Darkfall-MMO
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Amúgy ha túlontúl elnyomnak minket a körülöttünk állomásozó ellenséges seregek, akkor csak el kell költözni. Északon van pár igen jó kis hely, Ymir's Tear nyugati része szerintem kiváló hely lenne egy magunkfajta kis légiónak.
GW2: Dragonknight.5302
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
es mi az a goon?😊
AC-Addiction-KGB
ha keresgélünk sem találunk 3 ilyen nagy reputációnak örvendõ csíter klánt ha akarunk se :p
Ami viszonyt szabálytalan, pl. account feltörés, account share, afk makro, speedhack, radarhack, azt természetesen bannolnám én is.
Én éles határvonalat húznék a kettõ közé. Csak azért, mert mindkettõ elõnyt jelent a játékban, még korántsem ugyanaz a kategória, míg szerintem te egy kicsit összemosod ezeket. A jó páncél is elõnyt jelent, azt azonban mégsem érzi senki unfairnek, és nem gondolja, hogy az illetõt csak egy hajszál választja el az accounthacktól. A kémkedés is gondolom elég idõigényes dolog.
Nem mondom, én jobb örültem volna egy olyan játéknak, ahol nincsenek ARAC klánok, az oldalak nem tudnak kommunikálni, van valamennyi (fél perc) loot protection, és egy oldalra tartozók nem ölhetik egymást. Így nekem nagyon mocskos a világa, túlságosan sunyiságpárti, ahogy korábban fogalmazta meg valaki. De hát ez van.
1. Lesz NA-1 szerver és a Goonok meg még egy-két nagy klán átugrik oda. A kis USA klánok (pl. az Addiction) is ezt tervezi. És felszabadul város.
2. Lesz EU-2 szerver és oda mi ugrunk át és kezdjük elölrõl mert nem szeretünk a csiter banda árnyékában örök vesztesként itt maradni. Vagy maradunk és elfoglalunk egy felszabaduló várost.
3. Elfoglalunk egyet, erre jelenleg se anyagilag se erõ tekintetében nem vagyunk alkalmasak.
"aki aztán egyenlõ megtorlásnak azt tekinti, ha például feltöri az accomat."
Természetesen az acc feltörés nem metagaming, hanem egyrészt az EULA ellen van, másrészt bûncselekmény, csalás. A kémkedés, árulás viszont a játék része. Ne tegyünk egyenlõségjelet a kettõ közé.
végül is a zsoldos életnek is megvannak a szépségei 😊
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Akár online "foglalási lehetõséget" is kínálhatnánk nekik, publikus táblázattal (természetesen csak múltbéli eseményekrõl). Ha jól reklámozzuk és ügyesek vagyunk, akkor szép summát lehet keríteni ebbõl s még ilyen kis klánként is nyugodt "megélhetést" biztosíthatunk magunknak.
Ezenkivûl szerintem felül kellene vizsgálni a Hamlet beszerzés kérdését is.
Három okból:
1. Valószinüleg már nincs szabad clanstone (erre utal minden jel a fórumon)
2. Ha lenne is és megszereznénk akkor is kb annyira futná mint az Addictionos falu, vagyis semmire.
3. Ha egy nagyobb pl a goon klán meghivna minket egy "Baráti" beszélgetésre, annak két végkifejlete lehet. Vagy benyalunk és fizetünk heti 2000-10000 aranyat védelmi/hûbér pénz gyanánt(ez most a tarifa). Vagy elindulnak 100-150 fõvel és felégetik a tanyát. Én az utóbbit választanám de azért akkor is szomorú a helyzet.
Ezek az okok abba az a irányba mutatnak hogy ne legyen Hamlet.
Amit lehet csinálni....
Hamlet nélküli "megfoghatatlan" klánként a nagyoknak is hadat üzenhetünk, nem fognak velünk érdemben foglalkozni, mert nem tudnak megfogni. Mi viszont kis 1-2 partys gank squaddal elég szép eredményeket érhetünk el ellenük.
