3718
  • Morinad
    A local banking-ról nyitottak nem túl régen egy topicot a darkfall fórumán, és ott azt válaszolták, hogy megnézik, mit lehet lépni az ügyben. Ha azt bevezetnék, biztosan felrázná a játékot, de szerintem még jobban megszűrné a játékosokat.
  • Morinad
    Nem gondolom, hogy azok hagyták abba, akik nem tudnak pvp-zni, hanem azoknak nem való, akik nem szeretnek. (a wow nem pvp játék, a pvp része sem ilyen, az EVE igen)

Ha nem szereted a többi embert, akkor kérdés, miért játszol MMO-t? :)

És igazad van, ez a játék a csapatos és egyéni pvp-ről szól. Semmi másról. Az viszont jó benne. Én ezért játszom.

A lenéző hangnemet (vagy inkább ingerült) nálad érzem. Nem kell szeretni ezt a játékot, nem is ez az überjáték, mert mindenki mást szeret. De ami igaz az zgaz. A játéknak vannak kifejezett erősségei. Persze amiben jó, az téged pont nem érdekel, ami meg téged érdekel, az nincs a játékban. Ez tehát nem neked való játék ezek szerint.
    Nincs ezzel baj, de ezért még nem kell leszarozni és megmondani a tutit róla, főleg úgy, hogy alig játszottál vele.
  • Archenemy
    Jahaj már megint ez a kissé lenéző "heh, hát igen, nem mindenki tud felnőni ehhez a játékhoz" szöveg :p

Te valami olyasmit feltételezel, hogy akik abbahagyták, azok nem jöttek rá, hogy kell játszani, vagy túl bénák voltak, ami meglehetősen nevetséges sztereotípia. Én pontosan tudom, hogy hogy kellene játszani, de ez a fajta játékstílus engem már nem szórakoztat, toltam eve-ben meg wowban eleget, elég volt, nem vagyok már kíváncsi tökidegen emberek hangjára, fasságaira, okoskodására meg kajabálására minden nap.

A group alapú pvp-n kívül a játék minden másban egy vicc. Nincs kényelmes trading felület, a crafting a legsematikusabb recept alapú craft, a gathering egy fájdalmas vicc. Szerintem ne álltasd magad azzal, hogy akik abbahagyták, azok azért hagyták abba, mert bénák/nem volt sikerélményük/nem tudnak pvpzni: egyszerűen csak unták, hogy a hardcore group pvp-n és az elvakult grinden kívül a játék semmi érdemlegeset nem tud nyújtani.

Na de még csak 2 hónapos a gáma, bármit belerakhatnak még. Én egy városonkénti AH-ban azért reménykedem :p
  • Burca
    Torzi casual !:D
  • Torzonborz
    jah kéne.
  • BEAST #2593
    Akkor is jatszani kellene, vagy nem?
  • Torzonborz
    egy jól átgondolt és kidolgozott skill rendszerben ez nem lenne gond.

ez viszont nem az. sőt sandbox is csak félig meddig se.

viszont ha hirtelenjében jönne vagy 10 aktív játékos akkor földhöz verném a seggem mert lehetne hamletünk. ööö na gyorsan felébredek mert ez túl szép álom. :(
  • Bandras DaSilva #2591
    Ja, pörög ezerrel..Lera, gyere te is darkfallozni...
  • s0n1c
    De, és te is jössz :D
  • Lyan Kyj
    Végre beindul a topik!
  • Burca
    Csak nem benevezel ?:)
  • BEAST #2587
    :)
  • s0n1c
    már megtaláltam
  • s0n1c
    ez hol látható ez a schedule?
  • BEAST #2584
    Opening dates/time
    Monday May 11th: 3pm GMT
    Tuesday May 12th: 3pm GMT
    Wednesday May 13th: 3pm GMT
    Thursday May 14th: 3pm GMT
  • s0n1c
    bót milyen időközönként van nyitva? vagy tök random?
  • Bandras DaSilva #2582
    Igen, ez így van...groupban meg simán le lehet nyomni a nagyobb/nehezebb mobokat is.

Ott Hammerdale környékén van fasza trollozó hely is pár darab..azok meg relatíve könnyűek és elég jó pénzt/egyéb dolgot dobnak.

