3718
-
Kalinka #2638 mintha izgalmasabb lenne a bányászás az EVE-ben?! ha jól tudom azzal játszottál :) -
Ne sarkítsuk le a grafikára :) Azért az más. Szerintem nem akar meggyőzni, csak (ahogy én látom) te azokat a dolgokat kritizálod a Darkfall-ban, amik valamilyen szinten ennek a játéknak az alap pillérei és erősségei. -
Bandras DaSilva #2636 No, fasza lett az új peccs...csak azt a rengeteg iron ingotot sajnálom amit belenyomtam az armorcraftingba:))...látom növelték a fejlődés gyorsaságát...valszeg visszarakták a régi sebességet:))
Az íjász változásról tudtuk, hogy jön...sztem jó is így...tetszik a melee skill fejlődésének gyorsítása is...kíváncsi leszek a range updatekre fegyóknál...remélem polearmot nem növelték még jobban...
-
Ritkan jarok el egyedul banyaszni... fa meg bokor van sok, azok solozhatok, de banyaszni nem erdemes "node-onkent", ha mar megyek akkor sokat kell kiszedni. Ehhez pedig csapat kell. En nagyon elvezem a kozos banyaszgatasokat is, fel ora alatt osszekapirgalunk jo par szaz/ezer oret, addig ventrin! beszelgetunk, hulyulunk :p Ezerszer inkabb ez mint az alt tab bongeszgetes soloban :) -
Kalinka #2634 DAOC után ez a második oylan játék ahol pvp-ben izgalom kerít a hatalmába. És egy jó küzdelem, mégha bukom is kárpótól minden hiányosságért ami nincs a játékban.
Nekem nagyon tetszik ez a nem WoW szerű másfajta MMO.
Volt hogy ötünket elvert három ember volt, hogy máskor mi vertünk el kétszer annyit. -
Archenemy #2633 "Az ilyesmit nem feltetlenul a fejlesztonek kell alad tennie"
Persze, de azért én jobb szeretném :p Elvégre a grafikát sem kellene a fejlesztőknek alánk raknia, akár el is képzelhetjük, mi történik, ha szövegesen kiírják a képernyőre. Végülis a MUD-ok is így működtek.
"Ez az alt tabolos negyedoras gyujtogetes is vicces, mert leginkabb a bindstoneodnal tersz magadhoz meztelenul ilyenkor"
Akkor meg nézheted, hogy csapkodja a követ a karakter, ennél unalmasabb dolog a világon nincs. Legalább alt-tabozhatnál, de még asse.
A városban lévő node-k meg nyilván kiürülnek, de tudjuk, hogy volt ez, Chillbourne környékén is volt 6-8 bejáratott hely egy sprintnyire a várostól. Annál messzebbre sose kellett menni, ha gatheringet akartál csinálni, mert az ottani kőből is csont ugyanaz esik, mint a világ másik végén lévőből. EVE-ben legalább a jobb aszteroidákat lerakták lowsecbe meg 0.0-ba. Nyilván lehet, hogy ez megváltozott, mióta én játszottam, pölö több lett az ember, vagy levitték a node-okban a ríszórszot 25-re az 50-ből, vagy bármi.