Becsatlakozhatunk egy Alliance-be is természetesen fair alapon és mi adjuk a DPS-t õk meg a beengednek a városba. Ez addig mûxik amig az alliance fair és nem tiporták el.
Lehetünk zsoldosok is. Akik fair ár ellenében segitenek a védõknek vagy akár a támadóknak, egy szigorú becsületkódex alapján. (pl. nem támadjuk meg azt aki még a múlt héten védekezésre bérelt fel minket, csak azért mert a támadó fél többet ajánlott). Természetesen itt van a legtöbb tere az RP-nek és egy ismert és megbecsült zsoldos klánt létrehozni nem is olyan kis feladat. Viszont ismerve a létszám arányainkat szerintem ez az egyetlen hosszútávú út. (Én az EVE-t és a HUN-t azért hagytam ott hányingerrel küzdve mikor egykét okos emberke kitalálta hogy elhagyja a süllyedõ hajót és inkább becsatlakozik a BoB-hoz a HUN meg hagy pusztuljon.)
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Ez így van, van is sok "Goon is the new BoB" tread... Félre ne értse senki, én sem szeretem a goon stílusát, csak azért azt sem csipázom, mikor õk vannak kinevezve a mindenrosszértfelelõs fõgonosznak, aki jól elrontja.
Inkább azt a kérdést lehet itt feltenni: zavarnak-e engem ezek? Beleszólnak-e a játékomba-játékunkba?
Annyi még van, hogy magyarokhoz sokkal nehezebb kémet beépíteni, a nyelv miatt értelemszerûen. A csakmagyar klánnak ez nagy elõnye. De azért elbízni sem kell magunkat, volt ott ugye az a Hun-FGC történet, mikor két magyar cég háborújában egy kémet vetett be az egyik oldal egy ûrbázis lekapcsolására.
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
én nem nagyon tudom mi volt eve-be, meg azt se tudom mi az a metagaming, de õszintén megmondom annyira nem is érdekel:-)
volt pár alkalom, amikor beleolvastam eve fórumba, de amilyen vélekedések ott mentek, csak hányingert keltett bennem, milyen szintre süllyednek playerek a net mögött, ha real ha nem az..:-)Ö
én mindig is próbáltam normál erkölcsi értékek alapján mmo-zni, azaz ha nem gyakok le ok nélkül senkit stb, ez lehet idiótaság, de én ehhez tartottam magam.
Fõleg fanatasy-ba elég letisztult erkölcsi értékek és jó és rossz odlal van, nekem ez tetszik benne. 1er le lehet kérdés nélkül gankolni, ölni tökmind1, de utána az ellenfél jobb ha tart, mert nem felejtek..:-Ö
arra viszont, hogy lentebb említett módon kirabojak valakit, eszembe nem jutna..:-)
Erre reflektáltam, az eve-t sem a goon tette "olyanná", "olyan" volt az elõtte is, sõt idõnként még olyanabb.
ki a faszom ez a goonos banda? szememben csak egy fõldepaszírozandó gittegylet, leszarom kik voltka és mik és hol..:-)
ha buktakbuktak, így jártak, the life is hard..:-p
Ha valakinek lettek volna ilyen rózsaszínködös álmai, hogy a Darkfall majd másmilyen lesz, sürgõsen felejtse el szerintem. Az ilyen játékokban így lehet "nyerni", ezt vagy beveszi valakinek a gyomra, vagy nem.
Ha ezt úgy teszik meg, hogy vkinek feltörik az accját és úgy pakolnak ki mindent az nyílván más kérdés..ott már fel kell lépni...
nevet meg hogy foglalhat le vki magának?..ilyen nincs..ha sikerül bejutnod akkor meg is van a név ... ha nem és késõbb már nincs meg az a név akkor nincs mese újat kell választanod...volt már több játékban is úgy, hogy nem tudtam olyan nevet adni az emberemnek amit szerettem volna mert már foglalt volt...ilyen alapon simán kirúgathatok bárkit a játékból mert azt mondom, hogy az az én nevem õ csak ellopta..ez faszság.