Nem tudom vagytok-e még játékban...velem úgyis nehéz összefutni mert általában este 10 után vagyok...ha vagytok még, akkor esténként összefuthatunk egy-egy grindra vagy kis csoportos pvpre.

A pvp skill amúgy is csak élőben műkszik6fejlődik...hiába magasabbak a skillek, ha gyakorlatlan vagy simán lecsap egy kisebb skillekkel rendelkező ember...de te is lenyomhatsz egy nagyobb skilles emberkét.

Igazából azt érdemes gyakorolni, hogy milyen helyzetekre milyen válaszok a jók...azt meg csak akkor lehet ha az ember elmegy pvpzni.

Én sokat jártam egyedül meg kis csoportban is...elég sokszor feküdtem, de mostanában már nyerek is sokat....megvédem magam ha megtámadnak bányászás közben, lecsapok 2 gyereket akik betámadnak aztán meg röhögök rajtuk..szal ez így megy.

A többiek egyébként sokkal jobbak nálam...sztem ha begroupoltok vesgarho, Killerához és finderhez jó sokat tanulhattok tőlük.
  • BEAST #2581
    Annyira azert nem nehezen :) egy kisebb seregnek eleg lovat/felszerelest raktunk mar ossze a kozos bankban, es csak az elejen tunik olyan soknak ez a par cucc. Amugy meg ez ilyen adok-kapok dolog, ti is eljottok velunk banyaszni, lesz meg tobb iron/fa/akarmi vagyis megtobb cucc a klannak. Szoval nem nehez hasznosnak lenni :D
  • Pari
    Jogos amit irsz, de nekem van egy ilyen emberi oldala is, hogy minimalisan szeretnem hasznosnak erezni magam a csapatban.+nincsenek tartalekaim (penz, mats,armor,weapon) azt meg nem viselem jol, hogy allandoan a guild bankbol tarhaljak lovat pancelt, fegyot...elmegyunk jobbra balra kalandozni agyon vagnak szal 20-30-60 percenkent kene koldulnom uj lovat meg cuccot amit ti nagy nehezen osszegrindeltetek eddig, ahoz meg nincs pofam:)
    Szal jarhato ut amit mondasz, de elobb valamit fel kellene halmozni.
  • Morinad
    Pari ezt szerintem elnézted. A skillek szerepe egy 5-6 fős csapatban lényegtelen. Én az első naptól, gyík skillekkel is pvp-ztem, és legtöbbszöt nyertem. AQ goblinozás és csontizás a legnehezebb módja a skillezésnek. Csak pénzkeresésre jó, de arra is elég rossz választás. A klánnak van minden szakmában skillezett embere, fölöslegesen hajtottál, a klán bank tele van mindennel, ha jöttél volna velünk, kapsz te is.
    Nálad is az volt a gond, hogy nem a játékhoz adaptálódtál, hanem azt szeretted volna, ha a játék megváltozik. Ezért modtam az elején, aki nem szereti a pvp-t, annnak ez a játék nem való. A goblin öldösés nem pvp. Hiába jó a skilled, ha meg sem tudsz ütni. Ez pedig csak a gyakorlatom múlik, nem a skilleken.
  • s0n1c
    Na igen, az ffa-nak van ez a kellemetlen hátránya :)
  • Pari
    Ja es igen, ugye hogy fejlessz hasznalnod kell a skilleket, amit pl magic,archery eseteben fejleszthetsz a varosban is, csak a nagyvilagba kell lovoldozni, na most szerintem ez nem jatek, de rengetegen igy csinaljak, alldogalnak odabenn puffognak 3-4 napon keresztul es juhu, vagy makroznak...ez a jatek megcsufolasa, erre en nem vagyok hajlando es emiatt meg nagyobb hatranyba van az ember....