És még egyszer mondom, most nem a játék mint egész ellen beszélek, csak az az érzésem, hogy te meg akarsz győzni arról, hogy ez a játék a pvp-n kívül is tud érdekes lenni, miközben szerintem meg (egyelőre) nem. -
Számomra pl. nem jelent semmit, hogy hány ember hagyja abba, ha nekem tetszik, akkor kb. leszarom (bár még nem láttam, szal lehet, hogy szar :). Ez egy rétegjáték (ugyanúgy, mint az eve, azt se játszák sokan), de ezt lehetett tudni az elejétől kezdve, úgyhogy ezen nem kell csodálkozni, hogy az emberek nagy részének nem jön be. De a most futó lvl/grind/setitem mmok között ez egy kuriózum. -
* Clan Mines/Quarries/Groves/etc now start out at 25% capacity and their regrowth rate has been increased
Hoppa... vege a server restartok utani "saskajarasnak". A clan nodeok az ossz kapacitasuk negyeden allnak majd, vagyis 500 db akarmi... viszont gyorsabban toltodik majd fel. -
Lyan Kyj #2630 +1 a körbeúszós részre:P -
"nem hagytak bekeben setalgatni"
-
Senki sem allitotta hogy aki abbahagyta az bena meg ilyenek. Arrol van szo hogy sokan olyasmiket kerestek a jatekban amiket olyan jatekokban szoktak meg mint a wow, war, esatobbi... aztan eltuntek mint szurke szamar abban a bizonyos kodben mert nem tudtak solozni, mert minden masodik ember megolte oket es nem hagytak bekeben setalgatni, mert nem ket nap alatt ertek el a 100as skilleket. -
a skilleket érintő változtatásoknak már az elejétől bent kéne lennie. de a többi sem rossz. -
Archenemy #2626 Nem az zavar, ha harc közben ventrin kell lennem. Az, hogy mivel ebben a játékban kb. csak a PVP harc, ami érdekes, ezért folyamatosan ventrin kell(ene) lennem (hiszen grindelni lehet más játékokban sokkal érdekesebben is). Hogy nincs más, csak ez, az nekem kevés (vagy sok... :p). Persze attól még vannak emberek, akik ezt szeretik, nem ez a gond.
Csak ha 30 játékosból 25 eddig abbahagyta, akkor ne állítsuk már, hogy a játék tökéletes, az emberek a bénák :p A Darkfall egy kurva jó alap, és megnézem, mi lesz belőle egy év múlva (má' csak tíz hónap). Nem a játékot cseszegetem, az ellen szóltam eredetileg, hogy nem biztos, hogy mindenki azért hagyta abba, mert béna/nem tudja, hogy kell játszani, stb, hanem mert nem teljesítette az elvárásaikat. -
Egy biztos... rajtam egyikotok sem fog gyakorolni !
-
"You are now required to hit a valid target to gain skill in archery"
nnna -
A mai patch notes, enis meg csak most olvasom. -
Az ilyesmit nem feltetlenul a fejlesztonek kell alad tennie... mar most is van olyan clan/alliance ami free trading hubot csinalt a sajat hamletjebol, es csak gathering es crafting skillekbol elnek meg, mert ezt elvezik, de persze elhizsem hogy sokkal egyszerubb lenne ha wow mintara AHba dobnad a cuccaidat vagy mitn L2ben afk shopok tengere lepne el a vilagot... de ez nem az a jatek. A varosok melletti resource nodokban kb a restartok/maintenancek utani fel oraban talalsz meg barmit is... utana el KELL menned hogy keress masik helyet, vagy nem talalsz semmit sem. Ez az alt tabolos negyedoras gyujtogetes is vicces, mert leginkabb a bindstoneodnal tersz magadhoz meztelenul ilyenkor. -
Archenemy #2621 "A local banking-ról"
Pölö ha lenne local banking, meg player irányította shopok, akkor az ilyen félkerberek, mint én, tudnának mit csinálni akkor is, ha épp nem ölnek le más játékosokat. Kereskedők... karavánok... rablók, zsoldosok... Felvásárolni a nyersanyagokat a kisebb helyeken, és vinni a nagyvárosba, a busás haszon reményében, a fegyvereket, vérteket meg vissza a frontvonalra... De szép is lett volna :p
De játék indítása előtt folyamatosan ment a fight az "universal banking" és a "local banking" hívei közt, és hát végülis universal lett.