Más. levertem ma reggel egy addictionöst a bind stonenál...tudom nem nagy dolog vkit ott leverni, de nem tudtam ellenállni a kísértésnek😊)...persze nem volt nála semmi..de mindegy😊) nekem meg volt az örömöm😊)
Este sajna csak 10 után leszek megint..de mennék bárkit ölni olyan éjfél-1ig:.
Sajna most dögrovásra kerültem ezért nem voltam tegnap este se de remélem hétvégére, vagy még hamarabb már jobban leszek és akkor leszek.
Azt a bindstone-t ismerjük volt is ott nem egyszer egy kis Alfar farm. Akinek kevés az alignementja annak mindenképpen ajánlott.
hogy állsz fegyverkovácsolással?
Kéne nekem 2 vagonnyi rank 20as spear, mi kell hozzá és elég e pénz csak?😊
Van 40pár ignot-m meg 120 fám kb..:p
Nyílvesszõt ki tud csinálni? Mi kell hozzá és mennyi? Abból is kéne pár darab.
Jó gankhely: Alfarok felé menet a keleti kezdõsziti felé van chillburn-tõl nem messze egy bindstone, elbújsz szépen lehet zúzni a frissen éledõket..:-p
szal annyit kell tenni, ha ostrom van 1 officer ücsörög a közeben lévõ városba és pakol ha gáz van..mondjuk ha nem primetime megy a dolog akkor szívás van..
EVE vagy DF, ugyanaz, ventri/TS/fórum kémkedés, account hackelés, klán jogosultságokkal való visszaélés, stb. Ne már minden játék ugyanarról szóljon, mert a Goon olyanná teszi.
Még egy dolog amire ez az eset rávilágított, az hogy ez mégsem teljesen full-loot FFA PvP, mert a bank az biztonságos, és egy klán nem tudja a hatalmát gyakorolni felette. Ezen segítene, ha lokálisak lennének a bankok, mert akkor a lopott cuccot nem lehetne simán átrámolni, hanem el kellene hordania másik helyre, ami idõbe telik, plussz esélyt ad másoknak hogy legankeljék a tolvajt.
De a hackelés egyelõre nagyobb probléma, mint a metagaming.
"You may not trick, cheat or defraud any fellow player out of game currency, items or any other in a game item of value, outside of the scope of in-game role-playing. You may not engage in these activities where out-of-game communications or real currency is involved."
Ebbol nekem az jon le hogy egy masik, jatekba meg be nem jutott, jatekos nevet felhasznalva jutottak hozza ilyen lehetoseghez, es ezt messze nem fedi az "in-game role-playing" fogalma, hisz egy jatekon kivuli forrasrol masolta a nevet egyertelmuen a jatekos guildjenek karara. Az rendben lenne ha valaki sajat neven jelentkezik a Hyperion szovetsegbe, felveszik, eleri hogy eloleptessek majd jol meglopja oket... gusztustalannak tartom, de legalabb ingame tett valamit azert hogy elerje a celjat. Viszont az ilyen TS/Vent kemkedos, account/nev lopkodos jatekon kivuli modszereket nem tartom legalis eszkozoknek, es remelem az AV sem.
Persze megérdemelnék, hogy a játékosok 80%-a rászálljon a scammerekre, biztos hogy lesz is valamilyen népi megmozdulás.. ingame.
mind1, szal lekurtam egz addiction craftert, epp heggesztett ugyhgy van 120 fatok meg 40 ignot-ja a klannak..
meg elmentem alfarnezobe, gyrsan csinaltam a 0as alligmentblol 14et😛