De amugy a game tenyleg tuti, a guild segitokesz
  • Pari
    Nezd a game nem rossz, tetszik is. Illik egyutt mozogni, figyelni minden neszre, olyan cuccba jarni aminek elvesztese nem vet vissza, csak van par olyan anomalia ami kivedhetetlen es eszmeletlen erofeszitest kivan. Mi Nemet kollegaval eloszor fennt eszakon kezdtunk (shop openkor, sok kezdo jatekossal egyetemben) grindoltuk a goblinokat, skalokat, koboldokat, farmoltuk a nyersanyagokat, legyen penzunk r0as fegyokra, nyilakra) szepen lassan ment is a fejlodes. Aztan lekoltoztunk a guild varoshoz, hogy nagyobb biztonsagban legyunk, de ott ugye az "ellenfelek" is azert boven skillesebbek. Itt ugyan megvolt a biztonsag, de a fejlodes viszont eltunt(weapon skillre gondolok fokent) azt azert nem kerhetjuk guildiktol hogy guardoljanak minket mig mig skelokat lovoldozunk, amikre meg ok vadasznak az AI miatt tul sok, ugyanis a mobok a leggyengebbet nezik ki...szoval a fejlodes meg a kezdo teruletihez kepest is csokkent. Ezert vissza mentunk a kezdo teruletunkre, hatra hagyva a guild nyujtotta biztonsagot, hogy csendben de gyorsabban fejlodve kozelitsunk a tobbiekhez es igy hamarabb csatlakozhassunk hozzajuk, de kozben a kezdo teruletet elleptek a portyazok. Nekem az tette be a kaput, hogy fel napig farmoltam cuccokat(mindig csak kicsit, ogy ne bukjak sokat), majd este feldolgoztam mindent, hogy legyen eleg cuccom (nyilam pancelom) mobokat farmolni sok sok penzert) le is gyarotttam mindent, kozepes pancelomba guild kolcson fegyokkal ki is mentem kb szintemnek megfelelo 3 mob utott egyszerre ami meg lett volna, de jo egy kellemes huje gyerek full platbe es 3 mobbal a nyakamba agyon vert...
    2 tanulsag van ebbol, a guild viszonylagos biztonsagat valaszod a fejlodesed lasann lesz ergo a kozetetek levo kulonbseg nem fog csokkenni. ha egyedul probalsz fejlodni megtalalnak agyonvernek, es nem fogsz fejlodni...szal itt van egy 2 honapos hatrany amit ledolgozni kozel lehetetlen.
  • Bandras DaSilva #2575
    Azért nem olyan gyorsan megy az...olyan 25-30ig viszonlyag egyszerű felpörgetni bármit, de utána iszonyúan lelassul.

A lassítást preferálják a devek is...a múltkori peccsel a craftoléást lassították be nagyon, a következővel valszeg az íjász skill fejlődését fogják lelassítani...vagy az egész fegyverskill dologét...ami azért kellemetlen, mert a non-stop macrózók meg az exploiterek még nagyobb előnyhöz jutnak így, az új karakterek meg szopóágon....AV-nek ezen azért el kellene gondolkoznia. Itt egy példa a craft peccs előtt kb 80 siker kellett, hogy felvidd az armorcraftingot 1ről 25re...most ez kb 160-200...onnan meg még több...én 50ig húztam fel az armorcraftingot, de iszonyú mennyiségű anyagot kellett belepörgetnem...ami iszonyú sok idő...

Cheaterek még mindig vannak, de én egyre kevesebb ilyet látok, de azért speedhackerekbe simán bele lehet futni.

A magic skilleket én nem nagyon gyúrom..csak most kezdetm greater magickel foglalkozni...de azért az látszik már most is, hogy iszonyú nagy grind a cucc....a játékra egyébként is jellemző a grindolás kényszere.