A gatheringet is szerintem lehetne sokkal érdekesebbé tenni, ha sokkal több, sokkal kisebb node lenne, amik eltűnnek, ha ki vannak ürülve, és bespawnolnak, ha megint van bennük anyag. Ilyenek lehetnének mondjuk a fákon az ágak, a köveken a fémércek, meg a bokrokon a virágok, vagy fasse tudja. Jah és ezeken látszódhatna is, hogy mit nyersz ki belőlük, így a felfedező, "végigjárom a vidéket, és csak a steedgrasst meg az ékköveket gyűjtöm össze" karakter is életképes lenne (valamint nyilván lehetne vadászni is az ilyen emberekre), valamint mozgásra lennének kényszerítve a gathererek is (ami tán kényelmetlenségnek tűnik, de csak érdekesebb, mint benyomni a gahering skillt, oszt alt-tabolni negyedórára). Most azért vicces, hogy a várostól egy méterre levő bokorból ugyanannyi eséllyel esik steedgrass, mint a világvégén lévőből, nincs meg a "higher risk, higher reward".
Tudnám mi a tökömér írom ezeket, Aventurine nem hiszem, hogy pont ezt a fórumot olvasgatja :p -
Azert ott sincs :) -
márpedig az ilyen típusú harcnál ventri az alap. lehet hogy EVE-ben van idő pvp közben csetelni de itt nincs. evvan. -
Exploration? :o Herbaliston es rajtam kivul nem is nagyon tudok olyan bolondrol aki korbeuszta/jarta a vilagot, minden szigetet es hegyet... es megerte. Craftolas? Sosem vartam sokat az ilyesmitol, osszekalapalom, szep, hasznalom. Nekem ennyi pont eleg belole. Kereskedelem... ez a resze viszont pont hogy nem mukodne ezzel a jelenlegi universal banking dologgal. Amig nem vezetik be a local banking valamilyen formajat addig megfelel a klanon beluli csere-bere vagy a trade channeles "Cuccot vennek irj ram" verzio.
Ventri pedig kozos programok alatt elegge alap dolog, azon kivul pedig eleg hasznos a tarsasag megismeresere, meg ilyesmik. -
Archenemy #2617 "Csak azt tudnam mit varsz egy mmotol, ha mar az emberek kozti kommunikacio is faj neked. "
Kár, hogy még mindig nem tudod, mit várok el egy mmo-tól, pedig pont elégszer írtam le :/ Te is nagyon jól tudod, hogy nem a kommunikáció úgy en bloc fáj, hanem a folyamatos, kötelező ventrizés. Nyilván lehet, hogy én nem illettem a társaságba.
Szerintem az az én bajom, hogy EVE mélységet vártam el a játéktól, kereskedelem, craftolás, exploration szinten is, és hát lássuk be, ilyen legfeljebb egy pár év múlva ha lesz. A pvp rész, főleg a lopakodás faktorral, tényleg baromi jó. -
-
kivéve Beast, ahhhahaha :P -
mondjuk ezzel a társasággal nem tudom mi a baj. mindenki nooormális meg minden.
