tüzet, a núb meg üt, akit lát, és ha az elszalad, akkor inkább célpontot vált, és azt üti tovább, az elszaladó meg esetleg felgyógyítja magát közben.

Persze én is úgy osztom az észt, hogy egy napos vagyok, szóval fenntartással kell kezelni az írásaimat... :p
  • DragonKnight
    Egy összeszokott tapasztalt csapat, ha kihasználja a terep adottságait és vigyáz a staminára, akkor lever szétzilált bandát még akkor is ha azok 3x túlerőben vannak.
  • Murmur
    Tisztaban vagyok ezekkel. :) En azon filozofaltam, hogy ha van 20 noob es ellenuk 10 nem noob, ugyanolyan skillekkel, akkor a 10 nem noobnak van e eselye nyilt terepen a tobbseg ellen.
    Torzonborz azt mondta, hogy van, en meg akkor elhiszem. :)
  • DragonKnight
    Hát be kell vallani böcsülettel hogy elpicsáztak már minket is hasonló okokból.

• Murmur
    Sajat boron tapasztaltatok?
    Kivancsi leszek, mi sul ki ebbol a jatekbol. :) Egy MUD jut rola eszembe, ahol anno sokat jatszottam es ott is hasonlo jatekrendszer volt. Persze az meg telneten futott. :D
  • DragonKnight
    Nem a skillek itt a különböző megtanulható/gyakorolható harci/fegyver skilleket jelentik.

Ha mondjuk te mint kezdő nullkilometeres kari akinek a kard skillje 1.0 szembetalálkozol egy tapasztaltabb( de még mindig kezdő karival, mondjuk velem akinek a kard skillje 35.0), akkor az én DPS-em jobb lesz akár ugyanazzal a fegyverrel mint neked és több esélyem van téged levágni.
    Ehez még azt is hozzá kell tenni hogy egy magasabb skillű karakter fegyverzete is lehet magasabb szintű. A nullkilóméteres kari is tud használni 100-as fegyvert és ezzel többet sebez, de ha fegyver szintje (rank) magasabb mint a szükséges skill levelje a karinak, akkor az a fegyver sokkal gyorsabban eltörik mintha egy megfelelő szintű karakter használná.
  • Torzonborz
    10 tapasztalt jól koordinált játékosnak van esélye 20 kezdő ellen akik össze vissza téblábolnak.
  • Murmur
    Skilles alatt azt ertettem, hogy tudja mikor-mit kell nyomni.
    Amit te mondasz az gondolom ugy is van, magasabb skillu emberek gyorsabban bedaraljak a fejletlenebbeket.
  • Torzonborz
    maradjunk annyiban hogy még nincs healer szerep. van azért még ott egy rakat spell amitől még messze vagyunk hogy kipróbáljuk. :)
    izé vagyis azok akiket mage skillek érdekelnek.

de az biztos hogy nem olyan egyszerű ez sem mint máshol.
  • Kalinka
    pont itt nem érvényesül szerintem a sok lúd disznót győz elv.
    persze ha azonos skillek csapnak össze akkor csak a jó helyezkedéssel és a focussal lehet nyerni a több ellen.

viszont egy magas karakter simán levág egy egész hadsereget is ahogy láttam eddig amíg tart a staminája
  • DragonKnight
    Hát azért én eltudok képzelni egy olyan megoldást hogy a város támadóit a várfalon felsorakozott ijász/mage osztag koncentrált tűzzel felmorzsolja. Pont úgy ahogy az AoC-ban mutatták a devek egy rakat videóban de sose sikerült megcsinálni. Itt ez egy használható taktika.
    De igen ha közelharc van akkor a ranged már használhatatlan pont úgy ahogy egy valóságos csatában is lenne.

Gyógyításról el lehet felejtkezni, azok akik tudnak azok célzott gyógyítást tudnak csak, amivel ugyanúgy el kell találni az "áldozatot" mint a magic missile-vel. Ez a gyógyítás viszont szart se ér. Szóval nincs healer szerep hála a jó istennek.
  • Murmur
    A friendly fire egyik kovetkezmenye az is, hogy a tomeges pvp inkabb melee orientalt lesz. Vagy rosszul gondolom?
    A gyogyitassal mi a helyzet? Mindenki healelgeti magat, vagy lesz hasznalhato party heal is?
  • Torzonborz
    az ff elkerülhető ha egymás közelében nem vízszintesen vagdalkozik mindenki.
  • Archenemy
    A friendly fire miatt talán kevésbé érvényesül itt a falkataktika, mint más játékokban, de persze aki többen van, jobban áll.
  • Torzonborz
    mászkálni pucéran kell . a többinél meg tényleg elvehetik a cuccokat amiket kiharvesteltél de azért lehet találni viszonylag biztonságos helyeket.

falka taktika érvényesül de ezért lehet okoskodni itt nem is kicsit.
    pl vki csalinak áll mire elkezdik üldözni sprinttel , szépen lemegy emaitt a staminájuk a többiek meg rájuk támadnak lesből. na ilyenkor szopacs mert ha nincs/kevés a stamina akkor egyáltalán nem vagy kevés ideig tudnak harcolni.