Szóval, csak az szeretném ezzel a sok hülyeséggel mondani, hogy eltart az egy jódarabig mire mindenkinek hasonló skillei lesznek.
  • BEAST #2574
    Elmeletileg gondoltak, volt valami skill limit, de ha jol vettem ki a jatekosok nyomasara inkabb kivettek. Kulonben eleg valoszinu hogy nem lenne ennyi crafter karakter vagy varazslo mint most. Ezeket eleg nagy szivas fejleszteni, meg ugy is hogy a vegen teljesen megterul az erofeszites, annak meg sok ertelme nem lenne hogy a skill limit miatt csak ijaszok rohangasszanak egy jatekban. Tehat igy legalabb van mindenfele karakterbol.
  • s0n1c
    Mivel sandbox alapból érdekel, csak az aggaszt, ha nincs skill limit, akkor pár hónapon belül (mivel csak idő kérdése a skill fejlesztés), nem lesz különbség a karakterek között, mert mindenki profi warrior/archer/mage lesz. Erre azért illett volna gondolni.
  • Morinad
    Tegnap pl. Vesgarral (Beast a fórumon) ketten mentünk segíteni egy csatában. Az ellenfelek mindkét oldalon 2-300-an voltak. 4 órán keresztül ment a csata. Az első 2 órában a mi seregünk (támadók) felmorzsolódtak. Vesgaron és rajtam kívül egyetlen egy csapattársunk sem maradt életben. (ezt sikernek könyveltük el, mármint, hogy életben vagyunk) Amikor rájöttünk, ketten vagyunk, elbújtunk, és leninjáztunk pár kósza arrajárót a várfalon kívül.
    Aztán jött a támadás második hulláma. Akkor újra támadásba lendültünk, de mivel csak ketten voltunk, és nem kaptunk utasításokat, ninjáztunk és magas tornyokból lőttük az ellent. Igen nagy hatásfokkal bontottuk meg az ellenség sorait. (nem látták, honnan lőnek, szétszaladtak)
    A csata végül vesztes lett. Mi a csata vége előtt kb. 15 perccel meghaltunk, ránk támadt 6-7 ellenséges játékos.
    A csata alatt végig nagyon nagy lag volt. Nagyon nehezen lehetett koordinálni és tájékozódni. 3x újraindult a játék. (2 crash egyszer előrelátóan újraindítottam egy búvóhelyen)
    A 4 óra tiszta izgalom volt. Hajnal 1-kor feküdtünk le.
  • Morinad
    Nos az nyilvánvaló, hogy a játék nem egy széleskörű célcsoportot vonz. Kb 30-an próbálták ki eddig a klánunkban, ebből jelenleg 5-en játszunk. A többiek leléceltek. Az okok nagyjából azonosak. A próbálkozók elkezdték grindelni az NPC-ket és magányosan játszottak. Ez más MMO-kban működik, ebben nem. Ezeket a próbálkozókat rendszeresen megölték, több órányi összegyűjtött cuccukat elvették, akár naponta többször is. A legtöbb eset olyan, ami eleve elkerülhető lett volna.
    Aki nem szereti az játékos elleni harcot (ahol nem mindig vagy jobb, és néha rosszul jön ki, és náha beszólnak) vagy aki szereti, de nem akar fejlődni és tanulni a saját hibáiból, annak ez a játék nem való.
    Sok (vagy rengeteg) hibájával és fejlesztési lehetőségével együtt ez jelenleg az egyik legjobb MMO. Akik rendszeresen játszanak, azokkal sok jó csatában vettünk részt. De ez olyan mint egy sport. Tanulni kell, gyakorolni, és kitartás kell ahhoz, hogy jó legyél benne, és sikerélményt okozzon.
    Aki tehát a magányosan grindelhető MMO-kat szereti az meg se vegye.
  • s0n1c
    majd felhívlak és kikérdezlek :D
  • Szaruman
    Nem jött be?
  • Pari
    ha kiakarod probalni, kolcson adom az accom...
  • s0n1c
    Az elég nagy baj :) És deveknél hajlandóság sincs valami limitet berakni?
  • s0n1c
    Pontosabban: korlátozott a tanulható mennyiség vagy minden fejleszthető 100-ra csak idő kérdése?
  • Torzonborz
    nincs :(
  • s0n1c
    Van valamilyen skill-cap a gameban?
  • BEAST #2563
    Ha minden igaz nyitva van most a bolt, ha meg erdekel valakit.
  • vear
    Az mmogames.hu-ra már írtam, de itt is felvetem: mit szólnátok ha összeraknánk egy magyar nyelvű ismertetőt és tutorialt a játékról? Inkább mi tegyük meg előre, mint egy potenciális magyar Citrom "dzsurnalista".

Tehát ha vannak vállalkozók, akkor lehetne írni bármiről. Főleg jó lenne a sztorikat ("kirándulásokat") begyűjteni, mert szerintem ezek azok amik megfognak mindenkit. Azt a 10/10-es hangulatot kellene valahogy megosztani azokkal, akik még nem ismerik a játékot.
  • vear
    Azt tudom, ismerem a hírüket. A kérdés az "EUROGAMER NET"-re vonatkozott.
  • Morinad
    mindkettő volt már régebben is
  • BEAST #2559
    csak poen :d