-
epp azt probaltam irni, hogy ez a dolog jatektol fuggetlen, es pont ezert szamit olyan sokat egy mmo-nal, hogy kikkel jatszol: ha baratokkal, akkor tulajdonkeppen nem is kell hogy a jatek 100%-osan jo legyen hiszen sokkal konnyebben elnez az ember dolgokat, mert a hangsuly azon van hogy kikkel csinalod azt, amit. -
Ha valaki nem erzi jol magat egy tarsasagban akkor nem oda valo es pont. Nem tudom mit kell ezen ennyit cifrazni, de annak abszolut semmi ertelme hogy egy "klan reszekent" teljesen egyedul probaljon ervenyesulni az ember egy ilyen jatekban... majd amikor nem megy, szepen megmagyarazza hogy valojaban a jatek szar, ami esetenkent meg igaz is... de messze nem ilyen formaban. -
Az "utoleres" leginkabb a varazslatoknal nehezkes mert Lesser Magic 50 kell a Greater Magichez, es Greater Magic 50 az Elemental Magic kulonbozo agaihoz. Alap spellek meg vannak Lesser Magic 75nel is peldaul. Tehat ha valaki jo varazslo szeretne lenni akkor legalabb 50 LM, 50GM es a valasztott elementalis magiabol is legalabb 50 hogy jo legyen. A skillek fejlodese 25 pontonkent eleg erosen belassul :p Aki ezeket afk macrozta lehet egy ket nap/het alatt elerte a 100at, de en peldaul nem hasznalok ilyesmit es a Lesser Magic 75 is csak kb egy hete lett meg :D -
akkor azért annyira nem vészes a helyzet utolérés szempontjából -
Persze, skillenkent 100 a max :) -
Hatoo, pont ez az hogy utoljara 50-nel ereztem hogy ugy igazan erosebb lettem :D pedig mar lassan 90 az ijaszat ;p Bar ez sem teljesen igaz, akkoriban meg csak rank20as ijakat hasznaltam, most meg rank 30-40 korulieket amiket Finder craftol es neha erosebbek mint a rank50es mob dropok :o -
sztem epp azt mondja, hogy az emberek kozotti kommunikacio nem olyan mint kellene - bar ennek semmi koze ehhez a jatekhoz, azt leszamitva, hogy itt, mint irtak lejjebb: egyedul nem sokra mesz, s feltetelezem, hogy a ts/ventrillo hasznalata sokkal fontosabb, mint mashol.
nekem is volt olyan AOC-ben, hogy felmentem ventrire, es a 4 emberbol 2-nek kb minden mondataba bele volt fuzve valami izes magyar szo, a 3. kiabalt, a 4. meg ontotta a theorycraftos faszsagokat. Pedig mig nem mentem fel ventrire, tok jo volt:-) -
de a 100-as határ most is be van lőve a skilleknél nem? vagy nincs? :D -
Bandras DaSilva #2605 Mert ez is el van kicsit bszva és 75 után érzed a különbséget mindenben...addig meg szinte semmit....75nél viszont ugrik egy nagyot. -
Amugy ez a masik ok amiert sokan feladjak a jatekot, azt hiszik mert skill 25on vannak es nem 100on, az ut pedig exploit es hasonlok nelkul honapokig tarthat, maris haszontalanak. Pedig nem sok kulonbseget erzek az ijaszkodasomban sem miota 50 felett jarok benne o.o -
A magicet mar nem igazan lehet hova lassitani xD, de aki egyszer eljut GM50-ig az eleg szepeket tud varazsolni, es utana mar annyira nem is szamit hogy hol jar az elementalis magiaban. -
en attol felek minden patchnel, hogy ezt vagy azt belassitjak aztan aki kesobb jot, az meg rosszabbul jar:P -

Csak azt tudnam mit varsz egy mmotol, ha mar az emberek kozti kommunikacio is faj neked. -
Morinad #2600 A skill cap gyelőre szerintem mindegy. Lehet hogy van is, csak nem tudni. A dev-ek erről semmi infot nem adtak még ki. Jelenleg szerintem senkinek nincs annyi skillje, aminél érdemes lenne meghúzni a vonalat.
Egyébként is annyira lassan nőnek a skillek, hogy akinek tényleg van ideje, kedve mindent felhúzni annak legyen meg. Hiába ismered az összes mágiát, manád akkor is csak 2-300 lesz, és azzal meg vagy lőve. Hiába van minden fegyver skilled 100-on, egyszerre csak egy fegyvert tudsz fogni, és a staminád behatárolja, mennyit tudsz harcolni. Szóval a skill capnak csak amolyan "dögöljön meg a szomszéd lova is" értelme van. Igazi értelme nem lenne, kivéve, ha nagyon alacsonyan húzzák meg a határt, de akkor meg a magas szintű casterek ki lesznek lőve. -
local bank mellé kéne még skill cap és craft revamp is.
szerintem :)
mai patchre meg kíváncsi vagyok.